• vojta2004

    Ahoj

    mám problém, nemůžu seřídit řazení. páky jsou alivio, přehazka je deore a kazety je sramm, vše je 8mi kolečko, ale nechce se mu z 8. na 7. ale pak nahoře skočí hned z 3. na 1. a to tam dávam dvojku … neni to tim že je to tak moc různých komponentů?

    díky

    0 0
    • vasek80  

      Máš ohlou patku, určitě ti padlo kolo na hazku.

      0 0
      • vojta2004  

        tu sem měl vyndanou a položenou na rovný desce a vypadá že je v poho

        0 0
        • vasek80  

          To že je na skle rovná neznamená, že je rovná v rámu. Patka se musí rovnat v daným rámu. Obzvláště pokud už to dostalo nějakou ranku. To nefunguje tak že dáš novou patku a řadí to.

          0 0
      • Azmir  

        Tak to už bych kupoval asi 3 patky, řekl bych že to je pouze špatně seřízené, zkusil bych si pohrát s lankem přehazovačky.

        0 0
        • vojta2004  

          hraju si s nim už přes hodinu… ale nejdou jen nějaky prevody.pri stejnym nastaveni se od malejch nechce odlepit a kdyz tam doskacu tak zase na velkejch jde o dva

          0 0
          • Azmir  

            Seřízení hazky je milimetrová práce a chce to stojan a nebo nejlépe 4 ruce, zkus lanko o setinky milimetry povolovat a dotahovat až se dostaneš do tíženého cíle, pokud mám hazku hodně rozladěnou, tak jí taky seřizuju půl hodiny ;-)

            0 0
            • vojta2004  

              tohle je u kamose, ja mam 3×10 XT a serizovani mi nedela problemy , ale tady se mi nejak nedari :(

              0 0
              • Azmir  

                Taky z toho občas nervím, než to dotáhne k vysněnému cíli a perfektnímu řazení, ale chce to trpělivost a posouvat fakt po miniaturních kousíčkách.

                0 0
            • pepek  

              Až tak, jo? A jak to docílíš? Já mám asi nějaký šunt, kde to jde ladit jen asi tak± o desetinu.

              0 0
              • Bysto  

                Dorazy máš nastavené? Hazku vždy Nastavujěm pri zaradenom 2. Alebo predposlednom stupni, dostwlujem aby mi radila celu kazetu medzi a potom nastavim dorazmi 1. A posledný stupeň. A ináč lanko netreba posúvať na hazke, stačí točiť tým koleckom na radeni

                0 0
            • vasek80  

              To je blbost. Když je rovná patka a měním třeba lanko, tak jen povolím štelování u řazení a na nejmenším převodníku jen lehce napnu lenko a utáhnu jej. Pak jen dotahuji na přepětí u řazení než podřadí vyjedu nahoru a dolů, maximálně +/- 5 otáčky a za minutu to mám seřízené.

              Ty tvoje desetinky jsou kravina, zrovna Deorko mám na Authoru a minimálně 3 zoubky na každou stranu od ideálně seřízeného řazení na šponováčku žádnej efekt nemají. Když máš křivou patku, tak se nediv, že se s tím se..š. Déle jak 2 minuty když se nesahá na dorazy to musí seřídit každej i po slepu jen po poslechujak to skáče.

              0 0
            • Vilém  

              Setinky mm, to je skoro jako nejaka technologie NASA:)

              Prvne bych porovnal hak, pak az resil setinky.

              0 0
          • Mamut  

            Nieco podobne som zazil, ked som montoval inverzny Deore salter. Proste doslova sa salter pohyboval „rychlejsie“ nez mal. Sirku 9-kazety dosiahol uz pri 7 skokoch (takze 8 polohach) na packach. Vsetko relevantne bolo na 9-kolo. Trocha som to poriesil tym, ze som lanko na saltri uchytil z opacnej strany srubky, cim bolo uchytene dalej od bodu otacania paralelogramu a rovnaky tah lanka hybal saktrom o trocha menej. Nejak to chodilo, ale stale to nebolo nic moc.

            Nakoniec som ho predal a nahodil klasiku je dobre. Ono cela ta kupa inverzu bola z nedostatku informacii v inzerate, ale ked som ho uz mal, tak som si povedal, ze to skusim.

            Takze skus uchytit lanko dalej od bodu otacania paralelogramu, skrati to drahu, o ktoru sa salter posunie pri 1 cvaku na packach.

            0 0
            • vojta2004  

              díky za radu, jelikož si to skládal sám, tak mě nenapadlo kouknout jestli vůbec dobře chytil lanko… jsou mezi náma i taci umělci :D … třeba že přesmyk neřadil velkou placku…aby ne když byl nízko a zasekl se o velkej tác už přesmykač :D :D … toho sem si všiml hned :D

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.