• pee.tr

    Ahoj. Měnil jsem vidlici. Není to moje kolo, ale mám za to, že do té doby vůle v hlávku nebyla. Po výměně vidlice je nedoladitelná vůle, a to velká. Spodní kroužek na vidlici byl z jedné strany trochu vymačkaný, tak mě napadá, že tím, že jsem to rozebral se to už nepodařilo usadit tak, jak to bylo zvyklé. Vůlí se už dokonce zlomil i plastový kryt spodního věnečku. Nejsem servisman, ale zase už jsem to párkrát dělal a nikdy nebyl problém. Napadá Vás nějaká rada? Pomohla by výměna toho spodního kroužku? Nebo rovnou celé hlávko? A zde se ptám – jaké všechny rozměry musím znát? Kroužek předpokládám musí být tentýž, asi nebudou shodné jen dle průměru. U hlávka toho asi bude víc. Předpokládám, že bez vyklepnutí misek z rámu asi průměr nezjistím, nebo ano, jsou nějaké normované? Mělo by jít o NOS CANE CREEK ALLOY HEADSET 34 MM.US PAT 5095770 na vidli 1a1/8. Těch 34 je vnitřní průměr hlavové trubky v rámu? Nějak se mi nedaří na eshopech všechen popis dohledat. Děkuji.

    0 0
    • Bubaaak  

      Proč máš dole dva kroužky na ložiska? kolik ti jich zbylo nahoru?

      Dole ti stačí jeden, ten nalisovaný na vidlici, ten druhý by měl být nahoře…

      0 0
      • pee.tr  

        Taky mi to přijde, že dole je jeden kroužek navíc, ale bylo to tam tak. Na třetím snímku, je vidět vrchní část hlávka (i když je to focené otočené proti namontovanému stavu) a i tam je kroužek s žlábkem pro věneček. To jsem si dával bacha a vůbec jsem s těmi jednotlivými součátmi nemanipuloval, abych něco nepomotal. Dokonce mi přšlo, jako by ty věnečky byly obráceně, ale asi to má každý výrobce řešené jinak, co jsem tam googlil nákresy. Tento konkrétní jsem bohužel nikde neobjevil.

        0 0
        • Bubaaak  

          Tak to hoď do servisu…

          0 0
        • Bubaaak  

          Prostě dole máš dva kroužky, jeden tam nemá co dělat, ložisko se ti opře o ten horní kroužek, který není nalisovaný na vidlici, tudíž má vůli a jebe se na krku

          Když budeš mít štěstí, tak ti ložisko padne i ten spodní, pokud ne, musíš ho vyrazit a dát tam ten vrchnější…

          Nejspíš vidlice z bazaru, nebo nový hlávko co montoval nějaký montér

          0 0
          • pee.tr  

            Ani jedno, ani druhý. Vidlice je nyní nová, vyměňuji jí místo původní. Hlávko i vše ostatní je na kole původní od výroby. Spodní kroužek na vidli (ten naražený) jsem přehazoval z té původní vidlice. Chybujeme každý, ale snažil jsem se tam nic v hlávku neprohodit. Ještě to potřetí rozeberu a projdu, ale nahoře kroužek je. Dík.

            0 0
            • pee.tr  

              Abych po čase uzavřel téma, kdyby se to někomu někdy hodilo. Vše s původním hlávkem bylo ok, opravdu tam těch kroužků dole bylo tolik, co na fotce. Kdybych jeden vyjmul, už by to na sebe nesedlo vůbec. K opření kuliček věnečku je jen ten vrchní na fotce, ten spodnější nemá oblý žlábek pro kuličky, ale jen šikmou hranu k opření toho nad ním. Problém tkví v tom, že toto sedí na originální vidlici (pevná z rámu Trek), kde je rozšířená část osazení krku vidlice o něco delší, než už nově nasazované odpružené vidlice. Na té původní tudíž ten kroužek, v němž sedí spodní miska pevně sedí na krku vidlice, ale na nové vidlici se tím poskládáním dostane příliš vysoko, kde již je krk vidle o něco užší a tím pádem se tam kroužek mele. Vyhodit z toho složení žádný kroužek bohužel nešel, tak jsem musel vyrazit misky z rámu a nalisovat celé nové hlávko.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.