• Dodo2662

    Kto by mi vedel odporučiť nejaký dobrý bicykel do 500€? tak pre skákanie v lese a bežnú činnosť.

    0 0
    • Raziel  

      Moc lidí ti tu neporadí, sám jsem tu podobný dotaz psal před cca týdnem a odpovědí velmi málo. Nakonec jsem něco načetl, napiš sem tvoji výšku a váhu a pokusím se ti poradit.

      0 0
      • Dodo2662  

        195 cm a 85 kg díks :)

        0 0
        • Raziel  

          Velikost rámu to bude chtít 23" a na tvoji váhu i kvalitnější vidlici. Hledej vidlice Rock Shox nebo minimálně Suntour XCR-RL (to RL je důležitý, jelikož je i LO a ta je vhodná na nižší váhu). Všeobecně, co jsem zjišťoval, tak vidlice pod 2 000,– jsou pro lidi nad 70kg špatná volba – stačí si ji zkopírovat třeba do heureky a cenu máš hned. Potom co se týče přehazovačky, klik atp. tak se doporučuje minimálně Shimano Acera, trochu lepší je Alivio a Deore je už hodně slušná řada.

          S tvym rozpočtem se spíš zaměř na modely 2011, na které jsou většinou pěkný slevy, ale i tak to nebudeš mít s výběrem lehký, protože kombinace slušný vidlice + 23" rám a kvalitní ostatní komponenty do 12 500,– je docela problém najít…

          Pokud jsi doufal v kotoučové brzdy, tak to je v případě nového kola na 90% utopie. Být tebou, tak zkusím někde někoho najít, kdo kola skládá, tak většinou dostaneš slušně vybavené kolo za dobrou cenu.

          0 0
          • Dodo2662  

            Díky za info :)

            0 0
          • Azmir  

            Psát mu že bude mít 23" rám je imho blbost, taky mu může sednout 21" nějaká delší a podobně, to bych bral podle kola, rock shox není etlaon kvality, v téhle ceně moc enbude a i kdyby byl tak stejně nic moc, určitě bych hledal vidlic suntour XCR, to bude jediná dobrá volba, jestli LO nebo RL je úplně jedno, protože RL je pouze zamykání z řídítek a LO je zamykání z korunky, takže to neřeš, jaké kliky na to se úplně vyse v téhle ceně, kusil bych najít něco na kotoučích, vidlic XCR a aliviu, deore to by se něco možná dalo najít. Např. http://www.cyklonemcik.cz/…re-disc-maxx tohle ja na tom s poměrem cena/ výkon super, na té stránce najdeš víc podobných kol, kdyby se ti nějaké líbilo víc než tohle, tak ho sem hod a my ti ho zkritizujem ;-) Jinak obecně na tomhle foru se spíše řeší drahá kola, radit někomu kdo kupuje low end se moc nikomu nechce, protože si stejně často koupí podle sebe nějakého šmejda.

            0 0
      • Dodo2662  

        a čo táto merida http://www.bicykle.eu/…ieborny.html

        0 0
    • unavix  

      Asi rada kterou nechceš slyšet,ale přidej pár kaček a kup něco lepšího,nebo spíš nech něco postavit.Koukal bych na kola kolem 18k a zkusil u prodejce usmlouvat něco na 15k.

      Zkusil bych usmlouvat třeba tohle

      http://www.mojekolo.cz/…host-se-6000

      na nějakých 17k.

      nebo tohle

      http://www.mojekolo.cz/…e-tecnic-700 a zase si říct o slevu 20%.

      Ty ceny co maj ty shopy napsaný a jako slevněný se daji určitě ještě stlačit dolu.

      Tady je další celkem zajímavej kousek

      http://www.mojekolo.cz/…x-super-gold

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.