• koala384

    Ahoj kolaři,

    pořídíl jsem si Canyon Pathlite 6 na dojíždění do práce. A moc bych si tam přál pořádné blatníky, které budou zakrývat celé kolo, nikoliv takový ten plastový blatník ma sedlovku. K tomu mi hodně vyhovuje jezdit bez batohu a to tedy znamená docela velkou brašnu. Kdysi jsem míval 8 L od Authora .

    Všiml jsem si, že se dnes často dodává Nosič integrovaný se zadním blatníkem (např merida ), máte s tím někdo zkušenosti? Mám to chtít, nebo raději nehledět na hmotnost a pořídit klasický nosič?

    Výhledově bych rád jel i bike-packing někam dál, a nedokázal jsem zjistit kolik by ten meriďácký unesl (ten obchodník to neví), tak třeba někdo bude vědět zde?

    U blatníku si nejsem jistý jestli chtít hliník nebo plast, ale snad to jedno :)

    Díky za každou radu nebo zkušenost :-)

    0 0
    • Pety  

      The MERIDA REAR CARRIERS SET EQ-SILEX is perfect for transforming your MERIDA SILEX into all-weather, utility bike. The robust, easy to fit luggage rack is perfect for trips to work or your weekly shop and is suitable for loads up to 25 KG.

      0 1
    • Jakobo  

      Na toto kolo se bude oboje montovat tezko, ale nejak to pujde. Blatniky bych koupil SKS Bluemels. Ten cenovy rozdil proti Orionum a Force je v zasade zanedbatelny vzhledem k tomu, ze maji vzechno z nerezi a celkove jsou vychytane vc. pojistky proti kamenu u predniho blatniku (uz se mi hodilo). K montazi. U zadni osy se mi zda, ze patka nachystanou montaz se zavitem M5 pro blatnik a nosic. Tam budes muset asi chytit oboje, blatnik i nosic. Vidim jen 1 uchyt, ne 2. Nosic pak nahore u sedlovky chytis k sedlove objimce, tu vymenis za https://www.bike-eshop.cz/…nosice-cerna musis koupit svou velikost. Blatnik potom muzes zespodu chytit k nosici, nebo paskama k hodni zadni stavbe. Nevim. Horsi dole u stredu, to nevim jak to tam vypada podle fotek. Slo by to napr. pres objimku chycenou dole na sedlove trubce. Tady se musi improvizovat.

      Dopredu k vidlici jsem to uz nekolikrat resil 2 zpusoby. Bud objimky, nebo vzit asi 15 mm (nerez) pasek, zohnout do vrtule, na jednom konci vyvrtat nejak 10 mm diru (podle vidlice), na druhem 5 mm pro blatnik. Za tu velkou diru chytit pod srub zespodu vidlice, co drzi vnitrni nohy. Nebo pod matici. Musi se to udelat presne podle vidlice vc. vyvrtat na kraji pasku, nekde dopilovat atd. Toto je trochu elegantnejsi reseni, ale pracnejsi. Objimky jsou jistota. Nahore pak chytit paskama k hrazde na vidlici.

      Jako bude to vypadat vselijak, ale zase kdo jezdi praidelne do prace, tak to oceni. Neprijede jako prase, neni zlitej od vody a nebude mrznout. Blatniky a nosic jsou pro nekoho nutnost, nema smysl to hejtovat a odsuzovat bez znalosti situace.

      0 0
    • koala384  

      Díky Pety za dogooglení, to je tedy dobrý že to unese tolik. Tak to asi chci.

      ad Jakobo) moc děkuju za podorobný popis. Tak jak píšeš by to opravdu asi šlo. Co jsem kolo prohlížel tak má díry všude na správných místech. Zadní má u náboje ty co jsou vidět, pak asi v půlce sedlovkové tyče dole u kola, a dokonce i ty dva závity na klasický nosič pěkně zboku. Přední vidlice tam má cca uprostřed na obou stranách dírky s takovými plastovými špuntíky a nahoře normálně jeden závit.

      Spíš mi není jasné jestli jsou tyhle systémy vzájemně kompatibilní, nebo si to každej výrobce udělá kde chce a pak se to musí vyzkoušet/přiz­působit. Dík za tip na SKS blatník, to vypadá dost dobře. Minimálně přední je jasnej, že asi půjde. Zadní musím ještě prošpekulovat kvůli nosiči:

      Vlastně jsem si uvědomil že bych fakt chtěl nožičky nosiče využít i k „nesení“ blatníku, aby tam nebyly dvoje. Tak jako to má elektrický bráška Pathlite:ON … zkusil jsem jim napsat na podporu, dám vědět co se dozvím :)

      0 0
    • cibi  

      Zadní blatník jsem chytil do plastového výtisku který obejmul jednu příčku nosiče., tj mám tam jen ten poslední pár drátů.

      (kdysi jsem takovéto držáky dělal z plechu, teď jsem měl možnost výtisku)

      Tím jsem nahradil jednu ze „šprušlí“ blatníků.

      Chtělo to gumu (duši) okolo tyčky nosiče aby ji to pěkně sevřelo a pod šrouby co jsou zevnitř blatníku podložky.

      spodní plocha co sedí na blatníku je tvarová, toto je jen nástřel

      mám to na blatníku SKS. (plast + stříbrná folie, myslím bluemels)

      Funguje už druhý rok.

      0 0
      • koala384  

        Super, to jsem potřeboval slyšet, že to jde :) díky moc! Do toho jdu tedy nakonec taky.

        Psal jsem ještě na Podporu canyon, ale tam řekli že mi nic poradit nemůžou. A že možná to budou vyrábět sami, ale zatím ne.. :)

        0 0
        • cibi  

          Hlavně počítej s tím, že blatník (ten SKS)není nosný- tj síly od nosiče (i vpřed-vzad) musí být chyceny přišroubováním „pacek“ nosiče na rám.

          Pokud mi naměříš rozměry, mohu Ti upravit ten můj výtisk (cad mě živí)

          když tak s.z.

          0 0
          • koala384  

            No jasně, pochopil jsem, že nosič takhle musím mít „normální“, ale ušetřím jedny nožičky blatníku.

            Díky moc, cibi! Jestli to nějak nezbastlím sám, rád se ozvu soukromou zprávou.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.