• Cypves

    Dobrý den, mám na plánu si koupit kolo a kvůli ceně mi padl do oka Author Solution 07 (viz. http://tinyurl.com/4hnms2) V jednom obchodě jej mají za lidových 7000,– a vzhledem k tomu že stálo 10 000,– začal jsem po něm pokoukávat. Opravdu více než těch 7 tisíc nejsem do kola ochoten investovat a tak se ptám jestli je to dobrá volba za tu cenu (jinými slovy to nej za tu cenu) ..? Předem díky za odpovědi.

    Anketa: Je to dobrá volba za tu cenu?

    2x
    40%
    3x
    60%
    0 0
    • Jarousz  

      HELE, PODLE MNE 10 000 DO NOVYHO KOLA NEMA SMYSL INVESTOVAT… NENI TO INVESTICE- JSOU TO VYHOZENY PRACHY…

      0 0
      • jIrI___  

        Tak je treba si uvedomit, ze ne kazdy potrebuje bika za desitky tisic… Ted jsme kupovali mladsi sestre Kellys Salamander, ktery stal kolem deviti, desiti tisic a je s nim vrchovate spokojena. Na takove to klidne vikendove pojezdeni do prirody neni podle me treba kupovat kolo za 30 000,– a drazsi… ;-)

        0 0
    • jardas92  

      musis si rict,kolik toho najezdis,jestli to budes mit treba do prace,na vykendove projizdky s kamarady,nebo na cestu do hospy.Kdybys ho koupil,casem vymenit razeni,je tam altuska,aspon na nejaky alivko.Celkove se me libi ale prispevek na demnou ma pravdu,ze 10k do kola jsou vyhozene prachy.Ale zase co jezdi on nemusis jezdit i ty

      0 0
    • Schoscha  

      Nekoukej na slevu, ale na to co za těch 7000,– dostaneš.

      Na druhou stranu kolo za 7000,– je lepší než žádný, ale zkus ještě omrknout něco jetýho va bazarech.

      0 0
    • Hejdik  

      Na pojíždění to opravdu stačí.

      Na tvém místě bych se ale mrknul po bazarech,kde za tu cenu můžeš narazit na slušnej kousek ,kterej bude lepší než tohle.

      Já jsem třeba předloni prodal za 5000 Kellys salamander ve vynikajícím stavu.Při původní ceně za 13 000 +doplňky v hodnotě 2000 Kč.kolo bylo 1 sezonu ježděný.

      Tak když budeš mít štěstí,tak můžeš narazit na dobrej kauf.

      0 0
      • Cypves  

        No jako prd se v tom vyznám že ale mám na plánu jezdit v létě docela dost.. Spíš ale po silnicích, žádné horské sjezdy, proto si myslím že by mi mohlo toto kolo vystačit hm? A v bazarech, no když jsem se teď díval do bazaru na těchto stránkách pod 10 tácu kolo neseženu a to je fakt aktuálně na mě moc..

        0 0
        • t29  

          Jestli ti to pomůže, mám na kole podobné cenové kategorie (pod 10 tisíc Kč) najeto 13 tisíc kilometrů. Krom dílů, které časem vyměníš na každém kole (řetěz, pastorky, pláště, duše, brzdové špalky, popř. ráfky, výplet), jsem zvládl odrovnat tři vidlice (jedna při havárii, dvě začaly praskat), ohnout a zlomit sedlovku, strhat řazení. Řidítka a představec jsem radši vyměnil dřív, než se ulomí samy. Dlužno říct, že jsem to kolo, ačkoli je to cross, čili spíš na cesty, nešetřil ani v terénu.

          Pokud budeš jezdit sice hodně, ale spíš turistickým stylem, tak si myslím, že tě Solution povozí dobře.

          0 0
          • Cypves  

            Jo pomůže.. Jsem téhož názoru a reakce typu pod 10 tácu radši ani nic nekupuj mi přijdou poněkud zcestné.. Znám spoustu lidí co si užívají na kole za 9 tisíc a krom pár investic po několika tisících km jsou zcela spokojeni..

            0 0
            • t29  

              Já to za zcestné reakce nepovažuju, lidi tady na fóru mají prostě na kola vyšší nároky a určitě radši doporučí drahé kolo, o kterém vědí, že bude fungovat, než levné kolo, kterému sami nevěří. Kdybych neměl zkušenost s Authorem v podobné ceně, kterou chceš dát, taky bych radil spíš dražší kolo.

              Je to stejné, jako ptát se na fotografickém fóru, jaký foťák koupit za sedm tisíc – pravděpodobně se dovíš, že foťák za sedm tisíc jsou vyhozené peníze, i když tolik lidí fotí s levnějším foťákem a jsou spokojení.

              0 0
        • Hejdik  

          Tak se zkus mrknout na cyklobazar.cz ,teď nedávno jsem ho prohlížel a bylo tam pár kousků pod 10 000 co vypadaly docela dost slušně.

          0 0
    • prvniodkonce  

      Myslím, že na pohodové ježdění je to celkem kolo. Nelze tam ale pomýšlet na jakékoliv sportovní ambice.

      Problém bych viděl ve vidlici – to co tam je, je akorát závaží, co stejně prakticky nefunguje. Doporučil bych se domluvit s prodejcem, aby tam hodil klidně pevnou ocelovou vidli a tuhle hodil do prodeje. Kolo tak bude lehčí a v terénu snese to samé jako ta „odpružená“, co tam je.

      0 0
      • Cypves  

        Až tak?

        0 0
        • t29  

          Jestli jsem si našel správně info, tak ta RST vidlice, co je na Solutionu, má pružinu bez tlumiče, tzn. náraz na překážku pružina pobere, ale pak část energie nárazu kopne zpátky. U lepší vidlice by se ta energie ztratila v tlumiči.

          0 0
          • Cypves  

            Ha, lepší.. To je cca od kolika?

            0 0
            • Cypves  

              Teď jsem se díval a všechny Authory do 17 táců mají vidlici RST Gila TnL (viz. http://www.cyklo-online.cz/…ozi-2306.htm) Ale tato taky nemá tlumení jak vidím, tedy nevidím.. Má cenu investovat do této vidlice?

              0 0
              • t29  

                Já jsem na staré kolo namontoval Suntour NRX6000, je to taky pružinovka bez tlumení, navíc nemá ani lockout (a houpání při šlapání do kopce je dost otravné), ale na obrubníky a dlažbu, co mám po cestě do práce, to stačí. Ta RST Capa, co se montuje na Solution, má aspoň lockout.

                Při tvém limitu je zbytečné valit do kola dvoj- nebo trojnásobek ceny za lepší komponenty. Spíš asi vyzkoušet Solution se základní vidlicí, a když zatoužíš po lepší vidli, inspirace je např. tohle vlákno: http://www.bike-forum.cz/…3/forum.html

                0 0
    • krtex  

      Mě se kolo fakt líbí.. A neboj, za 7 ± nic lepšího NOVÉHO nebude.

      Regards, KTX@

      PS: mém prvním kole byla RST Gila a jakou jsem z ní měl tehdy radost :)

      0 0
    • Phoebe  

      Solution 2006 jezdí bratr, ročně cca 1000km, nevím přesně, ale více to nebude. Je s ním spokojený, jen jsme místo vidle RST dali Suntour XCR – sice žádný zázrak, ale na rekreační ježdění to stačí bohatě.

      0 0
    • bikerp1  

      Jak už bylo řečeno, člověk by si měl před nákupem rozmyslet jak moc a k čemu bude kolo používat. Já si například loni na jaře koupil Author Impulse (ve slevě z 8 na 4.500) s tím, že se tak jednou zaměsíc projedu se synem. Nicméně nás ježdění (jezdíme hlavně po polních a lesních cestách) chytlo, takže mi tohle kolo přestalo vyhovovat. tak jsem si na podzim koupil Author Traction. To mám doposud a jsem s ním zatím spokojený. Nicméně ty vidlice RST co jsou na těchto kolech jsou opravdu k ničemu. Proto jsem letos na jaře upgradoval vidlici na RS Tora 302 a kolo se změnilo k nepoznání (samozřejmě k lepšímu). Jestli tě ježdení chytne, tak se asi stejně jako já nevyhneš upgradu a tak cena 7.000 za první kolo nebude tak hrozná.

      0 0
      • Cypves  

        No ať už chci nebo nechci stejně vím že tak nějak to bude i u mě, více méně to tak i plánuju někde v hloubi duše.. :-D V létě jak budu makat koupím si nějakou lepší vidlici a kolo se stane pro mě zcela dostatečným po výměně vidlice, aspoň tedy doufám že se stane dostatečným. :))

        0 0
        • Ladap  

          Nebo koupit starší vidli. Nějakej manitou axel by se za 1200,– určitě našel (u mě třeba :)

          0 0
    • pajan  

      Hoy, mam Solutiona 06!!! Jezdim na nem od sezony 07 a chytil 6211km!! K dnesku ma uz nakych skoro 8000km a uz spapalo hodne penez! Od posranyho razeni,vymene saltru,unaveni sedlovyho zamku, po skoro ,,utaveni´´ stredovyho slozeni az k prosoupany vidle!! Ja taky nemam na kolo za 40000 bohuzel!! Urcite bych ho vyuzil!!! Ale pokud tech 8000km najedes tak za 3–4roky tak vydrzi!!! Je to i z vlastni zkusenosti malo penez!!! Ale kdyz vic neni tak neni!!! Mas u me pochopeni!!!

      0 0
    • RaZzEr^^  

      Toto kolo jsem měl v roce 2003, pouze jeden rok a stačilo mě. Kolo jsem musel poupravovat aby mi bylo dostatečné. Ale na lehke projíždky stačí.( silnice atd) Ale doporučuji si připlatit 4000kč a bude o třídu lepší. Je to jen na tobě

      Tady je foto mého starého Authora:

      0 0
      • kycis  

        Tak presne tenhle ram letos prasknul pod moji pritelkyni, takze ja Authora ne e.

        0 0
        • RaZzEr^^  

          Můj kamarád měl solutiona sx a též mu praskl rám. Authora bych už nikdy nekoupil..

          0 0
          • 20biker12  

            Potřebuji poradit, mám ma Authorovi Solution sx naprasklou trubku hl. složení. Prasklina o šířce asi 0,25 mm a délce 0,5 cm se nachází u paty sváru s dol. rámovou trubkou, dál se táhne podél sváru jen nepatrná puklinka v laku (120°), kerá rovněž brzy zaniká (0,5 cm). Kolo bylo pravděpodobně bourané (zadní strana trubky). Přes vyšší hmotnost jsem nenáročný cyklista, jezdím spíš po městě a na silnicích, 40 a více km udělám max. jednou za týden. Vyměnit rám, svařit, nebo nechat tak jak je? Předem děkuji za rady!

            0 0
          • 20biker12  

            Potřebuji poradit, mám ma Authorovi Solution sx naprasklou trubku hl. složení. Prasklina o šířce asi 0,25 mm a délce 0,5 cm se nachází u paty sváru s dol. rámovou trubkou, dál se táhne podél sváru jen nepatrná puklinka v laku (120°), kerá rovněž brzy zaniká (0,5 cm). Kolo bylo pravděpodobně bourané (zadní strana trubky). Přes vyšší hmotnost jsem nenáročný cyklista, jezdím spíš po městě a na silnicích, 40 a více km udělám max. jednou za týden. Vyměnit rám, svařit, nebo nechat tak jak je? Předem děkuji za rady!

            0 0
    • Smazaný účet  

      Su

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.