• varanko

    Ahoj,

    chcel by som sa opýtať na správne oblečenie pri bicyklovaní takto v zime, či na jar, keď je ešte dosť chladno a hlavne pri menej zdatných cyklistoch ako som ja, hrozí poriadne prepotenie a následne v horších prípadoch aj riadna nádcha či chrípka :D

    Máte na to nejaké „finty“, keď nechcem investovať kopu peňazí do špeciálneho termo oblečenia…

    Vďaka za rady :)

    0 0
    • tonik666  

      Pohåadaj v histórii.

      0 0
    • Cavendish  

      Do treter silnější ponožky+návleky přes tretry,kalhoty nejlépe No-Wind třeba lyžáky,funkční trenýrky,dlou­hoprsté rukavice,čepici pod helmu,na tělo 4 vrstvy oblečení.Já mám tílko (propocovák),letní dres,zateplený dres a přes to celý větrovku,včera sem jel bylo –4 a o zimě sem vůbec nevěděl.

      0 0
      • Cavendish  

        A toto vše jsou prakticky obyčejné věci,nemám žádné spešl oblečení.

        0 0
        • Cavendish  

          Pokud nemáš dlouhoprsté rukavice a lyžařské kalhoty tak to udělej jako já,vem si slabší prstvové rukavice (50,– u veitnamců) a přes to si dej klasický co vozíš v létě a ty hkalhoty sem nahradil návlekama na nohy a přes to kamaše. :)

          0 0
      • mr.nikdo  

        Vyhodil bych letni dres a nahradil ho regulernim termotrickem…

        0 0
    • Ondry  

      Keď nechceš investovať kopu peňazí tak toho moc ve vyhledavači nenajdeš. Nejednodušší bude když si počkaš až bude teplo.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nejake funkcni triko jako prvni vrstva je vice nez dobry napad. Zbytek tak, aby ses nepotil a nebyla ti zima, tzn. na dolni hranici tepelneho komfortu. Kdyz vyjedes, tak trochu zima byt muze, ale jak se rozspapes (treba nsi dat na zacatku sprintik) tak by ses mel ohrat a dostat do stavu, kdy se trochu potis, stihas pot vyvetravat a od vetrani ti neni zima.

      Davej pozor at ti neprochladnou klouby(kolena, ramena, lokty-byt na nich zimu toloik neucitis. Pak samozrejme dobre rukacive, boty:)

      Treba zvolit vhodne tempo:)

      Pro dve hodky v minus peti jsem oblekl: v krate cyklogate s vlozkou, zateplene navleky na klena, hrube moira fusekle, meirno podvlikacky a rifle, termotriko s dlouhym rukavem, zateplene navleky na ruce, hruby rolak, lehci mikca pro odstineni pred bordelem, satek kolem krku a kousek prres ksicht, cepka.

      Vyletni pomale tempo ve snehu, kochacka. Pro nekoho mozna obleceny jako pumpa, ale kdyz jsme dojel domu, tak jsem akorat hodil spodni vrstvu uschout a jinak vpohode.

      0 0
      • Kupko  

        Rifle jo?dobra blbost.Ja jezdim letni elastaky na to zimni čapaky,funkcni dlohe triko zatepleny zimni dres a na to jenom bundu ENRURA-HELIUM neprofuk cepku pod prilbu,rukavice bohate to staci :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak si jeste jednou precti zakladaici prispevek…

          0 0
        • pavlik6022  

          psal že nechce investovat do oblečení kopu peňazí, což Endura Helium asi zadarmo nebude

          0 0
        • Bysto  

          možem sa spýtať na endurku, do akej miery je asi nepremokavá, ako dlho asi vydrží v takom normalnom lejaku ?? a ako je to s dýchanim?

          0 0
        • Bysto  

          možem sa spýtať na endurku, do akej miery je asi nepremokavá, ako dlho asi vydrží v takom normalnom lejaku ?? a ako je to s dýchanim?

          0 0
    • fousac  

      ja bych se s dovolenim podelil o zkusenost z dnesni rani hodky a pul pri –10°C pres mesto za sucha a na pohodu…

      dlouhy zimni funkcni triko (mam craft a moiru) – tady asi moc neusetris

      fleesova tenka mikina

      tlustej moira rolak (nejakej prastarej)

      bunda endura gridlock – to je slabsi clanek, docela tenka, chce to neco teplejsiho (ale levna), planuju najezd do pracovnich odevu , maj zajimavy a za hodne slusny ceny

      kratasy s laclem

      zatepleny dlouhy bez laclu

      a navrch dlouhy teply laclace s membranou – nekde se tu resily levny z koloshopu

      zimni rukavice s membranou, ale docela tenky a v poho

      obyc zimni ponozky

      tretry NW Arctic, ale normalni + teply navleky by mely bejt v pohode, pokud je sucho

      takze za funkcni pradlo a membranovy gate moc neusetris, ale zbytek by mel jit poresit i z jinych (necyklo) zdroju – vyprodeje, slevy, outlety, pracovni odevy…

      k tomu muzes pribrat trebas nejaky navlaky na ruce nohy kolena a uz si navrstvis podle potreby na ruznou zimu…

      0 0
      • lens  

        tak to je sila byt tak nabalenej, to bych se snad uvařil. ja jel jedno triko sensor,bunda a vesta. na holzny jen zatepleny čapaky,na tretry 2mm navleky + obyč. rukavice.

        0 0
    • DeeDee71  

      na hlavu kuklu z lyží za 200 + helmu,

      na tělo moiru s krátkým a nato craft s dlouhým, běžeckou mikynu nuke a na to v mínusech ještě vetrovku,

      na nohy vietnamský epister elasťáky a druhý cyklo s vložkou (bazar 500kč),

      slabý funkční ponožky sensor, na to teplý a na tretry návleky,

      na ruce pracovní zimní rukavice za 140kč a do –10 NEMÁM PROBLÉM!

      0 0
    • antt  

      cokoliv tenkého ve více vrstvách a nahoru neprofuk.

      A nepodcenit nohy – kolena. Mě jak je zima na kolena, tak je mi zima všude a je po vyjížďce.

      Vřele doporučuji rozstřihnout ten kulich (já použil moira stretch), je to super jak pod membránové, tak i obyčejné profuk čapáky.

      Vyzkoušeno od +5 do zatím –7 a super

      0 0
      • antt  

        tenkého a uplého samozřejmě.. Čím víc na tělo, tím líp. Bavlna hřeje,ale neodvádí vlhko, spíš nějaké uměliny a třeba i s tou bavlnou, pokud to nejde jinak. A nahoru neprofuk, i obyč šustka může posloužit dobře, pokud je pod ní vhodně navrstveno. Jak odkazoval fousáč, pracovní oděvy jsou ideální diskont, kde je téměř vše funkční a za pár kaček, včetně termo hader, pohor, brýlí.. Také navštěvuji

        0 0
    • zzabak  

      no tady mas na nazornych fotografiich nekolik navodu ako sa oblect

      http://www.copenhagencyclechic.com/…nx-post.html

      0 0
    • se-se  

      Já nosím softshellovou bundu i kalhoty, ale nic extrémního – taková spíš asi nižší třída. Víc jak –2 tu letos nebylo ale do těhle teplot mě stačí kalhoty bez hlouhýho prádla a pod bundu úplně obyčejný triko s dlouhým rukávem a na něj triko s krátkým rukávem, při teplotách kolem nuly a níž místo druhýho trika obyč mikinu. Boty při plus 5 a víc takový polozimní tretry z Lidlu, při nižších teplý obyč boty z čičmamarketu. Ponožky takový ty froté chundelatý – jediný v kterých mě fakt není zima. Pod helmu tenkou čzimní čepici „pod helmu“. Rukavice cyklo dlouhoprsťáky, pod +2 lyžařský z čičmamarketu.

      Tedy všechno běžný levný oblečení a sám jsem se divil – fakt mě zima nikdy nebyla.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      já se vždycky obleču tak, aby mi nebyla zima nebo horko…

      0 0
    • skorpion  

      Pisem, co nosim ja. Nejake drobne za vybavu to chciet bude. V lete som prebudoval skoro cely satnik, takze si zhruba pamatam este aj ceny.

      od +5 do –5: zaklad je moira duo komplet (1500kc); na to tenku mikinu od Canardu (400kc outlet); dlhe volne nohavice Rogelli Caserta (1500kc); na vrch pertex Hannah Raptor (400kc outlet), alebo High Point Road Runner Pro (3500kc) (silnejsi dazd/vietor); rukavice Polednik Windblock (500kc); podkolienky/te­plejsie ponozky (250kc); ev. ciapka pod prilbu (250kc)

      od –5 do –15: to iste ako vyssie, ale na moiru davam este merino tricko s dlhym rukavom (1000kc outlet); rukavice Chiba Alaska Plus (1200kc); kukla namiesto ciapky (350kc)

      od –15 nizsie: este jednu vrstvu hore a dole (700kc + 700kc); 2 pary ponoziek

      0 0
    • xshreck  

      Poradí mi někdo nějaké gatě a bundu? Potřebuju něco do rozmezí –10 až +5°C

      Zatím jezdím jako základ dlouhé termotriko od nordblancu, krátký dres s „kšandama“ do kříže. Na to normální dres a tenká fleesová mikča, když je větší zima tak hodím ještě jeden či dva dresy.

      na nohy Návleky force, dlouhé lyžařské podkolenky. Když je kolem nuly, tak přes to lehké plátěné gatě nebo tlustější fleesové.

      Akorát se pod tím trocha víc potím, na nohy bych radši něco zatepleného, v čem by se dalo jezdit i pod nulou. Kdyby byla větší zima, natáhl bych na to zase návleky (se kterejma bych asi jezdil i tak) nebo podkolenky.

      Hlavně nevím co vozit na těle. První vrstva je super, odvádí pot. Druhý dres taky v pohodě, ale většinou se to zabije nějakou poslední, pod kterou se drží moc vlhko :(

      Něco bych do oblečení investoval, zase aby to ale nebylo stejné, jako doteď

      0 0
      • antt  

        Přesně naopak, na lýtka ti bude vždycky menší kosa jak na klín s vercajkem. To samé ruce vs tělo. Nechápu experty, co si dají na ruce návleky, přes to termo triko atd a na vrch jen tu šustku. Ikdyž má každý jiné potřeby a teplotní komfort, tohle to moc nechápu. Třeba softshellová vesta udělá lepší službu než návleky na ruce a to samé volné, pevné kraťasy jako vrchní vrstva – do klínu se tolik neopírá studený vzduch a ochrání zadek od bordelu naházeného pláštěm.

        Přirovnejte to k létu, taky nejezdíte nazí s podkolenkama a palčákama :D Zateplit tělo, to je základ, údy pokud se hýbou, tak nezmrznou.

        Něco jiného jsou výše zmíněné kolena a chodidla, ty naopak mrznou nejrychleji.

        Pokud nevíte, co na sebe, tak se nepoštějte do větších akcí:) A nebo jen kousek a zkoušejte. Vždy je ale lepší se obléct víc než míň.

        Náhradní oblečení je taky nutnost, pokud nejedete okružní jízdu kolem baráku

        0 0
      • antt  

        a potit se budeš vždycky, v levných membránách tím tuplem, pokud neinvestuješ do goretexu :)

        0 0
      • fousac  

        to je imho dost velky rozmezi teplot…

        na +5°C ja osobne vystacim s navlekama na nohy a pres to normalni volny letni 3/4ky, proti tomu na –10°C uz minimalne dlouhy teply gate a pres to teply laclace s membranou…

        ono hodne zalezi i na pocasi, jak ne/fouka a hlavne na vlhku… kolem nuly, mokro a mlha je snad horsi nez –8 a sucho…

        s bundou tezko rict… bud tenkou vetrovku a pod 3–5 vrstev, nebo nejakou teplejsi s fleecovou podsivkou a membranou a treba jen 2 vrstv pod…

        mam takovej pocit, ze stejne se bud clovek poti jak blazen, nebo mrzne a nejcasteji oboji… ;)

        0 0
        • xshreck  

          tak vidím že asi seženu zateplené gatě a sebou vozit neco suchého

          0 0
      • lens  

        všechno je stejnej ksindl myslim to oblečení , nedovedu si představit jezdit tak nabalenej to bych chcipl,proboha proč jezdite tak nabaleni venku je sotva –5 a zoncna rumpluje.

        0 0
        • Kosta  

          Přesně!

          0 0
        • antt  

          každý není takový rambo jak ty :)

          0 0
        • xshreck  

          počkej jako že si dám 2 letní dresy a slabou fleesovou mikinu, tak jsem nabalenej? Jak jezdíš v létě? vysvlékáš se z kůže?

          0 0
          • fousac  

            taky mame v praci jednoho, co chodi celorocne v triku, kratasech a sandalech… akurat jednou, kdyz fakt hodne mrzlo, tak si vzal jeste ksandy…

            to ja se mam radsi pekne v teple…

            0 0
          • jIrI___  

            Základ je neprofuk. Já vozím funkční triko s dlouhým rukávem, funkční mikinu a na to jsem dával nějakou flísku. Teď jsem koupil neprofuk běžeckou bundu (v Tchibu za 3 kila :D ), vozím ji místo té flísky a je to o dost lepší. Hlavně ve sjezdech člověk tak rychle neprochladne.

            0 0
          • lens  

            to máš flees.mikinu jako posledni vrstvu a pod dresy nic saciho? pokud ano tak jsi nějak divně oblečenej,ale je to muj nazor a tvoje věc.holt každej vnimame zimu jinak pro někoho je zima už +5 někdo muže jezdit i v –10 a nic neřeší, např.takovej rambo (viz.příspěvek vyše) :-)))

            0 0
            • xshreck  

              První vrstvu mám dlouhý dres, na tom kšíry, dva dresy a flísovku. Když je větší zíma, přidám dres nebo pod flees mikinu. Při extrém –15 jsem nahazoval šusťákovou bundu.

              Co myslíš tím sacím? btw neprofuky jsou jak igelit

              0 0
              • Smazaný účet  

                ono zalezi jak ma ten neprofuk udelany vetrani…takove sitovne zada na veste jsou vpohode, bo zepredu nestudi a vzadu se stiha trochu vetrat…

                0 0
              • lens  

                dnes jsem vyjížděl a bylo asi –4 dal jsem tenky vasilo na odvaděni potu (saci) ,pak tenky triko s dlouhym rukavem (vše sensor ale je uplně jedno jak se ten ksindl jmenuje funkce zustava stejna)na to teplejší bundu ktera neprofoukne a vydrži nějakou dobu aby nepromokla ale propouští teplo zevnitř ven a přes ni vestu (dirovany zada abych se neuvařil)

                0 0
    • Kosta  

      Jak dlouho býváš venku?

      0 0
    • blaf  

      kdyz jsme u toho spravneho oblekani tak se taky zeptam

      koupil jsem shimano „zimni“ tretry, dneska jsem v nich poprve vyjel a uz po pul hodine jsem citil chlad na palce, nebylo to samozrejme jako v letnich, to uz bych jel domu, vydrzel jsem v tom dve a pul hodiny, a dalo by se i vic, ale nohy jako v bavlnce nebyly, mel jsem dvoje ponozky, vespod trochu silnejsi, a na tom pleteny z nejaky slabsi vlny, v bote kolem nohy nejaky misto, ponozky jsou nejaky obyc, nic funkcniho, chci se zeptat je dulezity jaky ponozky vezmu dospod, jaky navrch, jestli jsou funkcni nebo ne? jestli na tom zalezi tak jak je to spravne?

      0 0
      • DeeDee71  

        zkus odizolovat kufry od chodidel, stačí pod vložku do boty alobal … funguje to!

        0 0
      • xshreck  

        Zkus termoponožky, v obyč se mi taky špatně jezdí. Chlad způsobuje vlhko … a zima :)

        0 0
        • blaf  

          zkusim, dik, tipy na konkretni osvedcene zbozi by nebyly? ;)

          0 0
          • Rychlej turista  

            VAVRYS TORRES COOL MAX

            Nezničitelné fusky, mám je už sedmou sezónu a zřejmě přežijou tretry, s nimiž jsem je kupoval :-)

            Mají odlehčený nárt a zesílené chodidlo, špičku a patu. A za těch 7 let zlevnily o 20,– Kč, takže při započítání inflace baj oko o polovičku :-)

            0 0
          • xshreck  

            Tak podkolenky od voxxu http://www.ceske-ponozky.eu/…-energy.html

            s kratšíma v zimě zatím nějak nejezdím. Potom mám jedny méně teplé, ty ale hůř odvádí pot a je v nich trošku zima.

            Je toho spousta, nevím co je nej a co ne.

            0 0
      • li-borg  

        V botě si možná měl nějaké místo, ale dvoje ponožky samy o sobě mohou nohu dost stáhnout a zhoršit krevní oběh…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.