Avid Juicy 7 x Hayes Stroker Ryde

31 nepřečtených
  • Balik123

    Ahoj všem bikerům, sháním nové brzdy na kolo. Mám véčka a teď jsem kupoval nové kola, která už budou disková. Tak bych vzal rovnou nějaký hydry.

    Moji favoriti:

    Avid Juicy 7 – zde na BF velmi oblibená brzda koukal jsem na ni na spouste kol. V avid mám důvěru. Dobrá je i dostupnost náhradních dílů. Cena 5190,–

    Hayes Stroker Ryde – taky dost chválená brzda, ale mám k ní nedůvěru kvůli jejich předcotím výrobkům. Ale snad už je to ok. Cena 3.990 Kč

    Oro K18 – zde na fóru velice dobře hodnocená brzda,a el po přečtení vlákna oraři sem (nebo jak to bylo) mě to nějak přeslo. Ta brzda má víc záporů než kladů. Vakl na páce by mě asi dost vadil. A údajně vysoká citlivost na množství kapaliny by se mě taky nezamlouvala. (na netbiku už nejsou a cena kolem 7000,– ble)

    Takže pokud bych mohl poprosit o pomoc při výběru mezi  prvníma dvěma. BF jsem pročetl snad celé a o brzdách jsou tu docela stará témata. Těch 5200,– je max co jsem ochoten dát za brzdy.

    Děkuji za pomoc při výběru

    Anketa: Avid Juicy 7 x Hayes Stroker Ryde?

    12x
    57%
    0 0
    • Pi†el  

      mno ty novy hayesy jsem nejel, ale nazivo vypadaj fakt hrozne..  J7 mam a sem s nima spokojenej..  tak asi tak..

      0 0
    • marapara  

      Těžko radit, Storeky jsem nejezdil, J7 mám na jednom bajku, J5 na druhém a nemůžu si na ně stěžovat. Ale páka na Juicy má také trochu vakl, ale když jedeš po rozbité cestě, není slyšet, žeby něco klepalo nebo tak.

      0 0
    • MlokCZ  

      Vakl chytne každá páka a ani si toho nevšimneš, když to nebudeš speciálně zkoušet. Na J7 mám větě vakl na pákách než u ORO (důvod je prostý, ty J7 jsou starší, na novějších ORO ještě vakl nemám vůbec).

      Takže vakl si klidně můžeš škrtnout, podle toho se rozhodnovat je nesmysl.

      A pokud chceš podobný thread k Juicy, tak si najdi starší thready, kde se řešilo častější problém s vibracemi. To byl především s dřívějšími polygon kotouči dost častý problém.

      To že ORO jsou náchylnější na správné množství, to jsou, ale ničemu to nevadí.

      Ale na druhou stranu jsou teď ORO nějaký dražší než bývaly, takže taky nevim, jestli bych je koupil.

      Zato bych do výběru přidal XT i přes to, že s nimi už tu také byly řešeny problémy.

      A pokud Juicy, tak bych si dobře rozmyslel, zda J7. Tedy vyzkoušel si, jestli potřebuju prodlužovat krok páky tím kolečkem. Skoro nikdo to nepotřebuje a naopak to pak škodí (J5 bez štelovátka mají o chlup kratší chod než J7 na nejkratší). Osobně kdybych vybral Juicy, tak bych určitě nevzal J7, ale raději levnější J5 (a to kvůli kroku páky, levnější cena je jen bonus navíc).

      0 0
      • marapara  

        Ten krok páky je na J5 opravdu kratší, než na J7, taky mi to víc vyhovuje.

        0 0
      • MlokCZ  

        Jediná páka, kde mi vakl vadil byly dualy :-) Ale tam byl tak trošku už od výroby a k tomu to chytlo vakl i další, takže ta páka se časem hýbe téměř libovolným směrem :-)

        Ale abych je jen nehaněl, i tak fungovala v pohodě a ani tam ten vakl ničemu nevadil.

        0 0
      • MlokCZ  

        A hlavně bych si ty brzdy všechny vyzkoušel. Jejich chod se výrazně liší a tvar páky také není stejný. A každému pak sedne jiná z těch brzd. A tohle je mezi nimi zcela nejpodstatnější rozdíl.

        A jedno malé plus pro Juicy a to větší vzdálenost desek od kotoučů (tedy snesou hůře nastavenou brzdu nebo trošku ohnutý kotouč). Ale stejně mi osobně sedí ORO malinko více (to ale nic neznamená, to je čistě subjektivní pocit).

        Brzdí slušně všechny.

        0 0
    • jIrI___  

      Resim uplne stejnou vec. Budto J7 v sade s vidli Axon 08 za necelych 9000,– nebo Strokery+Epicon RLD od Milana nebo XT 08 s toutez vidli. Celkove aby me to s vidlici vyslo tech ±10k. A pak jeste v uvahu pripadaji  J3 nebo J5 taky s Epiconem… Tady fakt jeste nejsem vubec rozhodnuty…

      0 0
    • Vegan  

      Podle zkusenosti byvh to seradil takto

      1 XT 08

      2 Hayes stroker

      x juicy 7 ( sic jsem je nejel jsem na ne slysel predevsim chvalu )

      0 0
      • ememem  

        tiez nad niecim podobnym rozmyslam aj ten vyber je +/- rovnaky ale by ma zaujimali udajne problemy xt08 s tesnenim (a tusimze mrtvym chododm ale to je (pre mna) nepodstatne). volakade tu niekto pisal ze „sa to riesi aj na nejakych nemeckych forach a tecu skoro vsetky“. nemam moc cas to hladat a na par pokusov som nic take nenasiel. nejaky konkret­ny link alebo cosi od nejakeho uzivatela by nebolo? je mi to n­ejake divne, co poz­nam dvoch co i­ch maju tak no pr­oblem ale uz som to p­ocul z viacerych stran t­ak neviem ci su to l­egendy alebo re­alita.

        0 0
        • Garyk  

          <span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“; mso-fareast-font-family: ‚Times New Roman‘; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA;">http://www.mtb-news.de/…owthread.php?…

          <span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“; mso-fareast-font-family: ‚Times New Roman‘; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA;">Takhle nějak vznikají fámy :-) Brzdy netečou, jen se u některých (nejspíš z první výrobní série) při nízkých teplotách nevracejí pístky vlivem tuhnoucího těsnění, a tím se zkracuje mrtvý krok páky.

          <span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“; mso-fareast-font-family: ‚Times New Roman‘; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA;">Shimano to neoficiálně přiznalo, ale nijak zásadně neřešilo. Prostě počkali, až bude teplo, a teď je klid :-)

          <span style=„font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman“; mso-fareast-font-family: ‚Times New Roman‘; mso-ansi-language: CS; mso-fareast-language: CS; mso-bidi-language: AR-SA;">Poté co se oteplilo, s nimi žádný problém nemám. Brzdí skvěle.

          0 0
          • Vegan  

            udajne to zahranicni distributori uznavaji jako reklamaci, ale me osobne to netrapi asi uz mam novejsi serku nebo neco a tuhnouci tesneni nemam co me vadi je nefunkcni nastaveni mrtveho chodu ten se  sice zmensi ale zacne pridrhovat pistek nebo neco takoveho ale to nejdulezitejsi na brzdach a to vykon je uplne super a halvne se neprehrivaji tolik jako me stare HFX-9

            0 0
            • ememem  

              „vykon je uplne super a halvne se neprehrivaji tolik jako me stare HFX-9“ – to rad pocujem :-)

              0 0
          • ememem  

            dik za link, ale netecou? tento doslova pise ze hej a ze mu ich vyreklamovali – stellte ich endlich den Grund dafür fest, Öl trat bei einem der Kolben aber bei beiden Bremssätteln aus → Garantieaustau­sch.(a  je tam este jeden dtto) no to neni bohvieco. zo starymi shimanami sa nic neriesilo, uz som si ich chcel kupit a vcul toto. nieco reklamovat je to posledne co sa mi chce.

            0 0
            • Garyk  

              Tak pravda, tomuhle zrovna tekly… Ale hlavní problém, který se řešil v tomhle threadu, byly nevracející se pístky v zimě.

              0 0
              • ememem  

                to hej to mas pravdu. to by mi nevadilo, navyse je to mozno tak jak tam jeden vravel ze ked su nove tak su proste tie tesnenia tuhe a ked je zima este stvrdnu ale ze sa to casom vybeha. ale to sa mi zdaju chlapci  fakt uz trocha moc detialisti. ked to beha troska inac to je fuk hlavne ze brzdi, keby clo­vek vsetko ri­esil takto tak na je­den prejdeny ki­lometer potrbu­je 5 min medi­tacie co je ok a co n­ie. ani ten mrtvy kro­ch bych nevidel ne­jak ako zasad­ny problem. ale to ze  z n­ejkaych 7 dis­kutujucich dva­ja tvrdia ze vi­ditelne slzia to ma troc­ha zaraza.

                0 0
            • assassin  

              kdyz projedes diskuze na netu (treba jen B-f) tak nenajdes brzdu u ktery by aspon jeden clovek neresil nakej problem, vada se semtam najde vsude… dost mozna ze nektere byly zpusobene uzivatelem … preci jen obcas se najde „technickej typ“ kterej znici ceho se jen dotkne…

              0 0
          • ememem  

            „Shimano to neoficiálně přiznalo, ale nijak zásadně neřešilo.“ – nechcem rypat ale kde? dik.

            0 0
            • Garyk  

              To vlákno má sedm stran, to už jsi to stačil přelouskat? A dis­kutujících tam je určitě víc než tebou zmiňovaných 7.

              0 0
              • ememem  

                aha sorry, len prvu stranu, asi to pozriem ked budem mat klud.

                0 0
    • blackjohn  

      mám j7,naprostá spokojenost,nic lepšího sem nejel,jen ty ora se mi líběj tvarem páky,což je ale dost subjektivní…dřív sem měl hayes sole,který nemůžu srovnávat se strokerama,ale žádný technický porblémy s nima sem neměl…bral bych avidy už jen díky vzhledu,stroker mi připadá trochu obyč.,vzlášt když je třeba na supech s vidlí sr xcm

      0 0
      • drhor  

        Magura marta- asi 2 dny namontovaná, super brzda, lepší jsem nejel ! je trochu jedovatá, ale páka krátký chod, což mě vyhovuje, lehoučka. Hayes jezdím, El Camino i HFX 9, brzdí také dobře . Avid J3 také slušně brzdí, ale na mě trochu houbovitý krok a delší chod páky. Další brzdy budou zase Marta nebo levnější Louise.

        0 0
    • kali222  

      celou dobu,nez jsme je videl nazivo jsme o nich snil :).ze jsou levne a maji hezky tvar paky -strokery : )) proc?protoze hayes mam rad. sednou mi paky, a mam dobre zkusenosti s nine +mag u tech nine je to zvlastni,ze? :)) kdzy jsem je videl-vypadaj jak od sekery : ) nic moc,za 40km na 160mm kotouci ve slusnem pocasi tezko zajeli, v cervenci otestuju zajete. nicmene minuly tyden jsem si poridil juicy 7 :) a na ty se tesim obzvlaste, protze mam averzi k avidum :). paka mi teda nesedi do ruky vubec a to jsem se tesil na tu jejich technologii"lepsiho uchypu" kterou pred par roky tak avizovali,brzdit budou podle me dobre. ani o jedne brzde bych neuvazoval : ) mrknul byh po XT.zajeli se mi hezky 535 a XT na tom nebude hure- jsou navic pekne.

      0 0
      • dieegoo  

        Tak jsem tvůj příspěvek přečet dvakrát a mám dojem, že i přes to jsem neodhalil jeho velmi dobře skryté poselství:)

        0 0
        • kali222  

          ja se tomu nedivim, to je o me zname na vetsine zajmovych forech, kam chodim : )

          poselstvi je mozna silne slovo : ) vykaslal bych se na obe brzdy : ) (pisu to za sebe) nekomu ta avid paka urcite sedne,me neee  bohuzel

          0 0
          • StevensSFC  

            Mě teda sedne a to na tolik jestly to vyjde pujdou Avidy 7 s kola a přijdou Avidy Ultimate :-)

            0 0
            • kali222  

              vypadaj, hezky,budou brzdit, i J7 brzdi hezky,ale tezko si je budu kupovat kdyz mi nesednou. ja mam policeno na magury:P na cernou vdovu-konu

              0 0
              • StevensSFC  

                Jo magury ty jsou.No avidy7 dostane na kolečko mladá.Má tedka Avidy 3 a stežuje si že nebrzdej.No nic jdu protáhnout kolečko :-) snda se sám nikdy nestratím.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.