• Hal9000

    Zdravim, chystám se v sobotu s mladou do Brd a nevím jak je to s povolením vjezdu. Našel jsem nějaké mapy, ale nevím jak moc jsou aktuální. Navíc by mě zajímalo jestli běžně jezdíte do zakázaných zón (jasně že vím že ne, jsou přece zakázané :)

    0 0
    • JakeF  

      Brdy jsou cyklistům země zaslíbená. Pokud myslíš konkrétně vojenský prostor Jince, tak tam bych nedoporučoval jezdit v tejdnu. Ono to místy umí bejt docela nebezpečný, hlavně teď nedávno, když tam bylo mezinárodní cvičení, to by tam jel snad jen sebevrah. O víkendech v pohodě, vojáci mi nikdy problémy nedělali, jen to chce na úzkejch silnicích včas slejzat z kola, když slyšíš něco těžkýho. Už jsem zažil, že tam letěli s cisternou (asi prázdnou) jak hovada, lidi nelidi… Takže na auta pozor, ale nezdrhat před nima do lesa… Člověk to stejně nestihne a akorát je naštve, že tam dělá bordel. Pokud nebudeš podjíždět závory, tak by nemělo hrozit nebezpečí, při střelbách je zavíraj. Akorát bacha na mapy, občas se podle nich dost těžko orientuje a přijde mi, že tam i nějak rušej GPSku (nepodložený, ale nezvykle mi tam skákala „aktuální“ poloha). Tak pěknej vejlet :-).

      0 0
    • Martyss  

      Sumárně. Info o střelbách a o přístupných či nepřístupných o­blastech nalez­neš zde – http://www.vojujezd-brdy.cz/

      Nelezl bych tam době střeleb. Mimo jsem nikdy neměl problém. Jinak nemají rádi, když lidi lezou na cílové plochy. Trošku nebezpečné je, že pokrytí signálem mobilu je tam dost špatné. GPS nutná není. Bežná turistická mapa popisuje cesty dobře.

      0 0
    • Hal9000  

      Moc díky za info.Dost mě překvapuje že jste neměli problém s vojáky,

      čekal bych že budou machrovat že oni jsou tam páni a mi jen obyčejný civil který o víkedech vezmou na milost.

      0 0
      • dzordzman  

        Právě, že o víkendu tam moc nejsou. A když chytnou cyklistu v zakázané zóně, tak ho většinou maximálně vykážou. Na kole sem tam pokutu eště nedostal.

        0 0
        • Martyss  

          Ono, spíše je nutné dávat pozor na provoz lesních strojů. Potkat na zdejší úzké silničce náklad kulatiny není nic milého.

          0 0
          • JakeF  

            Oni vůbec tam s autama často blbnou. Jak jich tam moc neni a spoléhaj na to, že je je z dálky slyšet. Už popisovaná cisterna, jednou jsme tam potkali tatrovku a taky s tim jel dost ostře a ještě ostřejš ukázal, jak mu to brzdí (a že to brzdí dost). Ale jinak fakt pohoda, vojáky jsem zatim potkal vždycky jen ty shovívavý. Jinak nevim, co je na tom pravdy, ale slyšel jsem, že pokutu může člověk dostat jen, když ho tam chytne policie nebo vojenská policie. Normální vojáci stejně nemůžou udělat nic. Ale lepší se s nima bavit rozumně, než se s nima hádat o jejich pravomocích.

            0 0
            • Martyss  

              Ač jsem se do přímého kontaktu nedostal, tak jsem jich tam pár zahlédl a dost mi to vadí. Jsem choten tolerovat, že si tam někdo vyrazí na motorce do terénu. Ekologické řeči tady nemají místo neb se tam stejně těší těžkou technikou.

              Ano, taky by mě to zajímalo, jakou mají oporu v právních normách. Sice na informačních tabulích je napsáno, že se máme řídi pokyny PČR, Vojenské policie a lesníků, ale sám v tomhle nejsem přesně znalý. Já osobně jsem přišel do kontaktu s někým pouze jednou a to byl lesník, který mě velmi slušeně upozornil, že v dené oblasti probíhá lov. Čili jsem jel jinam.

              0 0
              • Dlabka  

                Zákon č. 222/1999 Sb. „Újezd tvoří územní správní jednotku“

                0 0
          • dzordzman  

            No, o víkendu asi moc ne.

            0 0
    • Barak  

      Tady máš nějakou aktuální mapu.

      0 0
    • kcvalin  

      Ja jsem se dokonce jednou ptal nakejch vojaku, kde to jsem, protoze jsem bloudil, no a ti me s klidem oznamili, ze pokuta je jeste to nejmensi, co by se mi tam mohlo stat.  Ale nakocec jsem zadnou pokutu neplatil a jeste mi ukazali cestu.

      Pak jsem v zime jednou stanoval mezi padrtskejma rybnikama a prisli tam za mnou vojaci a ptali se kolik je hodin… to bylo vsecho, ted kdyz o tom tak premyslim, tak asi chteli ochutnat ten kalvados, co jsem tam s kamaradem popijel.

      Moje zkusenost je, ze kdyz jsou tam strelby, tak je hodne dobre hlidana kazda cesta co tam vede, to pak stejne neni radno pokouset osud… Jinak jsou ti vojaci schovivavi.

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj,

      tady někde by měl být nějaký pěkný sjezdík. Znáte to někdo, kde přesně to je ? Díky.

      0 0
      • McBlacky  

        já znám tohle http://www.mapy.cz/s/cWYX

        šutry, pak singl a pak kořeny. Pěkný ale dá se to i nahoru, takže žádný extrém.

        Co dáváš ty neznám, ale nebyl jsme na Studeným tak dva roky, takže klidně se tam něco mohlo vylíhnout

        0 0
        • AleZ80  

          Já to právě ještě nejel, ale před 14 dny jsem si dával pauzu na červené směrem z Kuchyňky na Studený Vrch a potkal jsem tam nějakého „dobrovolníka“ ze závodu, který se tam jel a ten mi právě dával tip na nějaký „zadní“ sjezd ze Studeného Vrchu, že se na fullu pobavím. Tak to asi bude ten tvůj odkaz. Díky.

          0 0
          • McBlacky  

            to by mohlo, je to dobrý sjezdík. Jezdil se tímhle výjezdem Krakatit a do půlky se dřív jezdili i TransBrdy než to dojebalo KoloPro.

            0 0
            • AleZ80  

              A ten konec u pramenu Brdlavka je asi ještě pod tím krpálem na Babu, když bych to chtěl tamtudy vzít na Plešivec, že ?

              0 0
              • McBlacky  

                jo pak nahoru po modrý. pár míst je tam technika.

                Z Baby je pak pěkný tohle http://mapy.cz/s/cX5a

                ale nahoru jsem to nejel a není to tak přímé jako ukazují mapy.cz nahoru by to asi šlo taky, takže by Baba byla bonus, po modrý ji podjedeš

                0 0
                • AleZ80  

                  Jasně, díky.

                  Projezdím to a kdyžtak napíšu, kdybych našel ještě něco nového. Cesta na Plešivec touhle trasou bude holt asi o něco náročnější než po červené, ale zase neobsahuje ten nudný úsek mezi rozcestím Pod Provazcem a Plešivcem.

                  0 0
            • marios  

              To musel bejt fakt príma závod, bohužel jem ho už nezažil. Ale občas najdu při toulkách místími lesy ještě starý značky,tak si dovedu představit náročnost, tipuju tak o něco menší než třeba Sudety. KPž no more.

              0 0
              • McBlacky  

                nj nejlepší byly Extreme Trans Brdy. První ročník takovej mazec, že se přihlásilo jen minimum lidí a pak jsme to jeli jako švih s pořadatelem a na konci každej dal dobrovolně kolik chtěl i občerstvovačky nám udělal. Většina dojela za tmy. Rozbijej jsem byl tejden (HT hliník 26" pravěk)

                Pak se pár ročníků pořádalo, ale pořád to dělali lehčí a lehčí, nejklíčovější super krutý úseky zničili lesáci – například legendární úsek Bažina (bažina tam nebyla, jen brutál hustník, singlík a těžký brody s technickými nájezdy-výjezdy) je dnes makadam, zelená místo boje na milimetry v porostu je vykácená atd. Výjezd kamenou sutí ve Všenorech se vypustil až nakonec z toho bylo jen 80km a v poháru čp maraton to letěla Elita za 4h.

                Navázal na Krakatit, taky poctivý, Plešivec included, Baba, Studenák, Kazatelna.

                Starý TransBrdy byly taky těžký závod, jezdilo se až na Kuchynku a podle Baby kolem Studenáku, zase se nejela Babka na konci jako v KPŽ, ale to už jsi měl tak vyhrabáno, že bys na ní umřel :)

                Existovalo i po Hřebenech Brd, tak se třeba jelo Jezírko do Haloun (uffuff v závodě na HT).

                Nakonec to šlo všechno do ******, hřeben je asfalt a povolení dostaneš jen na něj (skoro) takže se na to každej vybod. Bohužel. Terény na poctivou rubárnu tady jsou.

                0 0
                • h.mad  

                  Ty původní TransBrdy značil Mrázek proto byly těžší :-)

                  Na Brdech kolikrát ani nepoznáš, že jedeš z kopce, jak je tam kamenů a kořenů bez hlíny a dost se nadřeš…

                  0 0
                  • McBlacky  

                    tj, a některý ´rovinky´ jsou větší šichta než do kopce po šotolině :)

                    0 0
                    • AleZ80  

                      Ještě bych tě poprosil – jednou jsi tu psal, že jsou mezi Vonoklasy a Černošicemi nějaké hupíky. To je přímo na té modré TZ ?

                      0 0
                      • h.mad  

                        Když pojedeš po modrý tak to nemineš, skočky jsou na konci trati. Pak máš u Dubu, a 2 korýtka okolo. A Když už tam budeš dej si hřebínek do Karlíka a cestou zpět koukni do Karlickýho údolí :-) Kdyžtak se ozvi na mail…

                        0 0
                        • AleZ80  

                          Díky, to půjde dobře zkombinovat se Všenory.

                          Ty máš asi taky dobře najeté vojenské pásmo, co ? Že bych tě zkusil někdy přemluvit na společnou jízdu.

                          0 0
                • vt  

                  Taky jsme meli ExBB radi a obcas je projizdime. Mozna by nebylo spatny udelat nejake underground ExBB, komercne to uz asi nikdo nikdy neda dohromady.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    leda by to někdo projel a pak to dal jako GPS k dispozici a každý by jel na svoje triko podle GPS. Značit to v terénu je scifi. Navíc dost úseků už jak jsem psal neexistuje :/

                    0 0
      • JakeF  

        Znám… Jde to protáhnout až dolů na Zátor… Ale není to nic extra, nahoře rozmlácená lesní cesta a dolů k Zátoru taková lesní pěšina, která už je aspoň celkem jezdivá.

        EDIT: Ale pokud jsi chtěl zábavnej na fulla, tak to možná bude fakt spíš co psal Blacky, ale podle mapy si nejsem jistej, že to je přesně ono.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.