• RosTa07

    Zdravím vás..mám problém vždy když jdu běhat nebo jdu rychle tak mam bolest v obou holeních a k tomu se mi objeví na levé noze 2 bouličky a ten tlak na nohách je tak nesnesitelný že musím zastavit a to i když běžím pouhých 5 minut..zašel bych k doktorovi ale jsem v zahraničí a dávat za to balík peněz se mi nechce..díky za každou pomoc

    0 0
    • Smazaný účet  

      http://www.behej.com/…rlejsi-bezce

      případně googluj, je na to na webu asi milion různejch rad a receptů

      0 0
    • Reed  

      To je nemoc začátečníků, tedy zánět holenní fascie. Poradím ti jak se toho zbavit. Musíš to prostě přeběhat, trvá to cca 2 – 3 týdny dle počtu naběhaných km.:-) Tato nemoc začátečníků se ale po úspěšném „přeběhání“ již nikdy nevrací. Věř, taky jsem si tím prošel:-) Zatni a jde to, jen musíš vydržet :-) Takže normálně běhej, klusej, pomalu a pokud možno alespoň 4–5× týdně. Zánět zmizí. Já zažil postupně snad všechny bolesti všeho. Nyní si běh už užívám a nic nebolí. Týdně běhám kolem 50 – 60 km a to prakticky v kuse už dva roky! Jo a ještě něco, běhej po měkkém! V

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Kolego, jeden mýtus za druhým. :)

        Přeběhat možná fungovalo u tebe. Zkoušel jsem, bolest se dostal do takového stádia, že jsem pomalu nemohl ani chodit a to jsem běhal pouze po tartanu a žádné velké vzdálenosti. Než jsem se z toho dostal, uběhlo pár měsíců a málem mi kvůli tomu hrozil vyhazov ze školy.

        „nikdy se nevrací“

        Další kravina, pravidelně tím trpím už několik let po sobě každou zimu. Jednou to je na pár dní, jindy na pár týdnů.

        Prostě bolest je varování, že něco je špatně a dřít něco přes závit je kravina nejvyššího kalibru. ;)

        0 0
        • klokan  

          tady nemohu než souhlasit, některý rady na tomhle foru jsou fakt chujoviny …?

          momentálně řeším něco podobného, před 3 týdny mi během běhu začaly bolet úpony na levé patě a do teď jsem se z toho nevyhrabal, sotva chodím, nejdřív to bylo na berle, teď už je to po rehabilitaci ultrazvukem lepší.

          Takže jestli se chceš zrasovat, tak to rozběhej …

          0 0
        • mr.nikdo  

          Vraceni – +1.

          Kdyz nevezmu v potaz treba po pauze, tak i ve chvilich, kdy trenuji, tak se to vraci.

          0 0
        • Reed  

          hm, tak jsem asi nadčlověk. Jak se píše i zde v novějších odpovědích, to, že něco bolí je většinou v návaznosti na to, že se něco dělá špatně. Takže klid tomu nepomůže, protože se to pak zase vrátí. Takže hledej možné příčiny ! Na pravidlech odpočinku jněco samozřejmě je, ale u běhu je to trochu jinak. Tím že přestaneš uplně, nic neuzdravíš, jen to bude čekat zase na nový a ten samý impuls. Zaměř se na boty, povrch, objem, odpočinek, regeneraci a přípravu samotnou. To co píšu nejsou mýty, ale zkušenosti mnoha sportovců po generyce zpět. A pokud to u někoho bohužel nefunguje nebo nepomáhá, holt musí hledat jinou aktivitu protože jeho tělo tuto nezvládá. Níkomu svůj názor nenutím jen píšu své zkušenosti, které mám od trenéra. ( mimo jiné je několika násobný mistr ČR v maratonu a byl i český reprezentant ). Jsou dvě pořekadla 1.- sportem ku zdraví a trvalé invaliditě. 2.- Tělo raději do hrobu zhuntované než rezavé. Je na každém, které pořekadlo si vybere. Pokud tě budou bolet klouby, tím že se nebudeš hýbat a budeš ležet je nevyléčíš. Ale je samozřejmě na každém, jaký je jeho práh bolesti a co je schopen vyhodnotit jako bolest na hranici konce momentálního spotování. Já mám asi tu výhodu, že to co bolelo, sportem a návykem pak přestalo. Tělo si zvyklo , a zátěž si už pamatuje. Pak ho nic nepřekvapí, není v šoku, nebrání se!

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Takže klid tomu nepomůže, protože se to pak zase vrátí.

            Takže, když si udělám zánět, tak mi radíš to ještě dál ******, dokud mi neodpadne noha? Píšu, že jsem nemohl skoro ani chodit a ty mi poradíš to rozběhat.

            Taky jsem si zažil různá zranění (na kole) a taky vím, jak se z nich dostat a jak jim předcházet, bohužel na kole to nejde tak dobře, jako u běhu.

            Běh hlavně pro mě není sport č. 1, ale pouze doplněk ke kolu přes zimu, pár hodin týdně. Nic víc. Ale v mládí jsem dělal atletiku, tak vím, o čem to je. Vím, že si nohy musí zvykat, samozřejmě nezačnu hned 20km výběhy, ale začínám postupně a krátce. Nikdy neběhám po asfaltu, zásadně v lese po sněhu/hlíně nebo maximálně po tartanu. Boty nemám žádné šunty, ale čistě běžecké, které používám pouze na běh, takže zničené taky nejsou.

            Co se týče toho trenéra, taky jsem měl takového trenéra, ze staré školy, co? ;)

            Ten můj byl několikanásobný mistr republiky v časovce a celkově patřil k české špičce. Ale bohužel, při vší úctě k jeho úspěchům v mládí, se dneska rady takových trenérů nedají aplikovat. Dneska máš naprosto jiné přístupy k tréninku.

            Nicméně se zbytkem tvého příspěvku souhlasím. Lidi, kteří si jen stěžují na bolest a celý den sedí doma u TV si asi nic jiného nezaslouží. :P

            0 0
            • ¨MZ  

              Takže, když si udělám zánět, tak mi radíš to ještě dál ******, dokud mi neodpadne noha? Píšu, že jsem nemohl skoro ani chodit a ty mi poradíš to rozběhat

              Raději to i v televizi

              0 0
            • Vhalasta  

              Souhlas.

              Můj trenér (atletika, před 40 rokama) taky říkal, že nějouku tu bolest musíš přeběhat. Sám si takhle zk… patu tak, že zůstal 2 měsíce doma se sádrou.

              Když jsem přišel k doktorce se zánětem okostnice tak mě vyhodila z ordinace. Prostě to chce klid, snad nějaký náhradní režim.

              0 0
          • Busdriver  

            Já s tim souhlasim. Taky jsem to přeběhal. Nejhorší byly cca první 2 km, to byl fakt děs, ale pak už to celkem šlo. Před a po běhání sem to mazal Namman Muay mastí, která snad trochu ulevila od bolesti..

            0 0
      • mr.nikdo  

        Ani ne.

        Segra s tim dokonce skoncila u doktorky. Mela kompletne klidovy rezim a snad ji dala i prasky proti bolesti.

        0 0
    • MichaelSimek  

      ja bych se pri behani neholil

      0 0
    • maajkee  

      Všechno je to o tom, že lidi moc neuměj poslouchat svoje tělo. Tělo bolestí přeci jasně vysílá signál, že něco není dobře a příjde mi jako děsná blbost se to snažit překonávat. Hýbat se je zdravý, ale nesmí to bolet, maximálně to musí být jen taková ta malá, zdravá bolest po výkonu, která člověka trošku posune do příště, ale ne aby člověk měl pak svalový horečky, záněty a další věci.

      0 0
      • Lister  

        Kdybych se řídil tvou radou, tak ráno raději ani nevylezu z postele :-)

        Samozřejmě v mnoha případech to platí, ale v mnoha taky ne – typicky bolesti zad, na které často není nic lepšího než cvičit, posilovat, protahovat a časem to ustoupí. Klid v podobném případě jen zklidní akutní fázi, ale pokud něco neuděláš systematicky, tak stačí málo a je to zpátky.

        0 0
        • maajkee  

          Pokud tě ráno bolí záda, něco děláš špatně a je potřeba něco změnit. Jinak se toho nezbavíš.

          0 0
        • MichaelSimek  

          bolest neznamena ze nemas nic delat, ale ze neco delas spatne (vetsinou) poku dmas problem se zadama, doporucuju fyzioterapetua at ti koukne na svaly atd doporuci cviky a je velka sance ze bude po bolesti

          0 0
        • Reed  

          ..souhlasím ! Dnes když je člověk nachlazený, jde k doktorovi a buch – hned antibiotika. Přitom se dá nachlazení léčit jemnější cestou. A co hlavně – v první řadě nachlazení předcházet. tím nemyslím očkování proti chřipce :-) Pravidelný pohyb, aspoň trochu hledět na stravu atd.. Ano – systém musí být hned od začátku. Pokud si každý řekne – a začnu běhat, a začnu jezdit na kole – musí přece začít pozvolna. jinak to tělo má šok. Nezná najednou vysokou intenzitu, není připraveno na četnost pohybu. Něco pak začne bolet a člověk na to není připravený. Doposud nic nebolelo protože nebylo z čeho.

          0 0
        • Jary24  

          Já stím soulasím. Já když nechodim cvičit tak do 3 týdnů mě bolí záda a moc se kvuli tomu nevyspim.

          Spousta lidí si stěžuje na záda a nic nedělá. Pak ochabnou svaly jak zad tak břicha a nemůžou se divit že to bolí…!!

          0 0
    • Toman  

      Zdarec, už tu padla spousta možmostí, které by tvé potíže mohlo způsobovat. Boty, povrch, objem, čentost, rozběhat, neběhat atd.

      Po jakém povrchu běháš, jaký profil, jaké délky, intenzity, jaký máš vlastně běžecký styl? Možná je příčina v něm.

      Běháš dlouho ( chybně ), nebo jsi novocián ( přetíženi )?

      Pokud to opravdu bolí, tak jak mnozí správně píší – něco děláš chybně. Pokud se tam objevuje k bolesti další nález – bouličky, tak zcela jistě není něco v pořádku.

      Navíc nepopisuješ typ bolesti, odkud až kam se projevuje.

      S nachlazením určitě k lékaři není potřeba, ale pokud se mi v tkánio dějí nějaké negativní změny, tak bys ortopeda, chirurga, neurologa atd. asi navštívit měl a nehrát machra dle rady jednoho přispívajícího – rozběhat.

      IMHO zde na fóru svůj problém neodstraníš.

      0 0
      • jeffino  

        blbý je, že většina doktorů v česku ti stejně nepomůže, je potřeba najít někoho kdo o tom něco ví, protože standartně ortoped ti naordinuje klid a tím to hasne, max pošle na rentgen či sono…doktoři venku to bude ještě větší tragédie.

        pokud jde o zánět okostice, tak to jsou 3 týdny klid to je jasný, ale pochybuju, že dotyčnej, tak navýšil objemy, mě se to stalo po cca čtvrt roku celkem razantního navýšení objemů:), ale to jsem pak cca 3 týdny nemohl ani chodit pouze kulhal:)

        0 0
        • jeffino  

          vono to běhání vypadá strašně jednoduše, ale omyl je to věda:)

          0 0
          • heerer  

            behani boli…mamlokdy pri ehnu dom aniz bych neco necitil.

            pravda je,ze celou dobu beham po asfaltu:-(

            0 0
        • jonti  

          ja jsem nemusel ani moc behat, stacilo cca 80 km tydne a tento problem jsem v mensi mire mel.

          Behal jsem docasne o neco min a vic delal jine sporty.

          0 0
          • jeffino  

            sranda je, že zánět vznikl po běhání v odtlumených botech, ted bez tlumení je to dobrý, ale hlavně je to asi tím, že nohy si za ten cca rok a něco intenzivního běhu zvykly, nějaký bolístky jsem taky „přeběhal“, ale uznávám, že občas je složitý vyhodnotit bolest, která už skutečně něco signalizuje.

            dnes je taková doba, že lidi nerozumí jeden druhýmu, ale hlavně často nerozumí sami sobě, neumí naslouchat svýmu tělu:)

            pro mě je běh něco jako „back to the roots“:)

            0 0
            • McBlacky  

              ty jsi už dávno za limitem zdravýho běhání :) asi jako každej chycenej ultra

              0 0
      • mr.antik  

        Mně se to objevilo najaře při běhání po asfaltu (předtím jsem běhal celkem pravidelně po lese), když jsem si koupil nové měkčí boty. Vyřešil jsem to tak, že jsem si dal nějaký týden pauzu, mazal to něčím protizánětlivým a zase začal běhat v lese v krosových botech.

        0 0
        • McBlacky  

          já měl za celou dobu jen jedny silnice a asfaltu běhám celkem dost, vše v krosu a no problem. možná si na jaře koupím nějaký silniční inovy. Ale klasický bačkory taky nemusím

          0 0
          • mr.antik  

            Adidas Nova Glide, dle recenzí mechový krok, fakt hrůza. Předtím jsem běhal normálně v krosových Kanadia, taky po asfaltu.

            0 0
    • jandys  

      Vloni jsem měl při začátku zimní přípravy stejný problém. Nakonec jsem přestal běhat a dělal jsem něco jiného. Letos jsem na to šel asi chytřeji. První 3 běhy tak do půl hoďky a jen po nezpevněných cestách, tím myslím polní nebo lesní hliněné cesty. Vždy, když jsem cítil sebemenší bolest v holeni, přešel jsem plynule do chůze a minutu, dvě šel. Pak zase běh. Stačilo to brát vážně s citem a nehrotit to. Dnes už bez problému,klidně hodinový běhy po asfaltu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        to je imho správnej postup

        0 0
        • RosTa07  

          tak všem moc děkuji za rady a tipy nečekal jsem takové množství :)raději omezím běh a jak se vrátím domů tak zajdu k lékaři

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.