• Paja

Když nám to tu Patrik tak pěkně rozproudil, zkusíme ještě kvartál.

0 0
    • babicak  

Krásnou slunečno první rijnovou neděli. Vstávat a hurá na kolo, bando líná :-)

0 0
    • mastihuba  

no klidnější cesta nez po silnici

0 0
    • mastihuba  

když by zbyl někomu čas byl a byl by ochotnej mi hodit do sz mapku těch sjezdů okolo archivu, byl bych na Buku náležitě vděčnej :) myslím jako mapku ve smyslu malebný údolíčko, cihly atd… Ne že bych tam někdy chtěl jet s vama, ale vedle se o tom vede řeč a vubec netuším kde to je…

0 0
      • String  

.

0 0
        • mastihuba  

děkuji

1 0
        • Paja  

Kamile, dnes mám trasu pro tebe, svižný přesun stringówkami na umělý tobogány v Jeďasu dle přání AperolJardy ;-)

0 0
          • String  

Dnes mám odpoledne zubní hygienu a musím doléčit páteční včelu do nohy. Ta si mě řádně vychutnala. Jedu zítra. Že nechám pozdravovat. ;-)

0 0
            • mastihuba  

To máš nějakou alergii že vopuchnes? Poslední dobou poslouchám že hasič umřel, brachuv kluk oteklé na špitál…

0 0
              • String  

Nikdy jsem s tím neměl problém. Až teď v pátek mě napadla nějaká s otráveným šípem. Takto to vypadalo v neděli večer. Dnes mám pořád ještě vidět ten flek a až dnes noha odpuchla.

0 0
      • Polka  

Tvl, Strava → Segment Explore…tisíce děkovných dopisů ;-)

0 0
    • LM  

Jakej servis byste doporučili na přepletení kola? Potřebuju dozadu dát novej ráfek, prasklinky kolem niplů mě lehce znervózňují :-)

0 0
      • DePaX  

Sám bych nevěděl:

– výlet do Břeclavi :)

– Birotariuska nabrala prý nepříjemnýho borca

– Ufonův bratr, teď nevím v které dědině

– Warps nevím, jestli funguje

Do města na servis už nikam nechodím, nevím co se změnilo, co je novýho…

1 0
      • mastihuba  

warps funguje (Coolo – Pozořice náměstí naproti Hrušky)

0 0
      • mastihuba  

na co to potřebuješ? mám doma zadní kolo zapletený na Novatec RU + carbon max 1 – cena dohodou :)

0 0
        • LM  

Na bajka. Místo Arch MK3 bych tam dal Arch MK4, kterej má zesílený okolí niplů :-)

btw: pamatuju si dobře, že dioptrické brýle na kolo sis nechával dělat v Diamond Optic v AZ Tower?

0 0
          • DePaX  

On se dal i vyreklamovat, ale máš to asi dýl…

0 0
            • LM  

jj, ježděněj 4 roky a pak 1,5 roku stál v koutě

0 0
          • mastihuba  

ano pamatuješ si to dobře.

0 0
          • scoty  

Do teď jsem měl zadní kolo na LV v pohodě, kua.. :-))

1 0
            • LM  

Vítej do klubu :-)

To máš jen u jednoho drátu? Já to mám u devíti :-D

0 0
              • scoty  

10…:-))

Ale vyboulený to u praskliny není…a ráfek nehází…asi tam v zimě yebnu EX 471:-))

0 0
            • Polka  

Nemáš to umývat :-)

1 0
              • scoty  

Ještě jeden letošní Ráj to snad vydrží…:) Tady jezdím skoro furt xc na Růžovi ;-)

0 0
    • novcze  

taky máte se spojkou na hazce problémy? …už jednou jsem to seřizoval, spíš teda jako součást rozdělání ramínka, které vrzalo a teď jsem pozoroval nějaké lupání, už jsem myslel, že je to po cca 10tkm nějaké ložisko v zadní stavbě a ono to šlo od spojky na hazce, která zadrhávala, jsem tam špricl silikonový olej, abych to rozchodil, seřídil a cajk, co tam dáváte za vazelínu, nějakou spešl co na to shimano prodává kupovat nebudu

0 0
      • mr.nikdo  

Tusim jsem tam rval PTFE.

Jak sla tlakem ruky na raminko?

Pokud trhane = cistit a mazat

0 0
        • DePaX  

Než přišlo Sh 12s (11s?) neměl jsem o nějaké brzdě v hazce, její aktivaci, či dokonce potřebě ji udržovat, ni tucha.

0 0
          • Vilém  

Pritom ji shimano pouziva uz od dob 10sp. MTB.

0 0
            • mr.nikdo  

Asi tak :)

0 0
            • DePaX  

Měl jsem Sh 2 × 10, když jsem tam dal pilu 22z po vzoru Sramu, namotal jsem hazku, v r. 17 jsem nahodil Eagle, s RB TR jsem zkoušel Sh 12s hazku, první klacek nepřežila… možná blbý náhody, ale v 1 × 12 maj prostě kurevský skluz.

0 0
        • novcze  

jj po sezoně to rozeberu, ale na ten ještě měsíc a něco ježdění jsem se v tom nechtěl víc vrtat

0 0
      • Polka  

Ne bo SRAM ;-)

0 0
      • Paja  

Spojkou nebo brzdou?

0 0
        • novcze  

tak v en je to clutch, jestli se tomu v cs říká brzda, tak je to brzda

0 0
          • Paja  

Jo, ale clutch znamená i svírat, jinak k věci, mazal jsem to zeleným Motorexem.

0 0
            • Paja  

…ale ideální to asi není, lepší bude třeba HPG-1 měla by tam být vazelína, která snáší vysoký teploty.

0 0
              • pepek  

vysoký teploty? asi řadíš bleskově rychle

0 0
                • Paja  

Tady někdo nepochopil k čemu to tam je a jak to funguje :-)

0 0
                  • pepek  

Tak mi to vysvětli. Žádný podstatný zdroj tepla tam nevidím

0 0
                    • DePaX  

Sram-T namontuješ, sám si nastaví dorazy a krom baterky už nic neřešíš.

Musíš teda vědět, jak baterku správně zkontrolovat ;)

Můžeš do teho kopat a nic, ale může to odletět s kusem karb. rámu :)

0 0
                      • mastihuba  

Když to na tebe bliká červeně je to vybitý. To sem pochopil asi za 14 dnů. ????

0 0
                        • DePaX  

Jo, ale pokud zmáčkneš řazení, když kolo 10 a více min. stojí (zkoušíš to doma před vyjížďkou), je to úplně mrtvý :)

Probudíš to pohnutím nebo zmáčknutím čudlu na hazce.

0 0
                      • Vilém  

A s tou brzdou (spojkou) to ma spolecnyho co?

0 0
                    • Paja  

OK, není to tam kvůli řazení, ale kvůli pohybu/mlácení řetězu v terénu (chain slap) – vzhledem k tomu, že to funguje na principu tření, tak v dlouhým sjezdu (nejlépe v létě) se ta „brzda“ bude protáčet a generovat celkem velký teplo třením.

Viz. např. v diskuzi k tomuto videu

You are after a grease with a high operational temp. HPG-1's range is –20 to 540 degrees Fahrenheit. During a rough decent your clutch will get extremely hot and you do not want to cook the grease. HPG-1 is a good choice.

0 0
                      • pepek  

Tak rychle dolů nejezdíš :-) Pokud tak jezdíš, Kuttenkeuler mit MOS2 bude jistě lepší

0 0
                        • Paja  

Co ty víš o tom, jak já jezdím? ;-P

OK, celý to tam je…

Hello there, will MoS2 grease work for this maintenance? what can I use instead of your HPG1 grease?

Most Moly greases will have a operational temp range of less than 300 degrees. You are after a grease with a high operational temp. HPG-1's range is –20 to 540 degrees Fahrenheit. During a rough decent your clutch will get extremely hot and you do not want to cook the grease. HPG-1 is a good choice.

0 0
                          • pepek  

No vidíš a já jsem tu vazelínu ohříval v plechovce a byla furt hustá, dokonce i když plechovka už byla modrá, tak vazelína držela viskozitu. A netvrď mně, že dosáhneš za 2 – 3 minuty jízdy vyšší teploty, než homoklouby po 200km v kusu :-)

0 0
                            • Paja  

Ja nic netvrdím, to ti servisáci od Parktoolu, ale ti o tom, narozdíl od tebe, ví ho.vno :D

0 0
                              • pepek  

Ne, rozdíl je v tom, že já žádnou vazelínu prodat nemusím :-)

0 0
                                • Paja  

:D Jestli jsi tu vazelínu ohříval v plechovce tak, že ta plechovka byla modrá a vazelína byla furt hustá, je pro tyto účely naprosto k ničemu ;)

0 0
                          • JSt  

co to je extremly hot? brzdove kotouce zahrejes s bidou na 300 stC. nedovedu si predstavit, jak by nekdo mohl chtit vinglanim raminka saltru dosahnout srovnatelne teploty jako na brzdovem kotouci. tak nejak laicky bych rekl, ze doporucovana vazelina bude mit nezmenenou konzistenci, kdyz material saltru uz projde nevratnymi zmenami. :-D

0 0
                            • pepek  

Navíc ta molyka tam zůstane i když už vazelína bude dávno pryč. Na pedálech za pár let už žádná vazelína není, ale to černý tam furt je a pedál nezaroste.

0 0
                        • String  

Když ale někdo jede rychle na nerovnostech a šlape jak blázen s nesmyslně malým krámem alias šišatej převodník 30 zubů, pak s tou hazkou cvičí řetěz jak rozzuřená opice banánem.

0 0
                          • LM  

Tak zrovna ten oválnej převodník má na spojku/„brzdu“ v hazce vliv úplně minimální :-)

Mnohem větší sadu to dostane od chodu zadní stavby na fullu (při pružení „tahá“ za řetěz), od nerovností a i při samotném řazení…

1 0
                            • DePaX  

To je nějaký malý vajco, Garbaruk rumpluje s hazkou znatelně.

1 0
                            • novcze  

přesně, právě s chodem zadní stavby jsem pozoroval problémy a proto jsem prvně podezíral ložiska

0 0
                          • Vilém  

Jako, ze sisatej prevodnik zpusobuje pohyb raminka?

0 0
                            • DePaX  

Na fullu s vajcem je hazka celkem chudák ;)

1 0
                            • String  

Celkem logicky. Naposledy jsem to viděl během jízdy za Depaxem i na rovným asfaltu.

0 0
                              • String  

Ale větší vliv na pohyb hazky má určitě zadní odpružení. Aby mě zase někdo nebral úplně za slovo, že hýbání ramínka je způsobeno jen oválem.

0 0
                                • Paja  

Co s tím dělá převodník se snad dá jednoduše zjistit jak v tom LMově videu.

1 0
                                  • String  

Je každej oval stejně šišatej? Ale je mi to asi jedno. Já to pořizovat nebudu. Tuto věc jsem bral pro mě jako nesmysl už v první vlně, což je asi 30 let zpět. Pak to zmizelo a najednou to zase někdo vykopal z hrobu.

0 0
                                    • LM  

Nejsou stejný:

• V tom videu říká, že AbsoluteBlack ovály jsou navrženy, aby s ramínkem přehazky hýbaly minimálně (v rámci tolerancí spojky/„brzdy“).
                                      • Garbaruk ovál asi hýbal víc, ale vytahovat ho z krabice a znova montovat, abych to ověřil, nehodlám :-)
                                      1 0
                                    • DePaX  

Ale prvních pár vyjížděk po návratu ke kruhu je dost cítit, zvlášť u silových jezdců :)

0 0
                                      • String  

Asi nejsem tak silový jak Ty :-)

0 0
                                        • LM  

Spíš objíždíš prudké výjezdy po lesních cestách :-). Ve výjezdech je ten ovál poznat nejvíc…

1 0
                                    • Paja  

Však píšu jak v tom LMově videu.

1 0
                              • Vilém  

Nic logickeho na tom nevidim. Naopak by to melo raminkem pohybovat naprosto minimalne, nebo vubec, asi tak jako je v tom videu vyse.

0 0
                                • DePaX  

Zdá se, že AB se Shimanem tento jev minimalizují: https://youtu.be/l6OTwjsz-VE?…

1 0
                                  • mastihuba  

Je potřeba si uvědomit proč se začala brzda prehazky řešit a ovál zřejmě nebyl podstata veci.

https://youtu.be/BAct7xkMw18?…

0 0
                                    • babicak  

Na Sramu se brzda hazky neřeší, je to jen problém uživatelů SH.

0 0
                                      • mastihuba  

Zmíněno je tam oboje popravdě sem pochopil že někomu někde drhne řetěz skrze blbej chod ramínka? A drhnoucí brzdy hazky což jistě nedělá ovál. Hlavní pohyb ramínka způsobuje váha řetězu kterej v terénu litá vlastní vahou.

0 0
                                      • Paja  

Nutno podotknout, že ten „problém“ se dost zveličuje :-)

0 0
                                        • mastihuba  

„Se“ sám nezvelicuje :)

0 0
                                        • DePaX  

Celej problém je v tom, že když já (i String) viděl moje kmitající vodítko, jsme oba blbci a nic takovýho to dle Vás nemůže dělat. ;)

0 0
                                          • Paja  

Nepodsouvej mi něco, co jsem neřekl.

0 0
                                          • babicak  

To mi prosím poraď, jak si sám mohu za jízdy vidět mé kmitající raménko a ještě zjistit, zda kmitá kvůli oválu, či vlivem řetězu při propružení zadní stavby?

0 0
                                            • mastihuba  

Potřebuješ někoho kdo pojede za tebou a natočí to na vysokorychlostní kameru s termovizí. Tam odhalite i to zahřívání brzdy.

Chtělo by se mi za to dodat ještě jedno slovíčko ale věřím že ste natolik inteligentní a znáte mne že si ho domyslite a já nedostanu černej puntík od admina za vulgarismy. :P

0 0
                                            • DePaX  

Viděl jsem to při každém mazání řetězu. Nevím na co jsem vkládal to video. Garbaruk na Sramu prostě způsobuje cca 8mm kmitání ramínka. Jestli to má vliv na životnost hazky netuším.

Ale máte pravdu, jen jsem si to vymyslel, aby bylo o čem se dohadovat.

1 0
                                              • mastihuba  

Najdi si video ovál na mtb biker a chodí jim to tam o těch 8mm naprosto normálně. Jsou věci který se dějí a neměl by ses s nima trápit.

0 0
                                                • DePaX  

Mě to netrápí, jen mě se*e, že lidi, kteří ho neměli, tady budou psát, že to nemůže dělat.

Garbaruk má extrémně vysoké zuby, v AB zřejmě zapracovali, na těch videích to vypadá až zázračně klidně.

Když jsem měl AB, tak LM tlačil Garbaruk, teď obrátil :)

0 0
                                                  • LM  

Garbaruk mi totiž nevydržel ani půlku toho co AB, začal skřípat mnohem dřív (a skřípal i od novoty než se trochu ojely ty jejich obr zuby:-)).

0 0
                                                  • DePaX  

Tos moh napsat cca před 2 lety, bylo by tady o 20 postů méně :)

0 0
                                                  • String  

:-)

0 0
                                                  • Vilém  

Tak to se ti omlouvam, ze jsem o necem, pro tebe tak normalnim a logickem zapochyboval. Bude to tim, ze ovaly, ktere jsem kdy mel, toto proste nedelaly a tim padem to nepovazuju za normalni.

Pokud to u Garbaruku je jinak, tak to jsem rad, ze jsem se to diky tomuto dovedel, protoze koupit neco takoveho, tak to vracim, nebo obrartem prodavam dal.

0 0
                                                  • String  

Pro něj cvičení s hazkou nebylo logický, to jsem byl já. Už v tom máš guláš. :-)

0 0
                                                  • Vilém  

Asi mam.

0 0
                                                  • DePaX  

V mnou postovaném videu výše je Wolftooth a je tam také výrazný pohyb.

Taky to je výraznější na 12s hazkách že.

1 0
                                                  • Vilém  

Mam to prave zazito tak jak je na tomto videu, nenapadlo me, ze to nekteri vyrobci zmrsi tak, ze to kmita.

0 0
                                                  • String  

Záleží asi na více faktorech. Velikost oválu, jeho tvar, velikost kazety, převod apod. tady je to krásně vidět na nějakým gravelu, tam to taky" lítá jak jsem popisoval":https://www.youtube.com/watch?… . Obzvlášť na lehkých převodech.

0 0
                                                  • DePaX  

Vkládáním dalších videí s 11s Shimanem při řazení tomu nepomáháš :)

0 0
                                                  • String  

Musíme je pořádně nakrmit :-P

0 0
                                          • mastihuba  

A nedělá to všem stejně? ;)

0 0
                                          • String  

Nedělá. Řekli, že nedělá, tak prostě nedělá. To je zase drama, jak všechno tady. :-)

0 0
                                • JSt  

nevim, jak soucasny ovaly, ale stary bajopejs za retez tahaji a vystredit na singla, nedejboze festku, vpodstate nejdou.

0 0
            • novcze  

takže je to vlastně svěrač :) … ale zelený motorex mám a jestli to fungovalo, tak to po sezoně vyčistím a máznu motorexem

0 0
    • LM  

Vypadá to na poslední teplý den, tak hybaj ven :-)

1 0
      • Jáchym 1  

Už idu,už idu:-)

0 0
        • mr.nikdo  

Tez vam kapalo na kebuli?

0 0
          • LM  

Chtěl jsem napsat že ne, protože se v lese převážně prášilo, ale na posledních pár km jsem chytnul lehčí spršku. Nastěstí jsem stihnul dojet než začlo chcát pořádně :-).

0 0
          • Polka  

Ne :-)

1 0
          • Jáchym 1  

Asi deset kapek při návratu od Prýglu do Bohunic(cca 14:00).

Večer chcanec + blesky.

1 0
    • String  

Obdo, mrkni se pořádně na kola. Na zadním mám u pár niplů slušný praskliny. Až jsem to umyl jsem se trochu lekl. Na tohle už nesednu.

0 0
      • obda  

Slušný :-/ Ty moje mají najeto míň, mrknu na to doma.

1 0
        • obda  

Takže u mě ok, ale jsem s bídou na půlce tvých kiláků (váhově jsme na tom podobně). U hliníku to dost závisů na počtu cyklů. Ale tipl bych si, že prostě ten tvůj výplet byl přetažený.

0 0
          • String  

To si nemyslím. Bylo to na jednom centrování na tenzometru přímo v Hape a I na pohmat to bylo akorát. Spíš jsou to asi ráfky na mírnější zacházení. Už jen 24 drátů není úplně dobře a nemá to kalíšky. Prostě základní ráfky. V ekodvoře jim bude dobře. :-)

1 0
      • Polka  

Asi tomu dáváš na stringówkach pěknou čočku :-) To moc dlouho nevydržely teda.

0 0
        • String  

12 tisíc km. Jak jsem říkal mockrát, nejezdím jen stringovky a ve sjezdech dostávají kola (obzvlášť zadní) na HT celkem čočku s mýma 80 kilama.

0 0
          • DePaX  

HaPe bývalo autorizákem Mavicu, ale já už bych stejný ráf nechtěl.

1 0
            • mr.nikdo  

To byval distributor Kastar.

Ted mas distributora na Severu… :)

0 0
            • String  

Taky ne. Myslím pořád je. Budu ještě zítra zjišťovat co s tím. Registroval jsem kola na Mavic stránkách s svítí tam ještě záruka do dubna. Ale známe záruky. Pane, vy jste na tom jezdil.

0 0
              • String  

Takže Dekáč kolo neměl, ale s dodavatelem u Mavicu zajistil na prodlouženou záruku nový. Dokonce novější model. Starej už nebyl. Už má asymetrický ráfek, takže to praskání možná úplně ojedinělý nebylo. Jo a plochý dráty. Tak uvidíme kolik to vydrží.

1 0
                • Paja  

Plochý dráty, to je aero, takže ty tvoje průměry na stringovkách budou ještě vyšší :D

1 0
                  • String  

Spíš až nějakej praskne, tak budu mít dobrej průměr ve shánění co tam patří. :-)

0 0
                    • mr.nikdo  

Normal Mavic :)

Ted to bude litat!!!

A gratulace k vyrizeni ;)

1 0
                    • LM  

Plochý dráty nepraskají (u SRAMu). A přesekne to i centimetrovej suchej klacek :-D

0 0
                      • String  

Tohle jsou obyčejný. Ty lepší jsou až na drahých kolech. Centimetrovej…:-)

0 0
                      • pepek  

Přesekne, ale nabere jich tak 3× víc, jak obvykle.

1 0
                        • LM  

Nevýhoda 28 drátů no. S 32 kulatejma drátama na druhejch kolech jsou tam menší mezery :-).

0 0
                      • mastihuba  

Nepraco???!!!!! Když by to mělo smysl dal bych tam těch vykřičníku ještě víc. To jestli drát praskne souvisí s délkou Rafkem i niplem a způsobem vypleteni. Ne vždy se vše automaticky povede na jedničku.

0 0
                        • String  

Nebo s tím centimetrovým (a větším) klackem. :-)

0 0
                        • mr.nikdo  

Nechces tady vynaset jednu story, ze ne? :D

0 0
                          • mastihuba  

Vzpomínám na remerx acyon před 12 lety :P

0 0
                            • mr.nikdo  

Nebyla jedna i o Hope+ZTR? :D

0 0
                              • mastihuba  

Hope+ztr mi bez zásahu držely 8 let a pak se to přelétlo na karbon 27,5 který fungují dodnes skvele. Slepá ulička byly novatec a ztr Crest :)

0 0
                          • mastihuba  

Jinak momentálně jsem se všema vypletama co mám velmi spokojen. 1× Hope pro2 a 2× DT 240 na placatech drátech super

1 0
                • Polka  

Dávám tomu rok, maximálně dva :-D

0 0
      • mastihuba  

Srabe :) toto mi cresty udělaly po sezoně a jezdily by dodnes kdyby mi nebylo trapný takový kola prodat cizimu

1 0
        • Paja  

Cresty? To tě ale s tvou váhou nemohlo moc překvapit ;-)

0 0
          • mastihuba  

No říkal sem si že na divočení mam LV a taky sem chtěl jednou zkusit lehký kola. No a dávej hned na zimaka karbonové ráfky. No pak už šly poctivý ráfky s kaliskama. Ale zkusil sem to :)

0 0
      • mr.nikdo  

Mavic?

0 0
        • obda  

Jo, Crossmax. Ale co jsem se díval po netu, není to známý/rozšířený problém těchto zápletů.

0 0
          • mr.nikdo  

Takhle mi to pripomina Ksyria, co jsem mel. Zpracovanim, povrchem, …

Dopadly stejne. Na silnici a pod 75 kg…

Ok. Predtim je mel Clovek a jeho svet (kde je mu vubec konec?)

0 0
            • Vilém  

Tak si rikal ten ze Spesova?

Pokud ano, tak se zrejme prestehoval, potkavam ho kolem Vavrince a na kole podle vseho asi uz moc nejezdi.

0 0
              • mr.nikdo  

Ty jo, nevim.

Delal kousek od Krenky.

A jakto, ze nejezdi?

0 0
                • Vilém  

Ja taky nevim, jestli to nemam popleteny s nekym jinym.

Ja myslim cloveka, co se tu zjevil s tim, ze chce natrenovat nekde do Alp, nebo Dolomit, ci tak neco.

Potom nastalo manicke obdobi, kdy kupoval kola, najizdel kilometry, rozkladal tu forum…

0 0
                  • mr.nikdo  

Jo, tenhle.

Ten uz je fuc. Pozemstan?

Tohle je Clovek a jeho svet – je tu uz dlouho, profil aktivni. Mel tu byt 16.10.2023 :).

Jsem od nej bral Ksyria asi v roce 2013… Neco mi rika, ze mel Cannondale silnici.

0 0
              • babicak  

Že Spešova, nebyl to Pozemšťan?

0 0
          • LM  

Mám na zadním Notubes ARCH MK3 to samé. U nich je to známý problém, nová verze MK4 už má zesílené uložení niplů.

1 0
            • mastihuba  

Přitom 26 palcový archy držely suprově a nepraskaly ani pod mejma 100kg

0 0
    • Excel  

Dneska vzal nejakej hustej fotrik deti od hradu na Skalky a sjizdeli je na bajku dolu, pominu-li, ze v sobotu za peknyho pocasi tam jede na bajku jenom neznalec nebo amater, potazmo idiot, tak kdyz uz tam je ta cedule a kdyz tam lezou lidi a ty se tam pririti se svoji kolonou, tak je pak zensky, ktera seskoci z lavky, protoze se lekne a propadne se kamsi do hajzlu, prd platny, jeho ponauceni (pokrik), ze to nemusela delat. Lepsi bude vytahnout si hlavu z ******.

0 0
      • String  

Nezbývá než tu příhodu poslat do Kdo to byl:-)

0 0
      • mr.nikdo  

Erupce na slunci?

Dneska mi borec vysvetloval, ze si jeho pes chce hrat. Na povel neposlechl.

0 0
        • LM  

Asi. Já si dneska omylem vzal na přilbu svítilnu, kterou používám jen doma, protože moc nesvítí. A pak jsem v lese marně přepínal režimy a říkal si WTF? Ještě že jí používám jen jako doplňkovou k mnohem výkonnějšímu světlu na řidítkách. Ta byla dobrá tak k osvětlení tachecu a polohy páčky na tlumiči :-)

Výkonná svítilna zůstala schovaná v popruhu, který z ní udělá čelovku, ve skříni…

1 0
          • pepek  

Tak tos mě potěšíl. Teď už se mi moje nedávná oprava průtokového ohřívače nezdá tak úplně tragická (vzhledem k věku)

0 0
            • LM  

Jediné co mne trochu omlouvá je, že jsem spěchal a tak jsem do batohu hodil první svítílnu, kterou jsem viděl :-)

Chtěl jsem stihnout sjezdíky a vyhlídku ještě za světla.

Předtím jsem se neplánovaně zadrbal zkoumáním, jak k vysokootáčkové modelářské brusce správně připojit prodlužovací díl pro jemnou práci (v návodu nic, takže nezbylo než improvizovat) a broušením zubů na kazetě.

1 0
      • Polka  

Kde to bylo? Skalky znám jen meteoradar.

0 0
        • scoty  

:-))

0 0
        • Excel  

Zouvalka.

0 0
          • DePaX  

To jumpovala přes zábradlí?

0 0
          • babicak  

To snad pochopil každý, nebo snad ní?

0 0
            • Polka  

Ne. Copak tam jsou nějaké Skalky s velkým S? A hrad je na druhé straně přes vodu. Já to pochopil jako nějaký skalnatý sjezd z nějakého hradu :-D

1 0
            • pepek  

Zaužívané názvosloví by se mělo dodržovat. Kvůli takovým samoúčelným změnám padají i letadla.

0 0
          • mr.nikdo  

U Zouvalky je hrad? ;)

0 0
          • pepek  

v sobotu za peknyho pocasi tam jede na bajku jenom neznalec nebo amater, potazmo idiot. A proč vlastně ty jezdíš/chodíš po prygltrailu v sobotu za peknyho pocasi, súdruh?

0 0
            • DePaX  

To je láska, to už neznáš ;)

0 0
              • pepek  

Jo, ti lezou všude. Jsme šli včera k U lavečky, že tam nikdo nebude (bo na rozhlednu šly davy). No a byli tam taky. Zaláskovaní, poběhlice, turisti, telefonisti, jacísi zelení teroristi. . . peklo. Ještě že člověk může jezdit ve všední den. Borec v posledním baráku tam má zaparkovaný Charger 1971 v pokročilém stavu rozkladu. Hned ochotně všechno ukazoval (že prý jsem jediný, co to poznal)

0 0