Ahead hlavové složení místo závitového

26 nepřečtených
  • Vóca

Zdravím, Jako kluk jsem byl bikrosovej blázen a pak jsem přešel na silničku. Ta mě více méně drží do dnešních dnů. Jen jsem k ní ještě přidal horské kolo. Myslel jsem si, že MTB bude jen takovej doplněk na občasné vyjížďky a tak jsem si na inzerát na netu koupil staršího ojetého authora. Bohužel jsem na něm začal jezdit víc a drsnější terén než jsem původně čekal. Většina jeho dílů tak šla do kopru a já začal s jejich postupnou výměnou. Teď mám až na rám a vidlici s představcem všechno nové. Poslední věc o kterou bych stál je právě nová odpružená vidlice. No a v tom je problém, jelikož mám závitové hlavové složení a všechny nové vidle jsou na ahead složení. Existuje nějaká možnost jak to vyřešit? Jestli se nepletu tak závitové složení má rozměr 1" a ahead 1 1/8".

0 0
    • Pá-dlista1  

Oba rozmery mohou byt jak zavit, tak ahead. Ja bych vymenil rozhodne i ten ram.

0 0
    • Vrci  

dělaj se i Ahead 1" hlavový složení, ale s vidlicema nevim nevim, většina jich je na 1 1/8.

hlavy: http://www.acor.velo-cz.cz/index.php

0 0
    • Daf  

Treba tam mas sloupek 1 1/8" jestli jo neni problem. Jinak vidlici s 1" sloupkem asi nesezenes.

0 0
      • Vrci  

mám takovej pocit, hraničící s jistotou, že šroubovaný hlavy byly jenom 1".

0 0
        • fousac  

nemam takovy pocit…

0 0
        • Daf  

Ujistuji te o tom ze jsem vlastnil kolo se zavitovym slozenim 1 1/8" :)

0 0
        • Lišák  

Já taky-Wheeler 4400 nekdy ze začátku 90tých let. Když jsem koupil vidlu, tak stačilo přehodit hlavové složení a nebyl problém. A byla to RS Indy XC se sloupkem 1 1/8"

0 0
        • xtonda  

Standard existuje pro závitový i bezzávitový pro 1, 1 1/8 i 1 1/4, takže se to někdy někde používalo, jiná otázka je rozšířenost a jestli je aktuálně možný to sehnat

https://www.sheldonbrown.com/…eadsets.html

1 0
    • hejtcvaj  

zalezi spis na tom, jestli hlavova trubka na tvem ramu ma takovy prumer, aby se do ni veslo to ahead hl. slozeni. Nebo-li, miska s loziskem by mela mit stejny prumer, jako je vnitrni prumer hlavove trubky. Tam potom nezalezi na tom, jestli je to 1" nebo 1 1/8".

0 0
      • Pá-dlista1  

Jestli mu spis neslo o porizeni nove odpruzene vidlice (tzn.nejspis ahead 1 1/8").

0 0
    • krokus  

Mám kolo Author Airline cca z roku 2003. Je tam pevná vidlice a závitové hlávko. Bylo by možné tam hodit třeba tuhle vidlici + ahead? Používám to kolo občasně na bikepacking natěžko.

0 1
      • va-bo  

Nepovedlo se mi najít jaké hlavove složení tam je. Pokud to má závit 1 1/8", tak nebude problém.

0 0
        • krokus  

Díky moc za snahu. Lze nějak zjistit, jaký tam je závit, na základě vnějších rozměrů trubek, tedy jejich změřením?

0 0
          • mech1  

závit 1 1/8"

0 0
          • va-bo  

Když průměr závitu bude větší než 25,4 mm, to znamená 28,5 , tak je to v pohodě :-).

0 0
          • psbiker  

Schválně, kolik má? Podívám se pak do křišťálové koule.

0 0
          • krokus  

Vnější průměr hlavové trubky je 37 mm. Podle Chatgpt to „to přesně sedí na hlavovou trubku pro 1 1/8″ hlavové složení“. Tak snad tomu lze věřit.

0 0
            • psbiker  

Ano, i podle fotky dole.

0 0
            • mech1  

Vnější průměr hlavové trubky neurčuje rozměr závitu. Ten je podle vnějšího průměru krku vidlice, tzn. 1 1/8" a při převodu do metrické soustavy 28,6 mm.

0 0
              • krokus  

Chápu, jde tu ale o to, jestli se do té trubky 1 1/8" vejde, ne? Dával bych nové hlávko i novou vidlici.

0 0
                • va-bo  

Jestli tam je závit 1 1/8" , tak se to vejde. Bude tam jen jiný systém uchycení představce.

0 0
                • mech1  

1/8 závit a 1 1/8 A-Head mají stejný průměr krku vidlice . potřebuješ pouze jiné hlavové složení a představec.

0 0
                  • krokus  

Aha, ok. NAkonec mi ale kamarád věnuje svou starší nevyužitou odpruženou vidli, tak bych si ji tam dal.

1 0
            • va-bo  

Tak sežeň horní díl hlavého složení, spacery, ježka, představec, víčko a můžeš se dát do výměny.

0 0
      • MavasH  

ve fotkách tady takový kolo je a ahead to má… takže by to mělo jít :)

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.