• děd (ek)

    to: „Kudrnatým albáncům“ z Bukovinky (mastihuba, motyll a spol.) = V SEDLE PŘES SEDLA ALBÁNIE NA MTB, viz www.kudrna.cz/…_zajezdy.php?…

    Ať Vám to šlape a užijte si to.

    0 0
    • Jaroslávek  

      To je něco pro mladý pardály !-)

      0 0
    • děd (ek)  

      P.S. jak to bez ní přežijete?

      0 0
    • mastihuba  

      tak malá ochutnávka než bude web. :)

      0 0
    • speedy gonzales  

      taky cekam na nejake pekne shrnuti

      0 0
      • mastihuba  

        já něco vypotím, ale teď nějak nemužu chytit vlákno a přemýšlím jakou tomu dát formu. Taky bych to nechtěl jen tak suše popsat, to si každej může přečíst u Kudrny. Spousta zážitků je nepublikovatelnejch veřejně, protože se netýkají jen mne.
        V zásadě pohodovejch 17dnů. Spousty krásných výhledů, deptající vedro kolem 40°C ve stínu. Cesty vesměs půl dne nahoru a půl dne zase dolů. První týden jsem ustál vcelku v pohodě. Druhej týden začal žaludečníma a střevníma problémama, který vyústily dehydratací a totálním kolapsem. Dva dny jsem strávil v autobuse jenom o vodě, protože nic jinýho žaludek nebral. Naštěsí jsem se z toho rychle sebral, takže zbytek cesty jsem si ještě užil.

        0 0
    • camron  

      Nádherná příroda. Muselo to být super…

      0 0
    • Zdena  

      To me mrzi ze jsem uz letos v breznu nechytl volny misto… Snad pristi rok to vyjde.

      Z Rumunska-jih, ktery jsme si dali ako náhradu jsem totiz docela zklamanej.

      0 0
      • AdeptRendl  

        Je rumunsko-jih tam jedu v srpnu. Muzes mi prosim rict co te zklamalo?

        0 0
        • Zdena  

          V cervenci tam bylo relativne dost velmi pomalych lidi. Myslel jsem si, ze kdyz to kudrna oznacil jako kat.4, mohlo by to nektere lidi odradit, ale nestalo se. Takze ti co jeli na spici porad cekali. Ja to parkrat zkusil, ale styl jizdy jet- slezt z kola, vychladnout- zase jet a tak porad dokola mi ani trochu nevyhovoval. Vzadu se zase jelo pomalu. Me tam proste chybela moje vykonostni kategorie, ktera by jela relativne pomalu, ale za to porad. Teoreticky jsem mohl jet sam podle mapy, ale ja chtel proste jen slapat. Ke konci jsem to uz taky pojal jako „vylet na Kokorin“, fotil si kazdou kyticku a kazdej kopec (prestoze podobne fotky moc nemusim).

          Jinak organizace, volene trasy, priroda, jidlo, vsechno paradni. Takze ti preju at mas stesti na lidi.

          0 0
          • AdeptRendl  

            Diky. Byl jsem naposledy na dvou bikovejch zajezdech a nikdy tam vylozene sneci nebyli. Vetsinou se v kratkych prestavkach cekalo az se skupina sjede, ale to stacilo na vydejchani a udelani par fotek. Tak uvidim.

            0 0
    • Motyll  

      Pozor vyžaduje FlashPlayer. Jedním klepnutím levým tlačítkem myši na fotku se přepne na dlaší.

      web.telecom.cz/kar­los2053/Albani­a07/index.html

      0 0
      • Polka  

        Lezet vcil v te lagune nebo jezirku nebo co to je s tou pruzracnou vodou…nadherna predstava, kdyz je v kanclu 30 stupnu :-)

        0 0
      • miche  

        Krasne fotky (hlavne ty hory parada), cim je to foceno, zrcadlovka bo lepsi automat ???

        0 0
        • karlos2053  

          Byl to automat, Canon G3 4Mpx, foceno do RAWu a upraveno v Zoneru. Starý dobrý stroj, který bych rád vyměnil za něco novějšího, ale na trhu nic podobného jako G3 NENÍÍÍÍ!! auu a s zrcadlem se mi tahat nechce (ono i G3 je dost velký).

          0 0
    • Pablo  

      Chtěl bych se zeptat, jak dopadly kola (myslím tím přepravu), ale po prohlédnutí fotek mi přišlo, že to účastníci nějak extra neřešili ani když to šlo (poházený kola v místech kde šly opřít), takže nevím, jestli tam byl někdo taky takový detailista co ho štve každý nový škrábanec a dostal bych objektivní odpověď. Nebo snad byl? :)

      0 0
      • mastihuba  

        A když spadneš tak kolo přelešťuješ v autolakovně?

        no ti co byli hodně opatrní měli kola omotaný instalatérskou pěnovou izolací, ale aby někdo řešil opření nebo položení tak takovej tam snad nikdo nebyl. Spíš to věčný povolování a utahování řidítek a sedlovek byl vopruz.

        0 0
      • Motyll  

        Kolo ti dopadne jak se o nej postaras. Byli tam jedinci (zdravim Sopyho) co si pred kazdym prejezdem kolo peclive obalili. Ja mam kolo na jezdeni a ne na vystavu a taxem to moc neresil… Bacha je potreba davat jen na hadicky a prehazku. Jinak bus byl vybaven nosicem, do ktereho se musel povolit predstavec a otocit rodla. To me trochu deptalo :(

        0 0
        • Pablo  

          Přesně jsem věděl, že si o takový odpovědi koleduju :)) (výstava/ježdění). Jenže jde o to, že u některých cestovek se můžeš snažit jak chceš a díky jejich držákům/chování/.. ty kola stejně dopadnou hrozně. Nevím proč bych ho měl za jednu dovolenou domrvit jen přepravou víc než za 5 let ježdění. Pády neřeším, holt se někdy stane. Šlo mi o to, jak to maj řešený u Kudrny, protože třeba zrovna ta Albánie by mě lákala. Foto kol v těch držácích by nebylo?

          0 0
          • Motyll  

            To bohuzel nemam. Ale zkusim popsat. Z Karosy vymontovana 1/4 sedadel a misto nich nasroubovany uchyty na kola. Je to sice na tesno, ale protoze si tam kolo instalujes vzdy sam, pohlidas si to. Takze par izolantu na trubky a suchace a mas kolo v klidu a bez skrabancu z busu. Stejne to ale omlatis pri nekolikakilome­trovych sjezdech po albanske „sotoline“ :)

            0 0
          • wertigo  

            drzaky, ktere se sou namontovane v buse skoro absolutne zabranuji poskrabani kola. opruz je neustale povolovani predstavce a vytahovani predniho kola.

            ve vleku ktery se taky pouziva dostane kolo daleko vice nafrak, takze jestli nejedes Albanii kvuli poskrabani kola tak se bat nemusis, vis naprdel dostane pri tamnich sjezdech…

            0 0
            • Pablo  

              Díky za odpovědi, sjezdů se zas tak nebojím, když jsem to nedomlátil toteď, tak snad to albánský kamení by to přežilo zrovna tak.

              0 0
    • Santus  

      tak jsem mrkl na ty vase fotky, musela to byt parada, to by me lakalo, jedna z poslednich divocin. Rad bych se taky dozvedel neco z vasich zazitku, tak az budu nekdy na Buku tak pokecame.

      0 0
    • speedy gonzales  

      pekne to mate kluci..palec vzhuru

      0 0
    • ondra77  

      Jedu Albánii s Kudrnou letos v září, takže díky za fotky.

      Muže někdo Albánii porovnat s jiným dříve odjetým zájezdem?

      0 0
    • ondra77  

      Jedu Albánii s Kudrnou letos v září, takže díky za fotky.

      Muže někdo Albánii porovnat s jiným dříve odjetým zájezdem?

      0 0
      • wertigo  

        albanie super, bo tam bylo malo lidi, krasne hory, dobri lidi.

        jinak z pohledu CK Kudrna uplne standard co vzdycky, akorat se jede bez vleku na kola, jede min lidi. trosku opruz je davat kazdy den kola do busu, ale jinak to asi resit nejde(prejezdy mezi koncem etapy a noclehem).

        0 0
      • Motyll  

        Byl jsem s Kudrnou poprve, ale mel jsem pripominky. Klidne je zverejnim, stejne jsem je napsal (nejen ja) na ten pamflet co rozdavaji na konci zajezdu.

        1. strava – zvolena strava az na jednu dve vyjimky neodpovidala cyklisticky orientovanemu zajezdu. Napriklad cesnekovo-syrova pomazanka k snidani atd…
        2. itinerar – lisil se i o nekolik km, pruvodci nebyli schopni poradne popsat krizovatky, narocnost trasy
        3. hlavni pruvodce – cekal jsem nejaky informacni servis, ovsem pokazde kdyz zacala v buse „prednaset“ to, co jsme jiz meli vytistene vcetne gramatickych chyb kterym se smala jen sama, nedozvedeli jsme se nic…
        4. ubytovani – jak vypada cyklista kdyz ujede 90 km v prachu

        ve 40st vedru asi nemusim popisovat. A kdyz vas „pruvodce“ donaviguje k mistu ubytovani kde tece u hlavni silnice curek vody (nepitne) mate chut ho zabit. Nebo proc spat na mistnim smetisti (myslim to u te pevnosti) kdyz 3 km dal je nadherna plaz. Atd… Nechci aby to vyznelo, jako ze jsem rozmazlenec, co mel jet radeji do Egypta all inclusive – ono by to vyslo o dost levneji -, ale ze za sve penize ocekavam nejakou sluzbu. A to se holt ve spouste veci nestalo.

        Nicmene nase hlasita argumentace (snad) zapricini, ze ten zarijivy zajezd bude mit nektere veci vychytanejsi. A byt toto mozna vyzniva negativne jsem z Albanie nadsen a vrele doporucuji!

        0 0
        • mastihuba  

          bych to tak taky viděl.

          rozmazlenec možná ne, ale baletka určitě. :)

          0 0
        • wertigo  

          no tak taky se rozepisu jak bylo loni:

          ad strava – ta pomazanka by mi zrovna jela, ale nam treba dali po 90km, hole testoviny s kecupem – nic vic, ani konzerva masa nebo syr, bylo to chudsi nez jine zajezdy si myslim

          ad eliska – sem jim napsal do toho dotazniku, zatim nejhorsi pruvodce co jsem s nima jel(4×), furt blbe vysmata a nakonec nas nasrali kdyz jsme odjizdeli z dubrovniku ve 12:00 aby mohli byt vcas doma, 80%chtelo zustat u vody a jet pres noc s navratem odpoledne do Brna(jak bylo psano v itinerari)

          ad curek vody – jo to bylo loni taky super, zvlast zenske kdyz se umyvaly a majitel toho obchodu si dal ven zidli a na ty svlecene zenske do plavek cumel jako na TV kdyz se umyvaly

          ad smetak – jo to byl zazitek tam najit flek pro stan(jestli to teda bylo kousek od te ponorkove zakladny), same lejno

          ad orientace – s nama byl jako doprovod taky Honza Vlasak a ten ty trasy popisoval celkem detailne(kde vzit posledni vodu pred kopcem atp.), navic na mapach a itinerarich pri narocnejsich etapach byly dopsany rucne jeho poznamky, orientacni body, voda atp. s orientaci problem nebyl

          0 0
          • Motyll  

            Tak to me fakt nadzvedlo :( add Honza Vlasak – my meli SMULU, ze HV nejel, tudiz popis od Elisky stal za starou belu. Jen dve etapy byly popsany od nej a to sedelo. Takze bych pro vsechny zajemce pridal jeste jedno doporuceni, zavolejte do Kudrny a zeptejte se zda pruvodce bude Eliska Malikova. Pokud ano – pripravte se na nejhorsi :(

            A to jeste vubec nezminuju pruvodcovske superstroje, ktere byly dobry tak Dunajskou cyklostezku a ne na tenhle zajezd.

            0 0
            • mastihuba  

              bych jen podotkl, že všechny etaby byly orientačně velmi jednoduchý, což je o důvod víc aby to mohli mít v cajku.

              mě tedy stačilo vědět že jedu z místa A do mista B. Kilometry sem moc neřešil.

              0 0
              • mastihuba  

                většinou stejně nebylo kde odbočit

                0 0
              • wertigo  

                no me vzdy celkem bodlo kdyz sem videl poznamku od Honzy Vlasaka, ze hospoda na kopci nebo voda je cca na 70km atp., bo nekdy jsme toho meli fakt dost a tak bylo super vedet jak blizko/daleko sme od daneho bodu.

                0 0
        • wertigo  

          jinak bych neveril, ze po vasich vytkach neco do zari zmeni. My loni reptali nad nekteryma vecma uplne stejne,a ted jak vidim jste to meli stejne(beze zmen)

          ono je nutne jeste vzit v potaz ze treba to ubytovani od smetaku bylo 3km, ale byl tam taky flek na autobus? byla tam pitna voda na vareni(tohle lze resit barelem vody, delaji to tak)?

          • vzdycky je co zlepsovat
          • nikdy se 100% nezavdeci vsem
          0 0
          • mastihuba  

            v zásadě jak to popisuješ tak se 100% nic nezměnilo, akorát ke špagetám přidali „maso?“, kterým stejně všici nakrmili rybičky. Zaráží mne s jakou neochvějnností nám lhala s tím že minulým turnusům tydle věci nevadily.

            0 0
            • wertigo  

              vubec jsem nechapal jak na tom lezaku chce jezdit v tom terenu – taky nejezdila, byla s nama mozna 2 posledni etapy(nechci kecat je to uz rok) a dokopce se stejne nechala vyvezt,jinak trandila busem nebo v dodavce.

              honza vlasak to byl jinaci borec, jel vsechno jako my, nic nevynechal, jak ten v tom terenu jezdil cumel jsem jak puk, a vzdycky se motal tak nejak s nama(i posled­nima), nebyl problem se ho na neco zeptat vzdycky rad poradil, navic to tam znal, mel to projete. borec.

              0 0
            • Motyll  

              Kdo posle link na tuhle diskuzi do KUDRNY? :)

              0 0
    • Motyll  

      Tak letosni vylet do Albanie s Kudrnou byl pry jinaci. Mate nekdo nejake fota?

      0 0
      • Howgh  

        zdar,  Z minulých zájezdů zůstala  dvoudenní etapa od Marka přes Theth do Mesi a dál až v podstatě do Fushe Arez. Dál to bylo nové. Též etapa z Gusinje horama Prokletí byla v podstatě nová. Dřív se od Skadaru sjelo jen do Tamary a zas zpět. Já jsem si tohle projel letos po prvé — ůža krajina jako všude v Albanii.

        Mohli jsme se potkat ve Fushe Arez. Dojel jsem tam na těžko ve čtvrtek večer – v pátek celý den lilo – odjel jsem odpoledne s dalšíma kamarádama domů tou béžovou Avií, co jste kdesi taky potkali.

        Pár fotek – hlavně z předloňska

        http://www.hedvabnastezka.cz/…ra/index.php?…

        0 0
        • Motyll  

          No me prave zajimali ty nove useky. Kamosi co tam byli bohuzel prisli (vlastni blbosti) o fotak… Tak jsem myslel, ze nekdo z BF tam byl. I tak diky za pekne fotky.

          0 0
          • Howgh  

            Z Kruje do Burrelu jsem to projel v r. 06, když jsem se trh od zájezdu

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.