bike do 50 tis, hliník X karbon??

61 nepřečtených
  • ant4

    zravím, rozhoduji se zatím mezi dvěma krasavci http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… a druhý http://www.mtbs.cz/katalog08.html?… 

    Otázkou je jestli má smysl karbonovej rám oproti hliníku a když srovnáme tyhle dvě kola, tak komponentově,vi­dlicí i kolama vychází líp zřejmě CUBE. Designově mi více padá do oka FD. Kdyby se našel někdo, kdo FD má a podělil se o zkusšenosti,bylo by to skvělé. A nejen ti,všichni, kdo mají zkušenosti s karbonovým rámem na biku, z jedním z těchto 2 kol a popřípadě nové návrhy na jiná kola, díky za pomoc při rozřešení dilema;)

     
    0 0
    • lutte1  

      hlasuji pro cube :) líbí se mi jejich design

      0 0
    • gemini  

      Mě se taky líbí víc Cube – i když FD nevypadá vůbec zle. Jenom otázečka ( on se stejně někdo dřív, nebo později zeptá ): proč nechceš za ty prachy už raději fulla??:-))

      0 0
      • ant4  

        nějak mě to neláká, je težší, za 50 to nebude nějaká obzvláště hitparáda a náročnější na údržbu…tíhnu spíš k HT. Ten dynamix je pěknej to jako jo a nemá to kde kdo, což není špatné,ale tím je to stížené, že se o tom nic nedozvím  a kupovat zajocha v pytli se mi moc nechce:)a CUbe se docela rozmáhá a bude to mít za chvíli každej.....

        0 0
        • marapara  

          No v ceně kolem 50ti to už bude docela slušný funkční kousek, ne nějaká imitace. Za 50 máš už docela slušně vybaveného Epica, když už tak tíhneš k „chrtům“. Nebo něco jiného, výběr je docela pestrý.

          0 0
          • gemini  

            Jasně, Epic je super volba:-)) A neřekl bych, že by byl Epic jen pro chrty.

            0 0
            • gemini  

              Pokud Tě od pořízení fulla odrazují jen ty důvody, jako je vyšší váha a údržba, tak toho bych se zase tolik nebál. Co na fullu ztratíš kvůli vyšší váze, doženeš tím, že je to kolo pohodlnější. Co se údržby týče, s tím nemám zatím zkušenost ( fulla mám tepráv 3 měsíce ), ale myslím, že to nebude zase tak rozdílný oproti HTčku. A co se týče výběru v ceně 50k, myslím, že zrovna Cube nabízí za ty peníze celkem solidní stroj. Ale: nic Ti necpu, jen píšu svůj názor. Já bych ale HT už asi nechtěl.

              0 0
              • ant4  

                vím že kdo píše o fullu to myslí jen a jen dobře ze svých zkušeností, ale jen uznejte, za 50 na tom bude osazením určitě lépe HTčko než full, je jasný čím to je,ale jak jsem už psal, moc se mi do něj nechce, spíš „nadupané“ HTčko;)))

                0 0
                • MlokCZ  

                  Osazení bude lepší za stejný prachy na HT, to určitě ano. Ale ten rozdíl v některých případech není příliš velký. Např. u Canyon je to cca 300euro navíc u fulla za stejné osazení (teď srovnávam GC6 x XC4), tedy zase o tolik to osazení u fulla nezhorší.

                  Ale výběr je na tobě, chceš HTčko, kup si HTčko.

                  0 0
                • marapara  

                  No dobře, na HT budeš mít drahý pevný rám a XT a XTR nebo X9 a X0. Na fullu LX a XT nebo X9. Myslíš, že bude ve funkčnosti a životnosti nějaký zásadní rozdíl?

                  Jako on špičkový HT rám není vůbec levná záležitost, kór pokud by měl ještě karbonový. To by klidně mohl být dražší, než kdejaký celoodpružený rám i s tlumičem. Tam se klidně můžeš dostat na cenu rámu okolo 15–20 tic. i víc, stejně jako u fulla.

                  Je jasné, že když kupuješ jen karbonový rám nebo celé kolo na něm poskládané, tak po odečtu cen komponent, vyjde levnějc, ale nebude tam takový velký rozdíl oproti fullu. Zvlášť při dněšních cenách, které jdou i fullů postupně dolů.

                  Já osobně mám docela lehkého a našláplého HT na závody a ježdění do práce a taky AM fulla, na blbnutí a do náročnějších terénů. Kdybych měl mít jen jednoho, tak bych asi dneska hodně rozmyslel, co vzít, jestli HT nebo full. Asi bych volil kompromis v podobě nějakého Epica, nebo GT IDrive maraton, prostě nějakého „chrtího“ fulla se zdvihem kolem 100 mm.

                  0 0
                • hosereks  

                  Čau chlapi nemate nekdo zajem o sjezdaka značky MOREWOOD dh uzimu dobry stav malo ježděné nemam na nej už čas cena 49 000kč  foto mohu zaslat na mail v připadě zajmu volejte na tel 737 163 947 vaše dotazi  zotpovym po telefonu značka spěchá

                  0 0
              • kolda  

                tak si pockej, az ho budes mit par let. a protahnes ho par zavodama – nejlepe dlouhy maraton komplet v bahne :)

                a za ty prachy postavi HT temer bez kompromisu.

                0 0
                • JSt  

                  jestli pojedes dlouhej maraton v bahne, budes mit pevnaka osazenyho o tridu lip lez fulla, tak te ozdraveni obou kol vyjde na ± stejny prachy. s tim, ze co das u pevnaka navic za lepsi komponenty das u fullu za loziska (kdyby nahodou nejaky odeslo).

                  0 0
                  • kolda  

                    jo, jasne, spis me jde o tu udrzbu, s FS se proste budes vzdy drbat vic nez s HT.

                    ale to by byla zase dlouha debata.

                    ja jen rozumim duvodum, proc koupit nadupany HT. 

                    0 0
                    • JSt  

                      vic drbat? za sezonu jsem fullovi oproti pevnakovi navic jen strikal silikonovej olej na tlumic. coz je nula. pro pevnaka vidim jiny duvody nez je udrzba. kdyby ti slo o udrzbu, tak bys jezdil na necem takovym. ;-)

                      0 0
                      • kolda  

                        covece, nechtel bych byt na miste tvyho kola. ja jsem ho teba po blativym drasalovi rozkladal do posledniho loziska a cistil a mazal.

                         
                        0 0
                        • JSt  

                          proc bys nechtel byt mym kolem? ja se ti snazim jen rict, ze rozdil v udrzbe fullu a pevnaka neni nic zasadniho. normalne jen navic strikas ten olej na pist tlumice. a kdyz nahodou zazijest neco jako byl drasal 2005, tak to rozdelas cely. coz se v celkove pracnosti rozdelani kola uplne ztrati ;-).

                          0 0
    • chico*  

      katalogovych 0,4 kg ve prospech cuba mi prijde jako docela vyhoda, ale nevim jak to je u teto znacky s verohodnosti katalogovych hmotnosti.

      0 0
    • ant4  

      Cube je rozhodně lehčí, to je pravda a designově asi předčí FD a nejen designově,ale komponentově.­.......našel jsem nového kandidáta,ale nevím jak dalece jsou srovnatelné kotouče XT a Avid Juicy 7 je to tento

      http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      0 0
      • kolda  

        ten corratec se mi taky moc libi. do budoucna o nem uvazuju (ram), tak si ho kup,at muzes dat recenzi :)

         
        0 0
        • ant4  

          uvidíme no, každopádně jestli na něj padne volba tak napíšu;)

          0 0
    • VanVren  

      Tohle je taky pěkný: http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0
    • antuch  

      vím, že se mi vysmějete (teda obzvlášť, když majitel chce HT), ale já bych volil todle…

      http://www.merida-bike.cz/…on-2000-d-08

      sice je to celopéro, ale celkem lehký, fajn komponenty a hlavně rám je fakt bez údržby (vlastní zkušenost)…

      Jinak ber CUBE

      0 0
    • lukasek1986  

      Já osobně bych určitě šel do Full Dynamix. Ne kvůli karbonu, ale kvůli kvalitní značce. Kámoš mi říkal, že se bavil s profíkama co jezdí na cube a prej nejsou moc spokojení. Osobně bych vybral hliník…Kvalitně zpracovanej hliník je lepší jak karbon. Teda aspoň na požádný to ježdění a ne jen leštění :-)

      0 0
      • ant4  

        jj líbí se mi,ale FD má hliník jen toto a to není moc fajn

        http://www.mtbs.cz/katalog08.html?…

        0 0
        • lukasek1986  

          Upřímně kdybych si měl když už vybrat karbon, šel bych buď do novýho Treka nebo FD a hlavně to tady snad nikdo nemá! Já jsem pro FD a Cube nebrat. Tak si dej další čárku pro FD :-)

          0 0
        • lukasek1986  

          upřímně jsem si i myslel, že FD už nedělá hliníky…

          0 0
          • ant4  

            no dělá, neříkám, že jsou špatný, za ty prachy myslím nemaj konkurenci co do osazení.....

            0 0
            • lukasek1986  

              to taky. Nebo zkus zvážit skládačku. Myslím si bika složit z trochu použitejch dílů. Cena tam rapidně klesá a když bys to jel přes ebay po celým světě, tak by ses taky dostal na hezký money. Ale zase za pade karbon ve FD a XT mi přijde hoodně luxusní. Byl by to dobrej výběr…chceš to spíš na závody? Nebo jen si občas střihnout naratónek a jinak jezdit na pohodu s přítulkou?

              0 0
              • lukasek1986  

                já jen kvůli tomu matroši. Sám víš, jak se tady píše, že to praská a podobně…no, máš docela slušný rozhodování a tak hodně zdaru!

                0 0
                • ant4  

                  zatím mě nejvíc láká ten Corratec, uvidím, za kolik by vyšel, když bych si ho poskládal podle sebe. Vzhledem k tomu, že nejsem moc příznivcem kotoučů. tak bych asi ušetřil na brzdách a kola by vyšly dejme tomu šul-nul......jsme zvědav jak se to nakonec vyvrbí:)hlavním cílem je prodat své nynější,ale to už se tak trošku rýsuje, tak snad vyjde co nejdřív:)

                  0 0
                  • lukasek1986  

                    jasný no. Tak ať to dobře vyjde a dobře pořiď. Hodně štěstí :-) (jinak kola na biku dělají hodně…)

                    0 0
                    • ant4  

                      díky a spoustu kilometrů k tomu…jinak je to tak se vším, kola dělaj i auto;)

                      0 0
                      • lukasek1986  

                        to taky. Ale nejde jen o design, ale funkčnost :-) tobě taky ať to šlape

                        0 0
              • ant4  

                byl by to dobrej kup, vyšel by něco málo přes 40,ale jak říkáš, jeden pád nedej bože ve sjezdu a pápá ráme:Dsem tam závod a jiank vyjížďky…dovču s přítulkou nepočítám;)

                0 0
                • JSt  

                  tak padu se vubec neboj. kazdej s tim strasi, ale nevybavuju si, ze bych videl byt jen na fotce rozbitej karbon. videl jsem padat karbonovej ram z vic jak desetimetrovyho kamenityho srazu, hromadnou smotku karbonu na betonovych schodech. nikdy se ramum nic nestalo. to se jen lidi boji neceho novyho. taky jsem si driv myslel, ze je karbon na mtb hloupost. neni.

                  0 0
                  • ant4  

                    tak znáš to, člověk má obavy a ostych před něčím co nezná a tak v to nemá an moc důvěru…ty vozíš karbon?

                    0 0
                    • JSt  

                      ne, ale v mym okoli na tom par borcu jezdi a vidim, ze to vydrzi minimalne to samy, co hlinik. ostatne to ti potvrdi snad kazdej, kdo karbon ma.

                      0 0
                      • ant4  

                        nikoho takového nezmám, proto to fórum, si první kdo o tom něco řekl,dík

                        0 0
                      • pepek  

                        No řikali v telvizi, že to praská aji na Boeingu a Airbusech. Stačí když se do toho dostane voda, ta zmrzne a roztrhá to zevnitř. Už uletěly aji celý směrofky. Já bych to tak nepodceňoval :-)

                        Taky úderu blesku to není odolný, bo z důvodu různý el-vodivosti se oddělí carbon od matrice a vznikne z toho takový koště. (Což  už jezdci asi zas tak moc nevadí :-)

                        0 0
                  • lukasek1986  

                    hele, mě stačila u kámoše vidle- SID s karbonovým sloupkem a ruplo to na 2 cm délky. Mně rupla sedlovka v hliníkovým rámu a taky jsem se rozhodoval, jestli nejít do karbonu. Díky bohu, že jsem nešel…Jo, je to dobrej matroš, ale ne pro lidi, co fakt hodně jezděj a nekupujou každej rok novej rám a podobně… Nehledě na to, že fakt kvalitní karbon stojí nekřesťanský peníze…Taky jsem pro novinky jak to jde, ale všeho s mírou..

                    0 0
                    • JSt  

                      tak ono ti rupne i hlinik, ze ;-). nemyslim, ze by se na tech ramech malo jezdilo. spis naopak ;-). ono ten karbon uz neni zas takova novinka ;-)

                      0 0
      • ant4  

        jo a s čím u Cube nejsou spokojeni?

        0 0
        • lukasek1986  

          prej s tuhostí. že se kroutí…že když je dostali, tak byli s designu nadšeni, ale po chvilce používání rádi přeš­li na něco ji­nýho…

          0 0
          • ant4  

            a to neměli pravděpodobně Reactiony ale něco vyššího ne, což je tím pádem ještě horší…

            0 0
            • lukasek1986  

              měli to nejlepší, co cube dělá…kdo ví, co to bylo, jestli karbony typu SUP, tak se ani nedivím…

              0 0
    • pižmoň  

      Ja bych skladal,ale z tech dvou jednoznacne CUBE a to po vsech stravkach…dale zalezi na cem se ti bude lip sedet a ja bych vzal CUBE

      0 0
      • ant4  

        po jakých stránkách?;)…máš s ním osobní zkušenosti?

        0 0
      • ant4  

        skládat se nevyplatí, počítal jsem to za nákupní ceny a nevychází to…

        0 0
    • MITY  

      Hlasuju pro epica

      0 0
      • ant4  

        Epic = 60, což je dost…

        0 0
        • gemini  

          No, ale bude to Tvoje nejlepší investice v životě:-)) Já i moje přítelkyně hlasujeme pro Epica:-))

          0 0
          • ant4  

            škoda jen že ty a tvá přítelkyně neděláte sponzoring;):D

            0 0
      • Imroman  

        Epic je tiez moj „detsky“ sen. Momentalne mam ale z dovodu finacii HT a zatial si vobec nestazujem. A hlasujem pre FD, vyzera pekne, nema ho kazdy a jazdi na nom aj Martinez :D :D

        0 0
        • ant4  

          jj to je sen asi každého:)ale my chudí studenti......:D

          0 0
          • kolda  

            dnes jsem videl ve vyloze toho karb. Corrateca, bomba. docela jsem na nej slintal :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.