• Jetson

    Chci si udělat radost a pořídit nové kolo. Jezdím 99% po cestách (80% asfalt). Hodně mne oslovil design Authora Synergy. Bylo tu už hodně diskuzí okolo nákupu kola. Já bych jen chtěl vědět, jestli je nějaký důvod, proč se tomuto kolu obloukem vyhnout a co v takovém případě místo něj?

    0 0
    • marco  

      Kolo to není špatné no Author tak nějak není schopný i přes použité karbonové rámy držet nízkou váhu na rozumné úrovni jako konkurence se srovnatelnými modely. No a potom je tu určitý odklon prodejců od této už né ryze české značky Prodeje nejsou už nic moc proto to prodávají i v Intersportu. Sám vlastním Authora Airline ´03 no před 9 lety se mezi dalšími značkami a modely kolem 25 tis. moc vybírat nedalo. TREK, Spešl, Pells, Cube, také nemá špatné kola pokud jde o design.

      0 0
      • Jetson  

        Díky za reakci. Za 27500,– jsem neodolal a pořídil. Od pátku jsem stihnul jen asi 100 km a zatím max spokojenost.

        0 0
        • vsn  

          kolo je to moc pěkný … takže přeji mnoho šťastných km :)

          0 0
          • Jetson  

            Díky. Samo, že bych radši horala a žiletku a … Ale i kdybych dal dokupy prachy, tak to nemám kde parkovat. Už teď ty 4 kousky pro celou rodinu, co doma jsou, je opruz uklízet. Aktuálně nám stojí v obýváku 2×20" a jedno dospělé kolo, co jsou nahrazena a čekají na prodej.:-)

            0 0
        • bptacek  

          Ahoj, na obrázku (a i v názvu diskuze) je model 2012. Kde si ho koupil za 27 tisíc? Já si ho chci kupovat na konci května (momentálně mám předloňský model, koupený loni a ten prodávám, jsem si koupil špatnou velikost). Ale všude ho mají za 34 tisíc. Pod třicet jen loňský model, nebo za 23 předloňský. Díky

          0 0
          • Jetson  

            Doufám, že to nebude chápáno jako reklama.

            Na cykloadam s jejich programem super-splátek to vyšlo tak, že jsem při převzetí nafasoval v hotovosti 3060,– a zaplatím 10×3060,–. Takže vlastně 9×3060,–.

            0 0
            • bptacek  

              Tak to je mazec, to bych neveril kam az se da se slevama na splatky jit. Ze jsou bez navyseni uz si clovek zvyknul, ale ze za tebe zatahnou dve desetiny je fakt dobry. Objednavam, hned. Mel jsem uz zamluveny auto v praci na jeden vikend ze si pro nej dojedu a prave jsi mi usetril 7 tisic. Luxus.

              0 0
              • Jetson  

                Jinak předpokládám, že podobně jako u aut, mají všichni prodejci velký prostor pro vyjednávání (například Pajero na firmu nám dokázali sundat z 1,2M na 800k a přidat naviják). Já ale vyrůstal za komuny a smlouvat neumím, takže tohle mne oslovilo.

                0 0
            • bptacek  

              Teda ale nejak mi to nesedi. Podle toho co maji na netu tak by jsi mel platit 90 procent, takze cca 30 tisic. S tim, ze oni zaplati jednu splatku. I je to tak napsane u toho kola, ze clovek bude platit 9*3390.

              0 0
              • Jetson  

                Taky mne to překvapilo, ale prý to na netu neumí dopočítat nějakou slevu… Nehádal jsem se.:-)

                0 0
    • dancing dog  

      Za tu cenu určitě dobrý nákup. Kolo je to hezké a podle mé zkušenosti je geometrie krosových rámů od Author uživatelsky příjemná. Osobně jsem měl dva crossy od authora, na Airline 02 (tehdy top model) jsem najel destitíce km a dodnes mě mrzí, že jsem ho předloni v nějakém afektu prodal. Jestli můžu doporučit- pořiď si ještě jedny kola, nemusí to být přílišná investice a dost Ti to rozšíří možnost užití. Já na jedněch měl pláště author rolling stone 42 mm a na druhých continental

      30 nebo 32 mm. Během pár minut, co výměna koltrvá- mnohem méně než výměna plášťů, máš skoro 29 mtb nebo skoro silničku, podle plánu kudy a kam, samozřejmě na universály ritchey speedmax 35 mm( jedny z nejlepších crossových plášťů) taky často došlo( nejčastěji na vícendenních cyklovandrech).. tak si toho krasavce užij :)

      časem taky zvaž výměnu vidlice- za tuto

      0 0
      • Jetson  

        Díky za tipy. Chci tam zkusit na garančce vrazit rovnou 29" kola. Vypadá to, že by se mohla vejít.

        Vidlice je většinu cesty zamknutá. Spíš by mne zajímala možnost doplnění remote locku. Když už opustím asfalt a odemknu si, tak pak jedu s odemčenou a všimnu si toho až když potřebuju zabrat do stoupání a prohupuju. V takové chvíli se mi špatně sahá dolu k zamykání.

        0 0
        • dancing dog  

          myslím, že je to jenom otázka pláště- na běžné crossové ráfky jsem dal 29 schwalbe black jack , myslim 1.9, bylo to teda jen tak tak, ale fakt skoro jak 29…

          ještě jedny nepoužitý mám, kdybys měl zájem..

          0 0
          • Jetson  

            Jojo, to s ráfkem jsem tu vyčetl. Spíš jsem to myslel tak, že poprosím v obchodě, jestli by mi ze skladovky nenahodili 29" na mé kolo, pro test rozměru.

            Zatím to jezdí k plné spokojenosti s těmi dodávanými. Jen jsou nafouklé dost natvrdo, ale protože mi velmi vyhovuje menší odpor i za cenu nekomfortu pro můj zadek, tak do toho nešťourám.:-)

            0 0
      • bptacek  

        Taky jsem to dlouho řešil, že bych občas vyrazil na silnici (dlouho jsem měl), nebo do lesa na horáku. A nakonec jsem skončil u treka a měnil pláště. Ale po roce to stejně dopadlo tak, že jsem ke kvalitnímu treku – zmiňovaný Author(který na výletech a dovolených najezdí nejvíc km) koupil obyčejnou starší silničku a ještě pro jistotu horáka. A spokojenost. Jen toho místa :).

        0 0
        • dancing dog  

          No , já si cross a starýho mtb prodal, protože mi byl splacen dluh z pokru téměř novým bajkem a k tomu pořídil levnou silničku. Obojí paráda, ale když budu upřímnej- jezdím takovým stylem a takovým „terénem“, že by mo dobrej cross s náhradníma kolama stačil.. aneb sjezdovky a silniční časovky nechávám jiným ;)

          Nakonec, peníze tehdy byly, garáž je velká, ale s tím crossem bych vystačil anebo by řešením byla 29 s druhýma kolama..zatím karty rozdány

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.