• mikis7

    Potreboval by som poradiť s výberom bicykla pre 8 ročnú dcéru, výška do 140 cm, má dosť dlhé nohy + ruky ku svojej výške, dåžka nôh cca 67 cm, je chudá váha cca 24 kg.

    Zatiaľ mi v predajniach odporučili 2 varianty:

    MTB s kolesami 24, zdá sa mi že je pre ňu tak akurát a že jej vydrží max. 1 rok

    MTB s kolesami 26 + malý rám cca 15 palcov, ten je už asi dosť veľký.

    Má to byť na bežné vozenie, žiadny extra terén.

    Dcéra má rada modrú farbu, takže budeme vyberať chlapčenský bicykel.

    Čo by ste poradili?

    napr.: za 269 €

    http://cykloabc.sk/index.php…

    za cca 230 €

    http://www.cykloshop.sk/…ena/15-quot/

    0 0
    • tromboonen  

      S detma je to tezky, vetsina „detskych“ kol jsou tezke sracky co by otravily i vytrenovaneho atleta, jeste ze deti o tom nevi…

      Dcera vypada ze je na svuj vek docela vyvinuta a vymakana, ale prece bych se snazil sehnat co nejlehci kolo s dulezitymi komponenty podle velikosti (ram/delka, kliky), plus lehke rotujici casti (coz je ovsem u mensich velikosti kol problem).. zkratka asi mas dve moznosti, bud ji poskladat na 26tku a nechat si ji postavit na velikost a vahu aby to nebylo tezitko, na kvalite nebo rozsahu sady nesejde a vidli bych dal rovnou pevnou carbon, pokud se sezene… nebo jestli to na 26 nevyjde tak co nejjednodussi a nejlehci 24tku, Author, Orbea atd., neco tady probehlo na foru.. vaha a velikost, na zbytku nezalezi..

      Nevim, jestli to bude fungovat na tuhle hranicni velikost, ale teoreticky by melo, zkuste se zmerit a zjistis:

      http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

      0 0
      • karliner  

        Člověče, té holce je 8 let a ty jejímu tátovi doporučuješ, aby jí vybíral kolo na jízdu kolem bytovky podle fit calculatoru?

        0 0
      • ememem1  

        boze moj to su somariny….8 rocnemu decku pokial to neni zavodnik je to u ******, okolo baraku s tym pobeha a obcas nejaky vylet zvladne tiez. podstatne je aby jej aspon trocha sedel, trocha ju to bavilo a samozrejme pacil sa jej :-)

        0 0
    • tromboonen  

      Ty co odkazujes maj 13 kg a pro dite naprosto nevhodne rozmery klik, ramu atd, plus vidlice co pod vajhou ditete nefunguji a pridaj 3 kila, asi jako kdyby Te nekdo posadil na Ukrajinu zvetsenhou o 150% a s olovem v plastich… ja kdyz jedu na MTB co ma 10.5 kg tak mi to pripada jako utrpeni a to mi jakz takz pasuje.. zkratka zkus ji napasovat na neco co bude co nejlip sedet rozmerama a bude nejlehci, vidlice, prevody, sada, to je az druhotne, spis to orientuj na silnicnejsi/bez vidle s pruzenim a obrovskych plastu, kol co maj pet kilo..

      0 0
      • obda  

        Tak fajn, ale mel bys tip na neco podobneho ze ± stejne penize? Prave to resim, a je to docela problem.

        0 0
      • ememem1  

        vsetky detske biky co bezne kupis za par supov maju pomer hmotnost jazdca /hmotnost biku jak keby si ty makl 50kg bicykel,. nejak to moc riesis, on anejde zavodit, on asa ide povozit.

        0 0
    • Volovec  

      Dcera (9 let, 134 cm) ted ma cerstve 26tku skladanou Scalarem.

      Ram Ghost Miss 3300 vel. 13,5, razeni SLX 2×10, vzduchova vidle RST F1RST, kola moje stara RM5. Zatim jsem se nedostal k tomu to zvazit. Loni jsem ji skladal 24tku Core Nipper, to uz ale ted prevzala mladsi sestra. Jinak by ji ta 24ka jeste aspon tuto sezonu vydrzela. Dceri se kolo velmi libi, spokojena je is razenim – prijde ji to snazsi nez predchozi otocny Gripshift.

      0 0
    • mikis7  

      Vďaka za odpovede! Nechcem z toho robiť vedu, malá aj tak na 90 % bude jazdiť len okolo bytovky, tak skúsim nájsť nejaký bike s kolesami 26, menší rám asi 15 palcový, samozrejme hliníkový. Neviem na čom ušetriť nejakú hmotnosť, vidlu chcem odpruženú, lebo máme blízko bike park,tak nech si to vyskúša. V cene do cca 300 € asi človek veľa nevymyslí. :-)

      0 0
      • ememem1  

        bike s 26 kolesami pre 8 rocne dievca.. co ja viem..imho velke. byt tebou kuknem po bazaroch (spytaj s amanzelky, ta to bude poznat) a volaco ako tak rozumne kup, zar max. za dva to aj tak vyhodis lebo z toho vyrastie.

        0 0
        • mikis7  

          No bude mať 9, je dosť vysoká a bicykel s kolesami 24 jej bol už akurát, s dosť vytiahnutou sedlovkou, preto asi radšej tie 26 kolesá a menší rám. Pozeral som aj nejaké bazáry, ale bolo to dosť slabé.

          0 0
    • gerrard  

      Pri 140cm ji urcite kup uz 26 kolo davat penize do 24 nema smysl. Jenom za ten rozpocet to nic super nebude. Ale ty deti to nevi, tak jim to nevadi.

      0 0
    • pocestny  

      No zazněly tu různé lepší/horší rady… Za mě asi takhle. S nízkým rozpočtem (

      0 0
      • pocestny  

        kuwa … zdá se že se odeslal jen 1.řádek textu

        0 0
      • pocestny  

        No zazněly tu různé lepší/horší rady… Za mě asi takhle. S nízkým rozpočtem (do 270 Eur) a 24 kilovým dítětem bych hledal 24" custom bazarovky s pevnou vidlicí a s prioritou na nízkou hmotnost. V česku a slovensku jich bude málo, takže klidně například v Německu. Nebál bych se toho, že ti z toho holka za 1–2 roky vyroste. Je to furt lepší, než ji zhnusit ježdění na kole. Půjde později i dobře prodat, je po tom poptávka.

        Zároveň bych se zeptal u Patara, který se na dětské kola specializuje, aby ti dal nějaký návrh. Divím se, že to tady nikdo ještě nenavrhnul.

        Sériovky budou v té ceně ošizené těžké krávy. Taky bych nedoporučil zatím kupovat 26". Brácha jezdil na těžké 24"/14"rámu s pevnou vidlicí do 12 let a šlo na tom přejet i hřeben Beskyd z Prašivé na Bílý kříž, tehdy děcka ještě nebyly másla. Jinak řečeno, 24" kola bych nepodceňoval.

        Odpruženou vidlici na ježdění kolem domu potřebovat opravdu nebude. Ty levné modely jsou beztak jen nefunkční těžítka. V bikeparku budete jezdit často? Dítě pojede předpokládám tak pomalu (smrt v očích), že si ani nevšimne, že má odpruženou vidlici. Neleží ti doma nějaká lehká vidlice? Nebo že bys ji později koupil z bazaru?! Své dceři za pár let až doroste do 26", namontuju starou Manitou Scareb (má asi 1,45kg) a starší XT v-brzdy pro inspiraci…

        0 0
        • miche  

          Líp bych to nenapsal, souhlas :-)

          0 0
        • mikis7  

          Vďaka za podnetné rady, síce som už bike kúpil, ale presne ako píšeš, kolesá 24, hliníkový rám a pevná vidla, vážil som ho a má celkovo 12 kg (aj s kovovými pedálmi).

          Takže myslím, že pre 8–9 ročné dievča treba riešiť:

          1/ veľkosť bicykla, stačilo dieťa posadiť v obchode na bicykel s kolesami 26 a rámom 15 palcovým a keď som videl ako sa naťahuje na riadítka, viac som nad takou veľkosťou neuvažoval, určite to treba reálne vyskúšať aspoň v obchode

          2/ hmotnosť, tá odpružená vidla myslím chýbať nebude,

          3/ kúpa použitého bicykla, počítam že je to kúpa na 2–3 roky, takže tých 150 € čo som minul je akurát, v obchode som videl ceny cca 250–300 € a všetko bicykle cca o 1 kg ťažšie. Pre dieťa s bicyklom na chodníku a na bežnej ceste je myslím jedno či má vzadu 6 alebo 8 koliesok, hlavne že sa ľahko používa brzda a prehadzovačka.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.