Tailfin - nosič a brašny - zkušenosti a postřehy

12 nepřečtených
  • Kos_CZ

    Zdravím – dotaz do davu: Kdo tady má Tailfin a a jaké s ním máte zkušenosti? Mne to takříkajíc okouzlilo, takže jsem pořídil (karbonový oblouk, pevně připevněná brašna, prodloužená konzole k sedlovce a bez bočních úchytů) a jsou tam určité detaily, které mi vadí (celkově spokojenost jak s provedením, tak i z prvního použití. Mám to na kolo a pevnou osu jsem k tomu dostal tu univerzální – dvoudílnou. Co mi na ní trochu vadí je, že závit je výrazně delší a nezakrytý, takže to skončí tím, že nezakrytá část bude zanesená bordelem a pokud budu sundávat zadní kolo, budu muset nejdříve ten závit otřít. Tedy přesněji – nebudu muset, protože si na to vyrobím z bužírky kryt. ale trochu mne to štve, že tenhle detail nemají vyřešený o trochu lépe, protože jinak je to nádherná, velmi funkční věc se skvělým provedením (až na ten jeden detail).

    0 0
    • Enron  

      Nemám, ale poslední dobou jsem na jejich produkty koukal, když o nic psal Jay Petervary, který to vezl v Kyrgystánu i na Tour Divide. Zdá se, že to vydrží nejen silnici a gravel cesty, ale i díky tomu Kyrgystánu i hodně hard mtb ježdění. Vypadá to zajímavě. Akorát nevím, jestli by na AL kolo stačila ta hliníková verze, nebo i tam je lepší koupit karbonovou.

      0 0
    • jiri.kostinek  

      Když nejsi línej a umíš balit, nepotřebuješ oblouk. KISS

      0 0
      • Kos_CZ  

        Tak až si budeš chtít před nočním přejezdem dát někam dvoulitrovku Coly, tak se rád přijdu podívat, jak jí balíš… :D

        0 0
        • jiri.kostinek  

          Když už, tak na hrazdu, ve směru jízdy. A doopravdy chceš za noc vypít dva litry roztoku kyseliny fosforečný s kýblem rozpuštěný půl na půl glukózy/fruktózy?

          1 1
          • Mikikuba  

            Tak ultra se běžně na colu jezdí… Při tý 300tovce na Klínovec jsem dala 2 l taky. Pokud to nepiješ denně tady při těch výkonech je to velice funkční.

            2 1
          • DDDD  

            Kup si Pepsi a máš tam Cukr. Nebo zastavuj na benzínkách na západě :) Nevím proč, ale v Rakousku a Německu i ta blbá Cola je s cukrem a ne s touhle mňaminou.

            1 0
            • Mikikuba  

              To máš pravdu že jinde je jen cukr. Ale ona ta fruktóza takovej ******* není.

              0 0
          • Kos_CZ  

            Na hrazdě budu mít světlo a clonila by mi ve výhledu na tachometr/navigaci. A jedno, jestli je to Cola, nebo Magnesia. Prostě s Tailfinem mám možnost si to odvézt a nepřelejvat to. Do banánu pod sedlo bych to nedal.

            ale kvůli tomu jsem ho nekupoval – jen je to vedlejší (výhodný) efekt.

            Jinak na Colu jsme z Ostravy do Prahy taky dojížděl a nevidím v tom problém. Jen to pochopitelně nejde pít samotné a dlouhodobě = neměl jsme v žaludku jen jí, ale k tomu jsem až na poslední hodinu i jedl.

            0 0
            • Mikikuba  

              Já jela jednou 24h jen na colu a banany. Nic jinýho žaludek po 3 dnech nonstop nedal. Ale stalo se mi jen jednou prostě ten závod žaludku nesed.

              2 0
    • Kos_CZ  

      Tak mám čerstvou zkušenost ze závodu s Tailfin V-Mount Packs 1.7l a trochu zklamání – je pravda, že jsme jeli leckde v loužích kde jsem občas kompletně utopil ráfek, ale do brašny se mi dostala voda. Asi je to tím, že na ni létaly litry vody. Na druhou stranu jsem ji během závodu otevřel jen jednou – pod střechou, když jsem tahal nářadí pro kolegu a zjistil, že je vevnitř vlhko…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.