Aksium 2010 vs Ksyrium Elite 2008

11 nepřečtených
  • vajda65

Ahojte viem že tu bolo viacero podobných tém, ale žiadna nie s týmito dvoma modelmi.

Ktoré myslíte že je lepšia voľba?

Aksium 2010 alebo Ksiriumy 2008?

V gramáži vychádzajú 2010 už dosť podobne ako Ksiriumy 2008, je tam rozdiel iba pár gramov.

Výhoda Aksiumov je že sú v čiernej farbe na rozdiel od tých ksiriumov ktoré sú iba v striebornej.

Je pravda že ksirium je vyššia trieda ale zas sú o dva roky staršie, technika ide dopredu a neviem či náhodou v konečnom dôsledku nebude aksium 2010 možno kvalitatívne veľmi tesne pri ksiriume z 2008.

Budem vdačný za rady lebo sám sa neviem rozhodnúť.

0 0
    • jecnak  

Predne bych si overil realnou vahu obou kol. Abys pak nebyl zklamany jako spousta lidi z 2009 Aksii.

0 0
      • vajda65  

no

http://www.kolokram.sk/…uct_info.php?…

1790 gramov aksium 2010

ksyrium 1660 tj rozdiel 130 gramov

http://www.bikesport.cz/…brne-08-akce

0 0
        • Hádě  

920+770=1660?

0 0
        • kubad  

moje Axia 2008 měli 1905g tak ti nevím na 2010 sem zvědaví určitě levná slušná alternativa

0 0
          • vajda65  

demencia jasne 1690 sa mi zdalo že ten rozdiel nejako narástol

0 0
        • Marskatin  

váhám nevěřit

ksyria 2008 jsem vážil s ořechem pro Shimano, měly 776 + 961 g což je 1737g bez rychloupínáků.

Letmým pohledem do sekce Hmotnosti jsem zjistil, že je někdo vážil a navážil dokonce 1750g je tam psáno Ksyrium 2007 , a le to je podle mě typově stejné jako 2008, jiný byl možná design polepů. Aspoň mavic zná Jen ksyria elite 2007 a pak 2009 ty už jsou frézované.

0 0
        • jecnak  

Aksia 2010, 1412g. Veris mi? Na vahy vyrobcu davno nehraju. Vyrobce uvadi 1785g. Tipnul bych ze to bude ale totez jak loni, jelikoz jsou temer identicka. Byt tebou bych radsi sel do starych Ksyrii (pri aktualni cene), maj lepsi rafek, mozna budou i trochu tuzsi. Teoreticky by byla mozna konverze na UST (par lidi to pokusne vozilo).

0 0
    • mike-x  

urcite bych byl pro KSYRIA, nejde ani o tu vahu i kdyz i ta je lepsi ale spis o lepsi technologii, maji jiz rafky bez der pro nipl ktery ma navic zesileni = mnohem vyssi tuhost rafku a neni nutno pouzivat pasku do rafku

0 0
      • vajda65  

ved mna tiež viac zaujímajú tieto veci okolo, samotná vaha nehrá až takú rolu ako tuhost a kvalita ráfu aj ked čítal som názor že aksie 2009 boli veľmi podobne tuhé ako tieto ksyrie, predsa len je to nižšia séria…

0 0
        • mike-x  

ano Aksia predchozi model, delal se sejny myslim 2008–2009 vydrzely hodne ale taky vazily kolem 2000g ten 2010 je prepracovany, zdrejme vychazi z Ksyrii Equipe coz byla levnejsi verze Elite, protoze nema jiz drazku v brzdne plose, ale Ksyria za 5tis neporazi v pomeru cena/vykon ani nic, jeste pred rokem byly bezne za dvojnasobnou cenu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.