• Reed

    Nazdar, šel někdo Beskydskou 7 ? Dojmy, zážitky?

    0 0
    • dua  

      Organizace hodně bídná, značení v noci černou páskou hodně nešťastné, poslední občerstvovačka pouze s pitím na Pustevnách, kde dva důchodci nestíhali ani míchat ionťák, a to jsem tam byli asi tři týmy. Pak to bylo dost kruté bez pití. Hodně mě překvapili ty tzv. zkratky, ale lepší, než to šlapat do asfaltu. S výkonem jsem hodně spokojen, a stále nechápu :-))

      0 0
      • Reed  

        to značení by mohlo být opravdu lepší. Sice je všude psáno, že jdeš po značkách a když máš mapu, tak to celkem jde. Ale i tak, pár fáborků navíc ( ne černých ) by se hodilo. Mě se nejvíc líbilo stoupání na Smrk :-) Ta poslední občerstvovačka byl mazec, já jsem taky doplnil plný Camel ale i tak jsem na Javorníku už neměl co pít :-) Trať – to je ten největší extrém všech extrémů, co jsem kdy zažil :-) Já jsem s výkonem taky spokojen, kolega měl sice první půlku slabou, ale pak se se do to nějak dostal – Sport a čas kolem 17 a půl hod. Dnes – nohy v prdeli :-) :-) :-) Ale stálo to zato !!!! :-) .-) :-)

        0 0
        • dua  

          Tak to je luxusní čas, šli jsem hobby a čas 16h a mohl být o něco lepší nevracet se na Ropici a kolega nedostat hypo, ale je to extremní závod, takže s tímhle se musí počítat

          0 0
    • jIrI___  

      Ti co B7 šli, jak jste se na to připravovali a trénovali? Hecujeme se s kamarádem, že příští rok to dáme, ale já mám problém vyjít i na Lysou a zpět :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        No, kdyz budes kazdy den chodit do skoly pesky, pozdeji i behat, tak budes mit trochu natrenovano:)

        0 0
      • honzour  

        Jsem na tom podobně a letos už jsem se skoro přihlásil, ale mám už nějakou dobu psychicky náročnější období, takže jsem se na to vyp.dnul. Co se týká tréningu, tak něco naběhám a něco naposiluju, ale myslím že tohle je hlavně o hlavě a botách, teda aspoň v mým případě.

        0 0
        • Treeper  

          Přesně, hlava a dobré boty je to nejdůležitější. Kolega si vzal špatné boty a museli jsme to ukončit.

          0 0
      • mm  

        běhat netřeba. pokud to chceš jen ujít, není nutné mít nějakou velkou fyzičku. důležité je mít pouze vyhovující, dokonale rozchozené boty – otázka týdnů a nohy zvyklé došpalovat na nerovný povrch. kopce je jednodušší sbíhat

        0 0
        • nox159  

          otazkou je co je mensi zlo jestli 30h chuze nebo 20h chuze prokladane behem…

          taky uvazuju ze bych to zkusil ale myslim si ze fyzicka je potreba ale nikdy jsem tak dlouho nic nesel takze vlastni zkusenost nemam…

          0 0
          • mm  

            nejšetrnější je kombinace seběhů a chůze po rovině/do kopce. Na to tu fyzičku trénovat není pro člověka, co se hýbe, nijak potřeba.

            ta současná trasa je na 17 hodin při šetrných sebězích a svižné chůzi.

            jít to víc než 20 hodin musí být z hlediska morálky a celkového nevyspání daleko víc náročné

            0 0
            • nox159  

              jsi jsem srač nebo se podcenuju :D mam odtrenovanych cca 500h rocne a na B7 si zatim netroufam teda…

              si nedokazu ani predstavit ze bych dal treba 3× nejakou trasu lysacupu po sobe…

              0 0
            • Reed  

              dovolím si nesouhlasit – při této taktice co píšeš to není možno zvládnout na 17 hodin. Na tenhle závod , na 17 hodin je potřeba trénovat. Něco jiného je jít 90 km po asfaltu a něco jiného 90 km po kamenech a s tímto převýšením ! Já se na to připravoval půl roku a stejně nohy v hajzlu. Trénink na kole je pro tento závod k ničemu ! Musíš valit kopce nahoru dolů, obouchat nohy, jinak to nedáš ani normální chůzí. Ty sestupy tě odrovnají ! Můj názor !

              0 0
              • mm  

                reaguju na základě svých zkušeností z více podniků tohoto typu. B7 mám za sebou dvakrát. že člověka nebude bolet celé tělo, to netvrdím.

                Sestupy jsou radost, ty se démonizují.

                0 0
                • jIrI___  

                  „reaguju na základě svých zkušeností z více podniků tohoto typu“

                  tato věta, vysvětluje toto (pro mě nepochopitelné :D

                  " Na to tu fyzičku trénovat není pro člověka, co se hýbe, nijak potřeba."

                  0 0
                • Jery01  

                  Šel jsem jí loni, byl jsem ok, ale strašně mě bolelo koleno, asi mi v něm luplo a bolelo další týden po B7, ušel jsem to do Ostravice, tam jsem s chutí nastoupil do auta a vypadl. Letos jsem jel na Radhošť, Pustevny, Čertův mlýn, Čeladné a po modré turistické do Ostravice na kole a do 3/4 Lysé hory čekat na ženský od nás co to šly. Jinak myslím, že nějaká extra příprava není nutná, když se aspoň trochu chodí a hlavně ta psychika, která jde přes noc do kytek… Pro upřesnění ta poslední věta: pro ty, co to nechtějí uběhnout do 13hodin jako první dvojice.

                  0 0
      • dua  

        Je třeba chodit, aby to nebolelo tolik, letos asi 40× na Lysé a jde to poznat, zítra si ji dám na biku, pač nejsem nějak dojebaný. Hodně člověk ušetří na technice chůze jak do kopce, tak z kopce, hůlky jsou základ. Ale jsou i tací, co to dají bez větší přípravy, třeba zvážit co je lepší :-)

        0 0
        • mm  

          Hůlky nejsou samospásné, když už nic, tak jsou spojeny s větším

          výdejem energie.

          Vzhledem k tvému věku perfektní čas v hobby!

          0 0
          • dua  

            To nevím, podle mě hulky ušetří do kopce snad i 30% námahy, jak jsem někde četl, ale jde to techniku a zvyk. Čas mohl být ještě lepší, ale tak je to extremní zavod.

            0 0
            • McBlacky  

              hůlky hlavně ušetří nohy celkově, dost pomůžou kolenům v sestupu/seběhu, ale musí se to s nima umět.

              0 0
    • Treeper  

      Také jsme šli, bohužel kolega měl zdravotní komplikace takže jsme to museli v čeladné ukončit, každopádně příští rok jdeme znova a snad až do cíle, ohledně značení tak je pravda že mohlo byt lepší ty černé praporky v noci važně nešli moc vidět. Co se občerstvovaček týká tak nevim jak to vypadalo za čeladnou, ale do té doby to bylo super, nejlépší byli melouny :-) . Jinak tréning nic extra, něco málo nachozené a vyšlapané.

      0 0
      • jIrI___  

        Co si představit pod tím „něco málo“? :)

        0 0
        • Treeper  

          No pešky na horach jsem byl letos asi 4× jinak asi 2 měsíce před B7 jsem začal běhat tak ±2× týdně, jinak pouze kolo. Znám lidi co to došli a nesportují téměř vůbec. Myslim že na to to dojít není potřeba nějaký super tréning, teda pokud se nechceš nějak umístit, není to ani tak o tréningu jak o hlavě, teda pokud nepříjde nějaké zranění , jako v případě našeho týmu. Každopádně počítej s tím že jestli to budete chtít dojít tak to bude bolet vždycky, ať máš tréning sebelepší. Včera po závodě nebylo člověka který by nekulhal.

          0 0
    • Reed  

      Důležité je trénovat dlouhé seběhy. Protože právě kopce dolů je to, co ti odvaří nohy. Já se po 13 hodinách těšil na výšlapy než sestupy. Ale je pravdou – mít něco aspoň nachozený, kompresky stehna lýtka, kvalitní boty, hodně jíst a pít, tepy do 160

      0 0
    • Palos  

      Jasan, šel jsem s parťákem poprvé a čas 18:42 hodně uspokojivý. Naprostá spokojenost se vším, super závod, příští rok znovu, už se těším, díky Libore , stálo to za to.

      0 0
      • Haruky  

        tak jsi to dal…gratuluji,dou­fám,že botky dobře sloužily

        0 0
        • Palos  

          Ahoj a díky, botky jsou super,jsem nadšenej a asi jsem se zbláznil do dalšího sportu :) , jinak jsem si na tebe vzpomněl jak si psala, jo jo hlavička totálně vypnutá a valit a valit… mazec.

          0 0
          • Haruky  

            dnes jsem se bavila na Javorníku s týpkem,co to taky šel,říkal,že pohoda..moje nervy,když si vzpomenu,chi

            0 0
            • Palos  

              :) Tak příští rok, co? opačně se jde určitě líp, (valíš domů do Frenu) a né že zůstaneš na Javorovém a potom ještě autobusem, fuj.

              0 0
              • Haruky  

                no čekaly jsme tam loni na bus,ale dalo se,to jsou v cíli už detaily :D

                0 0
      • Haruky  

        na 5BV nejdeš???

        0 0
        • Palos  

          ? a kdy to je, a to je ale orienťák né?, na to já jsem tukan, já zabloudím před barákem, ale něco určo podniknu, jsem toho plnej :)

          0 0
          • Haruky  

            jj orineťák,je to o víkendu 12.-14.10.jdete dva,tak snad by člověk neměl zabloudit,ikdyž ono už je možná vážně cokoliv,chi

            http://www.5bv.cz/

            0 0
            • Palos  

              no jo vypadá to docela dobře uvidím..

              Jinak jsem koukal a mám roupy na LH 24 masakrrr :)

              dokoupím hadry na zimu, a že by ? … :)

              0 0
              • Haruky  

                no na to si kupp mačky,loni se to šlo v těch nejhorších mrazech…já dnes 5BV odvolala

                0 0
    • l-e-t-o  

      Jako jeden z dobrovolníků můžu říct, že bylo pár nedořešených věcí. Zejména ty černé pásky. Byl jsem i na trati a když jsem připravoval křižovatku na Velkém Javorovém, tak jsem sám 5 minut hledal tu cestu, kterou měla jít kategorie Sport, protože člověk, který značil ten úsek to moc dobře neudělal. Naštěstí jsem měl u sebe dvě reflexní vesty a doufám, že jsem tak lidem pomohl s orientací toho kam mají jít. Navíc co mám info, tak i sám Libor se na cestě z Velkého Javorového do Řeky a na Ropici ztratil.

      Ohledně občerstvení. Byl jsem v sobotu odpoledne a večer na Ráztoce, kde podle mapy měla být občerstvovačka, ale ani já jsem nevěděl, že se přesunula na Tanečnici než jsem se dostal na Rázotku a občerstvovačku jsem nikde neviděl. Až po telefonátu s vedoucí dobrovolníků jsem zjistil, že se občerstvovací stanice přesunula na tu Tanečnici.

      A ještě bych se vrátil k parkování ve Frenštátě. Do příštího roku se musí udělat mapa, kde se může stát a kde ne, protože hodně lidí, bydlících v okolí sokolovny bylo nespokojeno s tím, že tam stály auta závodníků. Ve Frenu bylo dost záchytných parkovišť, kde ovšem nebyl skoro nikdo.

      Na mítinku dobrovolníků v říjnu to vše řeknu a snad se to do příštího roku změní a třeba pásky budou reflexní a nebudou se měnit během závodu občerstvovací stanice.

      To je jen pár poznatků z pozice organizátora a dobrovolníka.

      PS: ta diskvalifikace třetího a „čtvrtého“ týmu v cíli je podle mě opodstatněná. Jednou je to MČR a bojují o bednu, tak se přece pod náměstím nebudou čekat, aby došli společně třetí

      0 0
      • Reed  

        jj – souhlasím se vším ! Dle mne je ta diskvalifikace taky oprávněná ! Jednou jseš na závodech tak máš závodit a ne se domlouvat se soupeřem. V tom případě se jedná o družstvo 4 lidí ! Závod krásný, značení zlepšit – i sám organizátor na trati párkrát málem prý bloudil :-)

        0 0
      • Jery01  

        Souhlas. Ještě trochu zapracovat na občerstvovačkách, byly vyžraný, zbyl jenom meloun co jsem tak koukal :D

        0 0
      • civetta  

        zdar,

        pokud muzes tlumocit, tak z 99% chvalu (i kdyz jsem si nekolikrat zle zapicoval na adresu organizatoru, ale uz to preslo 8-)))

        problemy k zamysleni v poradi dle dulezitosti:

        1/ mapa s presnou kilometrazi jednotlivych useku (jakej je tohle v dnesni dobe problem???)!!! kdyz mi slecna v Celadne rekne ze uz jenom 20 (me to bylo SAKRA divny…) a pak mi postupne dochazi ze asi 32 a k tomu jsem zalozenim sadista ;-) no teda vlastne i masochista 8-)))

        2/ hajzly!!! poprve jsem videl frontu na panske WC (Celadna) a jinde to nebylo o moc lepsi (skola Fren, namesti Trinec, MU Krasna – „mimo provoz“, chata Velky Javornik)

        3/ prezentace podle cisel se startovkou podle cisel (to uz jsem psal – to je asi spis ulet, ale na zadnym z bajk zavodu jsem se s tim nesetkal)

        4/ spani v nedeli jen do 0830? nevim presne, kazdopadne by pro uplny mrtvoly bylo lepsi mit moznost prospat vyhlasovani a pak se nezabit v aute pri navratu (my nakonec pro jistotu spali v hotelu a na vyhlaseni byli ;-))

        5/ vlastne uz nic 8-))))))))))

        prkotiny typu caje na obcerstvovackach atd vynechavam…

        jo a hlavne!!!

        DIKY!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        0 0
      • Schuminier  

        Viděl jsem televizní reportáž ze závodu, hodně mě závod zaujal, ale s čím naopak nesouhlasím a co mě lehce v závěru reportáže pobouřilo, že diskvalifikovali ty 2 týmy. V cyklistice bych to pochopil – jízda v háku hodně udělá – ale při chůzi? To se nedá mluvit o absolutně žádné výhodě, maximálně jen psychické. Že šli skoro celou dobu společně a před cílem na sebe kamarádsky počkali? No a co, na tom není přece nic špatnýho …

        0 0
        • Haruky  

          mentálně jim nikdo to třetí místo nesebere,jsou to borci…ikdyž věřím,že tohle bylo na vraždu,jak se to dozvěděli

          0 0
        • Treeper  

          jednou je to zavod (Mistrovství republiky v extrémním horském maratonu), tak jaké pak domlouvani

          0 0
          • Haruky  

            to souhlasím…obzvláště to divadlo u cíle,prekérka

            0 0
        • jIrI___  

          Tak nějak. Být v pozici těch vyloučených týmů, tak tomu, kdo takovou kravinu schválil, utrhnu hlavu.

          0 0
          • Treeper  

            Komise rozhodla naprosto správně, to že jim nedošlo co udělali za hloupost je jejich chyba

            0 0
          • Jery01  

            Že bys podváděl, kdyby na tebe ukázali, tak by ses bránil, nepřiznal a ještě trhal hlavy? Heh..

            0 0
        • nox159  

          taky v tom nevidim nic extra spatneho… ( posrali si to tim jak to provedli) ale kdyz na zavode chci tak se muzu zpomalit zastavit… v pravidlech bylo ze je na kazdem zavodnikovi jakou zvoli strategiji a kdy zaradi odpocinek… tak proc by nemohli odpocivat pred cilem…?

          0 0
          • Ruprt2  

            Tak si to představ na bajkových závodech.

            Dojedeš do cílové rovinky a tam čekáš na kámoše vidíš, že jede někdo jiný, řekneš si kruci seru na to nebyl bych třetí, honem do cíle ale jenom k čipové kontrole, aha tak ne, to je závodník z krátké tratě, ten mě v pořadí neposune, tak zpět korsovat na cílovou rovinku.

            Doběhne moderátor, ahoooj jste třetí, jaký byl finiš.

            „Ehm no víte, já nefinišuju my jsme se domluvili na občerstvovačce 20km zpět že na závodění sereme. My tu totiž máme kámoše a my chceme dojet spolu.“

            To je ale závod na čas víte to?

            „Tak nás tu nechte ještě pár minut postát a dělejte, jakože jsme bysme tu ještě nebyli jo?“

            0 0
            • nox159  

              samozrejme ze to zvelicujes ale ani tak bych v tom problem nevidel… si mohl km pred cilem lehnout zapalit brko a cekat pul dne a byla by to ciste jeho vec…

              jo uplne idealni to samozreje neni nerikam ze tak by se meli lidi chovat na vsech zavodech ale problem bych v tom nevidel…

              0 0
              • Ruprt2  

                Krom toho, že to jsou ZÁVODY a jde O BEDNU, tu je ten fakt, že oni šli do cíle, protože se báli, těch co jdou za nima. To byl trapas jako kráva.

                O tom to přece není to by se podporovat nemělo.

                Kdyby na ně počkali půldne jak říkáš, a cílovku proběhli za ruku jak buzeranti, tak o nic nejde.

                Ale to corsování v cíli, jako sorry, ale co si mysleli?

                Udělali šašky ze sebe, z diváků, z organizátorů a taky z MČR.

                Nehledě na to, že měli různý čas startu. To si myslím, že by měli taky vědět a jestli to nevěděli, tak dobře jim tak.

                0 0
                • nox159  

                  ja jen ze kdyby se tohle stalo nekde v pulce vysledkove listiny tak nikdo nerekne ani pul slova ( takze se mi teda nelibi ten „dvoji metr“ )

                  ja bych bral celkove casy a z tech bych vychazel kdo mel kratsi cas je treti kdo delsi je ctvrty to je vse :)je to zavod jak rikas takze kdo ma lepsi cas ten vhral ne – proc tam dal neco kolem toho resit?

                  to ze si udelali trapas… to je vec jina…

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Vlastně se vším souhlasím a dívám se na to stejně, asi bych to tak udělal být organizátorem, ale diskvalifikaci chápu a schvaluju.

                    Hlavně jde o to divadlo s tím jakože jsme v cíli, ne vlastně nejsme, kdyby to udělali kilák před cílem, tak se ted nebavíme.

                    Ale oni se báli těch hobby a kvůli tomu to posrali, dobře jim tak.

                    0 0
                    • nox159  

                      ja to zase jako duvod k diskvalifikaci nevidim… neudelali podle nic co bylo v rozporu s pravidly zavodu…

                      o trapasu… se nebavim tam je to jasne…

                      kdybych se na takovem zavode neustale predbihal s kamošem sli by jsme spolu 90% trasy tak bych mu klidne s klidnym svedomim rekl jestli nedojdeme do cile spolecne a posledni kilometry by se slo tempem toho pomalejsiho a nevidel bych v tom ani naznak toho že bych se snazil podvadet…

                      v beznych bikovych zavodech se mi stavalo ze jsem se s kamosem domluvil ze dojemem spolu do cile nebo na druhou stranu zazil jsem i zavod jdy me neznamy zavodnik ( z jine kategorie) tahl poslednich 5 km v haku bo jsem byl totalne prosity – rekl at se za nim svezu tak jsem jel a to taky jako poruseni pravidel nevidim…

                      naproti tomu ze se zavodnici tlaci navzajem, ze nektere baby co jedou na bednu si nechaji vozit piti a tlacit se do kopce, zkracujou si trasu – to mi fer neprijde a protom to nikdo neresi…

                      obecne je mi to u ****** ( jen o tom muzu vest chytre řeci na BFku)

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        ale jo to nejsme ve sporu, ale jít spolu a čekat na sebe je rozdíl, a mezi nimi byl ještě jeden tým. organizátory nasralo to chování, kvůli tomu týmu mezi.

                        Jinak se vším co říkáš ty, souhlasím, a podle mě jde v tomto případě o něco jiného.

                        0 0
                        • nox159  

                          ja ti rozumim ale jako duvod diskcalifikace uvedli ze se tymy domlouvaly coz by bylo v obou pripadech ale v jednom by to „nevadilo“ (kdyby sli spolu) a v druhem ano ze na sebe cekali… to mi prijde zvlastni

                          jinak ano organizator ma jiste na tohle pravo v podminkach neco takoveho bude ze vlastne muze udelat cokoliv takže je to ok ja s tim muzu maximalne nesouhlasit :)

                          0 0
          • Risanek  

            On ale ten čtvrtý pár při seběhu do frenštátu na vrcholu Javorníku přímo říkaj do kamery, že ti třetí na ně počkaj, že jsou tak domluvený…Aspoň v tom dokumentu jsem to tak zaslech.Čas 26:36

            0 0
    • AsiJura  

      Velký respekt všem co se do toho pustí, kolega mě na to tahá už třetím rokem, ale ještě stále odolávám, největší problém je morálka a odhodlání, nějak se mi prostě ta představa té chůze do kopce bez kola nelíbí:) A stačilo mi přejít Pustevny s krosnou na zádech a kolena po cestě dolů dostaly pořádně pohulit, to si myslím je velký problém při těch sestupech, že to odnesou klouby ne?

      0 0
      • Smazaný účet  

        s batohem je to jinak, se zátěží mám taky problém, bez zátěže se to dá…

        0 0
      • Reed  

        napřed stehna, pak kolena případně kotníky. Brzdíš hůlkama a přidají se i ruce. Tato kombinace je pak úžasná, protože pak už nevíš jak to sejít :-)Těšíš se do kopce, dolů pak jen pičuješ :-)

        0 0
    • l-e-t-o  

      jo a kdo z vás měl v neděli ráno na sobě na tyršovce u snídaně modré jIrI___ho triko? :)

      0 0
    • civetta  

      Tak konecne topic ktery me primel po roce zareagovat ;-)

      zavod masakr – organizacne obcas velmi diskutabilni (perlicka z prezentace: hledani nezbytnyho cisla tymu v uzky predsini sokolovny v tabulce srovnany podle CISEL TYMU 8-))), ale zazitek skvelej. Hobby short 26,5 h predevsim diky moji krizi Pustevny – cil, manzelka pro zmenu problemy s koleny v prvni puli, ale pak v pohode.

      Je to cely dost o palici, ale mit natrenovano se urcite hodi 8-)))

      Jeste rano jsem rikal uz NIKDY do Beskyd, ale nevr sej nevr ;-)

      0 0
      • Pavel  

        jj, to znám z Drtiče. Už nikdy více!! A příští rok na startu zase… :-))

        0 0
    • Bystrous  

      Tak povídejte, co jste měli na nohou?

      0 0
      • Palos  

        :) SALOMON XT Wings 2 GTX bez problémů

        0 0
        • Reed  

          Já to dal se SCOTT eRide Grip 2.

          0 0
          • Jery01  

            Scotty jsem někde zahlídl… Asi když jsem uhýbal s kolem z Čertova mlýnu :D já to šel v obyč Nikách, ušel jsem do půlky, potom se ozvalo koleno, jinak boty v cajku :o)

            0 0
      • Smazaný účet  

        takze radeji lehke boty s dobrou podrazkou nez se tahat v pohorocha jo..hmm…

        0 0
        • civetta  

          Tezko rict – asi jak je kdo zvyklej. Jde i o padani bordelu dovnitr atd. Ja osobne mam v Beskydech pocit, ze potrebuju

          mit tak nejak fixovanej kotnik – klasicky treba pri sestupu direttissimou z Travnyho 8-)))

          Ja lehci pohory garmont s vibramem (stejne to klouzalo a pri sestupu do cile jsem i lehnul – okolojdouci nechapali „v takovych botach“), manzelka ale loni pri 5bv behaci asics a na blate ji to neuklouzlo snad ani jednou.

          0 0
      • dua  

        XA Pro 3D Ultra 2 GTX

        0 0
      • bikekralik  

        Adidas Ambush UTR M nove, nerozslapnute a pohoda :D

        0 0
    • McBlacky  

      gratulace všem co to dali. Pro mě je hranice tak 60km, pak to bolí a cítím, že jdu přes závit šlach a kloubů. Jak už bylo řečeno, sestupy/seběhy jsou zabijáci.

      nebo se dá natrénovat (jak?), že i B7 někdo dokončí jen extrémně unavený a s běžnou bolestí svalů po dlouhé zátěži?

      0 0
      • Reed  

        Já to fizicky zvládl v pohodě, žádna krize – hodně jsem pil a jedl. Po 13–14 hodinách jsem však přestal zvládat prudké kopce dolů a výrazně spomalil. Strašně bolela pravá kyčel a levé koleno, ale jen z kopce – Těšil se do kopce :-)Kolega dal týden předtím UTMB ( okolo Mont Blancu )a moc se z toho nedokázal dostat – proto jsme hned od začátku měli pomalé seběhy. Běhali jsme jen roviny, hladké seběhy. Do kopce na hůlkách, potom z kopců už jen bolavé sestupování. Nejhorší je to po těch všech hodinách dolů. I tak 17,5 Hodky kat Sport – příští rok mám cíl jít pod 16Hod :-) Holt trénovat dlouhé kopce dolůůůůůůůůůůůů. Šel jsem to porvé a uplně si to zamiloval :-)

        0 0
      • dua  

        Nevěřil jsem, ale natrénovat to jde. Z jara mě bolelo koleno i z Lysé. Po B7 jenom do neděle ztuhlé svaly, v pondělí pohodka, v utery jsem už bušil na biku na Lysou, takže to jde.

        Chůze z kopce na široko, jako bys na hajzl sedal, zapojíš cely stehenní sval, došlapovat na celou nohu, hlavně ne na patu. Do kopce podobno, kolena od sebe, trošku se snížit a narovnat proti kopci. Zapojit správně hůlky a jdeš strojově a v kopci jenom předbíháš :-)) Dobré je hodit tempo a to je celou dobu, žádné odfukování, že se opřeš o hůlky, koukání se za sebe, to je blbost. Jak tu někdo píše křeče a podobné, tak to jenom zanedbal přípravu. Ale nemysli si, všeci sypou něco proti bolesti.

        0 0
        • McBlacky  

          natrénovat podle tebe znamená konkrétně co? kolik hodin, chůze, běh, jaký terény atd ? jestli to není tajný.

          mě osobně běh v kopcích hodně baví, ale extrémních distancí se trochu bojím. Na kratší závod se umím připravit, těžký terén a sklon nahoru zvládám myslím velmi dobře, problém jsou ty seběhy :/

          0 0
          • mm  

            Já jsem poprvé dlouhou distanci absolvoval s prvním ročníkem B7. NIkdy jsem tehdy neběhal, občas byl na výletě. Seběhy byly naprosto ok. Ale celkem dost se věnuju sjezdovému lyžování, tak mám pocit, že odolnost k sestupům mám odsud.

            Jinak seběhům přes patu bych se nebránil, je to sice ten nejprimitivnější styl, ale boty to vemou. A pokud je na to tělo tak zvyklé, nevidím v tom zas takový problém. A volit spíš menší kroky

            0 0
          • dua  

            Jezdil jsem na biku, letos fakt hodně po Beskydech a chodil taky. Skoro každý týden o prázdninách jsem si dával nějáký větší výlet (Lysa-Smrk-Lysa, Smrk-Lysa-Travny). Jinak mám 40 výstupu na Lysou, to asi taky hodně dalo. Poslední tři týdny jsem téměř jenom chodil. Taky jsem běhal kopce dolu, abych na to připravil nohy, poslední týden už jenom procházky, kochačka na Fatře a bazén.

            0 0
            • Reed  

              ty jo, tak to je docela kvalitka – a jak jsi to vlastně na B7 dal? Ja běhal jen 4× týdně 7 km do prace a 7km z prace. 2 x za měsíc pak cca po 4 hodkách v Hostýnkách.

              0 0
              • dua  

                Šli jsem 16h, je to dlouhé, tak jsem se šetřili ať to nepřepálíme ze začátku. Už se těším na další rok, když už budu vědět co si můžu dovolit

                0 0
                • Reed  

                  tak to je hezké – ve Sportu 16 hod? Kolikátí ? Fakt pěkný !

                  0 0
                • Reed  

                  aha, Hobby – ale i tak moc hezký čas !

                  0 0
                • Jery01  

                  No tak o tom by se mi mohlo jenom zdát… :D loni jsem to ušel do Ostravice za 17hodin a to jsem netrénoval. Obrovskej respekt!

                  0 0
          • pelhrimov  

            Extrémní distance jsou extrémní, tak na ně moc atletický trénink nezabírá, je to čirý masochismus. Ty jsi několikrát jel Tři vrchy Vysočiny, když jsem kdysi dávno provozoval atletiku, tak jsem měl záchvaty a ob den běhal po červené poctivý maraton na trase PE – Křemešník – Čeřínek, už nevím, ale asi jsem to dával pod 3:30. Myslím, že jsem na tom byl běžecky asi jen o malinko hůře než Vabroušek. Mešnici jsem obíhal po asfaltu a profil zbytku znáš, byl jsi tam asi několikrát.

            0 0
            • jonti  

              To si nemyslím, co znám lidi z předních příček tak běhají nebo dělají jiný sport docela vážně. Když neumíš běhat tak šanci nemáš.

              0 0
              • pelhrimov  

                :) Já vím, že si to nemyslíš brouku. Já ujsem Ti jen chtěl naznačit, že se seriozně na toto připravit nedá, aby to člověk běžel jako atlet.

                0 0
    • grafik  

      Nemáte někdo info na dálkový 100km pochod z prostějovska na Praděd?

      0 0
      • mm  

        jde se z města Jeseník mj. přes Praděd do Prostějova.

        29. 9. 2012

        info je na dalkovepochody.cz, případně Pradědova stovka na FB

        0 0
        • grafik  

          To není ono, jde se naopak, cíl je na Pradědu. (O akci jsem zaslech před cca 5 lety)

          0 0
    • deko  

      Tak letos jako poradatel… uz nikdy :-D Obcerstvovacka na Ostravici po 17 hodine vice zlikvidovana jak zavodnici. Ano organizace krapek pokuhlava, ale dost lidi vi cim to je i mezi poradately to vre :-DDDDDD Takze secteno a podtrzeno pristi rok jako zavodnik …

      0 0
    • Trance  

      Sli jsme to letos ve trojici jako Hobby a neskutecnej zazitek :-) uz premyslim o 24hod na Lyse hore, to bude taky urcite legrace :-)

      0 0
      • Haruky  

        bude to sranda hlavně pokud bude takový mráz jaký byl letos,brekeke

        0 0
      • Skivalach  

        Tak to se na vás těším. Snad se uvidíme, já v roli pořadatel a ty v roli účastníka. Letos je trasa změněná. Start bude na Ostravici a depo asi na Montérovi.

        0 0
    • Skivalach  

      Jako jeden z dalších pořadatelů bych měl nějaké info k vznešeným připomínkám:

      • značení trati – pro příští rok se plánuje nový způsobznačení – reflexní pásky, spray
      • občerstvovačka Pustevny – asi zpět do Ráztoky, jídlo + dalšíobčerstvovačka na Pinduli (čaj, ionťák)
      • v průběhu dalších let se počítá s pevným (trvalým)znače­ním trati
      • bude více informačních tabulek s přesnou kolimetráží (kolik do cílenebo kolik již za sebou)
      • parkování ve Frenu se bude řešit následně
      • ohledně registrace bohužel nemohu zatím sloužit, ale připomínkypře­dám dále
      • připomínka k WC a případnému vyklizení tělocvičny buoue rovněžpředány kompetentním
      • řešila se i problematika možnosti dojít do cílé na K2 i be čipu(nekopmlet­ní týmy)

      Pokud má někdo ještě něco zásadního dejte vědět, ať se s tím může pracovat a stále zlepšovat

      Snad alespoň něco pozitivního

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.