• karel_3

Otázka, která se tady (nejspíš) poměrně často opakuje – jaké hydraulické kotoučové brzdy (sháním spíš jen zadní) do 2–3000 Kč (=4000 Kč v ČR, ale budu kupovat mimo) jsou tenhle rok zajímavé?

Mám GT Avalanche 1.0 (2006/7), na něm Hayes Sole, měním, protože se mi seřizováním postupně podařilo ztrhnout štelovací „šroubek“ u pístu (= nedám už nové destičky za staré sjeté) a shánět náhradní nemá při ceně dílů smysl.

Kritéria:

• spolehlivost (jsou to brzdy ;-) )
    • nízké nároky na údržbu, tj, ujedu s tím 100 km bahnem a pořád všefunguje bez čištění (slyšel jsem poměrně ošklivé historky o zaseklýchpístech a tak, nevím, nakolik je to reálné – u jednopístového Solejsem problémy neměl, ale tam není, co zkazit)
    • jednoduché seřizování. tj. srovnám+odvzdušním si sám doma bezspeciálního nářadí v rozumném čase (štelovat Hayes Sole je docelazabiják času)
    • rozumná účinnost za jakéhokoliv počasí nad +5 stupňů (na sněhu užnejezdím)
    • rozumná cena (dobrý poměr cena/výkon) – přiměřeně zbytku kola(neupravené, měním jen to, co je opotřebované, cíleně se budu zbavovatmaximálně vidlice)).

Nějaké tipy?

0 0
    • kali222  

pri tehle cene asi nejlepe nove slx (zrejme lehce nad hranici). pokud je hranice fakt pevna,tak jete XT,SLX opet a nebo 525,535 tuhle deorkovou radu. nebo nejake jete formuly, ale ja bych asi sahl po tech shimanech. tim se nci nezkazi. na servis taky dobre.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • karel_3  

Hranice je orientační, SLX se v pohodě vejde (po nich jsem koukal, do 4 000 bych měl obě brzdy, což je ideální). Stejně jde jen o cenovou kategorii a s trochou štěstí se mi podaří chytit někde zajímavou cenu.

Spíš je otázka – je rozumné cpát SLX (cokoliv Shimano) na standardní 160 mm kotouč (ne center lock) a IS2000 (51 mm)?

0 0
      • kali222  

tak jestli jen pro jednu je cena do 3000,– tak to neeeeeee slx :) to mas podstatne vetsi vyber

0 0
    • Ossis  

Deore 595

0 0
    • pepino  

„jaké hydraulické kotoučové brzdy (sháním spíš jen zadní) do 2–3000 Kč“ tak obě nebo jedna?

0 0
    • BigKarel2  

Ty co mám já…

0 0
      • BigKarel2  

aha tak jesi ±3k za jednu a né za oboje tak to ty co mám já ne… :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.