• Smazaný účet

    Koupili jste někdy něco na aukru? Nebo prodali? A ani se to nemusí týkat kol. Mě to přijde, že se tam prodávají jen staré šmejdy, že prostě lidi zkouší, jestli se někdo nechytne.

    Co je podle Vás dobrá inzertní stránka? Jaký je na to Váš názor?

    škoda, že není jedna kvalitní, kam by chodili všichni aby byla poptávka/nabídka pořádná, a ne všude jen poskromnu. (odborné bazary jsou sice dobrá věc, ale kde má člověk hledat, když potřebuje určitou věc). Na auta je tipcars.cz, na motorky motoinzerce.cz, na kola cyklobazar.cz ale ostatní je strašně roztříštěné. v zahraničí je ebay a tam najde člověk vždy to co potřebuje snadno, ale u nás se kolikrát inzeráty opakují a je to nepřehledné.

    Anketa: Co je podle Vás dobrá inzertní stránka?

    86x
    64%
    0x
    0%
    0x
    0%
    1x
    1%
    48x
    36%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • gamster  

      Mě asi nejvíc zaujala stránka aukro,avšak né coby do kvality,ale do kvantity.Je asi v ČR nejznámější,u lidí má asi největší počet návštěvníku.Já, když sem něco prodával, dal na aukro,tak vždy prodal(Ale jinak se mi to aukro taky nějak moc nelíbí,ty kokoti.. co se tam prodávaj(a kolách ani nemluvě).Jako je i plno jiných portálu který taky prodávají i kvalit. věci(cykloshop­.com,ibazar.cz,…jak napsal foose,je jich nepřeberný množství-a v tom je ten zakopanej pes.Kdyby to všechno bylo na jedným místě(jak na ebay,lidi by byli HAPPY,ale bohužel zatím tomu tak není).

      0 0
    • Hanz_Zlin_CB  

      pravdu máš v tom že to je nepřehledné, to že lidi zkoušej co kdo koupí a za co to chápu z mého pohledu rádoby sběratele jízdních kol, v současné době se snažím dát do kupy modely od Favoritu Rokycany jak díly tak kola a mohu říct že to je těžké když máš prolítávat celej net, Ebay je super koupíš tam cokoli občas je problém s cenou :) ale to je život. Takže kdyby se někomu doma válel nějakej ten Favál tak mi ho zkuste nabídnout.

      0 0
      • jipík  

        dva jsem teď nechal odvést na sběrný dvůr ale někde jsem to měl za odvoz a nikdo se neozval :-(

        0 0
      • zskal  

        Jednoho nebo dva Favouše mám ve sklepě tak pokud máš zájem klidně se ozvi na mail v profilu – samo pouze za odvoz.

        0 0
    • SantusVagus  

      Aukru moc nevěřím, hlavně mě tam baví borci, kteří prodávají předražená DVD z Levných knih a ti kteří chtějí peníze předem; nikdy bych nekoupil nic, co nemůžu vidět. Ani systém hodnocení uživatelů nevypovídá o ničem – klidně tam může být parta podvodníků, kteří si navzájem přihrávají pozitivní hodnocení.

      0 0
      • ropman  

        vykuků tam bude hodně, třeba ty blikačky co maj rákosníci za 15 kaček prodávají za padesát, kolikrát úplně sjetý komponenty o kterých tvrdí, že mají jen párset km.

        Ale zas tak jednoduše se ohodnocovat navzájem zas nejde (i když jde všechno). Přihazování ze stejné IP jako byla založena aukce a máš zablokovanej účet. Od jednoho uživatele se ti hodnocení načte jen 1×, a jsou další ochrany.

        Mám pocit že na Aukru se prodá všechno, viz v poslední době jsem se díval na SPD 520, na netu jsem je bral za 440 Kč, tam mírně jetý prodal kolem 500 nebo snad i víc.

        0 0
        • Grinch  

          heh,jak to ze nejsem taky v nabidce?:D

          0 0
        • jIrI___  

          Kámoš si před rokem koupil na aukru za 900,– jeansy, ale byly mu velké tak ležely ve skříni. Při úklidu je našel, dal na aukro a prodal za 1600,– :-D

          0 0
      • dancing dog  

        jsi zbytečně paranoidní, aukro toto má celkem vychytaný, asipřed rokem se teda něco stalo, ale přišlo se na to relativně včas. peníze předem jsem poslal vždy krom jednoho obchůdku a nikdy žádnej problém…to bych si zrovna na cyklobazaru moc netroufl..

        jak píše níže tomixx, na aukru se dá přijít k fajn věcem za výborný peníze, ale taky člověk může nalítnout- určitě vždy daný zboží zadat do seznamu.cz nebo googlu a porovnat cenu…pokud to jde, samozřejmě..

        0 0
        • kajis  

          Jj, systém ochrany lidí na aukru je kupodivu dobrý. Kolegovi z práce nepřišel za poslané peníze foťák. Po ohlášení na policii mu aukro vrátilo všechny peníze a soudní spor s podvodníkem už vedlo aukro.

          Samozřejmě to jsou starosti navíc a je tam nějaká míra rizika. Na druhou stranu – kolikrát už se tady lidem stalo, že jim přišla dobírkou místo zboží cihla a nic s tím nenadělali – na Aukru by aspoň dostali peníze zpátky.

          0 0
          • zichis  

            zpátky… ale jen pokud to už řešej policajti a jen do určité výše.

            0 0
    • tomixx  

      Na aukru se dá koupit anebo prodat ledacos, ale hlavně se musí koukat a myslet. Je tam spousta vykuku s předraženýma kšuntama. Prostě se kouknu na google a vidim jestli je cena odpovídající, nee? A Avid bb5 p+z s kotoučema, adaptérama a Avid pákama za 760 kč docela de :)

      0 0
    • krokus  

      Chci vyzkoušet, jestli platí pravidlo, že člověk prodá kolo o x tisíc dráž na aukru než na bike-foru :-) Myslíte, že je jako způsob prodeje vhodnější zvolit „kup teď“ nebo aukci? Musí člověk v případě aukce prodat kolo za nejvyšší cenu, kterou mu někdo nabíde, nebo se na to taky může vykašlat? Aby mě pak Aukro někde nepopotahovalo, přece jen mou adresu mají…

      0 0
      • Kubiczech  

        Mně se osvědčila aukco od nuly, navíc i ušetříš. (:

        Neprodat vydražené zboží mi nepřijde úplně košér, zvlášť když máš možnost zrušit celou aukci před jejím uplynutím. V pravidlech na aukro máš popsané vše.

        0 0
        • Smazaný účet  

          no jo, ale když ji zrušíš před koncem tak lidi dost peskují :( mě nějaká ženská udala a aukro mi poslalo napomenutí…

          0 0
          • dancing dog  

            tam lidi maj to „z důvodu prodeje jinde si vymiňuju právo aukci zrušit“ , ale to je myslim , proti pravidlům aukra..

            mě nejvíc dostalo, když mi 1 týpek zrušil příhoz z důvodu „nízká cena“ .-)

            0 0
            • Vilém  

              jj. Nevim jak je to ted, ale kdyz jsem se na aukro registroval, tak toto, myslim predcasne ukonceni aukce, nebylo mozne a bylo to porusovani pravidel aukra. Osobne to beru jako podraz a vycuranost. Lidi si totiz cim dal vic pletou aukro a bazarem:(

              0 0
              • Kubiczech  

                Teď tam tak funkce určitě je a přijde mi schůdnější než nechat dražitele věc vydražit a pak mu ji neprodat. S tím bazarem souhlas – prodávat jinde je v pravidlech zakázáno, ale kde není žalobce…

                0 0
                • zichis  

                  Rušit aukci kvůli tomu že se příhozy nevyšplhaly tak vysoko jak jsem si představoval je přece úplně zbytečný. Přece když mám nějakou představu kolik peněz bych za to minimálně chtěl, tak to dám jako vyvolávací částku a nedávám to od koruny! Nabízet hodnotnou věc od koruny, jenom proto aby ušetřil na poplatcích pětikačku může jen debil.

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Je jasné, že ta funkce není kvůli tomu, aby někdo zrušil aukci v případě, že se mu nelíbí její vývoj. Spíš by neměla být.

                    Svůj pohled na vyvolávací cenu jsem napsal. Docela by mě zajímalo, jestli se věc vydraží dráž od koruny, při kup teď nebo při stanovéní nějaké tvé subjektivní minimální vyvolácací ceny. Osobně bych řekl, že první možnost. A ještě já debil ušetřím pětikorunu. (:

                    0 0
      • Smazaný účet  

        hehe tohle můžu potvrdit.

        10 inzerátů na bazarech + tady ve vláknech, sice se někdo ozval ale vždy chtěli výraznou slevu, na Aukru daleko lepší, ale to jsem ti už psal :) Jo a v aukci jsem to měl jako Kup Teď.

        0 0
        • krokus  

          Trochu problém je možná v tom, že bych radši kolo předal osobně, abych ho nemusel balit do krabice. Je myslím lepší i pro kupujícího, když si ojeté kolo může vyzkoušet. S lidmi z bike-fora bych se myslím vždycky nějak domluvil (setkání v půli cesty apod.), ale co když na Aukru vyhraje aukci člověk z druhého konce republiky a bude chtít kolo poslat poštou? Odmítnout bych mu to neměl, protože tím bych porušil pravidla Aukra. Leda snad předem specifikovat podmínky dopravy…

          0 0
          • Honza729  

            Postovne a zpusob prepravy si samozrejme muzes stanovit jake chces.

            0 0
      • dancing dog  

        Ahoj, šanci skutečně máš, ale jen, pokud chceš prodávat skutečně lacino- na aukro nechodí moc lidé, co chtějí kupovat za mnoho tisíců, ale zase tam jde spousta „lajků“, co koupí dráž než lidé z B-F, protože tomu rozumí míň. Takže kolo z 50 za 30 tam nejspíš neprodáš, kolo z 20 za 6 už možná jo. Nevim jak u kol, ale např. u snowboardů se stává, že je kup teď např. za 2000, a nikdo nekoupí, pak se dal za korunu a lidi začali přihazovat, soutěžit mezi sebou a prodal se třeba z 2 800, 2× sem todle viděl taky u čerpadel…takže těžko říct, taky aukce nakonec skončí nějakym drobákem, což naštve, no ale to je právě ten rozdíl od klasickejch on-line bazarů…Když už dražíš, prodat bys měl, i za málo, aukro Ti asi nic neudělá, pokuď tě nepráskne někdo z dražících..ale není fér to neprodat..mě se to stalo 1 x se snowboardem, dost mě ten kluk vytočil, ale nebonznul sem ho…

        asi tolik moje zkušenosti s aukrem. koupil jsem tam užtoho dost- věci na SNB, do dílny a na zahradu,nějaký knížky a nikdy mě nikdo tam nějak neoblafl, ale na cyklistiku- jen silniční kola, cyklo jinak shánim přes kamarády a jen občas na cyklobazaru.cz, s kterym mam skvelý zkušenosti..

        0 0
        • Kubiczech  

          Mám podobné zkušenosti. Prodával jsem vidlici, nasadil cenu dle mých představ s kup teď a výsledkem bylo, že jsem neprodal. Po druhé jsem dal klasickou aukci od nuly a prodal jsem o polovinu dráž než jsem si představoval. Od té doby upřednostňuji tuhle variantu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            škoda ale, že tam není možnost nastavit aukci od nuly, ale skrytě nastavit že neprodáš věc dokud nedosáhne nad určitou hranici. Na ebayi je to tuším Reserve not met

            0 0
            • Slash  

              ale tahle možnost tam je, nebo aspon byla, jmenovalo se to Vyhrazená cena.

              0 0
              • Smazaný účet  

                už to bohužel zrušili :(

                0 0
                • kcvalin  

                  By me zajimalo, co tim sledujou, ze tohle zrusili. Asi chtej prinutit vic klientu, aby se vec prodala, ale nakonec prodavajici vec stejne neproda, kdyz se mu za to bude zdat malo penez. Akorat tim klienty nastvou.

                  0 0
                  • kajis  

                    Je tam pořád možnost dát vyvolávací cenu výš. Zaplatíš sice větši poplatek, ale rozdíl jsou cca koruny. Když máš nějakou představu o minimální ceně, za kterou bys to chtěl prodat, tak proč by ji neměl vědět i kupující?

                    0 0
    • Blindworm  

      Ja si myslim, ze kazdy z bazaru je orientovan na trochu jiny segment potencionalnich zakazniku, ale i inzerentu.

      Treba na cyklobazaru jsou spise drazsi, kvalitnejsi a znackovejsi veci a na Aukru spis nizsi az nejnizsi modelove rady, bavime-li se kolecha cyklovecech obecne.

      Sam jsem koupil plno veci pres Aukro a zatim jsem mel stesti na prodavajici, predmety i peknou cenu.

      Neco malo jsem zkusil i prodat a take v pohode.

      Na eBay jsem zatim drazil jen jednou a vse taky v naprostym poradku.

      Zato pres normalni inzerat jsem se s prodejcem domluvil, uz jsem se tesil na nove zbozi a pak mi napsal, ze to proda nekomu jinemu.

      Tot me drobne zkusenosti

      0 0
    • pačes  

      Pár věcí jsem na Aukrou prodal i koupil, vždy naprostá spokojenost. Jak s cenou, platbou i kvalitou zboží. Člověk teda musí vědět co chce koupit a musí s prodejcem taky trochu komunikovat a tam k tomu prostor je. Na druhou stranu se mi taky stalo, že přišel nedopatřením šunt, prodejce než by ale dostal záporné hodnocení, převedl peníze zpět.

      Dobře se taky obchoduje na Cyklobazaru, je to trochu o náhodě ale už se mi podařilo pár pěknejch nákupů a prodal jsem taky dost věcí a kupující byly vždy na výsost spokojeni. To je hlavně otázka ceny a kvality zboží a člověk se taky musí dost pídit po informacích o prodejci či kupujícím. Můj poslední nákup, nový rám Giant XTC Advanced za 12000,– včetně poštovnýho, je toho přímým důkazem.

      Abych shrnul, zatím jsem nenarazlil na žádnýho vychcánka, co by mi poslal „na dobírku cihlu“ a tak se i já chovám slušně při prodeji k druhým.

      0 0
    • ememem  

      bych sa opytal kto s tym robite:

      1. ak na nieco co predavam niekto zareaguje prijde mi nejaka notifikacia alebo

      to musim furt sledovat?

      1. keby ma chcel niekto skontaktovat jak to prebieha, uviedol som kontakt ale

      nikde ho tam v aukcii nevidim a do profilu sa mi asi nikto nedostane

      1. ako je to s platenim poplatkov aukru, mam minus par czk za zverejnenie

      inzeratu si to strhnu pri predaji alebo to musim zaplatit dopredu alebo potom alebo ako?

      dik.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Myslím, že ve stanovách Aukra je tohle všechno uvedeno.

        0 0
        • Vilém  

          Vzhledem k tomu, ze pise neco o zverejnovani inzeratu, tak je urco necetl a asi ani nepochopil, ze aukro neni bazar, ale aukce, coz je dost rozdil:(

          0 0
          • ememem  

            to je mozne ze je to tam ale prislo mi asi 10 mailov s nejkaymi hyperlinkami a nemam to cas citat ani sa nijak v podobnych veciach nevyzivam tak s pytam iba na to co ma zaujima.

            inak je mi ziemlich scheissegal ci je to inzercia alebo aukcia ja to proste chcem predat.

            0 0
      • Bystrous  

        Všechno to tam je.

        1. jo, příde ti mail když někdo přihodí.
        2. když koukáš na aukci, někde tam je: Položit prodávajícímu otázku,

        nebo tak něco.

        1. bude ti chodit vyúčtování s tim kolik máš zaplatit a nebo to můžeš

        platit preventivně, poslat si tam třeba kilo atd..

        0 0
    • BigKarel2  

      Aukro je super…ale musíš vědět jak na to :) :D Není problém tam kupovat věci, a obratem je tam prodávat dráž… :D

      0 0
      • ememem  

        na to ja nemam krvnu skupinu, proste mi to bolo poradene ako relativne znamy a dobry server na dany ucel.

        0 0
        • BigKarel2  

          Nemusí to být ani podvod…Kolikrát je tam věc hnusně nafocená, se špatnym popisem a ve špatně zařazené kategorii…Když bys jí tam dal pěkně nafocenou, se zajímavým (nikoli nepravdivým) popisem a správně zařadil dostaneš za ní o dost víc…

          0 0
    • petrun  

      Na cyklobazaru mně vždy znovu a znovu rozesmějě jedna věc. Všechno je jeté ženskou, nebo po silnici, nebo jen pár set Km, nebo vše dohromady. Komické je když to někdo napíše ke komponentu který je ošoupaný až na kost a opotřebení je na něm patrné již z náhledu. Proto zásadně fotím všechny komponenty velmi detailně z několika pohledů, lidi ze sebe nenechají dělat blbce. Já ale musím zaklepat, zatím vše dle očekávání.

      0 0
      • BigKarel2  

        Češi to prostě chtěl slyšet…Asi jako s ojetejma turbodízlovejma oktávkama…vsechy maj najeto 150 tisíc… :D

        0 0
        • jaja.k1  

          Také jsem znal jeden autobazar, kde prodávali jenom „velmi zachovalá auta po prvním majiteli-pečlivém důchodci“.

          :)

          0 0
          • BigKarel2  

            jj přesně…jezdil jenom na dušičky, jinak to stálo v garáži… :D

            0 0
    • Luka  

      osvědčil se mi zdejší bazar, e-bay a Tink :)

      0 0
    • maajkee  

      Cyklobazar, Aukro – tam všechno většinou bez problému prodám

      Ebay, Cyklobazar, Aukro – tam většinou bez problému nakoupím :)

      0 0
    • pavelr  

      Nedávno objevil kolega na aukru na podivné obchody. Narazil na několik aukcí, kde prodával pan X a přihazoval pan Y. Pan X na aukru jen prodával, pan Y jen nakupoval. Pokud zboží vydražil pan Y, pak ho pan X nabídl další den znova. Protože s aukrem nemám žádné zkušenosti, tak nevím, co si mám myslet.

      0 0
      • petrun  

        To je porušení pravidel aukra. Stačí na to upozornit aukro a okamžitě mu zablokují účet. Na tvém místě bych to udělal. Kurvám se nemá ustupovat, nikdy!

        0 0
      • Smazaný účet  

        Nekdo si umele navysuje cenu…na aukru sem koupil jenom par veci, ale nemyslim si, ze ohle bude uplne ojedinely pripad.

        0 0
      • Smazaný účet  

        upozornit aukro. před časem tam proběhla akce kdy si partička vytvořila navzájem dobré hodnocení a pak udělali pár aukcí „pro veřejnost“ kdy si nechali zaplatit a nic neposlali. tohle budou podobný hajzlíci.

        0 0
      • pavelr  

        Tak tohle bylo už několikrát prodáno panem X a koupeno panem Y.

        0 0
    • Volf  

      Na aukru prodávám i nakupuju a myslm si, že s trochou zdravého rozumu to je relativně bezpečný způsob nakupování. Jen jednou mě jeden slovenskej vykuk prodal nefunkční snímač, ale jinam dobrý. Nakonec jsem si za to mohl sám, protože cena byla hodně nízká, byl tam novej a dokonce to dával na dobírku. Napráskal jsem ho aukru a dál to neřešil. Přišel jsem o tři stovky.

      0 0
    • Advid  

      Musím se někde vybrečet. :-)Prodávám na Aukru troubu a tohle mi přišlo:

      Obsah zprávy

      kolik litrů je trouba a rozměr plechu prosím. Muri

      To jsou lidi taková hovada, že nedokážou ani pozdravit? Střílel bych…

      0 0
      • Kouba_2005  

        Poprosil a dokonce se podepsal. Co by jsi chtěl, tohle je jeden z těch normálnějších. Střelivo si šetři na jiný … a že jich u nás je.

        0 0
        • BigKarel2  

          asi tak… :D

          0 0
        • maajkee  

          +1

          0 0
        • Advid  

          No jo, je to vlastně jednooký králem, že? Taky mohl napsat: „Trouba – rozměr – napište!“

          0 0
          • Honza z H  

            Tak pokud jde o e-mailovou komunikaci, nejedná se o pozdrav z dovolené nebo k Vánocům. Důležité je sdělení a případně další kontaktní údaje, stručné oslovení a podpis není na škodu, ale nutné to není, protože to poznáš z adres …

            0 0
            • Smazaný účet  

              Nejaka slusnost ne?! Kdyz neco chcu je prece slusne pozdravit, podekovat. Co si mam mylset o nekom, kdo nezvlada ani tenhle zaklad? V navazne komunikaci je to uz o necem jinem, ale napsat mail „jak je to velky, kolik za to chcete?“ je tak akorat na facku…

              0 0
          • JSt  

            trouba, litry, pico, hned!

            0 0
      • Smazaný účet  

        a proč to rovnou nemáš v inzerátu? :-)

        0 0
        • Advid  

          Měl jsem to v tipservisu a na nějakém bazaru a nic. Jeden dotaz, jestli to ještě je a víc nic.

          0 0
        • Ruprt2  

          +1 :-)

          0 0
        • JSt  

          tak si to pri psani inzeratu neuvedomil…

          rozhodne timto dotazem neomluvis hulvatskou formu toho mailu. ;-)

          0 0
          • Ruprt2  

            No tak, zrovna na aukru je pro dotaz, takový malý chlívek.

            Za tebe to vyplní o jaké zboží jde, kdo píše a komu.

            Nemá to žádnou formu. Věcnost je maximálně na místě.

            Tady ty plačky jsou k smíchu.

            0 0
            • alinceb  

              Komunikace mezi lidmi není programovací jazyk, takže s věcnost sice na místě je, ale měla by být doplněna také slušnou formulací. A do toho malého chlívečku se vejde dostatek textu na oslovení, poděkování a pozdrav…

              0 0
        • Advid  

          Aha, ty jsi myslel rozměry. Jo, neuvědomil jsem si to. To se stane. :)

          0 0
    • Advid  

      Moje čerstvá zkušenost s aukrem:

      Pád lidí mi poradilo, že je dobré dávat od koruny, dokonce i Majkee s tím má dobré zkušenosti.

      Výsledek:

      Triatlonový dres Atex dvoudílný: 70 Kč

      Držák kol na zeď (za rám): 36 Kč

      Pulsmetr Polar RS200SD, stále se prodávající za cca 5000 Kč: 1600 Kč

      Takže fakt super výhodný prodej od koruny…

      Ale aspoň jsem se zbavil trouby a těžkých zapletenců.

      0 0
      • hony007  

        Není špatný si napřed prolezt podobný aukce a podívat se, kolik se na ně dívalo lidí, nebo za kolik se tam prodávaly věci. Obecně je aukro dobrý spíš na spotřebák než na „odborný věci (jako třeba ten pulzák)“.

        0 0
        • Advid  

          Prolezl jsem to bohužel až po tom a jsou tam samý pí*oviny. A hra chobotnice, kterou jsem vždycky chtěl. :)

          0 0
      • kali222  

        vis jak se na ten drzak a dres tesim?

        ( :D :D )

        0 0
      • Smazaný účet  

        nechápu tvůj nářek… aukce je věc náhody a myslet si že tak prodejem vyděláš víc než kolik je cena nového je utopie..

        0 0
      • Smazaný účet  

        Svepravnej ses?

        0 0
        • Advid  

          Á, pán si potřebuje do někoho rejpnout.

          Zkusil jsem to a popsal svoje zkušenosti. Je fakt tak divný, že jsem čekal, že se ceny vyšplhají o něco výš?

          0 0
      • Smazaný účet  

        Je to o náhodě, jeden obchod se povede, další tři věci skoro daruješ. U balení a odesílání se pak mlátíš do palice…

        0 0
      • oddie  

        Pokud máš nějakou cenu, pod kterou to určitě prodat nechceš, stač se domluvit s někým známým, že ti tuhle cenu přihodí. A ostatní ji buď přeplatí, nebo taky ne. Když ne, smůla, bude tě to stát provizi.

        0 0
      • jIrI___  

        :D klasika, od koruny bych nikdy nic nedal.

        0 0
        • hony007  

          Já jsem dal od koruny notebook a pohoda, ale to je prostě hodně sledovaná část aukra.

          0 0
          • ulipik  

            Tak my jsme dali od koruny lehce prasklý brusle )nemá vliv na funkčnost) vydražili jsme asi za 33 Kč a pán se hrozně rozčiloval, že když je z Jihlavy proč nezaplatíme poštovný. Od koruny už nic nedám.

            PS: Poštovný tam bylo napsaný a nyní se mu to zdá moc.

            0 0
      • McBlacky  

        je to celkem obrázek toho jakou to má cenu.

        doma ti to stejně leželo, tak co.

        0 0
      • Schoscha  

        dal sem na Aukro bezdraát tachec z Tchibo (250kč)

        od koruny.

        prodal se za za ± 700,–

        kolikrát je to o štěstí

        0 0
      • alinceb  

        Jde o to, že musíš objektivně zhodnotit, jestli je to věc, o kterou bude mít zájem hodně lidí (záplety), a nebo speciální zboží, které bude zajímat jen pár lidí (TT dres, tepák).

        Mně už se takhle párkrát povedlo supervýhodně nakoupit i prodat. Je potřeba to ale trochu sledovat. Když jde o dražší věc typu tepák, tak je vhodné dát rozumnou startovací částku (cena, za kterou jsi ochotný prodat příp. –20%, aby se pár lidí namotalo na výhodný obchod) a k tomu Kup Teď (tvoje optimum +20%). Když se pár lidí chytne a budou bojovat, tak se posekají v závěru a cena vyleze.

        Důležitý taky je směřovat konec aukce na dobu, kdy jsou lidi už doma a mají dost času (nejlépe večer mezi 18–20hodinou). Když aukce končí před půlnocí nebo dopoledne, tak obvykle moc lidí nevydrží a nebo nemají čas…

        0 0
      • Smazaný účet  

        od koruny jenom když seš si jistej že o to bude zájem. hádám že triatlonový dresy nejsou hitem vánoc.

        0 0
      • Ruprt2  

        Ukápla mi slza.

        0 0
      • maajkee  

        A ty se dívíš? Kolik lidí chodí na aukro kvůli triatlonovýmu dresu a držáku kola na zeď?

        Ten Polar jsi měl hodit taky spíš někam kde tomu lidi rozuměj.

        Taky záleží jakou to má formu, co tam napíšeš, jak to vyfotíš jestli si připlatíš za nějaký zviditelnění atd.

        Pak taky existujou jistý praktiky jak s aukcí pracovat, ale to tady nebudu rozebírat, ale dělaj to skoro všichni :)

        I když já většinou prodával věci u kterých nebylo nic potřeba a prodaly se za dobrou cenu samy.

        0 0
        • Advid  

          Otázka je, kolik lidí tam chodí kvůli něčemu konkrétnímu a kolik jen tak a třeba se něco objeví. V té první skupině jich asi moc nebude.

          Tobě prodává kola ta super cihlová zeď. :)

          0 0
          • maajkee  

            hehe :)

            Já tam třeba chodím jen za něčím konkrétním, jinak už tam vůbec nelezu. Zadám do hledání co sháním a na nic jinýhoradši nečumím, páč jsme tam pak kupoval spoustu debilit :)

            0 0
      • Flegmatik  

        Se nediv, vždyť na aukro snad lidi chodí jen nakupovat a prodávat samou veteš… A tihle jsou jasná cílová skupina, takže ti moc peněz za to nedají.

        0 0
        • smith22  

          Tak buď si z Marsu(to bych tě znal takže to vylučuji) nebo si zaspal dobu.Krom veteš prodejců už na Aukru dávno obchoduje spoustu seriózních prodejců běžně vlastnících e-shopy – a to ať už se jedna o elektroniku, hadry nebo cokoliv jinýho.Ostatně od toho tam je i to info o prodejci kde se dá prohlédnout co je daný prodejce zač – nečteš nevíš :-)

          0 0
          • Flegmatik  

            Jsem z Marsu ze sektoru 75B :-) Ne, já to nikomu neberu, ale vždycky když mi někdo ukazoval nějaké nabídky nového zboží z Aukra, tak se to často dalo koupit i jinde, za stejné nebo menší peníze a bez nějakého prostředníka – Aukra. Jestli tam obchodují e-shopy, tak to je jejich věc. Jen to vypovídá o tom, že ten jejich e-shop zřejmě moc nefunguje. Já na ten server vlastně vůbec nelezu, protože je to vetešárna s licitováním prvního řádu.

            0 0
      • smith22  

        No, jo no :-)…od KORUNKY :-)…Když už jsi takový hazardér proč sis to alespoň nepojistil nějakým kamarádem?

        0 0
        • maajkee  

          Přesně tak, kamarádi jsou k tomuto účelu důležití :)

          0 0
          • jIrI___  

            Není to v podmínkách aukra zakázané?

            0 0
            • JSt  

              je a jestli se nepletu, nekoho za podobne praktiky uz aukro zrusilo.

              0 0
            • maajkee  

              Co je zakázané?

              Žádnou další registraci na svoje jméno mít nemůžeš a nemůžeš přeci zakázat kamarádovi aby se účastnil aukce.

              0 0
              • JSt  

                pak uz chapu, ze ti vubec nedoslo, zes prodaval kradeny kolo. :-)

                0 0
            • smith22  

              Na to ti odpoví můj kamarád Franta Koucourek :-)

              0 0
          • JSt  

            takze i na aukru podvadis…

            0 0
            • Vilém  

              Taky me prekvapuje, kolik lidi se timto hajzlovskym postupem bude jeste chlubit.

              0 0
              • maajkee  

                Nebudeme přeci tajit co je 90% rozumných lidí jasné :)

                0 0
                • Vilém  

                  Jo, tak kdyz ti prijde normalni delat podrazy a podobne postupy, tak tvoje vec, ja bych na toto kufr nemel. Vic a vic si seres do vlastniho hnizda.

                  0 0
                  • maajkee  

                    Jaký podrazy? Nejde o nic nelegálního.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Jasne, rikej si co chces, pro me toto je obycejnej podvod a podraz.

                      Uz si opravdu zacinam myslet, ze podobne jsi byl s kamaradem domluveny i ohledne toho kola. No co, kdyz se na to prijde, tak jsme kryti, neudelali jsme nic nezakonneho, ze?

                      Nejhorsi na tom je, ze jsi asi tak blbej, ze se tim jeste chlubis.

                      0 0
                      • maajkee  

                        Já si tím nechlubím, jen to netajím a v podstatě jsem neřekl o co vlastně jde.

                        Zkrátka člověk má kamaráda, kterej tu věc chce taky, co s tím naděláš že jo.

                        Nicméně stejně kola a v podstatě nic už přes aukro neprodávám, nemá to cenu, aukro chce velký provize.

                        A vem si, že tu provizi musíš zaplatit i když tu věc od tebe koupí ten kamarád, takže ono to není zas tak uplně výhodný.

                        Je to v podstatě jen takovej způspb reklamy. Lidi si spíš všimnou aukce ve který přihazuje víc lidí.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nechápu tu logiku, proč bych se při výběru měl ohlížet na počet příhozů? Počkám na posl. min. a hotovo…

                          0 0
                          • maajkee  

                            Taky to nechápu, ale je to tak :)

                            0 0
                          • Vilém  

                            Co ti je platny cekani na posledni minutu, kdyz nekteri prodejci aukci schvalne ukoncuji prave tu minutu pred koncem?

                            0 0
                            • maajkee  

                              To se mi ještě nestalo teda.

                              0 0
                              • Vilém  

                                Me ano. Byla to specialita jedne mistni clenky, ktera si vzdy vyzaduje pravo moderovat nejen svoje diskuse, ale i svoje aukce.

                                0 0
                                • maajkee  

                                  A i kdyby, ona má na to prostě právo, nevím co se rozčiluješ. Člověk dělá jen to, co mu to aukro umožňuje. Aukro je celkem zmetek. Pokud chceš normální obchodování, tak kupuj a prodávej jen na cyklobazaru atd. jako to dělám poslední dobou už i já, protoýže vím jak to ana aukru chodí.

                                  Navíc tím, že nějakou aukci vyhraješ nezískává právo tu věc dostat a opačně. Výhrou v aukci nevzniká žádný smluvní vztah.

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    Tim ze na to ma pravo, stejne tak jako v tvem pripade, si nejsem zcela jist. Aspon v dobach, kdy jsem se na aukru registroval, coz je par let zpet, bylo toto oboji proti podminkam aukra.

                                    V jejim pripade je to totez, jako kdyz si nekdo napise do aukce pooznamku, ze si vyhrazuje pravo na predcasne ukonceni aukce, ze prodava i jinde. Toto se v dobach me registrace vylozene zakazovalo.

                                    Bohuzel vsak aukro na toto sere, kdyz uz jde nakupovat i bez registrace, tak se z toho vytraci cim dal vic, ten prvek, ze aukce je neco vic nez obycejny bazar.

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Ukončit aukci můžeš kdykoliv, máš tam na to normálně regulérní funkci. Takže naprosto nic nelegálního. Aukro prostě nahrává různým fintám, tak to zkrátka je.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Jestli ono to s tím kradeným kolem taky nebyla nějaká náhodně zjištěná finta :D

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          Myslím, že celý život to bylo druhé kolo, které jsem prodával nějakýmu svýmu kamarádovi. Pak jsem prodával myslím ještě svýmu bráchovi asi 2 kola. To je celé, nic co by mě živilo.

                                          A žádná finta, prostě jsem přeprodal kradený kolo, tečka, není co řešit, já se k tomu přiznal.

                                          0 0
                                      • Vilém  

                                        Tak jsem se schvalne do tech podminek podival. A nemas pravdu, zrusit ji muzes jen v urcitem pripade a duvod musis byt schopen dolozit. Jinak je to zase povazovano jako poruseni pravidel, neboli podvod.

                                        4.7 ZRUŠENÍ NABÍDKY PRODÁVAJÍCÍM, ZRUŠENÍ JEDNOTLIVÉ NABÍDKY ČI OZNÁMENÍ

                                        4.7.1

                                        V případě, že dojde ke skutečnosti, která zakládá následnou nemožnost plnění (zejména zničení či krádež věci), má prodávající nárok na zrušení celé nabídky. V pochybnostech je však povinen takovou skutečnost prokázat.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          Přesně tak, musíš uvést důvod, když tu aukci ukončíš, ale to je přeci to nejmenší, promiň ale nechápu co furt řešíš. Tak tam nenakupuj když se ti to nelíbí, jednoduchá věc.

                                          0 0
                                          • JSt  

                                            driv jsem si o tobe nemyslel, ze ses takovej ksindl…

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              No jo no, holt jsem ocejchovanej, jako Reno Reyns, odpadlík, taky byl nevinej :)

                                              0 0
                                          • Vilém  

                                            Aha, takze bude dalsi kamarad, kterej ti dosvedci, zes to ztratil, pripadne ti to ukradli:(

                                            Driv jsem si myslel, ze jsi jen takovej blbouckej a semtam nedomyslis svoje slova a ciny, ale ty jsi fakt xindl, jak pise JSt.

                                            Jo a tady mas jeste neco k tomu prihazovani kamaradem.

                                            9.1 PRÁVA A POVINNOSTI UŽIVATELE

                                            9.1.1

                                            Uživatel nesmí sám ani prostřednictvím zástupce jakýmkoliv způsobem manipulovat s výsledkem nabídky a cenou jím nabízeného zboží. Uživatelem nesmí být prodávající ani osoba pověřená prodávajícím nebo zástupcem prodávajícího k tomu, aby zakoupila nabízený majetek do vlastnictví prodávajícího.

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              Nechápu o co go, já prostě jen nedržím hubu a veřejně říkám jak to je. Já sám jsem kamaráda použít defakto snad nikdy nepotřeboval, protože na všechno co jsem prodával na aukru jsem měl spoutu nezávislých zájemců.

                                              Ale znám spoustu lidí a mám i spoustu kamarádů kteří to tak praktikují a i když náhodou chci něco vydražit tak se neustále potýkám s neznámýma uživatelama s nula hodnocením, kteří zvedají cenu.

                                              Já prostě jen nejsem přizdisráč a srab, bohužel mi to škodí, ale abych radši držel hubu abych si neublížil, takovej jsem nikdy nebyl a asi ani nebudu.

                                              A jinak za těch 7 let co jsem se zaregistroval na aukro mám 162 kladných hodnocení a jedno záporný, takže vyloženě ksindl!

                                              0 0
                                              • Vilém  

                                                Jasne, ty nejsi prizdisrac a srab, ty jsi rovnou podvodnik, nebo spis ten, kdo nabada k porusovani pravidel a vubec ti to nevadi a nemas s tim problem. Kdyz to delaji kamaradi a znami, tak proc bys nemohl ty, ze.

                                                Rikej si co chces, svuj nazor jsem si udelal, svoje jsem ti k tomu rekl, nemam duvod se v tom dal rypat a myslim, ze i tobe by to prospelo.

                                                0 0
                                                • maajkee  

                                                  Věř, že mě je zase jedno jakej zrovna ty máš na mě názor. Já tyhle pseudomoralisty moc dobře znám.

                                                  Já prostě o špíně mljuvím, tak holt jsem pak ten terč. Nebudeme si přeci zbytečně mazat med kolem huby.

                                                  0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Jojo, ty jsi ten nejprimejsi borec tady.

                                                    To zes to neco tvrdil, co jsem ti pak vyvratil citacema z podminek aukra, te vubec nezajima. Nejak se k tomu treba vyjadrit, uznat svoji chybu, ze jsi nemel pravdu, te ani nenapadne.

                                                    Kdyz mi tu napses, at na aukru nenakupuju, kdyz se mi to nelibi, tak na to ti odpovim tak, ze aukro jsem uvital prave kvuli podminkam, ktere jsou tam dane, ktere dodrzuju a byl bych rad, aby je dodrzovali i ostatni.

                                                    Idea byla takova, aby se omezil pristup takovym, kteri si podminky vykladaji po svem a ruzne ojebavaji.

                                                    Stejne tak jako ty se tu stale stavis do role svateho, bych to mohl delat ja. Taky mi neni jedno, kdyz ten zavedeny system a pravidla nekdo ojebava a pak se tim jeste verejne chlubi, proto taky nedrzim hubu a reaguji na to, ac bych to mohl s klidem prejit a myslet si svoje.

                                                    P.S. Tomu, ze je ti muj nazor na tebe ukradeny, se naprosto nedivim. Ja jen, ze si i ostatni, kteri nereaguji, budou tvorit svuj nazor na tebe, ale to ti jaksi nedochazi. Tvoje volba.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Jednou jsem reagoval, na to o ukončení aukce, nicméně jsem viděl že se to minulo účinkem, tak na to další pravidlo už jsem ani neměl sílu reagovat.

                                                    Řekni mi jak kdo komu dokáže že toho či onoho kamráda přinutil spoluipracovat a že ten kamarád o tu věc opravdu neměl zájem?

                                                    To je prostě díra v pravidle, kterou mnozí využívají.

                                                    A navíc když někoho poprosí kámoš o výpomoc, tak většinou kámoši vyhoví, protože to jsou kámoši. Nevim jestli máš nějaký kamarády, ale tak to prostě chodí a zkus to pochopit.

                                                    Takže nemám moc kde uznat nějakou chybu. Aukro není žánej dobročinej spolek kamarádů alá Mirek Dušín, je to kapitalistický svinstvo se vším všudy.

                                                    A upřímně já vidím na světě daleko závažnější problémy než nějaký předčasný ukončování aukcí. Příjde mi to strašně malicherný. Měl bys svůj morální potenciál využívat uplně jinde bych řekl. Aukro je jen obchod, nic víc.

                                                    Tak to zase vidím já. Ty o mě ve skutečnosti nic nevíš, stejně tak jako jst a možná i další jiní, ale lidi maj prostě tendeci někoho odsuzovat a v dnešní době internetu obzvlášť. Víš prd kde a co já dělám dobrýho, jak se chovám k ostatním lidem na ulici, doma, v rodině. Ty vidíš jen pár těch špatných střípků a skládáš si z nich mozaiku o mně. Ale opravdu, víš prd.

                                                    Ale mysli si o mě co chceš, já nejsem rozhodně svatej, za život jsem udělal spoustu kopanců. Dost věcí mě mrzí a s dost věcma už nic neudělám. Ale to je prostě život. Nikdo není svatej a kdo tvrdí že jo, tak kecá.

                                                    0 0
                                                  • Advid  

                                                    Chápu obě strany a oběma musím dát za pravdu. Jako prodávající dám přednost transparentní aukci, kde vidím v průběhu trvání aukce, jak cena roste, ale jako kupující přihodím v posledních sekundách, abych to vyhrál. A o tom to je.

                                                    Pak jsou pravidla, která nahrávají spíše kupujícím. Třeba já se svými „povedenými“ aukcemi. Taky jsem si mohl vymyslet důvody, proč zrušit aukci, ale neudělal jsem to. Je pravda, že jsem to bral trochu i jako test aukra a jeho schopnosti stanovit tržní cenu, což selhalo.

                                                    A taky se musím zastat majkeeho – i já měl pojistku pro případ, že by cena byla směšná. Nakonec jsem ji nevyužil, ale jen blázen by dal aukci od koruny na předmět v hodnotě několika tisíc (pokud nejde o hodně sledované položky) a doufal, že se to vyšplhá na slušnou cenu a neměl pojistku. Možná by to fungovalo jinde, ale u nás ne. Pokud by se cena nevyšplhala, musel bych prodat nebo si vymyslet důvod, proč zrušit aukci. Není to košer, ale je to obrana proti individuím, která to mají jako živnost, levně nakupují, draze prodávají a vše samozřejmě podle pravidel. Jenže pravidla nejsou vše. Je tu i morální rozměr.

                                                    Do očí bijící jsou aukce, kde se prodávající vyloženě lísá (pečlivě zabalím, podívejte se na mé další aukce a pod.) a opět vše podle pravidel.

                                                    S aukrem končím. Mám pláště tady na bazaru. :)

                                                    0 0
                                            • Kubiczech  

                                              Důležité je tam slovíčko „zejména“. Že věc prodáš jinde zakládá nemožnost plnění úplně stejně jako zničení a krádež věci. Doložíš kupní smlouvou. Jestli to tam nemají ošetřené i nějak dál, tak je to podle mě v pořádku. Samozřejmě když na to dopředu upozorníš.

                                              0 0
                                              • Vilém  

                                                Prave se mi to cely nechtelo cist:)Zda tam je stale zakaz nabizeni a prodeje jinde, to jsem nedohledal, je to strasne dlouhy. Kazdopadne to takto bylo v dobach kdyz jsem na aukru zacinal a bylo to povazovane za jedno z nejvetsich provineni proti podminkach, po kterem nasledovalo zruseni uctu.

                                                0 0
                                  • alinceb  

                                    Výhrou v aukci nevzniká žádný smluvní vztah.

                                    To je nesmysl. Doporučuju pozorně si pročíst Obchodní podmínky Aukra – v tomto případě konkrétně odst. 3.2.4.:

                                    Jakmile prodávající po skončení Aukční nabídky kontaktuje navrhovatele, který formou tzv. příhozů (čl. 5.1.1) nabídl nejvyšší kupní cenu, považuje se toto za akceptaci jeho návrhu a uzavření kupní smlouvy. Dojde-li k tomu, že více navrhovatelů navrhne stejnou kupní cenu (tzn. kdy více navrhovatelů zadá stejnou maximální cenu dle čl. 5.1.2), považuje se za vítěze Aukční nabídky ten navrhovatel, který tuto maximální cenu zadal do systému nejdříve. Aukro sdělí prodávajícímu kontaktní údaje tohoto navrhovatele (vítěze Aukční nabídky).

                                    Pokud se nepletu, tak jsou dvě výjimky, pro které to neplatí – nákup nemovitosti a nákup dopravního prostředku (možná jsou i další, ale to si nejsem jistý).

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Jakmile prodávající po skončení Aukční nabídky kontaktuje navrhovatele

                                      Něco ti nedochází? :)

                                      0 0
                                      • alinceb  

                                        Příhozem v aukci jako kupující souhlasíš se smluvními podmínkami navrženými prodejcem a pouze mu jako kupující navrhuješ cenu (popř. množství). Pro tebe jako kupujícího vzniká minimálně povinnost odebrat zboží a zaplatit za něj navrhnutou cenu, pokud prodejce akceptuje cenu (tomu je prakticky učiněno za dost, pokud tě kontaktuje a pošle ti kontaktní údaje a navrhne způsob doručení).

                                        Navíc možnost zrušení dokončené aukce (neakceptace kupujícím navržených podmínek) je daná jasnými pravidly v přesně definovaných případech.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          Jenže je tam ta klička. Neuč mě to prosimtě znát, asi 3× se mi stalo že mi kupující odmítl prodat věc kterou jsem vydražil. Dvakrát jsem to řešil s aukrem a neúspěšně, z aukra mi jen napsali, že měl prodávající závažné důvody a případ uzavírají. Konec tečka, nazdar. Po třetí už jsme to ani neřešil a v podstatě už aukro skoro nepoužívám, je to prostě žumpa, tak to je :)

                                          0 0
                                          • alinceb  

                                            Myslím, že jsi to jen nechtěl řešit. Prodávající by v takovém případě měl doložit ty „závažné důvody“ a Aukro by je mělo poskytnout tobě, jakožto druhé smluvní straně, protože samo funguje pouze jako prostředník.

                                            0 0
                          • smith22  

                            Pokud má někdo v aukci nastaven automatický příhoz větší než kterej chceš dát ty tak je ti i ta poslední minuta nebo vteřina k hovnu :-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Je fakt, že nenakupuju (jednou Kup teď) a asi ani nezačnu…

                              0 0
                            • oddie  

                              Pokud má nastaveno víc než jsem ochoten dát, tak mi to může být naprosto šumák, když já bych tolik nedal.

                              0 0
                        • JSt  

                          libi se mne, ze tu domluvu s kamaradem z hospody ohledne kradenyho kola jsi nedementoval. :-)

                          podle me mame stesti, ze nedelas za vycepem. jinak by mrtvych bylo minimalne padesat. :-/

                          0 0
                          • maajkee  

                            Jo jo, jsem starej podvodníček a zlodějíček, někdo tu černou práci dělat musí, bez zla by nemohlo fungovat ani dobro! :)

                            0 0
            • maajkee  

              Nejedná se o podvod, navíc nevím skoro o nikom kdo mi pomoc kamarádů nepoužíval.

              Když něco dražím vždycky se tam objeví nenápadný pan X s nulouvým hodnocením co zbytečně zvedá cenu :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                vidiš, mě párkrát napadlo že by takhle šlo zvyšovat nabídky, ale přišlo mi to jako podvod a zlodějina, na kterou nemam žaludek.

                0 0
                • maajkee  

                  No jo no, jseš svatej :)

                  0 0
                  • roud  

                    Seš prostě sviňák :oD Trošku mě překvapuje jak to tu tolik lidí popudilo přitom nikdo ve skutečnosti neni škodnej ten co si to chce kouppit za tu cenu si to koupí a ten co nechce nekoupí a prodávající si taky přijde na své tak v čem je problém chápu morál ale zas bych to nepřeháněl na BF tu spousta lidí dělá svatoušky ale v realu jsou pěkný svině jen majk to napsal jako jeden z mála po pravdě :oD

                    0 0
                    • maajkee  

                      Přesně tak, nikoho tím člověk o nic neokrádá. Lidi jsou jen naštvaný že něco nekoupěj levně jak by si představovali.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      jj..samej mirek dusinovic:)

                      0 0
                    • JayDee  

                      Fizlove, moralisti a amatersti manipulanti s verejnym minenim nikdy nespi. A zejmena ti zdejsi jsou k smichu :) Chytte se za frnak, Vileme a JSt, honite to tady do absurdna :)

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    nejsem, ale nechlubim se tim a neobhajuju si to.

                    0 0
              • Advid  

                Já vím, v čem je háček. Aukro je od slova aukce. A moje představa je velká síň, kde se řekne vyvolávací cena a lidé postupně přihazují. Ale na tom aukru lidé nepřihazují pravidelně, ale až v posledních okamžicích a tím se to celé sere.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ono už je to vidět na počtech shlédnutí v prvních pár dnech. Jakmile máš pátý den jedno sledování, tak je to špatně. Dávat od koruny věc, za kterou požaduji několik stovek je naivní…

                  0 0
                  • Advid  

                    V tomto případě nemáš pravdu. Sledováno to bylo asi 13 uživateli od druhého dne.

                    K té naivitě v jiném příspěvku.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Já koupil v bazaru výprodejový model hodinek za 800,– byly nepoužitý, pův. se prodávaly za 3000,–. Bral jsem je jen kvůli řemínku, který stojí samostatně 700,– (přítelkyně má stejný model se zničeným řemínkem). Nakonec ho nechtěla, tak jsem koupil novou baterku s testem vodotěsnosti za 200,– a dal je na Aukro. Nakonec jsem byl rád, že jsem dostal 600,– a poštovné jsem hradil sám.

                      0 0
                • alinceb  

                  Cim se to sere. Prihazovani v posledni minute je nakupni strategie, ktera vede k vitezstvi v aukci a nakupu zbozi za nejnizsi cenu. Neni na tom nic spatneho a zadny podvod, narozdil od sichrovani kamaradem a predcasne ukoncovani aukci…

                  0 0
                  • maajkee  

                    Podvod je silné slovo a když už, tak ten podvod nikoho nepřipraví o finance nebo jakoukoliv věc, tak co je to pak za podvod?

                    Podvod je když si někdo nechá poslat prachy na účet a pak věc nepošle, nebo když na dobírku příjde cihla.

                    Já rozhodně uplně čisté svědomí nemám, kdo dneska má že, ale připadá mi že z toho někteří dělají kovbojku.

                    To jste nikdy nečeho tak trochu nezneužili? Nikdy jste si třeba netiskly tajně něco v práci, nikdy jste nejeli autobusem na černo? Příjde mi, že jsou tady všichni jako Mirek Dušín nebo že si na to spíš hrajou.

                    0 0
                    • pavlik6022  

                      1+

                      0 0
                    • fredy.k6  

                      Přesně tak. By mě zajímalo, jestli ty, co tu nejvíc řvou, mají všechen software v počítači legální. Tím už vlastně někoho o finance připravují ;-)

                      0 0
                      • maajkee  

                        Tak tak a všechnu muziku a filmy.

                        0 0
                        • alinceb  

                          To není nelegální…;)

                          0 0
                          • maajkee  

                            Přesně tak, teď si na to kápnul, stahovat to není nelegální, ale je to morální odpad a co navíc oproti těm kličkám v aukru, tady doopravdy někoho připravuješ o prachy.

                            Jakožto muzikant, byť na amatérský úrovni vím, co to je za práci udělat desku. Nás třeba deska stála 70 tisíc, všechno jsme si platili ze svýho a pak je fajn, když si od nás někdo tu desku za 2 kila koupil.

                            Poslouchám převážně nemainsteamový kapely od kterých si desky kupuju, protože jinak bych se cítil blbě.

                            Naší desku jsme jeden čas objevil na ulozto, nejdřív mě to sralo, ale pak jsem si řekl, no a co, hlavně když to někdo vůbec chce poslouchat.

                            Ale prosim Vás všechny, včetně tebe, zameťte si nejdřív před vlastním prahem, pak tady ze sebe dělejte ******** moralisty. Hoď kamenem kdo jsi bez viny!!

                            0 0
                            • roman 3D  

                              o tom že nejsi zasranej moralista jsi nás přesvědčil už poněkolikáté:-))))

                              0 0
                              • maajkee  

                                No ty mě zase o tom, že jsi zasranej moralista. Přitom máš doma nataháno spoustu porna, za který si nezaplatil. Styď se!

                                0 0
                                • roman 3D  

                                  ale zase na druhou stranu neděláme překupníky kradených kol a nesnažíme se s každým ******* a tvářit se navenek jako Mirek Dušín:-)

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    Já ze sebe Dušína nedělám, já svatej rozhodně nejsem, mám svý mouchy, ale rozhodně nejsem z podstaty hajzl a v podstatných věcech co se skutečně týkaj života mám morálu až až. Ale to už je opravdu to poslední co tady píšu.

                                    0 0
                                    • roman 3D  

                                      je fakt že přeprodávat čórku okradenýmu bikerovi zas takový podstatný terno není, múžeš bejt na sebe hrdej:-(

                                      0 0
                            • alinceb  

                              Nechme toho, tebe se*ou stahovači hudby a mě podvodníci/pře­krucovači pravidel na Aukru – každý má něco, co mu vadí…

                              0 0
                              • maajkee  

                                No jenže já vás tady za to neodsuzuju, protože vím, že sám taky nemám uplně čistý svědomí.

                                A zkrátka mě sere, když někdo zbytečně moralizuje a sám aniž by si to možná uvědomoval, taky dělá něco né uplně košér.

                                0 0
                            • roman 3D  

                              už ani alinceb ti neleze do zadku…tolik:-)

                              0 0
                  • Advid  

                    Ber to jako můj subjektivní názor vycházející z porovnání s aukcemi v aukčních síních. Prostě jsem asi idealista a představoval bych si aukci na netu stejně, což nejde.

                    0 0
                    • alinceb  

                      No to nejde no…ono taky aukce není to samé co dražba. A vůbec mi přijde, že ty i Michal máte trošku zkreslený pravidla aukra…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Michal proste popsal jak se to casto dela…:-/

                        0 0
                        • alinceb  

                          No nevím…možná často a někomu to přijde normální, ale mně rozhodně ne. Pokud prodávající má představu o minimální ceně, za kterou by to chtěl prodat, tak ať ji napíše jako počáteční částku a nebo něco málo pod. Umělé navyšování ceny u aukcí „Od koruny“ mi přijde nesmyslné a ubohé…

                          Navíc riskuješ, že zaplatíš provizi Aukru za dokončený prodej.

                          0 0
                      • maajkee  

                        Byli jste třeba někdy někdo na dražbě co dělá většinou nějakej úřad, kde se dražej zabavený věci? Já jsem jeden čas pár takových objel, když jsem sháněl auto. Kupodivu skoro na všech byl ten samej týpek co vždycky zvednul cenu do přibližně trží ceny a pak už byl ticho, náhoda? :)

                        0 0
                        • alinceb  

                          Jak to spolu souvisí?

                          0 0
                          • maajkee  

                            Že by tajemný přítel krajského úřadu? :)

                            A nedělám si iluze, že když se dražil třeba obraz od Kupky, že tam nebyl nebo nebyly taky fiktivní přihazovači.

                            0 0
                            • alinceb  

                              U obrazu od Kupky by fiktivní přihazovači zcela jistě nebylI potřeba…;)

                              0 0
                              • maajkee  

                                Zdá se mi, že nechápeš smysl fiktivního přihazovače, jistě že zájemců bylo dost, ale mohl se prodat o nějakej ten miliónek levněji, je třeba pořádně kupující nabudit, dostat do varu, to je to oč tu běží a sichr je sichr :)

                                0 0
                                • alinceb  

                                  Zrovna u toho Kupky by takové fiktivní přihazovaní mohl být poměrně drahý špás. Pravidla aukce a pravidla dražby jsou trošku odlišná. Na dražbě se ťukne kladívkem a platíš…u Kupky třeba pár desítek milionů…

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    Taky nedaj tam nikoho blbýho že :)

                                    Ale to je fuk, já už tady končím. Naštěstí je tady i pár normálních nepseudomoralistů a s pseudomoralistama je to boj, který se nedá vyhrát, takže v podstatě se není už o čem bavit.

                                    0 0
                        • Smazaný účet  

                          a ten týpek si řiká: to je zajímavý, zas je tady ten vocas co zvedne cenu a já to musim přehazovat.

                          0 0
                      • Advid  

                        Asi máš pravdu. Každopádně už jsem s aukrem stejně skončil.

                        0 0
                        • alinceb  

                          To ale není problém Aukra, ale tvůj. Obchodní strategii musíš přizpůsobit charakteru prodávaného zboží. Pokud to neuděláš a roboticky všechno nabídneš „Od koruny“, tak je to pouze tvoje riziko…

                          Aukro principiálně není špatné, naopak si myslím, že je to propracovaný a poměrně bezpečný způsob obchodování.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          no ono kdyby se po kazdem prihozu prodlouzil cas o 30s tak by to bylo presne jako drazba v aukcni sini… protoze tam taky kupujici nemaji casovy limit. A na to jsi se nechal nachytat…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            To by dost prodávajících uvítalo, ale taky dost kupujících (co maj přesný čas) naštvalo. :-) Nehledě na to že by vzniknul docela slušnej chaos, bys musel v jednom kuse refreshovat abys věděl kdy aukce skončí. Dyž už tak aspoň dvě minuty.

                            Ovšem problém zakladatele vlákna by to imho neřešilo.

                            0 0
                            • Kouba_2005  

                              Mám pocit, že nějakej takovej systém je na mimiaukce.cz. Žena tam kupovala věci na malou, tak jsem poočku sledoval. Blbý na tom je, že nikdy nevíš, v kolik taková aukce skončí, když je velkej zájem :-)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                jj někde to takhle existuje… musis proste nabidnout dobrou cenu a doufat ze te nikdo neprehodi :)

                                0 0
        • ulipik  

          od korunky dávám pokud je mi jedno za kolik se to prodá. Tohle je ale hnus.

          0 0
    • Smazaný účet  

      100

      0 0
    • KarY.1  

      na Aukru nakupuji normálně, osobně v ČR bude známější Aukru už kvůli tomu, že dává peníze na reklamu a je viditelnější než hyperinzerce,cy­klobazar atd. Koupil jsem pár desítek věcí, zatím žádný větší problém a pár desítek věcí jsem i prodal , troufám si říct, že taky žádný problém. Na aukru nakupuji spíše běžné věci – oblečení pokud vím velikost atd. prodal jsem tam aji kolo- Na cyklobazaru je ok to, že tam není elektro, erotika atd. ale jen kola,díly + příslušenství. Další věc, že lidi na auktu (alespoň jsem se s tím moc nesetkal) nechcou slevnit ze zboží nějakou částku, to se stává u cyklobazaru, bazošu atd. kde je cena relativně pevně nastavena.

      0 0
      • alinceb  

        Další věc, že lidi na auktu (alespoň jsem se s tím moc nesetkal) nechcou slevnit ze zboží nějakou částku, to se stává u cyklobazaru, bazošu atd. kde je cena relativně pevně nastavena.

        Tohle moc nechápu. To jako že něco vydražíš a pak chceš slevu a nebo myslíš KupTeď aukce?

        0 0
        • KarY.1  

          jo myslím v aukci kup ted…při přihazování s tím člověk nic neudělá, ale při pevnější ceně jako ,,Kup teď´´ sem se s tím teda opravdu moc nesetkal. Takhle to bylo myšleno. Příklad : prodával jsem pláštěnku na kolo od northwave – na aukru byla stejná cena s přihazováním tak i jako Kup ted a stejná cena byla na cyklobazaru a bazoši. 90% lidí z cyklobazarů atd mi psali ohledně slevy, jestli se na tom ještě něco málo nejde udělat atd., ale na aukru nic takového.

          0 0
          • alinceb  

            Protože Aukro je primárně aukční server a ne bazar…;) Aukro na slevy není ani stavěné, tak nikdo nepočítá s dojednáváním ce­ny…

            0 0
    • maajkee  

      No nedalo mi svědomí, když tady do mě někteří šili a sám jsme se udal na aukru.

      Zde posílám mailovou komunikaci :)

      Dobrý den pane Drtino,

      ano, toto jednání je v rozporu s našimi pravidly. Nyní Vám blokovat účet nebudeme, v případě, že v budoucnu opět dojde k tomuto jednání, zablokování Vašeho účtu zvážíme.

      S pozdravem

      Lenka Urubková

      Aukro tým

      http://www.aukro.cz

      Aukro doporučuje: plaťte u nás rychle, jednoduše a on-line přes PayU

      01/07/2013 09:20 – maajkee wrote:

      Dobrý den,

      mám morální problém. Za dobu co jsem registrován na aukru, v únoru to bude již 8

      let jsem se dopustil párkrát jednání, které je pravděpodobně proti pravidlům.

      Asi 3× jsem uskutečnil příhoz v kamarádově aukci, za účelem zvýšení ceny. Jednou

      jsem o to samé požádal kamaráda já sám.

      Jsem ochotný nést následky a pochopím, když kvůli tomu mi bude zablokován

      uživatelský účet.

      Co navrhujete?

      Děkuji za odpověď.

      S pozdravem Michal Drtina.

      0 0
      • jIrI___  

        :D ty se tu svoji místní pověst snažíš ze všech sil vyžehlit, držím ti palce.

        0 0
      • Bafoon  

        omg ty jsi normálně psychouš :-D

        0 0
        • maajkee  

          lehce :) nebaví mě to pořád o tom aukru poslouchat, tak jsem se zkusil udat, když mě jakef srovnává s politikama který kradou, tak ať mi ukáže nějakýho kterej se taky dobrovolně udal :)

          0 0
          • Bafoon  

            mno… puberta ve 30ti :-) já být tou paní, napsal bych ti něco ve smyslu – Děkujeme, že jste se rozhodl ukončit svůj uživatelský účet.

            0 0
            • maajkee  

              To víš, dokud člověka nemá děcko a nemusí být vzorem, tak může být puberťák :)

              0 0
              • Bafoon  

                mnoooo…počkej počkej :-D mé malé Duši jsou 3,5měsíce a jak se na mě začne tlemit tak končím. Upřímně lituju Lucku až se s malým bude dát blbnout víc :-D vzor nevzor

                0 0
        • alinceb  

          …Asi tak. Přes zimu neni do ceho rejpnout, tak mu trosku jebe…:D

          0 0
      • Kouba_2005  

        Z toho vyplývá, že by se to asi dělal nemělo, ale když to uděláš, tak se stejně nic nestane, resp. zváží a pak se nic nestane.

        Jinak toho cejchu se asi jen tak nezbavíš, zbytečně plýtváš energií. Chápu, že v zimě je málo práce a lidi ti nenosí kola v krabici, ale udávat se na Aukro … nechápu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        máš bod. :-)

        0 0
      • McBlacky  

        tohle už je fakt jen na LOL

        0 0
      • Smazaný účet  

        zabijaku:DD

        0 0
      • Kamikaze 591  

        No, zajímalo by mě, co si ta ženská říkala :D

        0 0
        • roman 3D  

          asi to samý co my po tom co poslední měsíce předvádí:-)

          0 0
          • Zlatka  

            cituji:..jsem tak hodnej a počestnej kluk :)

            Takže si udělej v tom hodnocení pořádek už.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Už jste prováděli osobní identifikaci pro PayU na výzvu z Aukra?

      (chtějí scan OP a výpisu ú.)

      0 0
      • jIrI___  

        Zatím mi žádná výzva nepřišla.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vážení zákazníci,

          některým z vás dnes od nás mohl přijít prázdný e-mail. Jednalo se o technickou chybu a její příčiny ověřujeme. Za to se omlouváme. Zároveň původní e-mail v plném znění přeposíláme ještě jednou, abyste o tyto důležité informace nepřišli.

          Rádi bychom vám připomněli důležitou změnu, která se vztahuje na používání online platebních metod od PayU.

          Abyste i po 20. 9. mohli online platební metody nabízet svým zákazníkům a umožnit jim používat více platebních metod než jen bankovní převod nebo dobírku, je třeba se osobně identifikovat.

          Informace, jak rychle a jednoduše provést osobní identifikaci, naleznete zde http://redir.info.aukro.cz/r/….

          Pokud indentifikaci neprovedete do 20. 9. 2014, budete moci i nadále využívat svůj Aukro účet, ale bez možnosti online plateb PayU. K dispozici budete mít dobírku nebo standardní bankovní převod.

          Nutnost osobní identifikace vyplývá ze zákona regulujícího boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu (tzv. „AML zákon“).

          Děkujeme vám za pochopení a přejeme příjemný prodej či nakupování na Aukru.

          Vaše Aukro

          0 0
          • Richards  

            No žádná škoda přijít o PayU… Čekat na ten výběr je celkem pruda. Bankovní převod a dobírka bude úplně stačit ;-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.