• alfapes

    Zdravím,

    máte někdo zkušenosti s bandážema na koleno? Mám na mysli takové které bych si vzal na vyjížďku..mám dlouhodobej problém s kolenem, chondropatle pateli nebo jak se to píše, prostě rozměklá chrupavka tak nějak. Už sem měl jednu artroskopii a na další nechci, stejně efekt byl jen krátkodobej . Během jízdy je to ok, necítím bolest, ale potom večer doma je to horší – nevím jestli je to prostě zátěží(že bych spíš měl víc šlapat frekvenčně než silově) a nebo jestli to koleno prochladne a pak je problém? Prostě jde mi o to jestli nějaká bandáž mi to koleno může stáhnout (zahřát) a omezit tu bolest. Nějaké zkušenosti nebo tipy? připlatil bych, myslím že nějaká sranda bandáž z Lidlu asi nebude mít efekt.

    0 0
    • alfapes  

      jestli by třeba tohle pomohlo?ale nevím jestli by to zase neklouzalo když se spotím..

      http://regeco.eu/index.php?…

      0 0
    • Espen  

      Koleno mě bolelo od nepaměti. I modrou knížku jsem na to uhrál :-D. 3 artroskopie a po chvíli opět bolest. Jakýsi tlak v koleni. Po novém roce jsem přes můj velký odpor začal dělat dřepy (15let sem se jim vyhýbal) a hle, o kolenu teď už ani nevím. Teď dřepy i s 50kg. Jinak jsem samozřejmě zkoušel masti, ortézy, tejpy.

      0 0
    • speedair  

      Mám rovněž problém s kolenem a bez bandáže už téměř nemůžu vyjet. Používám pár let tuto a za mne super

      0 0
      • Smazaný účet  

        A kolik ti je? Ja teda nejsem moc zastancem ruznych ortez a bandazi. Spis si myslim, ze fixovanim se noha casem oslabuje, protoze uz neni zvykla na zatez. Pak staci spatny pohyb a je tu zbytecne zraneni. Sem si teda vzdycky myslel, ze kolo je pro kolena nejlepsi sport – noha se pohybuje prirozene bez pusobeni gravitace – oproti behu.

        0 0
        • speedair  

          Je mi téměř 49. Při první operaci mi vybrali 3/5 chrupavky (osteochondroza zde) , žádné výživové přípravky nepomáhaly, pak ještě jedna laparoskopie. Poslední rok Alavis a pozoruji zlepšení ( rozuměj bez výrazné bolesti). Při turistice, hlavně hory, už bez té bandáže nefunguji. Koleno po pár kilometrech oteče a bolí jako čert. Jinak naprosto souhlasím, že ta bandáž nohu oslabuje a proto kolo, které naopak opět posílí… Je to uzavřený kruh. Ortopéd říkal ať vydržím ještě tak 5–6 let a pak dáme umělý kloub. Životnost kloubu cca. 20–25 let, tím mi asi spočítal jak dlouho tady ještě pobudu :-)

          0 0
    • alfapes  

      mě je tada 32, zkouším taky dřepovat, teď to asi trochu víc omezím protože prostě po zátěži to jedno koleno bolí stejně jako z kola, asi bych zkusil víc předkopávat na posílení předku stehna…snad by ta bandáž mohla ulevit tý bolesti večer, nechci ji nosit celodenně, jen na kole

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.