• Vena280

    Zdar borci potřebuji radu Brzdové destičky B01S se dají normálně sehnat ale vyrábí se i varianta s chladičem? Kdo ví ať odpoví dík.

    0 0
    • mech1  

      Dají se normálně sehnat. S chladičem originíál ne.

      0 0
    • Johny_r  

      S chladičem nevím, ale chladič není jediná podmínka podmínka toho, aby desky líp brzdily. Já jsem vyměnil origo desky za Galfery (taky bez chladiče) a rozdíl myslím cítit je. Hlavně nevadnou v delším sjezdu, což je to, čemu jinak pomáhá chladič. Pak je jen potřeba ohlídat kompatibilitu kotoučů se sintr deskami.

      0 0
      • Vena280  

        To je další oříšek kupoval jsem RB CR a nakofiguroval jsem si kotouče s ICE SM RT 81M a doma jsem zjistil že nejsou kompatibilní s těmito destičkama nebo třmeny při brždění přesahujou brzdnou plochu kotouče cca o 2 mm ke středu kola ničemu to nevadí brzdí to dobře i když jsem je ještě nezajel ale člověku to vrtá hlavou. Uvidíme až se oteplí a dostanou pořádně za uši.

        0 0
        • pavelxy  

          Horší by bylo, kdyby přesahovaly nahoře…

          0 0
        • Johny_r  

          No, tohle je trochu problém, protože všechny „lepší“ brzdy používaj užší destičky a s těma širokejma jsou kompabitilní jen ty horší kotouče. Existuje ale výjimka SM-RT70 (Ice-tech SLX kotouč). Oficiálně (podle tabulek kompatibility) je kompatibilní jen s úzkejma deskama, ale ve skutečnosti je brzdná plocha úplně stejně široká, jako u SM-RT54, takže s B01S funguje úplně bez problémů. Sám jsem to přesně takhle řešil, protože jsem potřeboval použít sintr desky a měl jsem jen SM-RT54, který jsou resin-only. Tak jen, že řešení široký sintr desky a vhodnej kotouč existuje (i když Shimamo o tom taktně mlčí).

          Pokud jde o ty chladiče, tak nemůžu srovnávat, chladiče jsem nikdy neměl, ale myslím, že chlazení desek souvisí i s jejich materiálem. Třeba zmíněný Galfer chladiče nepoužívá a stejně jsou jejich desky považovaný za to lepší, co se dá koupit. Myslím, že je to tím, že ty desky se dostatečně uchladí i bez chladiče. Pokud Tvým cílem není přímo chladič, ale lepší brzdný účinek, zkusil bych třeba jiného výrobce desek. Absence chladiče nutně neznamená, že to bude brzdit hůř.

          0 0
          • kiwaf  

            Jeste doplnim, ze ten SM-RT70 je jen na centerlock. Na sest der jsem lepsi kotouce nez ten RT54 nenasel.

            0 0
      • Vena280  

        A sintrované destičky znám mám je odzkoušené ale z chladičema nemám žádnou zkušenost proto jsem je chtěl vyzkoušet

        0 0
        • novas752  

          Chladič pomůže jen pokud se destičky v delším sjezdu přwhřívahí a vadno. Samotnou brzdnou sílu za studena nijak nezlepší.

          0 0
      • JoeZeper  

        Taky Galfery zvažuji, mají dobré reference. Jsem kapánek těžší a přesedlal jsem na e-kolo. Destičky B01s nic moc. Jaké Galfery jste použil, černé – standard nebo jiné? Já také zvažuji oranžové KTM pro e-bike, jsou také od Galfera a jsou za cenu černých Galferů. Fialové Galfery jsou už dost drahé. Kotouče 180 mm bych zatím nechal, jsou jak nové.

        0 0
        • Johny_r  

          Mám obyč černé a rozdíl tam je. Hlavně když se trochu zahřejí. U kotoučů hlavně pozor, jestli jsou určené pro sintrované desky.

          0 0
          • JoeZeper  

            Standardní Galfery FD293 ( směs G1053) by měla být organika, Ale asi nějaká tvrdší. Bohužel o typu kotoučů nikde nic nepíší.

            0 0
            • Johny_r  

              Galfer typ směsi nikde příliš detailně neuvádí. Píšou organic semi-metal compound. To může být cokoli. U resin-only kotoučů bych se bál. Pak mají desky, které se jmenují vysloveně sintered, ale z toho bych neusuzoval, že všechno ostatní je organika vhodná na měkké kotouče.

              0 0
            • JoeZeper  

              Oranžové destičky KTM (Galfer) jsou také dle odpovědi z Onixu organické. Předpokládám, že když stojí stejně jako standardní Galfery, tak asi budou stejné. Lepší by bylo tam dát i kotouč Galfer, byla by to jistota. Otázkou je, zda nejít na větší průměr disku. Mám tam 180. Brzdy M400 jsou ale jen do 180.

              0 0
    • palda00  

      řeším něco, podobného a nevím jaké destičky zvolit.

      Mám na mysli sintrované pro MT500

      Buď shimano, koolstop nebo goldfren.

      poradí někdo?

      0 0
      • ToMášMarný  

        Goldfren jsem měl, jsou ok, ale ta podložka je maličko tlustší, takže nový je trochu komplikovanější usadit do třmenu. Coolstop neznam. Teď vozim shimano a ok.

        0 0
      • Johny_r  

        Proč ne Galfer? Mám černý a rozdíl od původních B01S je dramatickej. Stejný brzdy.

        0 0
        • palda00  

          no koukal jsem na ně, ale nevím jestli černá směs je vhodná jestli nekoupit třeba tu červenou.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.