• Luky11

    Ahoj uvažuji o koupi brýlí Force konkrétně se mi asi nejvíce zamlouvá verze Light ale mám problémy s výběrem velikosti, nemám možnost si je vyzkoušet. Nevíte jestli se vůbec vyrábí v několika různých velikostech a nebo jestli pouze v jedné stanovené velikosti? A jaké máte zkušenosti s brýlemi Force?

    0 0
    • pee.tr  

      Velikosti (aspoň na kupkolo) se nerozlišují. Brýle nedoporučuju. Mám verzi ULTRA a jsou to kšunty (asi jako většina věcí od týhle firmy). Bez jakéhokoliv namáhání se mi po 2 měsících přelomily vejpůl. Byly mi vyreklamovány, ale jen čekám, kdy prasknou i ty vyměněné… Téměř se už nehýbou nožičky v kloubech a celá konstrukce je dost tvrdá, tím pádem náchylná na prasknutí, když se ty nohy nechtějí hýbat.

      0 0
      • rbcrx9  

        Podle čeho usuzuješ, že věci od fy. Force jsou všechny šunty? Mám třeba návleky a brzdové desky, které slouží bezchybně.

        0 0
        • Tomas94  

          S deskama souhlasím, návleky jsem sice protrhl, ale asi ty tenké nejsou na mtb :)

          0 0
        • pee.tr  

          Rád bych tvrdil opak, ale teď si zaboha nevzpomenu, co dalšího mě od nich už taky zklamalo a mám od tý doby v hlavě, že raději force nebrat. Co má vyzkoušený, tak to jsou světla SMART vs. FORCE. Jsou to věrný kopie ovšem u Force bych od pohledu shledal horší izolaci proti vodě (zadní světlo), horší zapínání (zadní světlo) a horší svítivost (přední světlo).

          http://www.kupkolo.cz/…-45388_z735/

          http://www.kupkolo.cz/…flash_z2776/

          Asi to prostě odpovídá ceně, jak je psáno už níže. :-)

          0 0
          • jIrI___  

            Pokud Force má horší zapínání než Smart, tak to už musí být opravdová tragédie.

            0 0
            • pee.tr  

              Ono zapínání konkrétně této Smartky v odkaze je taky špatný, ale Force to má podmíněno použitím ještě větší síly, což už je pro zapnutí během jízdy problém.

              0 0
      • slavekRM  

        No já mám od nich dva modely Ride. Jedny vozím s těmi růžovými skly a druhé s modrými polarizačními a oboje jsou za ty prachy super. Zpracování bych řekl v porovnání s dražšími modely na velmi dobré úrovni.

        0 0
      • pee.tr  

        Tak po dvou letech se mi přelomily vejpůl opět… Asi moc velká hlava v kombinaci s tvrdým a křehkým materiálem obouček… :-/

        0 0
        • Medunka  

          2 roky je dobrá životnost.

          Já je vozím pár let, mám jich několik, točím je a rozhodně mi brýle od nich přijdou dobrý poměr cena/výkon. Hlavně v mém případě, kdy jsem schopná si brýle přišlápnout/při­sednoust .-)

          0 0
    • Espen  

      Mám tyhle http://www.kupkolo.cz/…0934_z90435/ cca 14 dní.Jsou fakt dobrý,až jsem byl překvapen jak dobře drží,nikde netlačí,za 20 min. o nich ani nevíš.Měl jsem na očích i ty Light a je to v podstatě stejný.Za ty peníze jsou super.

      0 0
    • Luky11  

      Tak asi tu velikost risknu a zkusim je

      0 0
    • tomekusti  

      Brýle od nich vozím, jen nevím který model. Po více jak dvou letech jen lehce ošoupaný plast. Takže když se k tomu budeš chovat slušně, s výdrží nevidím problém. Jinak si myslím, že kvalita odpovídá ceně.

      0 0
    • Luky11  

      Ještě bych se chtěl zeptat ohledně barvy skel, černá a čirá to není těžký zjistit k čemu slouží ale co třeba růžová, oranžová nebo červená? Do jakých podmínek se používají tyto barvy?

      0 0
      • RUSH  

        Také mám už více než rok model RACE a musím je pochválit. Mě vyhovují moc.

        V sezóně na MTB používám červená skla (před tím jsem měl brýle BBB a používal jsem oranžová), přes zimu čirá.

        Klasické šedé nepoužívám, nevyhovují mi kvůli přechodům slunce-stín (např. vjezd do lesa). Červená nebo oranžová skla mi připadají na tento účel ideálně univerzální.

        0 0
    • George.999  

      Já už se věcí od Force tak trochu bojim, jediné co mi od nich zbylo plně funkční je zvoneček. :-) Je ale fakt, že uvažuju o návlekách Force. Na tom snad neni moc co zkazit. Oblečení jsem od nich ještě nezkoušel.

      0 0
    • Mr.Data  

      Vozim dve sezony light. Za ty penize mi neprijdou spatny. Zpracovani neni nic extra, nejake ty vule a vrzani… Ale svoji funkci plni pro me dostatecne. O bryle jsem zatim vzdycky prisel, tak jsem za ne nechtel davat moc penez. Kazdopadne na sport mam jeste ocka a rozdil ve skle je znatelny.

      0 0
    • baty  

      Ahoj,

      mam Force PRO a taky jsem je risknul bez odzkouseni a je to ok. Jsou v pohode. Nechtel jsem do nich ínvestovat moc, jak uz tu psali ostatni – na to, abych je odrel od bahna nebo je nekde rozsedl nebo nechal jsou az moc dobry :) Dostanes k tomu 3 skla, takze je pravdepodobny, ze nejakou dobu vydrzi :)

      0 0
      • Markony  

        Ja osobně jsem již vzdal kupovaní tak drahých brýlí na kolo , poslední co jsem měl me staly okolo 1000 Kč ± druha vyjížďka bum na zem a obě skla poškrabané kupuji tyto http://www.m-bartos.cz/…-2721-tmave/?… , poškrabou se zahodím a koupím nové .

        0 0
        • pee.tr  

          Taky jsem teď jen za srandy koupil v rámci nákupu pracovních věcí dvoje brýle (jedny za 135,– jedny za 75,–) v pracovních pomůckách. Vzhledově jsou stejné jako cylistické brýle. Na první prokouknutí se zdají OK, ale při jízdě, jsem zjistil, že lehce jakoby klamou, hlavně na krajích skel. Podobně jako efekt, který býval k vidění třeba u zahnutého předního okna u ikarusů (kdo pamatuje). A kdysi jsem taky vozíval ještě jiný levný brýle a ty se mi zdály ok do doby než jsem vyjel bez nich nebo si vzal jiný. Pak jsem uviděl, že klamaly tak, že mi přišlo, že sedím v úplně jiný výšce nad vozovkou, než byla skutečnost. :-)

          0 0
        • Luky11  

          :D Teď si mě pobavil :D

          0 0
    • maajkee  

      Force věcí mi prošlo rukama už mraky a většinou tady vyvracím pomluvy na mizernou kvalitu všech výrobků. Něco je fajn, něco je horší. Mám zkušenoost s brýlema Ultra, dvakrát se zlomil horní nosník, moc tvrdej a nepružnej plast, pak mám ještě verzi Pro, ta je v pohodě.

      Teď poslední měsíc ale jezdím tyhle R2, měli je v akci za cca 7 stovek a kvalitou musím uznat jsou na tom o dost lépe než Force brýle.

      0 0
      • pee.tr  

        Tak vidím, že nejsem sám s tím přelomením. Osobně se k věcem chovám slušně, že mi spíš vydrží až nebývale dlouho, ale ty brýle mě fakt překvapily. Rád čtu, že jiný typ je OK. Oni i ty původní ULTRA mě dost tlačily za ušima, kdežto ty vyměněný už ne. Takže kdoví jak to vyrábějí, třeba je každý kus trochu jiný.

        0 0
    • Luky11  

      Prosim vás nemáte nějakej fígl na vyndavání skel? Zabírám jak můžu ale ne a ne to vyndat

      0 0
    • Mato72  

      mám tyhle http://www.kupkolo.cz/…90922_z1244/ už je to rok/3000km co je vozím na nose a vše ok. Za tu cenu si užívám

      0 0
    • tom hart  

      já mám tyhle dva roky a za ty peníze spokojenost

      http://www.kupkolo.cz/…0921_z90050/

      spíš mě zklamaly od nich návleky na tretry…měl jsem je asi 10× na sobě a už jsou v prdeli oba zipy a jsou prošoupaný na patách

      http://www.kupkolo.cz/…0600_z89858/

      0 0
      • maajkee  

        Zipy se ti možná rozbily, protože to jsou návleky malý a moc pnou. A druhá věc, je to látka, neměl bys v nich chodit po zemi. Jakmile v návlekách byť jen trochu chodíš, tak nevydržej žádný.

        0 0
        • tom hart  

          tak to je máš asi pravdu,chodil jsem v nich od vrátnice na halu

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.