• Petr TREK

    Ahoj. Máte někdo zkušenosti s těmito plášti?

    Bontrager 29–1 Expert 29×2,20

    Výdrž?

    Rychlost?

    Jak drží?

    Dopředu i dozadu?

    Moc díky za info.

    0 0
    • JakeF  

      Co jezdíš? Jsou to hlavně rychlý gumy, do terénu je grip celkem omezenej.

      Za mě dozadu jsou v pohodě na míň náročný XC ježdění, pokud nejezdíš moc často za mokra. Dopředu bych je nedával ani na XC, tam jsem s nima viděl zlomenou klíční kost na mokrý šotolině.

      0 0
      • Petr TREK  

        Jezdím 80% asfalt,silnice,cy­klostezky Praha a okolí+stezky v Jizerských horách . Zbytek lehčí terén v rámci turistických tras nebo stezek. A 1 až 2× do roka na otočku singletrack pod smrkem.

        A měl by jsi doporučení co rychlého na předek?

        Mám nově Spešla a tam je vzadu fasttrack a ve předu groundcontrol(ten vypadá jako hodně terénní a hodně pomale).

        0 0
        • JakeF  

          Shodou okolností i Fast Trak a Ground Control jsem jezdil. Pokud už takovýhle gumy máš, tak zadek FT bych nechal určitě, to si nijak nepomůžeš. GC mi přijde překvapivě dost rychlej plášť, nicméně na cyklostezky bude fakt zbytečnej a víc hlučnej. Osobně bych dopředu dal klidně taky FT, odjezdil jsem s ním skoro celou sezónu včetně pár těžkejch závodů a překvapivě dobrý, přišel mi celkem předvidatelnej – neustřeluje náhle. Pak mě ještě napadá Maxxis Ikon, ale tam zkušenosti nemám, zatím čeká v krabici :).

          0 0
          • Petr TREK  

            Já už je mám doma. A GC na asfaltu řve jako krava a o rychlosti moc přesvědčenej nejsem. Ale zase i v teplotách kolem nuly žádnej podkluz.

            0 0
            • JakeF  

              Já to měnil proti FT/FT na GC/FT a až mě překvapilo, že rychlost jsem nijak nezaznamenal, zato grip výrazně nahoru. Ale moje užití je o dost víc terén, takže chápu, že na cyklostezky je to dost zbytečný.

              0 0
    • Hynas  

      Loni jsem vozil dezén ve verzi Team Issue, 5500km a ok.

      Společně s notubes jsem na závodech typu sudety, obrdrásal, šela neměl žádné problémy.

      Zkus pojezdit a uvidíš.

      0 0
      • Hynas  

        5500 na dvou sadách z koloshopu.

        0 0
        • Petr TREK  

          No já už je právě mám doma. A taky z koloshop. Maji je za neuvěřitelnej peníz! Jde mi o to že jsem někde četl že vážně kloužou. A to už byli doma. Koupil jsem dvě s tim že je dám dopredu i do zadu. A teď jsem nějak znejistil S tím předkem.

          0 0
          • JakeF  

            Tak co přehodit FT dopředu a dát Bontrager dozadu… To ti akorát vyjde, že než sjedeš přední FT, tak vzadu sjedeš oba 29–1.

            0 0
            • Petr TREK  

              Jeeeee. No to je fakt. FT už je ojetej tak ze 70%. Tak to hned o víkendu zkusím. Teď je to na kole tak , že ve předu GC 2,1 a v zadu FT 2,0 asi to u Specialized mají vyzkoušené ale vypadá to strašně ten balon ve předu. Tak to bude alespoň lepe vypadat.

              0 0
            • Petr TREK  

              Tak dnes proběhl první test. Veliká spokojenost. Jede to parádně rychle. Šotolina a štěrk taky super. Doufám že žádný negativa nepřijdou. Dík !

              0 0
    • Shoty  

      Co kombinace Bontrager 29–1 Expert 29×2,20" dopředu a Bontrager XR1 Expert 29×2,00" dozadu?

      Btw…jsou ok pro použití s notubes na tlr ráfcích?

      0 0
    • Sleemak  

      I když už je to reakce na starší téma, a zakladateli už to asi nepomůže, jiným uživatelům nahlížejícím na vlákno to pomoci může. Koupil jsem nového Treka Superfly 5 od novoty osazen plášti Bontrager Expert XR1. Ve předu 2.20 vzadu 2.0. Nejprve jsem si říkal, že je to trošku divná kombinace, dát dozadu takový úzký plášť. Na pláštích mám najeto cca 850 km. Ježděné asfalt, šotolina, trail, lesní cesty i pěšiny s kořeny a velkými kameny, prudké výjezdy i sjezdy v lese. Na suchu jsou pláště na všech površích parádní. Vlhký povrch zvládají, bláto jsem na závodech taky zažil a relativně v pohodě. Jsou mega rychlé, kolo na nich skoro letí. Mohu porovnávat pouze s 26" Schwalbakem Racing Ralphem a to byl proti tomu šnek. Foukám 2.0 bar předek i zadek na všechny povrchy. Jezdím i hobby XC závody. V rámci požitku z jízdy si dopřávám i drobné smyky. S plášti jsem maximálně spokojený. Zadní guma už je takřka KO, spíš na dojetí na asfaltu a na suchu. Přední guma je OK. Další gumy už mám ale nakoupené Continentály Race Kingy 2.2 kevlar. S plášti jsem byl rozhodně spokojený.

      0 0
      • michal1968  

        potvrzuji…mám je doma ještě od 2012..taktéž byly součástí mého miláčka…sice tu a tam odpočívají nebot hutchinson python je vysoká konkurence..ale odjel jsem s ním alespon na předním kole maličkého Drasala(53km)..a je to fakt rychlík…na zadním jsem s ním měl již defekt,ale jen jeden…a díky ,,robustnosti" vůči pythonům..se na nich cítím v klidu..

        0 0
      • eporedax  

        Jo, mam je taky. Sice uz jenom na prednim, protoze na zadnim jsem ji nekde prorizl. Najeto pres 5k. Rychle jsou, v porovnani s Rapid Rob i podrzi…

        0 0
      • Petr TREK  

        Díky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.