Dik za pripomenuti, pepino ;)
Dik za pripomenuti, pepino ;)
sem si ani neuvedomil ze zase novy vlakno, pritom sem byl vcera v hokne kvuli fakturaci do unora :)
Technicke okenko. Existuje vubec el. hazka a razeni typu plug and play? Predstava je dat zadni kolo s kazetou, do haku el. hazku, retez a na riditka kdekoliv umistit tlacitko razeni. 1× 11. Prace, kdyz jsi nejvetsi blbec na zemekouli dve mozna tri minuty? Ze to bude rana je druha otazka.
A ctrnactidenni Home Office muze zacit :-)
Ani jsem na to nemusel klikat. To je cerstva munice, zbytek je v pivni lednici a pak demijony :-)
Chytře nakoupil. Tři kastle už by mohly způsobit paniku, že Roman ví něco co druzí ne a to by se mohlo lavinovitě rozšířit a měsíc by nebylo pivo nikde.
jestli by neměli uvažovat o komplexním řešení…šroťák má na dědině kde kdo a na hrnce se složí nebo je povaří u karla v garáži v akci Z
Myslím, že návěs s cisternou se k Romanovi určitě nezlomí.
Edit: jo ty myslíš, že by přímo vařili.....
tak klidne si to mužou nechat vozit v cisternách, nebudou potřebovat ty hrnce, ale zas by to postradalo ten efekt…
Hmmm, hrnce rikas… :-)
Uz se nam to pomalicku rysuje. To zase byla sichta, vcera v 16:00 jsem zacal vytapet udirnu, hlidali jsme celou noc. Skoda, ze nejde prenest i ta vune :-)
Ta fotka podstatně zhoršuje moji rehabilitaci, voe!
Sorry jako :-)
co znamena u loziska 6902RU to RU?
RU nebrat!
RU znamená Rusko a znamenalo to označení ložisek s o setinu větší vůlí, než povoluje norma a hlavně větší odolnost ložiska při jeho ukládání na místo určení, neboť v Rusku se k tomu používá jen tzv. ruský klíč, což je obyčejné kladivo. Také se RU dá vyložit jako RUčně kladivem, ale to je jen slangové označení.
:-)
Mi to přijde stejný jak RS, možná to znamená „utěsněné“, ale otázka je jak jinak, protože těsnění vypadá stejný. Bral bych ale RS.
6902RU bearing uses a non-contact seal and thus delivers lower drag
Děkuji, děkujeme ;-)
ja dnes zacal tim ze nastartoval wapku a umyl vercajk :)
No nas jeste ceka prace, cca 6 kohoutu. Respektive holky, ty to budou skubat, ja to mam zabity hned. Vyvencim Kiru, Pepo – necti…zakrojim teplou krkovici (bucky mam rad studene), a pujdeme na to.
na co?
Na ty kohouty. Zitra v Hulicove na place. Na rozdil od Franty jsem kolo neumyval, bahno nas nerozhazi.
Zitra ten obed, to bude noseni drivi do lesa. :-)
Dobro dosli. Zelena byla k*rva na moral, byt po tech vsech vym*dech mela byt vlastne uplne v pohode. Koukal jsem, jak v Patrikovi bouchly po tech dvou Lobkowitzich saze.
To same kolem prascat, tam uz se noham tocit nechtelo.
no neda se svitit :)
Ta barva pedálů je prosím jaká? Vůbec se tam nehodí! :-)
silvestrovska potreboval sem jet v botech bez kufru :)
stejnak nej sou ty dlouhy bucky. :)
Nebudete někdo něco objednávat z koloshopu? Potřeboval bych přidat drobnost za 50,–
Spotrebak na rok vicemene nakoupen
Je vidět, že jezdíme podobný bajky, nakoupil jsem spotřebák skoro nachlup stejně!
:-DDD
Ty dnes jedes
:D no tvl…
Ta věc vlevo dole, to sis koupil na co?
No…to je pro Shimano Di2, kdyz mas moc uzkou sedlovku, ze se do ni nevleze ta baterka tak pouzijes tento nandavak a baterku pak zasunes snadno o neco vejs, ale to fakt nechces.
:-D
to ti predepise doktor ned po tom co ti vyrezou hemeroidy :)
Když už to teď jistojistě silně přebito Excelovým přídavkem zapadne, tak bych k tomu napsal, že jak v případě řetězu, tak v případě středu se dražší varianty (dvanáctkovej GX, resp. MT800) podle mé zkušenosti finančně (a vlastně i funkčně) vyplatěj.
U stredu jsem nepoznal rozdil, zkousel jsem nekolikrat.
U toho retezu mozna ano, cetl jsem to tu vicekrat. Ale k 11s retezu mam doma historicky i par sponek, najedu na nej cca 1500km, je o nejakych 130 Kc levnejsi. Pokud je 12 GX z jineho (tvrdsiho) matrose, nehobluje pak treba vice prevodnik a kazetu ?
Spise ale cim dal vice premyslim o sestisroubovem adapteru na CenterLock. Shimano Centerlock kotouce u nas sezenu okolo 500 Kč, zatim co treba Centerline kotouce (bez unasece) jsou okolo 7 USD, „plovouci“ okolo 8 USD. Nejak tu vyhodu centerlocku (mimo prakticky monopolu Shimana) nevidim. Shimano kotouce mi s organikama vydrzely vzdy cca dva roky, ted se sintrama to asi bude horsi.
p@X: Jak jsi se ptal na to, která sériovka by mi vyhovovala, tak tenhle Canyon skoro jo – teda kdyby byl na méně závodním rámu (o něco kratší a o něco vyšší) a alespoň o 10 kKč levnější ;) Foxku bych nějak přežil a jedinou podstatnější změnou by byl teleskop.
Takze vlastne nic :-)
Jinak me teda po dlouhe dobe zaujal tento full ram. Cena je samo raketa.
To už bych raději přihodil dvě stravenky koupil toto
Já preferuju Shimano ;) A výbavou by mně ten levnější model bohatě stačil.
ted si znamej obednaval carbon na NX tak sem zvedavej jak s tim bude spokojenej ale kolo vypada luxusne su vul ze sem u zimaku vymyslel nesmysle a mel sem vzit neco takovyho vidlu prodat a misto ni prihodit na lepsi kola. Teleskop je na takovym kole stejne k nicemu :)
Asociální podvlákno na téma trailový zpravodajství:
K tomu máme teda ten Prigl trail pořád ještě včetně schodů v betelným stavu, Křížovka má naprd jen příjezd, Naučná je furt zaházená těžbou a z doslechu je prej zaházenej prořezávkou zas začátek Paintballu (Kuleho).
Neřešíš, jezdíš. Tak to má být.
Bohužel většina z vás to tak má, kéž by ale přiložili ruku k dílu všichni…
+1
Že si někdo dá tu práci:-( Já dnes pěší špacír se synkama. V rekovi vyhozených osum petek od piva v potoce, od zmrdu co se sem přijeli ožrat na chatu. Hlavně že je zmackali, aby to v přírodě nezabíralo tolik místa.
Sjezd z Risovky po modre k Pradelne jsou docela solidni baheni lazne. Lepsi je jet zelenou pres Vrtacku.
Priglschody prej začnou dělat od půlky března.
Mimochodem, jak poznáš, že je něco nastražený?
To shnilé dřevo bylo narovnáno na sebe, aby to bylo co nejvyšší a v okolí v listí bylo vidět, kde to dřevo leželo půdovně.
Větve nasměrované tak, aby čouhali do pěšinky zhruba metr vysoko tam mohli spadnout sami, ale vypadalo to divně.
A ten šutr dole, položenej na jiným šutru, tam sám nedošel :-)
Za víkend jsem stihl jen rychlovku včera v podvečer. Po dlouhé době jsem zavítal i do lesa a kroky přibývaly rychleji než ujeté metry. Bohužel i pasáže, kde se dalo jet byly plné stromů otečkovaných růžovou barvou. Takže to bylo asi naposledy…
To je hodne smutny pohled. U nas je to misty bohuzel podobne.
A to ještě není konec!
Ano, bohuzel. Jinak misty ta revitalizace postupuje docela rychle. Ale nez to trochu povyroste, uplyne hodne let.
Jak není stín, tak to všechno zaroste .
Ja vim, tchan ma taky les. Musis se starat, vyzinat ho. Jsou na to i kontroly, tak predpokladam, ze se z toho nevyzujou ani Lesy CR.
TH toci videa v lese kterej sem sazel ve 14–15 letech, mas realnou sanci :)
Vzdycky platilo, ze ten, kdo sazi les, se nepotka s tim, kdo ho sklizi. To se proste okecat neda. Za 10 let z toho budou trosku prerostle vanocni stromky a sece pro divocaky.
tech 30 je uz poznat a tezby uz se nedoziju :)
edit
dedy sem v 86 vezl k bukovince na misto kde byli po valce pro drevo a taky to tam uz nepoznal :)
Naposledy, cos ty tečkovaný stromy viděl, nebo naposledy, cos zavítal do lesa?
Tam u vás je to smutnější. Ale posledně, co jsem tam byl, tak ty zpevněný cesty v lese byly vesměs v pořádku a singlíky mezi Jedovnicema a Bukovinkou snad nezavřou. V nejhorším to do převážně listnatejch lesů na kole nemáte nepřekonatelně daleko.
Les nechám až trochu oschne.
Myslel jsem stromy. Třeba ten horizont na druhé fotce je plnej teček, takže 2–3 dny s harvestorem a je po všem.
Stezky dokonce dostaly od ŠLP zelenou pro další výstavbu, ale vzhledem k těžbě to nemá následující dva roky cenu.
Pokračování, tentokrát to vezmu od Brna postupně na sever:
Zelenou z Vranova na Sv.Katerinu jsme jeli ted v nedeli a asi az na dve mista jetelna.
Modra od silnice na Olesnou a Blansko uplne v pohode (teda ve sjezdu na Blansko je jeden strom).
Zelena z Blanska na Oburku OK, stejne tak i modra z Oburky zpet na Blansko (opet jen asi jeden strom, ktery nestoji za rec).
Bez problemu je i modra z Blanska na Horice, ale nahore je mesicni krajina.
Vse ted z nedele…
Zelenou myslis pres tu lavecku s vyhlidkou na Jakubovo jezero a kolem hajovny Zizlavice?
Jj, akorat my se odpojili u hajenky na Zizlavici a tam pak jeli tou neznacenou cestou na Techov, takze jak to ted vypada primo u vyhlidky netusim.
Karásek teď nahoře přeplocen BTW, jedu tu dneska poprvé, tak možná, že to není novinka. Plot ale vypadá čerstvej…
A navečer vyšlo i slunko, takže parada
u nás se zase pěkně zatahuje,raději už frčím přes Pístovice hore…
Dnes chci vyrazit kolem 14, asi na Babice
Babice aktuálně pod mrakem, 8 stupňů, větší než mírný vítr a mrholit přestalo.
Rozdělávam ohřívač vody Dražice 160, kdyby někdo měl zkušenosti, rád se nechám poučit. Neohřívá a zásuvka je OK.
Tak sem ho dneska konečně vyměnil. Porovnání přímo vedle sebe…celkem solidní.
Tos mohl ještě pootočit o 90° a dojet ty tlustý zuby :-)
Mohl no :-) Při rychlým křížení na největší pastorek už z toho ale padal řetěz.
A co zvuky? Nevydávalo to v záběru divný zvuky? :-)
Když byl řetěz mázlej, tak ne.
:D
To uz vypada skoro jak muj 44 prevodnik Stylo :)
Na Stylech? Zub tak 1–1,5mm (z boku)? To si nedovedu představit a to jsem Styla vozil. Asi hodně piluješ :-)
Btw. 44z…není to moc, Antone Pavloviči? Využiješ to vůbec?
byly doby kdy sme to vyuzivali vsichni :)
Ano…BYLY. Spíš ale 42z a když vezmeš, že teď zpravidla vozíme max. 34 nebo 36z na jednoplacce a stačí to, tak je to úsměvné.
Já vozím 42 furt bez problému.
A kolik procent z běžné trailové vyjíždky ju využiješ s tvým motorem? Tipnu si…0%.
Jezdím Turistovu metodu: Per tam velkou! Takže dost. Motor je pomaloběžný.
SH STX RC 42z SH LX44z…na trekingovejch kolech bylo 48z? bejvala trojpila a smyk a jezdilo se na spanelaa juhanum v kratkym na jare se rikavalo angresti..... :) taky sme vseci hravali fotbal…v zime bejvalo za nasim kluziste… a hrozny mely sladkost jen 15 a dalo se s tim srilet z brokovnice…,
mrkni do vobcanky a hned na to do zrcadla :)
Ale to uz je minuly stoleti, na Modusovi (r.2000) jsem mel uz Deore kliky s 44–32–22, coz pak byl dlouhy leta standard nez Shimano zaclo vymyslet takovy ty 42–34–24.
Jak se říkalo angreštům v zimě :-). Dneska jsem zrovna dva potkal, teplota 7°C, WTF?
Je, stacila by mi 42 mozna i 40, nejtezsi prevod prakticky nejezdim.
No, moc nechapu na cem tam ten retez drzel :) ale co si tak pamatuju, tak jsem ho ani moc nepiloval, retez vubec nelepil, ten matros se asi nejak obrousil sam ;)
Dej to do fotek, k tomu se určitě sejdou moc pěkné komenty :-)
No to si dovedu predstavit…
No to si dovedu predstavit…jeste bych k tomu mohl dat ten Splintuv retez.
Dej to na bazar – za 500+pošta.
To je zas nejaka nova varianta editace prispevku 0:-)
to styryastyrycetkrat strouhnes pilnikem a muzes tu vec prodat jako rockring.
Nevim, jestli tu to nekde nebylo, ale Pohadka o snehurce v podani divadla Sklep.
tady je to cely :) super
Koupím ochrannou roušku, respirátor, nebo masku.
Tak za Komaru jsme si museli v branne vychove delat ochranny oblek z plastenky, koupaci cepice, satku, gumovych rukavic a holinek. A pak v tom po hristi behat. Doted si vzpominam, jak si nas zahranicni delnici na Mendlaku fotili jako kuriozitu.
Nemáme, nevedeme!
Taku uz plosne zavrely skoly (mimo MS a VS). Nechapu…
I VS.
Tam udajne nechaji rozhodnuti na kazde samostatne, vcetne treba moznoti studia na dalku.
Hmmm, tak mas pravdu, oni mezi tim pritrvdili, na VS muze probihat vyuka pouze z doma.
Blbý je, že od zítra mě na HO budou otravovat děcka.
Tak u vás je můžeš vypustit do lesa, ne?
dyt tam uz zadnej nemaji.
Tak ty moje se zavrou v pokoji a prijdou akorat na jidlo (cili budu muset varit pro vice lidi). A prijdem o ty chvilky, kdy ma Katka odpoledni :-)
Zcela vazne, hlavne jim nezavidim, az to budou dohanet (pokud to budou treba dva tri tydny)…
jj to bych neriskoval, aby z vas za chvilu nemeli jejich spoluzaci srandu na facebooku. :)
Rovnou skafandr bych vzal.
Do 13.3.je 8–15h machl silnice Bílovice-Adamov z důvodu kácení.Moc asphalťáků zde není ale kdyby se někdo někam chtěl přiblížit…konec hlášení
Díky. Sem tam chtěl jet…
Tohle optimistické tady ale myslím ještě nebylo. Klobouček.
Velká paráda ale tam bych se bál i pěšky :-)
Jo, to je dobrej pacient ;)
Skoro jak ti mladí borci na Špilasu
Pěkné. A vidle mu dobře chodí po dorazech.
Je to nějaký zavirovaný…
Kolona virus
No tvl…asi se zacetl…
Už i tyto vyjížďkový vlákna díky Ufonovcům jsou zaplevelený, asi si brzy vystúpim :-(
Nebuď cíťa :)
Nebo tě naštvalo, že PLAY-OFF jen v TV?
Depkaplevel je ok? :-)
Nebud v depresy, staci Patrik ;)
Hovno deprese, má jen špatnou náladu z té domácí přestavby a hlavně z malíře pokojů :-)
…tak si to mel vymalovat sam ;)
Na každým šprochu, pravdy trochu. Jsem semka poslal spoustu blbostí (pět ke COVID, jeden k TH, dva ke komponentům, jeden k Lachemě, jeden ke Kolářovi a hlavně deset ke stavu cest a následných diskuzí jako druhová skladba lesa), který Jaroslávek dychtě po jiném obsahu zahlídl po kliknutí na ukazatel nových příspěvků ve vlákně.
Těžko říct, jak ostatním, co sem napsali buď jednou taky spíš něco k těm cestám, nebo to jen čtou a nepíšou nic, ale mně zatím tenhle způsob v březnu přinesl na oči něco přes čtyři sta nerelavantních příspěvků. Tak není čas zkusit to paralelní brněnských vlákno, který bude pomalejší, prázdnější, smutnější a budou tam ty věci na téma aktuální stav lesních cest a pěšin a třeba i další věci s kolem v JM kraji související, který tak trochu ve specificky vedené diskuzi vláken Brno-měsíc zapadnou (nebo se je lidi i do danýho kontextu zdráhaj poslat)?
jsem na druhé straně barikády. Víc má najeto i Polka s korzetem a k tematu jsem nenapsal vubec nic… musime se navzájem vyvažovat :)
Nenech se zviklat, je to ok. On Jaroslav prudí, ale v jádru není až tak špatný člověk, (snad). Asi Kometa zase něco pros**la. Klidně to založ, takové vlákno už kdysi bylo. Akorát ten soudruh z Kladna bude nervozní, až uvidí 3–4 brněnská vlákna na uvodní stránce
sem myslel ze Jecnak je z rican, ale muzu se plest :)
To nebyl Ječňák, ale kdosi z Kladna, už nevím, jak se jmenoval.
Hele, ja s tim nemam problem, ale klidne si na to zaloz spesl vlakno, kde to aspon tak rychle nezapadne v kazdodennim brnenskym chatu ;)
Asi tak.
Jinak, zavesim to treba pod Tebe, je to jedno. Podobne vlakno, neco jako „Brno – tudy ne, pratele“ tu tusim kdysi zakladal Jonys. Melo slouzit k rychle orientaci, kde je jsou cesty totalne rozesrane. Nebo naopak „Potkavani – Brno a okoli“, jehoz smysl jsem vubec nepochopil…
Je pravda, ze tu Patrik tapetuje Trubku a dalsi videa. Osobne na ne ani neklikam, protoze nemam tolik volneho casu a kdyz tam ani neuvede, ceho se tykaji, nema to pro me smysl. Na druhou stranu mi to nedela problem preskocit.
základ je nešetřit a koupit pořádnej váleček :)
Někteří soudruzi budou muset omezit pracovní dobu… :)
Tak dnes večer luxus, houkající puštík a kličkovaná mezi žábami. Jaro je definitivně tu :)
Žáby a žluťásky jsem u Soběšických rybníčků viděl už odpoledne, ale tuhle cestu nahoru doporučuju zatím ještě ignorovat. Kdyby tam nechodili koně, tak by se to už celkem dalo, ale oni tam bohužel chodí :-)
Koně se budou hodit. V případě apokalypsy je každá stáj zásobárna čerstvého masa. A kolem měst je jich víc než šopingcenter.
„Brněnští mtb bikeři napadli Ochozskou farmu…“ :-)
Blbý je, že mi nechutná koňskej salám.
tak si uvaris doma psa, ne? ;-)
Má 4,5 kg, to je tak na nějakej vývar. Ale raději mu dám dnes odčervení, ať je ready.
tak odcervi i kocoura, at mate co jist i druhej tyden :)
To jsem ještě nechutnal. Myslel jsem, že čerstvou koronu dovezete až Majorky:( Odemykat letos asi budem až v létě. Uvidíme co bude dál :(
smrt je nevyhnutelná
Majorka je mimo mne.
Odemykat můžeme, kousek od Křtinské je Bar, co nezavírá… :)
hlad te nauci :)
Po noční,Jedu!! ,než zavřou putyky…
Asi tak. Za valky Rudych Khmeru lidi prvne snedli domaci zvirata, pak prisli na radu ptaci, krysy, tarantule. A nekde jim to i zustalo, dival jsem se, jak kuchar Fred, kdyz byl u nejakeho kmene v Kambodzi, ty tarantule hazel do variciho oleje a propichoval jim telicka.
Sklípkany, tarantula je slíďák ;-)
se pozna znalec :)
A cenu nejvíce rozmrdané cesty, co jsem letos viděl, vyhrává červená TZ z Jinačovic na Sychrov
Tak v tom důlku jsme s Exikem zapadli po náby, i když tam byl ještě les. Pravda, ta mnohahodinová bouřka předtím byla hodnotná.
Jak je to tedy s tou nemocnici? Zpráva je pryč.
Myslíš, to jak psali, že budou ve Vojenské nemocnici utrácet pacienty nad 50 let?
Jo, tak to byla poplašná zpráva, utrácí se až od 55.
Ne, myslím hackerský útok, voe!
FN v podstatě nejede.
Nakonec to bude jak v tom Benesove, napred hackersky utok, vydirani atd., pak se to v tichosti uzavrelo tak, ze nekdo klasicky otevrel prilohu mailu a zaviroval sit.
Tak to bylo? To mají tak slabě chráněný?
Zrovna vcera jsem vedl s Katkou a brachou debatu, proc nemuze vedeni (nezdravotni personal pravni atd.) delat z domu. Ani nechtej vedet… Dokud se proste nestane pruser, tak na tom porad budou setrit. Minimum penez do IT infra, tabulkove platy… Divim se, ze velke verejne FN nema ministerstvo (=stat) ve sve sprave.
Sem byl teď na vytažení stehů (VN) a celý proces se zastavil, bo se nešlo přihlásit někam do neschopenek. Už to vypadalo, že si mě tam nechají, dokud se to nerozběhne :-) Cestou zpátky v Romsparu napřed nešly karty, pak některá světla, pak pásy u pokladen a nakonec rozhlasem vyhlásili, ať lidi sofort vypadnou, že se sklep zavírá :-)
Kolem oběda nešel v Bronxu skoro hoďku proud.
Aha. A jo, vlastně nešly ani semafory a závory na parkovišču.
Medeny kabely
kolegova manzelka mela mit dneska fofroperaci plotynek kvuli ukrutne bolesti. sel bych na zelnak, tam bych vybral ten nejvetsi meloun a narval ho tem curakum doprdele… o tech ostatnich dulezitych operacich nemluve. pak se da jeste polozit otazka, proc nema FN jen interni sit a proc kazdej komp na sale musi byt na netu…?
Takto od stolu to nelze resit. Netusim, jake systemy jim tam bezi a kam to vse musi byt napojeno. Musel by jsi mit komplet svoje servery, stejne pak na nich zarizovat aktualizace… Toto by mel asi stat resit centralne, celou jejich infra. Soused dela treba v CEPSu a tam se do toho cpou uplne jiny penize.
tak treba VZT se ovlada cela nekde zvenku…
proc nema FN jen interni sit a proc kazdej komp na sale musi byt na netu
Protože z tabulkových platů nezaplatí ani jednoho schopného člověka, který rozumí IT a kyberbezpečnosti. Spousta těch opatření je relativně levná a bezproblémová, ale musí je provádět někdo, kdo tomu rozumí. Tady máš něco ke čtení: https://tech.ihned.cz/…-zabezpeceni
Jak to maji chraneny to nevim, ale odstartovalo to klasicke kliknuti na prilohu.
Klasika…
Aktuální stav = ve FN pořád nic ohledně IT nefunguje, používá se papír, zákroky jen urgentní. Datum obnovení provozu ještě není stanoveno.
Laicky mi to dava smysl, metoda ala Pirk
Ten Pirkův názor se ještě může veřejně prezentovat?
Citam, ze na nej jeste dojde, treba za rok
Neřekl bych že je to názor, ale pochopení reality… :)
pirkova slova jsou jen populisticke placani cloveka bez zodpovednosti. jakkoliv muze mit pravdu. ;-)
Tak jasne, to kazdeho, zodpovednost za rozhodnuti ma vlada. Nicmene jeho nazor mi je laicky blizsi, tak nejak mu jako zkusenemu lekari vice verim.
Nakonec i Svycari jdou touto cestou. Jestli je to spravne ukaze cas.
Tak vlády v prvních měsících nedělaly nic = to znamená, že se s virem v příštích měsících setkáme prakticky všichni, protože lidi musí chodit do práce kvůli obživě, a to v několika vlnách = v současnosti se bojuje jen o alespoň částečné zpomalení nástupu nemocnosti, kapacity nemocnic atd = k eradikaci může v příštích letech dojít až zavedením účinného očkování…
Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom…eradikacia?
Nevim, nevim vzhledem k tomu jak dlouho uz se eradikuje chripka. Museli by prijit s necim co to eliminuje bez ohledu na mutace.
Většinou se pochopitelně jedná o vymýcení daného onemocnění v určité lokalitě tak, aby nebyla ohrožena většina populace a infekční agens/původce bylo pod kontrolou. Viz třeba variola/pravé neštovice.
I ta chřipka se očkováním a promořeností dost krotí, tak je alespoň část lidí v každé sezóně chráněno protilátkami.
Eradikace může taky nastat spontánně – viz španělská chřipka.
Bohužel lékařská věda není vědou exaktní aneb: Lékař léčí, ovšem příroda uzdravuje…
Zatím neumíme zabít virus, vnitrobuněčný parazit, aniž bychom zabili buňku samotnou.
beru to tak, ze andymu to prislo vhod, anzto virus uz zastinil jeho prusery a navic se muze blysknout, kdyz se cela zalezitost zasadne nevymkne z rukou a nasledne se tim ohanet. namotivovany bude dostatecne. ;-)
Všeho do času:) Jestli se mu podaří udržet čísla mortality současně probíhající chřipkové epidemie 20/den plus 30% a špitály budou stíhat, tak je vítěz. Nikdo ovšem neví, a to ani přibližně, kolik tady korony vlastně je, protože se respirační onemocnění od začátku sezónní chřipky netestovaly…Jinak řečeno: podle mně mu zadek stříhá 12ku kulatinu…:)
Mám podobný názor, Babiš kontroluje sklady, Babiš na inspekci nemocnic, Babiš na D1, Babiš pozoruje uzávěru hranic, Babiš oznamuje léků bude dost, Babiš uklidňuje občeny – bankovní sektor funguje be omezení...... Co mi to jen připomíná?
Babiš vyhodil hlavní hygieničku , která nemá ani diplom z hygieny a bylo to třeba udělat o 3 měsíce dříve…
Tučně = titulky novin, ostatní = skutečnost
Jak dlouho je Babiš a jeho hnutí u vlády, že vyhodit paní Gottvaldovou nestihl dříve?
Ano. A do toho krasne schova ten nejhorsi ekonomicky vysledek od roku1993 :-(
Ještě by mi Ing. Babiš mohl poradit, kde mohu koupit roušky, respirátory, antibakteriální mýdla a jiné dezinfekce.
V Globále. V globále máme všetko, říkal Husák.
„Sranda“ je, ze je v realu nemaji ani v nemalu (az na 20 kusu), byt v mediich tvrdi opak.
Bez se radši projet na kolo, už ti z toho hrabe ;-)
Odpo jsem to poslouchal a moderator mu teda pekne daval, az jsem se divil, ze to vydrzel do konce rozhovoru.
Tak u nas evidentne jdeme jinou cestou. Ve dve rano zavreli i obchody mimo potraviny a lekarny. No, jeste ze jsme tu becku po zruseni akce nevratili :-)
Co prijde dale, zakaz vychazeni ?
Zítra chci jet z Mikulova na Ottenthal tak snad nebude problém co myslíte?
Musíš rychle než stihnou na hranici postavit znovu dráty.
Je otevřeno v Bukovince vůbec dnes?
Jestli ano, tak bych to sem urcite nepsal
Pardon,omlouvám se.
tak vcera prvni km na LV :) dve sedmicky do vincku pro brigadniky jako motivace a jaka z toho byla pekna nedele :)
apropo v patek sem byl u soumena co si chysta dve 815 na cestu kolem sveta bez nejakyho medialniho humbuku. Absolutni pohodari.
Když už jsou tady ta hlášení o stavu cest… Včera ráno naprostý luxus, azúro, a v lese to vypadalo na karanténu. Jen pár skalních sportovců :) Jinak je prakticky vše oschlé, včetně trailu podél Mnišího potoka a výjezdu kolem koní k letišti. U kapličky na Knínicema několik přenosových vozů ČT, stojan s dezinfekcí a něco natáčeli, musel jsem chvílu čekat, než se dalo jet dál. Neví někdo, co to bylo?
No jak kde. V Údolí, na Klajdě a kolem Ochoza byly davy a někteří mi dokonce trhali česnek.
Brno do karantény a bude v lese klid!
A kde odložíš dítě?
Nerozumím. Děti jsou doma nebo na zahradě.
Jen bych chtěl, aby k nám ** teď** Brňáci nejezdili. My k nim taky nejezdíme.
Brno město a Brno venkov je už zahraničí? :-)
Tak té dost nadrzo když ti jezděj dom a na zahradu. Nebo tomu nerozumím.
Jinak Vilas má prodejní okénko 15:00–18:00.
Momentálně:
• 11° Zlaťák 75,–
• 12° Ležák 81,–
• 13° medové Sluníčko 91,–
s tim by se dalo vegetovat ve vincku na lufte :)
myslis jako treba na nakup? :-D
V nedělu to tady vypadalo jak na parkovišti před Olympii. To sem myslel… Takže ano, ulice liduprázdné, ale pojďme dělat grupy na lont.
Nám tady stačí vlastní lyžaři. :)
cim kdo zachazi, tim taky schazi. ;-)
Chápu to dobře, že ačkoliv nařízení vlády pohyb v přírodě explicitně povoluje (a Hamáček to sáhodlouze vysvětloval), tak „vaše“ lesy jsou z toho vyjmuty? Nebo po nich můžete trajdat jenom sami, a měšťáci mají smůlu a musí hnít v bytě?
P.S. Neboj, nepojedu teď k vám s celou rodinou :) Jen by mne zajímalo, jaký na to máš vlastně názor.
Jasně že jo, vem si rýč, motyku a táhni na dvorek, hajzle!
:-) ;-)
Jak u nas vidim parkovat auto, tak vzdy vylezu ven, nahlas kychnu, smrknu, a pozdravim Buon giorno!
To by se dalo kvalifikovat jako šíření poplašné zprávy, navíc ve stavu nouze je tam možná vyšší sazba.
Poplasne ? Jak myslis… :-)
Na druhou stranu, já mám sice mrňavou, ale alespoň nějakou zahradu. Nechtěl bych být v kůži rodiče, co je se třema/čtyřma dětma zavřenej v panelákovým bytě.
to říkám furt, že každá hulka má dva konce :)
Je fajn, že zavřeli obchoďáky, ale když pak parkuje u bledulí 200 aut postrádá to smysl.
Bledule? Tak to musím hned sdělit ženě, tam snad nebude frflat, že jdeme na výlet do pustiny. Mně hlavně vadí, že zrušili modré zóny. Okamžitě sem najeli úplně všichni z lontu a obsadili celou čtvrť. Platíme celých dvasta Kč/rok a večer už nezaparkuješ :-(
Pod hádkem taky louka plná aut…
Boris říkal, že zavře Londýn, tak by Markéta mohla Brno :)
Já jsem nestál pod Hádkem, stál jsem nahoře u pumpy:-) Boris je kkt. Nakonec budem rádi za Bábu, mohlo by být i hůř.
No né …
kundo nerouhej se !!!
A je to Tvoje parkovaci misto, nebo je ta silnice verejna ;-) ?
To byl jen malý return na Motýlovy stesky, že jim tam chodí lidi.
Jasne. U nas byl vcera taky pomalu Vaclavak. Lesaci, sazeci stromu, chodci, bezci, cyklisti, ctyrkolkari… Jeden par chodcu, kteri se az moc priblizil k nasemu poli, Kira pekne zastavila a museli cekat, az dojdu a odvolam ji. Akorat jsme se vraceli z lesa a ona je zmercila na dalku – ma to tam zafixovano jako svoje teritorium, jinak naopak vzdy sama okamzite pribehne a postavi se metr prede mne.
Je to tezky, ja ty lidi taky chapu. Nicmene, prestoze si o nekterych opatrenich myslim sve, tak kdyz uz to vyhlasili, tak mi dava vetsi smysl uplna karantena ala Unicov, nez tento prasopes. Takto se to akorat povlece pul roku. Ze mame zrovna ted vyhodu v tech zahradach a lesich je nepopiratelne. Pri beznem zivote nas to zase stoji cas a penize. Ono je vzdy neco za neco.
Ať už ta karanténa bude trvat jakkoliv dlouho, tak po uvolnění jsme tam, kde jsme byli. Borisův přístup naprosto chápu a přijde mi logický.
Mne taky
Problém „jeho“ (v reálu Cummingsova) přístupu je v tom, že vzestup nemocnosti by byl raketový a zdravotnický systém by to nedal. Podle studie ICL, která zřejmě přinutila Borise změnit kurz, hrozilo až osminásobné překročení kapacity a čtvrt mega mrtvých. Ekonomicky by to možná stále dávalo smysl, ale lidsky ne. Původně si mysleli, že by to nějak prošlo, ale poměrně rychle pochopili, že to voliči vidí jinak.
K nějakému uvolnění a managementu rizika stejně dojde, a nebude to zas tak dlouho trvat. Tipuju ruku v ruce s masivním nástupem testování.
Ja chapu obe varianty, ale pokud potrebuji kvuli zvladnuti pristich pandemii cca 60% promorenost, tak toto bude pri techto omezenich beh na hooodne dlouhou dobu.
..nehledě na to, že to vypadá na 4kmeny s různými vlastnotmi…
to si nemyslim. do soucasne chvile neexistuje seriozni lek, ale lze predpokladat, ze se to casem zmeni. pak uz nebudem tam, kde jsme/jsme byli. nechat ze startu pomrit, pravdepodobne zbytecne vic lidi, nez by bylo nezbytne mi neprijde uplne nejlogictejsi. ;-)
Ale oni měli v plánu mít mimo karanténu jen nejméně rizikové skupiny, jestli jsem to pochopil dobře. U těch je smrtnost minimální, pokud vůbec nějaká.
V plánu možná jo, ale realita se ukázala býti jinou.
spravne pises v minulem case. asi dostali rozum. ;-)
Cim dal vice i to nemyslim. Zdaleka se nejedna jen o VB. Kdyz pominu Svycary, Holandany. vezou se v tom treba i Nemci… Fakt si myslis, ze bude behem par mesicu na trhu vakcina, navic dostupna pro cely svet ? Pokud ne, tak nas zpusob nic neresi.
Řeší pouze podstatné snížení počtu mrtvol při kolapsu zdravotnictví. Což je myslím docela ok. (Pokud nejseš zelený džihádista, jak je to teď moderní v Německu).
PS: vláken o koronaviru je tu už asi 8
Tak si vem, ze mas v CR cca 10mil obyvatel. Aby ses vyhnul pristi pandemii, potrebujes cca 60% promorenost. Kolik bude pri teto izolaci – tisic nebo dva rocne ? To budes po zbytek zivota v izolaci ? To je predsi p*covina.
viz nize. nejaka promorenost je zcela irelevantni ve chvili, kdy to muzes lapnout opakovane, coz zatim nikdo nevyloucil. s tim bych zatim neoperoval a radej pocital s tou horsi variantou. ;-)
Souhlas! Já bych se soustředil na lidi třeba 50+, hodil duchny do karantény do té doby, než by bylo spousta roušek a řešil ty jejich vážné případy. Zbytku nechat volný průběh, chodit do práce a hlavně nezavírat fabriky. Na chřipku prý u nás ročně umře cca. 1000–2000 lidí. Na tohle pokud budou duchny „ochráněni“ a budou mít danou pozornost a péči? Tipnu si max. 100, uvidíme.
Experti měli okamžitě nasimulovat ty dva přístupy, vztáhnout na naše možnosti zdravotnictví a hlavně to vyčíslit kolik ta sranda bude stát. To co se děje teď bude imho ******** drahý a dlouhý. Andy chce zachránit všechny, ale všechny nás vlastně potopí. Hlavně, že drmolil, aby ekonomika běžela a lidi chodili do práce :-)
Když to vztáhnu na svou práci, tak zas takový obavy nemám. Kolem krize 2009 jsem měl nejlepší období. Na IT obor se tohleto naštěstí moc nevztahuje kór když lidi budou muset víc e-shopovat. Aspoň se ty platby kartou dostanou i na ty obyčejnější shopy, už dostávám takový požadavky.
a hlavně nezavírat fabriky – fabriky by stejně většinou zavřely, nemají součástky a odbyt.
Nebylo to tady dříve trochu o kolech?
O kolech? To už je dávno :-)
my mame 6,6 betli v nemale na 1000 lidi. britanie stejne jako italie jen 2. to ockovani je mozne brat spis jako takove svetlo na konci tunelu. ;-)
taky mam pocit, zatim nikdo nepotvrdil, ze kdyz to jednou prodelas, znovu te to nesmahne. to bych videl tez jako argument k brzdeni nakazy.
A ten tunel je dlouhy jak ? Rok, dva, pet, padesat let ? To vsechno zavreme na takovou dobu ?
Tech 60% stejně nedosáhneš, ani na té lodi to nebylo.
Ano. A to je argument pro oba pristupy. Celkove mam z toho pocit, ze to vysumi do ztracena. Nechaji nas v tom rok placat, pak vydaji prohlaseni, a pomalicku se to vrati do starych koleji.
Nechtějí sdělovat kdo to má. Pokud by se zvolilk maďarský přístup, tedy označit nakažené byty a domy žlutou hvězd…teda co to kecám, červeným praporkem,a každej by dostal možnost svobodně se rozhodnout, dotyčné lidi navštívit, bratrsky se olízat, šli byste do toho? Je to dobrej nápad? Jak píše JST ono se logicky zatím moc neví, jestli tu imunitu získáš a na jak dlouho a jestli na všechny mutace a jestli to zmizí jak mor a nebo se z toho stane jen další chřipka, která tu s námi vegetí už dlouho, to je asi furt jen věštění z koulí.
co zabíjí je přehnaná imunitní reakce, pokud si tím projdeš standardně, tak ty příznaky můžou být lehčí než u klasické chřipky … pokud jsi to už jednou přežil a nějak brutálně to nezmutuje, tak by neměl být problém i podruhé
Proto se ta nemoc u dětí prakticky nerozvine jelikož jsou buňky jejich sliznic permanentně osazené mnoha druhy korona a rhino virů, lehká rýmička, kašílek, stálá tvorba protilátek…
tak to bych měl bejt v cajku, mě taky furt teče z nosu :))
jinak nejde ani tak o protilátky, ale o to, že už jsou vevnitř jiné korona viry co další dovnitř už nemusí pustit, alespoň tak nějak to říkala Soňa Peková, je to na YT.
p.s. podle studie z lodi Diamond Princess, kde otestovali přes 3000 lidí, tak cca 18% z nakažených nemělo vůbec žádné příznaky, problém je v tom, že to je docela loterie jak to dopadne, když to chytíš
to se pletes to je jen alergie :)
Já myslím, že je to věc kolektivní imunity.
Proč myslíš, že se vlci, psi, kočky atd. mezi sebou neustále dotýkají a olizují?
tak :)
Na kuřáky to jde jako první!
Na bůčkožrouty také.
todle je lepsi nez bucek…
to samozrejme vubec netusim. ;-) porad je lepsi zavrit a poslat lidi domu s vidinou, ze jednou otevres, nez zavrit nafurt, protoze nema kdo prijit. ;-)
osobne jsem se treba zatim nepopasoval s tim, ze mi, nejen z rodiny, nekdo „zbytecne“ umre predcasne. treba vy, kteri byste vir volne popustili jste se uz s nekym v duchu pomyslne rozloucili, nebo si vubec nepripoustite, ze se vas to tyka? nevim…
vsichni snad ne. ;-)
ano, ale většina k tomu koronu potřebovat nebude :-)
Všichni jsou mrtví, Dejve.
Všchni jsou podělaní jak městskej chodník.
kamoš z vincku má tatínka na kyslíku a myslím že k tomu přistupuje podobně…
To souhlasím :-/ My byli včera taky venku, ale někde, kde jsme za celou dobu potkali jen dvě rodiny (a obloukem se vzájemně vyhli).
Parkoviště u Olympie? To by mohlo bejt takhle liduprázdný.
:D voe, v lese. Teď se ty pepkovy chodníčky docela hodí ;)
+1 Trhají česnek v CHKO i PR, kolem Alexandrovky. Že se nestydí.
V CHKO muzes, v PR ne.
Tak, já vždy trhám mimo rezervaci :)
No u Jelenice to byl děs,tolik lidí jsem tam nikdy neviděl.....
V devět ráno?
V devět byla ještě zima.
Zato bylo zmrzle bahno ve stinnych dolicich :)
něco pro zasmání .)
Tak je to tam
Něco se děje, viděl jsem borca běžet po Olomoucké v plynové masce (a filtr tam měl)
Děje se to, že je od prosince v chodu pandemie, nikdo neomezil pohyb bio materiálu přes hranice a dokonce nikdo neobjednal ani respirátory pro lidi…podobnost s opravou 200km silnice čistě náhodná?
pohoda sedma červenýho v karanteně mění svět :)
I rana jsou pekny. Slunicko uz hreje, ptaci cvrdlikaj, pecka
Zítra až 15oC, v neděli lehce pod nulou, pondělí –7.
Hmm. Docela se bojím o meruňky, už nám začínají nakvétat :(
zbytecnej stres panbudal pnbuvzal :)
Tip na servis, ktory v tychto casoch funguje?
Pripadne nenajde sa niekto, kto by mi bol ochotny odliat deci tmelu do bezdusakov?
Nechcete někdo brzdy Elixir5? Jeté dívkou po cyklostezce, pochopitelně.. :)
:-) Ani zadarmo. Katka je ma na kole taky a jakmile se budou muset odvzdusnit. poleti.
to je demonstrace toho, jak bellray neni mastny? :-D
ty ses už musel jako hajzl narodit :D
:-D
jak se ten virus nema sirit, kdyz lidi delaji takovy elementarni preslapy jako je dat retez do jedne krabice s koutoucama i prasatama? :-)
:D Dneska jsi v kondici :)
psal jsem to v souvislosti s kolegou z jineho oddeleni, ktery po mne neco chtel a do telefonu se ptal, jestli si ma na navstevu u me v kanclu brat rousku, kdyz tu ted sedim sam. :-) a to bezpochyby patri k te bystrejsi casti populace…
… a co jsi mu odpověděl?.. :)
…ze bez rousky do kanclu nikoho nepoustim. ;-)
ale mam samozrejme i vypecenejsi historky, nevhodne ke zverejnovani. :-)
Tak je to spravne, tak to ma byt..:)
Přesně před rokem už jsem by v prvním Ráji 2019.To je peklo totok.. :)
Když už jste to tady tak zaplevelili (jakoby nestačilo těch 8 dredů vedle), tak dám taky něco k dobru: Někde pod Máchovým šutrem jsem potkal asi 4. člověka za den a když byl předemnou tak 10 metrů, vletěla mi mucha do huby. Začal jsem chrchlat a plivat, borec nasadil roušku přímo bleskovou rychlostí. :-)
Jen co se ochladí, v lese to prořídne ještě víc :)
jj, už se těším. V tomhle teple to bylo s šátkem přes xicht za trest :-)
A jeste jsi zaklel Porca miseria!
dneska by to slo :) lepsi jak na malorce
Ti U Boží muky nehrozí. Letos dáme odemykačku dohromady se zamykačkou. Nu což, nějak to zvládnem.
polnacka byla ted dva dny peknej vaclavak…ale ted na to nachcije a bude zas klid :)
Jo, dnes taky nevyjedu, necham to az na zitrek. Vcera bylo fajn :-)
Krásná tůňka, kolo i sjezdík :)
Přesně to mně taky napadlo..:)
Stejně ti ten vincek zmrzne.
sak von zas vobrazi… :)
Pro info, schizofrenie začíná.
No tvl. A noci tam bude taky někdo hlídkovat? :-)
Jsou mista, kde je svet jeste v poradku. Na udani pry vcera 2× kontrola od PCR, ale i Ti uznali, ze je vse OK.
Misto zverejnovat nebudu, at to alespon takto zustane. Musim uznat ze se tam vsichnil chovali ohleduplne. K okynku po jednom, objednavani s rouskou, vsichni postavali tak 4m od sebe.
Vsichni, ktere jsem dnes v lese potkal, byli uplne v pohode, zato na silnici druhe tridy na me osamoceny cyklista v protismeru zavolal, at si nasadim rousku. Vzhledem k siri silnice a funkce mokreho hadru mi to prislo usmevne. Nebudme ovce.
Chtelo by to upresnit ten verejny prostor. Ano, patri tam i ta zminovana silnicka, ale osobne se proste budu ridit doporucenim hygieniku a budu spolehat na to, ze i pripani policajti budou mit rozum. Rousku vozim, v obci pri kontaktu s lidmi si ji nasadim. Ale v lese nebo na pri jizde po okresce fakt ne.
Můžu říct, že když jsem včera funěl s rouškou z Obřan na Klajdu, bylo to jak holotropní dýchání…
Na kole pri jizde mam tunel normalne na krku, a kdyz nekoho vidim a hrozi, ze se potkame na blize nez par metru, mrknu, zda ma nebo nasazuje rousku a podle toho reaguji.
10000,–
;-)
Kde neni zalobce, neni soudce ;-)
Tak nejak vice verim lidem od fochu
urcite ti nikdo od fochu nerekne, ze s rouskou bys pripadnou infekci siril vic nezli bez ni. a z toho bych vychazel. ;-)
Cyklista bez roušky hlídce ujel do lesa. Pátrá po něm vrtulník s termokamerou :-)
Jednotka rychlého nasazení obsazuje všechny vjezdové cesty z lesa a speciální stíhač cyklistů pes Šarik vyráží do akce. Rozkaz zněl jasně, nikdo nesmí projít.
Už to přišlo až do Brna :-(
To uz tu tusim bylo. Mluvil jsem s brachou, byl se s detma (5 a7 let) projit (tusim na Klajde, nebo kde). Malymu pry sklouznul satek z nosu a brachu tam skoro lyncovali. Lidem fakt jebe :-(
No, příklad mají na místech nejvýšších. „Nebuďte slušnej, řekněte to“… „Jméno!!“
Tak vcera na stezce pred olympen normalne otevreny okno se skopkama, posedanych tak 20 –30 lidi v rouskach tam lemtalo a vedle stal policejni kodiak a organi se vesele vybavovali s majitelem. Proste zadnej steres …
Včera na horáku a dnes na silnici jsem objel sever Brna. Podle situace s rouškou na puse, nebo stáhlou a také byli všichni OK.
Zitra se ochladí a vyjedou a vylezou jen skalní tak se situace sklidní.
Tak tak planuju vyrazit az v nedelu abych mel jistotu ze se nebudu v lese motat mezi strudlama turistu
Taky jsem vyrazil,na silničce jen do Račic,v Olšanech na kiosku Zavřeno.Bylo hezky,zítra zkusím Hádek na jedno..
Nevíte někdo, jaký je aktuální stav v Romantickém údolí a na rychlé vrstevnici (od Hádku)?
Hledám chemika profesionála nebo amatéra, který dokáže z pervitinu opět vyrobit paralen!
Děkuji :-)
Ku předu, ku předu, zpátky ni krok!
Sokolí heslo je stále;
znělo už k pochodu mnohý tak rok,
znít bude na věky dále.
Chtěl bych vidět někoho, kdo to umí naopak :D Pseudoefedrin v paralenu fakt není ;)
Dnes nedoporučuji jezdit hore, od rána fouká silný vítr, teplota kolem + 3 stupňů a decentně posněžuje.
Jo,cosi teďkom padá ,jel jsem jen do Drnovic na ruma a zpátky,do Bukovinky nejedu,co tam..v Tučapech bylo +5 stupňů.Tož co nadělám,točený pivo jsem nepil,aji nepamatuju,tak pudu aspoň s Jezevcem ven.
Dobré ráno, dnes krásné sluníčko, bezvětří, bez mráčků, nula na sluníčku, pěkné nedělní ráno.
Dneska to půjde!
Tadyk padá níh!
Jj, dneska pecka. Jeste pred chvili byla 0, ted uz je na slunicku 6. Akorat teda cekam v lesich Vaclavak.
Ráno –6, teď lehce pod nulou. Lehký (cca 5 cm) poprašek, pod ním to ale je stále vlhké.
Konec hlášení od Maštalí.
:-) Taky sis vybral pekne misto k izolaci, palec hore.
Dnes ráno paráda primrzlo, nikde nikdo a ještě bylo na co koukat. Aspoň příroda je OK.
Tak, hlavne se z toho neposrat ;-) K te prirode. aktualni pohled na rezave lesy a planiny me popravde desi vice, nez Covid.
To je zásadní. Hlavne se z toho neposrat. A neřešit a jezdit,
(chodit, běhat, cvičit. :)
Dnes dalsi Covid vyjizdka kolem komina. Cerna kocka u baraku me mela varovat. Romanticka pesina koncila totalnim polomem, pri sestupovani do rokle se mi pichnul klacek do vypletu tak blbe, ze jsem myslel, ze bud prdne drat, nebo to ohne raminko hazky. V rokli v potoce jsem vyzkousel vodotesnost zimnich treter (super), a z krasneho udolicka je mesicni krajina :-(
Ale jo, dobre to bylo :-)
Asi o 150m vice doleva :-)
spokojen? :)
Ne :-)
49°21'4.586"N, 16°22'42.894"E
nj sem se upínal k té červené hlíně a ta třídírna je u mne ze špatnýho úhlu :)
Jses v jinym vlakne ;)
von si zacal :)
5. je TOP!
Ta prave konci tou sestkou. Ale prorezava se to z druhe strany. Coz je sice super, ale za chvili to tam muze vypadat jako v tom oranisti. Jeste prede dvema mesici super romanticka cesta, ted srdce zaplace. Zalezi, jako metodu zvoli. Mame tu pasove harvestory s navijaky, stejne tak tu makaji i party s konmi.
Po šestce a sedmičce bude dnes škopek chutnat nejvíc :)
Koronavirové vlákna na BF vzdávám, ale plácnu to semka. Dobře popsané a zdůvodněné různé strategie boje s COVIDem, včetně problémů se starou „britskou“ cestou a možnostmi dlouhodobě udržitelného řešení. Sorry za plevelení, příště už zase jen normální tlachání ;)
Borci, nemáte někdo doma olivu na SM-BH90? Trny mám, ale olivy mám jen ty větší, k té 90 je nemůžu najít.
Díkec.
tak jak jsem čekal, padl víkend a všichni vylezli ven a sešli se v nákupáku … první fronta u vchodu, když se čekalo až padne devátá, a pak jsem hodinu strávil ve frontě na pokladnu, co byla přes celou šířku prodejny … měl jsem jít přes týden, kdy tam skoro nikdo nebyl.
Ale to sis vybral sám. To je dnes nejhorší volba. Kdybys šel do menšího kšeftu, tak nečekáš vůbec.
jo vybral… teda nebylo to závislé jenom na mě a byl to nákup za 5 tyček co neuděláš v malém obchodě. Dávám to sem jen tak pro zajímavost.
Zrovna za 5 udelala nakup vcera pred polednem zena v Tisnove – mensi poloprazdne Tesco, mensi drogerka. Zapomnela jeste zajet na jatka pro zebra na ohen, ale stejne ma byt tento i pristi tyden hnusne. Pripadne si pro ne treba na biku sjedu sam.
Tak to by mě mohlo..
Asi tak…
Mel ses prestrojit za duchdce :-)
No a do Obřan anonym posila PČR… Tohle je stokrát horší.
Co je/bylo v Obřanech?
Před Konečnou běžně postává 50lidí a lejou kelímky.U Sosny 20–30.Blbý je že u Sosny to je ouzký.Už minulej týden tam byla MP a pokoušela se lidem domlouvat aby aspoň neseděli 4 na lavičce apod…
Kaufland v Šimicích včera kolem 10:30 to samý-u pokladen fronty přes celou délku qelbu až k chlaďákům.Min. 1/3 lidí 65+.Šel jsem k pokladně pro košík a zjistil že vlastně nic až tak moc nepotřebuju :-)
Chtěl bych jen připomenout, že kromě baru pod Kalečníkem (kde je opravdu zima a gambáč), lavečky u krav (kde je sice smrad, ale radek), je funkční i bar na modré za Adamovem.
V dnesnim pocasi chut na skopek venku fakt nemam, panaka z vlastni placacky si muzes dat vsude, od koralky tam maji jen krabici ;)
Svátek se neslaví, svátek se zapíjí. (Stalo se včera.)
Tož dobře srůstej, Polko!
Dyť su srostlej, ale dík ;-)
to s tim chlastem mas ted nabity, za tri dny Mates :)
Řehoř je 12.3.
Pěkně ten život letí.
Nevite nekdo kde v Brne a okoli pujcit ShockWiz ?
Zdar, nemate nekdo otevrenou objednavku na koloshopu? Maji zase tu ekšn 10% sleva na skladove veci.
Bral bych jeden maxxis plast tak jestli se nechce nekdo pridat a podelit se o tech par penez za poštu…
Potřebuji zrenovovat STŘED SRAM, PF30, OS press-in bearings, sealed cartridge, snad budou stačit koupit např.v Mateze jen ložiska, nebo je třeba https://www.koloshop.cz/…komplet.html ? Rád si nechám si poradit od zdejších zkušenějších userů.
tak asi bych začal tím že to vytáhnu, změřím a zjistím jestli tím zkurvím podložku a krytku. :) napsal bych SZ Kubadovi
Pokud je tam nějaký normální rozměr, což asi není, (Spoke, ani Bike24 jednotlivě myslím nemají)
Co blbneš, tam máš to co já bych řekl. Vyklepni PF, vyndej ložiska a nakup je. Třeba to budou 6806 2RS 42/30/7mm.
to číslo nesedí, to je25mm
Ten popis v shopu je urco blbej.
Mně teda sedí – klikni si na parametry.
Jo, ale napřed to fakt rozeber. Já ten střed neviděl pořádně, ale máš starý SRAMácký kliky průměr 30mm a já to samý, takže to s největší pravděpodobností bude totožný. Já teda bral tehdy dražší EZO ložiska (asi 230,–), ale klidně zkus tu čínu nebo co to je a napchej to vazelinou napřed a pohoda. Nebo to přivez ke mně :-)
OK.
Otazkou je, jestli v PF miskach je stejne lozisko jako se dava do klasickeho BB30.
teda jezdit mesic v teple kukle vod pingu, tak me zas zacne byt videt brada, kdyz bych vydrzel dva, tak mozna i ta druha. :)
Gretka se zase musela zviditelnit, chuděrka :-(
postupne se zjisti ze uz to mela od ledna pulka naroda, tech lidi co melo dusnej kasel uz od ledna furt pribyva. kdyz se teda netestujou ti co nemaji problemy, tak to nechaji vsechny zavreny doma navzdy? premierovi byznys jede a ostatni at se poserou…
Me by zajimalo, jestli se da nejak zpetne zjistit, zda to clovek uz prodelal. Ale pochybuji…
Možná podle protilátek by to šlo.
Právě že dá.
Jako ze uz jsem to prodelal treba v lednu ?
Jo u nás to bylo v lednu taky. Po mnoha letech jsem musel na neschopenku. To muselo být ono ;)
nas to pokosilo uz nekdy v unoru 2019 a mi rodice by urcite vzpomenli i na pripad z konce osumdesatych let, kdyz mi davali horke psi sadlo na prsa. vono se to objevi, staci lusknout… ;-)
U mě 2003 a to mě zlomilo, začal jsem jezdit na kole a tím už to šlo všecko do hajzlu.
To je klidně možný. Žena něco takovýho s příznakama tehdy taky měla :-)
Jo, mozny to je (ze jsme to prodelali), ale jestli se to da zpetne prokazat (za takovou dobu). To se prave obavam, ze asi ne, kdyz je treba u tech cinskych testu chybovost az 80%. Jasne, clovek by pak mel mit v tele protilatky, ale jak moc se lisi treba ty, co ma clovek po klasicke chripce a jak dlouho jsou pozorovatelne.
mam zatim necelych deset minut a podle me si ten madar zasadne protireci s tema skolama. k babce by parchanta nedaval, pac tam muze dotahnout ten kentus (s tim se da urcite souhlasit), ale ve skole by je nechal, protoze doma rodicum nebo ucitelum ve tride s triceti dalsima spoluzakama decko zichr nic nepreda?
uz jen ten zacatek, kde naplno prizna, ze neumi interpretovat data, ze kterych ma vychazet a jeste tam blabolil neco o nutne ochrane hornich cest dychacich pri vyletu do italie, coz teda taky slysel prvne az ted s krizkem po funuse.
jsem zvedavy, co bude dal. ;-)
Jenze obraceny postup mi dava vetsi smysl. Ze tomu neunikneme je fakt. Ze jsou starsi a nemocni vyrazne rizikovejsi skupina je fakt. Proc se tedy neizolovala hlavne tato rizikova skupina a vse ostatni mohlo bezet ? Ono to ted tak stejne dopadne.
Přesně. Ten článek od Obdi byl dobrej, leccos podrobně vysvětlovat, ale nebyla tam zohledněna právě tato varianta, kdy by se veškeré úsilí vrhlo na rizikové skupiny – jejich ochrana, izolace apod. Proto tam taky vycházelo tolik mrtvých při nekontrolovaným šíření.
podle me soucasna forma kretenteny klade duraz na ty nejrizikovejsi skupiny.
laicky bych rekl, ze „geronty“ ochranis lip, kdyz prijmou nejaka opatreni i ostatni, nez kdyz bude vsude kolem nekontrolovatelne bujet nakaza.
v soucasne chvili mi neprijde, ze by zeme nechajici viru volny prubeh neco vyhraly. cas ukaze. ;-)
Co presne cekas, ze se stane po Velikonocich ?
nejaky vajicka snad vymrskam, mozna i vysmrkam. ale zeptam se jinak. co myslis, ze by se delo v tuto chvili, kdyby nebyla prijata opatreni, jaka prijata jsou? ;-)
Taky odpovim jinak ;-)
To, co pripravuji („chytra karantena“, izolace rizikovych skupin) mi dava mnohem vetsi smysl. Pravdepodobnost, ze to prodelame (nebo jsme jiz prodelali) je pomerne vysoka. Nemuseli jsme ale kvuli tomu poslat ekonomiku a zivot ke dnu. Sice se rika, ze po bitve kazdy general, ale toto jim predsi muselo byt jasne.
Ted po Velikonocich se to uvolni (super, lidi chteli treba na dovcu a jaky je rozdil mezi Velikonocemi a naslednymi kvetnovymi svatky…), a jestli se samy rizikove skupiny nebudou aktivne chranit, mrtvych proste pribude. Rozhodne neverim v nejakou rocni izolaci.
ze to dava smysl nerozporuju. „utlumeni“ vseho ale byla v tuto chvili podle me nutna prerekvizita, protoze nikdo nemel v ruce hotove reseni do nasich podminek a uricte i tohle bude strasne derave navzdory tomu, ze i ty mytne brany do toho muzou zaprahnout. :-D
dalsi vec, ze pokud by to vzali opravdu dusledne, nejpozdej do dvou tydnu jsme na tom, co se omezeni tyce, hur nez ted. ;-)
Jak jsem u oběda poslouchal zprávy tak říkali, že někde leží pasr ročník 76 s velmi těžkým průběhem, kterýmu jinak není vůbec nic, no možná jenom zatím nic nenašli.
doktor najde, pica, kdyby mel, *****! a tak bude.
Tak vem si Bathed, relativne mladej padesatiletej kluk, sportovec, a mel taky fest prubeh. Nikdo z nas nevi, jak ma ten kopec vysoky.
to už se ***** kácí v našem lese…čas se oblíct
Jeste hodku, pak se oblecu a mazu :-)
kua sem nekde ztratil platek do přímočarky a stavebniny zavřený… :(
Karlovi jsem vcera objednaval motobaterii do Stigy. Pak chtel jeste objednat dusi do kola u sekacky, ale nasel jsem v Tigale obchod, kde ji maji skladem a vydej je po tel. domluve. Jinak holt + cca 120 za postovne.
vesely os odběr, škoda že kamošova mati nechodi do práce, měl bych to možná i s dovozem. Za 120k si tam zajedu. 5min tam 5 zpět a 1min u výdeje :)
V pátek to probereme…
cítím tlak v budce na infarkt… asi tam dojedu na moto :)
Ve Švýcarsku zvolili liberálnější přístup a vypadá že začínají mít honičku.Navzdoru tomu že lidi tam jsou…řekněme trošku jiní než zde.
jj, rano jsem cetl. Ja popravde ocekam podobny vyvoj i u nas, akorat se zpozdenim. Pokud se to ovsem cele nezavre, coz je ekonomicky nerealne.
vod pondelka na nas budou zkouset, jestli jsme dostatecne solidarni a podepisem. :-)
Nevim, o cem je rec, ale sledovat se z principu nenecham. At uz jina anonymni SIM, hloupej telefon, letovej rezim, nebo telefon zustane doma.
Jedině nechat chytrou kurvu doma. Apoň mi to řikal kamarád z kriminálky.
I hloupou kurvu. Případně vyndat baterii.
I ta hloupá kurwa ti umí zavolat vrtulník. Já bych se toho nezbavoval.
Zabalit do alobalu a v případě potřeby vybalit.
To bych zase zabloudil :-(
Nepřeháněj, pro tebe si došli a neletěli.
vidis, ze u tebe ta zminena „chytra karantena“ pada hned na te zasadni dire hned u vstupu. ;-)
hloupy telefon resi akorat, ze si neprectes mejly apod. ;-)
Ja vedel dopredu, kam miris ;-)
Asi 30 let se zivim navrhem a analyzou DB, Big Data. Takove prasarny, jako cilene SMS, kdyz prochazis kolem konkretniho obchodu, stejne jako roboti na vysosavani dat z ruznych stranek (vcetne kdysi O2) mam take za sebou.
Nikdy jsem se nenechal secist – vim, jak to funguje, a rozhodne to nebudu nikomu servirovat na stribrnem podnose.
Ale jak rikam, uvidim, jak to pojmou (jeste jsem to necetl), ta chytra karantena ma smysl. Nechce se mi ted zapinat NTB, abych to dohledal a rozepsal se.
ke konkretni bts je pripojeny kazdy fungujici telefon. pokud nemas love narvany doma v perinacu, anonymne se k nim taky trivialne nedostanes a to jsou vsechno data, ktera budou mit k dispozici, jen je mohou oficialne pouzit az po tvem souhlasu. tak jsem celou tu komedii pochopil ja.
Jj
S timto bych osobne asi nemel problem. Pokud jsem nakazeny a dam souhlas. V zadnem pripade bych ale nedal souhlas jako neotestovany, aby me prohnali systemem.
„Není to napojené na další systémy, nespáruje se to automaticky s polohovými daty jiných lidí. Jen to pomůže nakaženým si uvědomit, kde všude se pohybovali,“ popisuje Zandl.
Vizualizace pohybu tak pomůžou vytipovat další ohrožené lidi, na které ovšem musí upozornit samotný nakažený.
No tak od tohodle si teda moc neslibuju. Pod pojmem inteligentní si představuju něco jinýho :-)
tak byla doba kdy v dedine byl telefon na poste a u predsedy dobrovolnejch hasicu. osobne telefon na kole nebo ve vincku k nicemu nepotrebuju. :)
Článek OK.
Nakombinoval jsem s dalším a nechám tomu volný průběh ;)
Dobrý rozhovor, rozumná ženská.
Co jsem tak porůznu četl, s těma rizikovejma skupinama to není tak jednoduchý. Zkus si představit, jak náročné by bylo zorganizovat zásobování potravinami a vším ostatním, aby nikdo z nich nemusel půl roku vyjít z baráku. Už jen zjistit, o koho se jedná Nebo zařídit pro ně oddělené části v nemocnicích. Zajistit, aby ti, co se o ně starají, byli „čistí“. A tak dále, a tak dále. Část by umřela jen kvůli tomu, že nemůžou vylézt z baráku. Ono to k nějaké formě časem dospěje, ale mezitím se rozběhne lepší testování, zásobování ochrannými pomůckami, celková organizace, část populace už bude imunní… Teď jsme potřebovali hlavně získat nějaký čas.
Dnes na cyklostezce Adamov Nový Hrad.
Potkat bych ho nechtěl, svodidla prohlý a stromy očesaný.
Je jich tam nachystaných víc.
Uf.. to musela byt slušná mrda.
Ono jich je pár nachystaných i nad státní…
Dnes po stopach trampu a mechovych cesticek
to vypada jak smerem na rikonin lubne :)
Oblast jsi trefil. Co taky jinyho, kdyz se clovek vyhyba civilizaci a mota vse do 30km okolo komina. Upresnovat to ale nebudu, jeste by mi tu (a tem trampum) chodili lidi :-)
Kolem údolí Haldy? Tam je krásně. Koncem 90tých jsme tam jezdili na čundr. Chajda dole mezi tunely, Foxárna a pivko Na fakultě, smažák za 20 Kč :)
kurvá
Tu budeš mít letos najeto více než já a ještě k tomu jen pěšinkama.
Kilometrove urcite ne. U nas je to porad nahoru dolu, na tech 25km je to vetsinou kolem 400 nastoupanych metru. A hodne lesu je zdevastovano tezbou a vetry (popadane stromy / vetve).
Taky dnes odpoledne pohodových přes 40 a bezmála 1.000 nastoupaných. Děkuji tímto Pájovi a Polkovi (seřazeno dle abecedy) za krásné odpoledne, jízda prakticky bez zastávky, neb Polka spěchal :-). A na česnek nechoďte k nám!
Kloboucek
Upřímnou soustrast.
Ano, Polka sice v rekonvalescenci, ale nijak se(nas) nesetril, na foceni ala Roman nebyl cas ;)
Vyhledávejte místa neznámá, běžte i do polí . . . . i odkrytá krajina jižní Moravy bez lesů v záři slunce je zajímavá. :-)
Tvl krutá stránka…zmenšené obrázky v originální datové velikosti, absence stránkování, člověk si trošku počká :-)
Je tohle na zadku jeste koser? Prosim mistni slovutne bajkery o expertizu. Diky
uvezu to?
ne.
a ted?
No tak řekněte pane Lorenc. Já vím, je to taková otázka, spíš aby řeč nestála :)
;)
Teoreticky ano, ale ja treba ted vymenil zadni plast, ktery mel podobnou vysku vzorku (no, i o neco vice), protoze me v prasnych ci blativych prudsich sjezdech obcas zacalo ustrelovat zadni kolo – predni Forekaster krasne vedl, ale zadek uz nestihal. Ted uplne jina pisnicka.
Jo, je to jen o pocitu. Když už tě to začne *****, tak je čas na výměnu (a pak si občas říkám, proč jsem to sakra neudělal už dřív:-)).
na zadku zadnej vzorek potreba neni, takze bych ho tam klidne jeste nechal, ale vzhledem k tomu ze to je nobymic, tak bych to vymenil za neco jinyho :)
RaRa Performance
at si kazdej jezdi na cem chce, nejlepsi zkusenost je vlastni a je neprenosna :)
Půjdou tam Specialized Ground control.
tim chybu urcite neudelas :) jen si nejsem jistej jestli zrovna ja sem kompetentni tady diskutovat o plastich :)
Spousta lidí v tomhle vlákně jezdí vzadu i na mnohem sjetějším plášti, mne nevyjímaje :)
NN na zadku není košer ani nový.
a povezte Kefalin co tam mate terazky vy.?
Terazky vozím spokojeně X-king, súdruh. Mně to stačí, já su henten oný turista.
tuti dobra volba
Na zimáka dobrý ;-)
Tak jo este to nejajy to smrdlani v karantene snese :-)
Nebudu to delat…
Vcera jsem se snazil odhadnou dobu s nejmensim naporem, kdy pojedu do „mesta“ doplnit kastle, koupit zebra na ohen. Kastle Poutnase doplneny, prijedu na jatka, hodinova pauza na obed, jejich druha prodejna to stejne.
Asi pred 14 dny jsem menil venkovni kohout na vodu. Dnes ji jdu zapnout, a je tam drobna prasklina ve svu (a nebylo to mrazem, voda byla zavrena, proste vyrobni vada).
A do toho mi odesla zarovka v lednicce. Jak na svinu, snad jedina, kterou doma nemam nahradni (tu mam treba i do trouby…)
Takze dnes opet do auta… No, alespon budou ty zebra.
Hlavně,že máš Poutníka ,taky ho kupuju dvanáctku,snad se mi podaří brzy i jedno točený…,je to kvalitní pivisko,hráli jsme s kapelou v tom pivovaru,tak vím.......
jj, mam ho taky rad. No, clovek se musi radovat i z malickosti.
konečně nikdo nezapomíná zhasnout v lednici a ty z toho uděláš aféru :)
No jo, ale co nocni bilej sex ? S celovkou to uz bude hardcore :-)
zase to bude napínavější :)
dneska super, zitra nikam nemusim :)
Taky jsme to vyhodnotili tak, že zítra bude všude lidí jak nadělanejch a radši dáme grilovačku na zahradě :) Ještě u toho můžeme zachraňovat minipivovary ;)
dobrej plan, vykopu a podsadim nefunkcni hlavy, prohrabu mrazak co tam zbylo na gril a dam vyvetrat nejaky starsi cerveny. :)
Tak vinaře teďka, co se ženou děláme z domu (a dlouho do noci), zachraňujem furt :D
doma pijou jen alkoholici :)
Ti pijou doma sami :D Jinak jsem tedy dlouholetý alkoholik ;)
Já pojedu. Jen mi vadí ten nový džihád proti řidičům, parkujícím u lesů. Vždyť to je učinné jednání proti koronaviru. Musel jsem pracně přepracovat plánovanou trasu, bo: Hádek-nic, nad Hostěnice asi taky nic a v Bukovince je Motyl.
Klidně si ho hoď ke mně. Bydlím u lesa a ani tady nemám modrý čáry.
To je zase moc pod kopcem :-)
:) to ma zavaznou chybu. je to dost pod kopcem .
Kde je to rovný, tam jsou lidi. A vůbec, motor se má vytáčet :)
kup poradny ecko :)
Al soudruhu, že zrovna ty neznáš vhodná parkovací místa mne překvapuje. Teda spíš znáš, ale volíš ty nejprofláknutější :D
Jednak jsou ochranáři a Městapo údajně poštípaní a chtějí všechny pokutovat a druhák: dnes bylo první místo na parkování u lesa až v Pozořicích.
ses zralej na Kuberga :)
Halda nebyla nejlepsi napad. Lidi sice skoro zadni (a kdyz uz, tak na pohodu, nikdo nepicoval), ale ted to fakt tece. V jednom z brodu jsem si slapnul a ted susim nozku :-)
Nádhera:), až na ten pohled ze skály vím všechny kde jsou, dík:)
Je tam spousta cestiček do boku, tak jsi asi někde vylezl hore..;-)
Jj, odbocka ze zelene nad Balakovym mlynem
No tvl, online fotoreportaz z vyletu O:-)
Fotka co 2 minuty :D
Vsak rikam, pohodovej relax, kam se honit :-)
Zavist :-)
dobrý no … taky bych byl venku, kdyby mě teď nedojížděla nějaká rýmečka
já ti dám rýmečka…
$-#$‚±"‘ !!!
Super!
V dubnu to snad budeme muset udelat na pokracovani, 1550 prispevku za mesic, to tu asi jeste nebylo.
Za to můžou číňani.
Tak Motyll nekecal, domorodci už zaplavili přístupové cesty ke vsi
Co to je ?
Cesta na Buk.
Lhotky ?
Ne. ŽTZ Říčky :-)
To ale není cesta na Buk, súdruh. Vyvoláváš paniku.
trailové zpravodajství:
Už se to aj do zpráv dostalo by mě zajímalo kolik z těch londýňanů je na hómofisu a nedojíždí boochat do štatlu https://www.ceskatelevize.cz/…ych-opatreni
Hodně…
Možná trošku záleží v jaké je člověk sociální bublině ale v mým oboru neznám nikoho,mám spolupracovníky třeba z Olomučan,Jedovnic,Studnice i třeba ze Skleného n.Osl.Nepopírám že se lidi chovají jak utržení ze řetězu a to je špatně.Už aby se ty vaňkovky a olympie zase otevřeli…
S poslední větou souhlasím ;)
by clovek pri tom homeofice skoro zapomel co je na silnici dementu. jeden brzdi v pravym lajnu kamionu z kopce, aby v jednu chvilu mohl druhej pres dve plny…
Jó, jak ty osobáky nejezdí, tak je na silnicích a zvláště na dálnicích krásný klid, jako před pětatřiceti lety. Toto vidím jako jediný pozitivum koronáče.
Koronavirus žere kolonavirus.
hlavne se ukazuje ze to de bez toho vecnyho prevazeni sklebaku tam a zpatky :)
Jsi si tím jistý? Moc to právě nejde.
Hlavně brzy založ duben, bo tady je to přetížený :-(
Jaroslav má pravdu, založ to včas, aby to nezaložil, nedejbože, Jaroslav.
Tou dobou uz bude v limbu…;)
Ted tu breci pasr v bedne (CT24), ze nemuze k porodu. A haze tam argumenty, ze cumim. Sorry jako, ale to uz je ***** april asi.
Ne, az ted ;)
Dokonce dvě :-D
Dnes to bylo o vteriny jak za starych casu ;)