• FeeDee23

    Zdravím, chtěl bych si pořídit nový rám, konkrétně http://e-shop.leaderfox.cz/detailsklk.aspx…

    jaké k němu potřebuju hlavové složení? vím že 1 1/8" ale co všechno má obsahovat, stačí něco jako http://www.bronecsport.cz/…-jezek-cerne ?

    Záleží na délce vidlice(trubky)?

    0 0
    • FeeDee23  

      A tyto brzdy by měly sedět, že? http://www.bikeway.cz/…hanicke-bile

      +vidlici bych si taky rád pořídil, nevím jakou ještě hledám něco levnějšího, jako http://sport.bazos.cz/…MTB-dily.php + http://aukro.cz/…0593984.html

      Co si o tom myslíte, dík za každou radu, připomínku.

      0 0
    • Evilcleaner  

      pořád uvažuju jestli to myslíš vážně nebo si děláš srandu… nicméně moc rád bych viděl jak budeš lisovat klasickou hlavu do toho rámu a jak by vypadal setup v kombinaci vidlice na 24'' s 26 vzadu:-D podle toho cos vybral, včetně těch brzd mám pro tebe jednu radu. za žádnou cenu se do toho nepouštěj sám a nech to udělat někoho kdo tomu rozumí.

      0 0
      • FeeDee23  

        Odkud si vzal že vidlice je 24"? co jsem hledal podle názvu jsem našel že je to 26", nicméně jsem mu ještě psal,. na hlavu se právě ptám, je třeba integrovanou nebo jakou? Tvoje rada je fajn, chceš mi to dokoupit a smontovat? budu jen rád… a ty brzdy, v čem jsou na prd? vím že to je nejlevější co se snad dá sehnat, ale bohužel nemám tolik prostředků..

        0 0
      • FeeDee23  

        nerozumím tomu proto se ptám no :( … jak mi někdo poradí kompatibilitu, popř. co vybrat, tak si myslíš že smontovat je to až takové know how že to člověk bez větší praxe nemůže složit do kupy?

        0 0
        • Vilém  

          Ono nejde az tak uplne pouze o slozeni. Ale kdyz se clovek podiva co chces kombinovat, tak je to vcelku podivna kombinace. Skakaci ram, k tomu sracka XC vidle, brzdy o kterych nikdo nic nevi a na zaver dlouhatanskej predstavec, kratky rovny riditka a rohy. Proste zvlastni mix.

          0 0
          • FeeDee23  

            Díval sem se podle ceny a aby to „nějak pasovalo“, nevyznám se, rád si nechám poradit, jediné co zatím mám jsou kola 26" s pláštěma 2.2" a přehazku. Investovat, čím míň tím líp, ale celkově tak do 4–5tis max.

            Neříkám že přímo toto chci koupit, spíš mě zajímalo jestli to pasuje atd. Poradili by jste mi co by bylo optimální k tomu rámu?

            Vlaštovky řídítka? (ty rohy sem neměl v plánu, jen byly v aukci) Jak velký ten představec? S těmi brzdy nemá někdo zkušenost? Vidlice, po jaké bych se měl dívat, možná i na skákání..

            Dík

            0 0
        • toram  

          Hoď sem kolik do toho chceš vrazit..

          0 0
    • Baltazar  

      Nemyslím si, že je to uplně ta správná cesta , kterou se chceš vydat…Podle mne je lepší koupit nějakou slušnou celou bazarovku – dle toho na co to kolo opravdu chceš (obyč ježdění, skákání,…).

      Jak psal Vilém za tu cenu co jsi tu uved, to bude dost těžký a to už nemluvím o výsledku ( a jak si řekl občas na skákání, si myslím, že je to i o zdraví).

      Máš pravdu, že složení kola není co by zručnej člověk nesvedl, ale v některých případech montáže jsou předchozí zkušenosti k dobru, nehledě na to, že budeš potřebovat speciální nářadí, které cenu také zvedne. Takže tak.

      Ať se dílo daří.

      0 0
      • FeeDee23  

        Nojo, ale tak, něco už na to mám, tak bych to rád dal dohromady, chápu že výsledek nebude nic extra – taky to nečekám! Snad se to nerozpadne hnedka po první jízdě.. ;)

        Co mě zajímá a s čím jsem tu vlastně přišel je to, jak to dát do kupy, neřešte už tak moc že to není extra kvalita – já to vím ale bohužel, je to moje věc. Pokud by jste mi poradili jaké věci koupit na tu hlavu a vybrat nějakou „né úplně šunt“ vidlici, byl bych vám vděčný.

        Na vidlici mi vychází tak 2tis, da se za tu cenu sehnat? Klidně použitá.

        Ještě jsem našel nějakou na aukru vidlici z tady tady tohoto kola

        http://kolo.cz/…t-trail-2008

        to bude asi taky nic moc že..

        A ještě jedna hloupá otázka na závěr, na ty výše uvedené diskové brzdy se používají klasická lanka?

        0 0
        • Vilém  

          No ten Dart je krapet lepsi, nez ta prvni vidle, ale stale dost slabota.

          Ano, mechanicke kotoucovky pouzivaji lanka. Pokud muzu radit, tak si kup aspon Avid BB5, nekdo tu vcelku chvalil i mechaniky od Shimana, ale s tema nemam zkusenost, takze tezko rict.

          0 0
          • FeeDee23  

            Dík za odp. dívám se na ně, můžu koupit sadu těch obou brzd + kotouče odjinud? nebude to vadit?

            Jakou vidlici bys mi doporučil, co by se dala sehnat kolem těch 2tis. jestli víš?

            0 0
            • Vilém  

              Ty BB5 jsou nejlevneji asi zde, pripadne bikepark most nabizi za stejnou cenu. Kotouce muzes pouzit v podstate jakekoli, daji se sehnat pomerne levne, nebo neco lehce jeteho sezenes tak po 100,–/ks (nejake od Avidu se mi doma vali).

              Slusne chodici vidlice do 2000,–, to me bohuzel nic nenapada.

              0 0
              • FeeDee23  

                160? V jakém jsou stavu, pokud by ses jich chtěl zbavit?

                A ta brzda je stejná jak pro předek tak zadek?

                0 0
                • Vilém  

                  Ano vse 160mm. Mel bych tu 2× avid roundagon (jeden ma prevrtany chladici diry na vetsi), 1× Avid G2CS, 1× Alligator vlnka, 1× shimano sm-rt60, 1× magura julie, 2× promax (myslim) kulaty derovany, 2× shimano sm-rt62 (centrlock). Stav vsech myslim slusny, kdyz uz je citit hranka, tak minimalni.

                  Klidne se neceho zbavim, nemam pro ne vyuziti.

                  0 0
              • FeeDee23  

                ještě ohledně toho hlav. složení, nahoře jsem postoval nějaké 1 1/8" vel. bylo mi řečeno že to nebude pasovat, nevím jaké?

                0 0
                • Vilém  

                  Hlavko potrebujes integrovane. Tech je vice typu, takze tezko rict, co tam presne LF pouziva, nejlip je asi kontaktovat.

                  0 0
                • Vilém  

                  Vzhledem k hodne omezenemu rozpoctu bych rekl, ze dobry.

                  0 0
                  • FeeDee23  

                    je lepší tato? http://www.ebay.de/…160807335672?…

                    0 0
                    • Vilém  

                      Ano, to jiste je. Ale ma to dva hacky. Jednak ma tapered krk, ktery je dole sirsi a musel bys mit vhodny ram a hlavne, to ze je ted za 1E neznamena, ze se za 1E proda:)) Predpokladam, ze konecna cena bude asi tak jednou tolka, nez tvuj rozpocet na cely bike.

                      0 0
                      • FeeDee23  

                        jo to mi je jasne že neskončí na 1E.. ;) + s poštou už to teď vychází na 1200 ale dneska končí tak jsem myslel že bych počkal jak to dopadne,… ale jestli je širší nebo co tak to nemá cenu ;)

                        0 0
                        • Vilém  

                          No dnes asi nekonci, kdyz je tam do konce 6dnu a 11 hodin:)

                          Ale jak jsem rikal, nemas na to ram a vhodny by rozhodne nestal 1500,–.

                          0 0
                          • FeeDee23  

                            aha tak to jsem se dival na jinou :D bylo mi divne ze by byla za E v poslednim dnu :F … a je lepsi ta vidle dart ta pruzina + olej nebo ta suntour vzduch olej? ta dart mozna 2ka nebo 3ka co se dela.

                            0 0
    • notobi  

      vykašli se na to šetři peníze a pak až něco kup tohle je o ničem a nemluvě o tom, že věci na kola na Aukru jsou většinou šmejdy.

      radí Ti to tu většina prostě je to pitomost a jen vyhozený peníze

      0 0
    • couffy  

      Prodej věci co máš,a podívej se po nějakých bazarovkách,dá se natrefit i kolem 7tisíc na kolo,co bude lepší než se chystáš složit.

      0 0
    • fantomsilnic  

      Podle toho co chceš kompletovat,tak to fakt nejde trochu k sobě.Pokud chceš XC kolo je takový rám,co tam chceš nacpat kravina a pokud chceš jezdit sjezdy nebo skakat,tak k tomu musíš vybrat komponenty,jinak se ti to někde může taky rozpadnout.:)Tvoje věc je,co na to nacpeš,ale je to škoda peněz a ve finále budeš mít sice kolo,co nebude mít nikdo jiný,ale to kolo bude na všechno špatné:)

      0 0
      • FeeDee23  

        XC = co? , a to soudíš podle té vidlice co jsem prvě poslal?

        Rám bych chtěl ten MTB co jsem posílal, celkově všechno bych rád zkompletoval tak, aby to nějak sedělo a dávalo to smysl.

        PROTO TU PÍŠU, komentář jako ty napíše každý, ale že by mi někdo z vás poradil to ne, snad jen to, že se na to mám vys*.

        Jediný kdo má ochotu je Vilém – díky za odpovědi.

        Sjezdy s tím jezdit určitě nebudu, spíš to budu mít na obyč. přepravu z bodu A do B, případně si někde na „kraji“ skočit, s tím, že bych byl rád aby se to nerozsypalo.

        0 0
        • Vilém  

          Tak pro dopravu z bodu A do B ten ram neni uplne vhodny. Ne ze by se na tom nedalo jezdit, ale jednak je to pomerne maly (netusim kolik meris) a jednak urceny spise na hrubsi zachazeni. To co od toho chces musi vydrzet snad kazdy normalni XC ram.

          0 0
          • FeeDee23  

            jak říkám nechci aby se rozpadl při skákání, a za 1500 nový rám je si myslím ok.

            0 0
            • Vilém  

              Z rozpadeni ramu bych rozhodne strach nemel. To spis povoli vidlice, riditka ap.

              Kdysi jsem hopsal na obycejnem XC ramu merida kalahari a taky vydrzel seskoky z 2m a prezil. Pravda ne moc dlouho, ale daval jsem mu krapet vic, nez nac byl konstruovan.

              0 0
        • marcus.ss  

          Na normální jezdění stačí favorit z bazaru za pětistovku a aspon to trošku slušně pojede. Z tohodle bude takovej pamrd že si to nebude ve výsledku chtít nikdo vzít ani zadarmo :-)

          Jedinej Vilém ti radí špatně, ostatní radí dobře.

          0 0
        • Smazaný účet  

          ramy maji nejak navrzenou geometrii podle toho na jake jezdeni jsou delane…cocaine je slope-style ci dirtovy ram…na nejake delsi vyjizdky proste nema geometrii…

          k hlavku:

          http://www.bike-forum.cz/…-hlavko.html

          0 0
          • FeeDee23  

            delší vyjížďky nemám v plánu spíš kolem přehrady, trochu do terénu..

            co přesně myslíš že na to nemá geometrii, že je na něm posed nepohodlný pro delší jízdu?

            0 0
            • Smazaný účet  

              ze treba muze byt problem nastavit vysku a pozici sedla, protoze uhly trubek jsou jine…najdi si na netu geometrii toho ramu a porovnej to s geometrii treba vyse uvedene meridy…zkusmo si zkus nacrtnout kde bude sedlo rpi optimalnim vytazeni a jestli treba nahodou nebude vychazet moc vzadu…ale co ja vim, ja na dirtaku kolem prehrady nikdy nejezdil…

              0 0
    • Alibaba  

      Tedy Tomáši, jak to tady výše čtu, tak se na to fakt vyprdni. Každej, kdo ti takhle radí, ti radí dobře. Je to jako by topič chtěl podle rad z internetu provádět operaci mozku. Fakt o rom nic nevíš a když nakonec něco zbastlíš, tak se na tom na přehradě ještě přizabiješ. Buď to dej postavit někomu, kdo tomu rozumí, nebo si kolo kup už hotový.

      0 0
      • hony007  

        Takhle?

        http://www.youtube.com/watch…

        0 0
      • FeeDee23  

        :D srovnáváš montáž kola s operací mozku, no to je fajn :).. já si dokázal složit jedno starší XC kolo, s v-brzdama, takovým starším hlav. složením, vidlicí bez odpružení a dopadlo to OK. Nářadí na to většinu mám si myslím.

        V tomto směru však nemám zkušenosti, disc brzdy, vidlice a tak… proto se tu ptám. Nemyslím si, že to dopadne nějak tragicky jak píšete. Potřebuji pomoct abych vybral nějaké rozumné části, o montáž už se moc nebojím. Pokud mi nevíte poradit jaké, tak názorů že se na to mám vys* už sem slyšel dost, je to moje věc, jestli to dopadne spatně nebo ne, rovněž. Jezdit na tom budu já, né vy. Ale dík za radu, možná si pak budu říkat proč jsem neposlech, ale jak říkám, je to moje rozhodnutí..

        0 0
        • Kosta  

          „nářadí na to většinu mám“ to si jenom myslíš :DD

          0 0
        • alinceb  

          Povim ti, jak to bylo se mnou…

          V létě 2009 sem měl nemocné koleno, seděl sem doma a nudil se. Od přítelkyně sem dostal ultimátum co se týká motorky, takže jsem začal hledat jinou zábavu než hodiny a dny u CS1.6 a došel sem ke kolům. Na kole jsem přestal jezdit v cca. v 16 – používal jsem ho pak jen jako dopravu do hospody a z hospody.

          Dostal jsem starší MTB po bratranci a začal ho zušlechťovat, ale pak jsem usoudil, že je mi malé a že bude lepší ho předělat na jiný rám. Na podzim sem pořídil rám a jinou vidlici a začal skládat… V lednu 2010 sem se zaregistroval na B-F, které sem si už pár měsíců pročítal a vložil sem svůj výtvor , na který se okamžitě snesla vlna kritiky a já se vytrvale se všemi hádal a vedl si svojí. Čas šel dál a já kolo vylepšoval a postupně sem začal stavět další – tentokrát singlespeed , který se mi zalíbil. Následovala přestavba oceláka , kterým jsem byl obdarován, pro přítelkyni a pak moje první silnička .

          Zakrátko na bílém MTB nezbylo kromě rámu snad nic původního a já začal počítat, kolik že mě to kolo vlastně stálo a dospěl jsem k poměrně hrozivému číslu 20tis. Kč – a to jsem skládal skoro výhradně z bazarových dílů. Za ty prachy bych býval měl mnohem lepšího bika a hlavně nového a nebo solidní bazarovku… jenže já byl „strašně chytrej“ a neposlouchal jsem, co mi tu kdo radí.

          Z celé pohádky plyne toto – pokud chceš stavět a dělat si to podle svého, tak prosim…jdi do toho, ale počítej s tím, že spoustu peněz naházíš do kanálu a výsledek nebude stát za moc. Lidi, kteří ti tu radí, si obvykle svoje kola sami servisují popř. si je i sami postavili a radí ti dobře. Pošetři pár peněz, pročítej B-F a snaž se něco vstřebat. Pak si buď koupíš solidní bazarovku (občas se najdou fakt hezké kousky za pár korun), nebo si necháš složit něco nového a nebo si třeba něco složíš sám…;)

          PS: Já kola skládám dál, ale už vím, které díly mají jakou cenu a dokážu i za relativně málo peněz postavit solidní kolo, jako třeba tohle pro přítelkyni, které vyšlo zhruba na 10tis. …;)

          0 0
          • FeeDee23  

            Jo to znám..

            Taky jsem si před pár roky pořídil motorku, s tím jak sem se díval na různé díly na ní a na všechno co se týče jejího tuningu, tak jsem neodolal a začal do ní investovat. Lak, výfuk, řídící jednotku, různé drobné blbiny, nevypadá špatně ale je fakt když jsem si pak počítal kolik jsem no ní naházel tak to taky šlo ke 20ti tis. a to je to hloupá 125ka.

            Kolo neberu nijak vážně, možná že mě to chytne a budu ochotnej do něj investovat, ale teď jsem chtěl pouze dokoupit komponenty aby to nějak jezdilo a chvíli vydrželo… Z toho důvodu do toho nechci cpát kdoví kolik, ale na druhou stranu bych si ho rád složil sám, aspoň budu mít o prázdninách zábavu na doma a naučím se jak na to..

            0 0
            • alinceb  

              Moje motorka byl taky festival peněz nasypaných do kanálu… prostě si nech poradit. Napiš svoje parametry (výška/váha) a co bys chtěl jezdit (délku tras, terén popř. výškový profil). Pak se dá něco poradit. Pokud si to chceš složit sám, tak bych koupil třeba i něco levnějšího na aukru (ale co za tu cenu bude stát) – stejně to budeš muset celé rozebrat, vyčistit, namazat…takže to bude jakoby sis to sám skládal…;)

              0 0
    • siafu  

      přímo na těch stránkách máš nový rám od Leader Foxu za 1900 Kč, který pro přepravu z bodu A do bodu B bude vhodnější než Cocaine a k němu ten Raidon…

      0 0
      • FeeDee23  

        Dík, a myslíš že vydrží nějaké to poskočení?

        Jaký Raidon?

        Hl. složení tam bude asi stejné jak v tom cocaine ne? VP-A41AC:1/-1/8"

        0 0
        • Ossis  

          Záleží, co si pod tím poskočením představuješ (a to samé o terénu – nox mívá odkaz na slušné porovnání :D).

          0 0
      • Vilém  

        Taky myslim. Bohuzel vsak doted nerekl aspon jakou ma vysku. Oni na tom shopu maji jen 16" a 22".

        0 0
        • FeeDee23  

          Jo to sem viděl, 170 něco, lepší by bylo o něco větší co? Ale zas na to skákání..

          0 0
          • Vilém  

            No, odhadem by to chtelo neco kolem 17", takze mozna by ta 16ka sla, ale tezko rict.

            K tomu skakani. Jak uz psali mnozi, je skakani s skakani. To co jednomu pripada jako megapolet, je pro jineho sotva odlepeni od zeme.

            0 0
            • FeeDee23  

              Dejme tomu pád z dvou metrů, při mojich 70kg? Ještě u té vidlice ta délke trubky? Jak dlouhou si pořídit? Když si koupím delší budu muset třeba dokoupit podložky a ve výsledku to znamená že budu mít řidítka výš?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Je rozdil mezi padem a skokem:))

                Sloupek u vidle se bezne zkracuje podle potreby jezdce.

                0 0
                • FeeDee23  

                  To sem si myslel, takže delší nevadí :) ok…

                  Pád je pád… i při skoku v rychlosti nebo na místě je to to samé, pak jedině kdyby byl dopad do sklonu tak je to jiné.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak pokud je rec opravdu o padu, pripadne doskoku na placku, tak tam muzes rozstipat klidne i DH ram.

                    0 0
                  • alinceb  

                    Pokud hodláš (do)padat ze 2m na placku, tak jsi buď magor a nebo hodně dobrý trialista…:D

                    0 0
                    • FeeDee23  

                      napsal sem to tak bez uvažování, když se tak podívám tak asi max. něco přes metr bych řekl

                      0 0
                    • Alibaba  

                      Já tedy nevím, ale myslím, že tady není opravdu všechno vpořádku. Buď si z nás Tomáš dělá celou dobu srandu, nebo jsem už asi starej a nervózní dědek. Ale řekl bych, že tohle nikam nevede…Ví vůbec co vlastně chce – krom toho že stavět? Nestačil by Merkur?

                      0 0
                      • FeeDee23  

                        Jistě, celou dobu si tady dělám jen srandu abych zabil čas…

                        Co chci, je jezdit, skákat a složit si to sám. Píšu od začátku. Od vás jsem doufal, že se dočkám rady co vybrat. Ale jak to vidím, tak je to skoro nemožné. A dostávám jen další rádoby vtipnou odpověď…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jenomze jsi poradne nesdelil na co to kolo vlastne chces..jednou je to jezdeni po okoli, pak sjezdovani a metrove dropy na placku…k tomu radne osekany rozpocet…

                          Zkus od zacatku popsat sve telesne proporce (vyska), kde bys tak chtel jezdit (uplne nejlepsi je obrazek/fotka ktera ukaze jak narocny teren jezdis) a jak bys chtel jezdit, jesli nejaky bikeparky a tak…

                          Finalne napis kolik bys tak za to kolo chtel utratit.

                          0 0
                          • FeeDee23  

                            Co se týče investice, asi bych si nedokázal stanovit přesně strop do kterého se vlezl se vším všudy a tak jsem orientačně uvažoval ty 4tis. stím že to nakonec možná skončí u 6ti, rozhodně pro mě lepší než uvažovat rovnou 6 a skončit na 8mi.

                            Výšku jsem tu psal 170 něco, váha 75±.

                            Od kola bych chtěl aby vydrželo i jízdu v terénu, nad tou výškou pádu jsem neuvažoval, nevím jak přesně to specifikovat, ale myslím si že to není zas tak důležité, prostě aby to nebylo kolo jen na „pohodlnou jízdu“.

                            Co se týče toho, že nebude ideální na přepravu z místa na místo mi extra nevadí, velké dálky sním jezdit nebudu.

                            0 0
                            • HELLBOY22  

                              Terén… To je od udupanej lesnej diaľnice po zjazd z hory niekde v Kanade. Trošku to upresni aby sa ti dalo pomôcť s výberom.

                              0 0
                              • FeeDee23  

                                Kanadské hory tu u baráku fakt nemám..

                                0 0
                                • HELLBOY22  

                                  Ja nehovorím o tom čo kde máš, ja ti hovorím akú hovadinu hovoríš keď povieš že jazdíš terén čo je pojem od a po z ale to už som písal. Takže miesto toho aby si obviňoval ľudí že ti nevedia poradiť, nadávaj sebe že nevieš vyjadriť čo chceš jazdiť. Peace

                                  0 0
                                • HELLBOY22  

                                  Ja nehovorím o tom čo kde máš, ja ti hovorím akú hovadinu hovoríš keď povieš že jazdíš terén čo je pojem od a po z ale to už som písal. Takže miesto toho aby si obviňoval ľudí že ti nevedia poradiť, nadávaj sebe že nevieš vyjadriť čo chceš jazdiť. Peace

                                  0 0
                                  • ClAyD  

                                    Přesně, pro někoho je terén toto a pro někoho zase toto

                                    0 0
                                    • FeeDee23  

                                      Dík za odkazy, spíš něco mezi tím, teda maximálně něco jako mezi těma dvěma, 2. beru jako extrém.

                                      0 0
                                      • ClAyD  

                                        Takže prostě XC…

                                        0 0
                                        • FeeDee23  

                                          Víš co je zkratka XC?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            zkratky jsou zavadejici…co jezdi spickovy borci v XC nezvladnou leckteri „DH jezdci“ ;)

                                            0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        koukni na obrazky v tomhle postu a rekni ktery terenek je ti tak nejblizsi.

                                        0 0
                                        • FeeDee23  

                                          2.

                                          stejně je to zavádějící i u tohodle, na 2. můžeš jet relativně v rychlosti, což na ostatních asi stěží ne?…

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            ta druha ma docela sklon…ja tam jel kolem 23Km/h a stacilo to…jiste by to slo i trochu rychleji:)

                                            pridavam jeste jednu fotku terenku:)

                                            0 0
                                            • FeeDee23  

                                              Jojo něco takového bych si představoval že bych s tím maximálně (krom skákání) absolvoval ;) A teď aby jsme se dostali k tomu co tu řeším :).

                                              Jít do toho rámu fox cocaine 16"?

                                              Jakou vybrat vidlici, dart nebo tu raidon, nebo ještě nějakou jinou?

                                              Jaký se k tomu hodí představec, tak 40–60?+řidítka vlaštovky?

                                              0 0
                                              • Alibaba  

                                                Takhle to prostě dělat nejde. Už alespoň víme jak jsi vysoký a kolik vážíš a že chceš jezdit spíš přírodní terén než cyklostezky…

                                                Ovšem, za prvé: udělat jasno v geometrii kola si musíš sám – nikdo ti na dálku nemůže říct, co přesně kupit – je to strašně variabilní, každej má jinak dlouhý trup, ruce, nohy…Nejlepší co bude, když si půjčíš od kamarádů či v kame=náku na projížďku nebo alespoň popasování pár kol a vyselektuješ z toho, co ti bude nejvíc sedět. Z toho odvodíš geometrii a přibližné hodnoty pro délku a tvar sedlovky, představce a řidítek.

                                                Za druhé: pak si musíš udělat jasno ve financích – rozpočet, který tu uvádíš ti nedovolí postavit dobré kolo pro tvé úmysly. Pokud bys počítal s 10 tisíci, tak tam už by to šlo.

                                                No a za třetí: máš 8–10 tisíc na kolo – co nářadí? Vpohodě? Frézky, výstružníky, závitníky, „lis“ na hlávko,…všechno v cajku a pod střechou?

                                                0 0
                                                • alinceb  

                                                  Nic z toho nářádí, které si vypsal, „pod střechou“ nemám a stejně kola stavím…:)

                                                  Ale jinak souhlasím…

                                                  0 0
                                          • Mr.Duck  

                                            Good point, ono se to všechno nechá i na krosáku, záleží, jak jí chceš držet. Jestli jde o to, abys to sjel, tak stačí libovolný XC kolo, jestli to chceš přelítnout, proskákat si to a užít si to, tak už to bude chtít kolo, co bude línější do kopce, minimálně kvůli odolnějším plášťům a kolům.

                                            Podle mě podle fotky těžko soudit, jak chce člověk jezdit..třeba ta 2. co vložil Lukas tady nade mnou, to si dovedu představit, jak jedu na pohodu na XCčku, ale kdybych jí tam chtěl pálit, tak takle z fotky pořádně nevim jakou stopou bych to jel ani se sjezďákem :-(

                                            (i když, na druhej pohled, asi prostě rovně…:-))

                                            0 0
                                  • FeeDee23  

                                    Promiň jestli si to bereš osobně,. když mi desítky před tebou píšou ironicky tak už na to nemám náladu. Jen sem tím chtěl říct, že nějaký extrémní terén stím fakt jezdit nebudu, toť vše. Stejnak rozpočet na kolo co by to zvládlo nemám.

                                    0 0
                                    • Mr.Duck  

                                      Hele, zkusil bych prostě sondovat bazary. Já chtěl dva roky zpátky taky stavět, respektive přestavovat svoje XCčko, aby si nechalo trochu víc líbit. Nakonec mi do vlákna napsal Jipi, a měl sme za bůra kolo ve výbornym stavu, na dobrejch (sice těžkejch, ale za ty prachy?) kolech, vidlici atd..

                                      Asi to bude chtít velkou kliku něco v týhle cenový hladině sehnat, ale sám sem důkaz, že to de. No, a jak mě to s tim kolem chytlo, nalil sem do toho od tý doby snad miliardu, a už mám na to menší poskakování (původní záměr…) čtvrtý kolo během dvou let :-)

                                      0 0
    • Endless  

      Jak to tak ctu, tak sam zcela nevis co chces, kolik na to vlastne mas a nemas ani know-how na skladani. Neber si to osobne, ale nema cenu premyslet nad skladanim za 4 tisd. koupis akorat vidlici a ram… Mrkni v bazaru na dolekop.com , casto tam byvaji slusny kola (za ty prachy). Koukej hlavne po GT Chucker, Leaderfox / Dirt Park Cocaine, Mongoose Fireball.

      namatkou napriklad:

      http://dolekop.com/…-chucker-2.0

      http://dolekop.com/…-chucker-3.0

      http://dolekop.com/…228-mongoose

      0 0
      • FeeDee23  

        já za ty prachy nechci víc než tu vidlici a rám ;)

        jinak to první nevypadá zle

        0 0
        • Mr.Duck  

          Hele, podle mě koupí něčeho v tomhle stylu uděláš líp, než to kupovat po kouscích..pár dílů navíc doma neuškodí ;)

          0 0
        • alinceb  

          Hele zkusil bych se podívat po nějakém AM celopevňáku typu Kona Hoss, Pells Thorr, Merida Matts Trail apod. pro 120mm vidli. To by nějaký ten skok mělo snést a přitom je to ještě poměrně jezdivé i na delší vyjížďky…

          0 0
        • Endless  

          Ano, chapu jak to myslis, ale pokud nemas sanci nakupovat z velkoobchodu, tak za maloobchodni ceny te to vyjde 2× – 3× draz, nez to koupit jety v bazaru.

          Za 4 tisice se proste nedaji delat zazraky, chapu ze by jsi za to chtel koupit cely kolo a seskladat si to, ale pri dnesnich te jen ty pitomy pedaly stoji 500,–, brzdy kolem 1000,– pokud chces setrit (zrovna tady bych nesetril) a jses pomalu na pulce rozpoctu co mas… a musis koupit jeste ram, vidlici, riditka, kliky a „drobnosti“ jako prehazka, retez, kazety.. .ty se taky sectou a jses pomalu na 8–10 tisicich.

          Kdyz koupis treba toho jetyho Chuckera, tak dostanes kolo v cene 10–12 tisic za 4 tisice jen kvuli tomu, ze je jety (tim ze si neco koupis vetsinou odpada 25%-50% puvodni ceny), a tudiz bude O MNOHO lepsi, seskladany kolo nakoupeny z dilu za 4 tisice.

          Pokud vsak stale trvas na tom, ze si to chces poskladat sam, tak smele do toho, nejakej freeride bike z bazaru me ale prijde jako mnohem ekonomictejsi varianta. Promin za dlouhy post – chtel jsem, aby bylo jasne co myslim.

          0 0
          • FeeDee23  

            Chápu co myslíš, ale asi jsi nečetl že bych nekupoval celé kolo – ale v podstatě jen rám a vidlici+ hlávko. Vše ostatní mám, řidítka sice mám taky ale uvažoval jsem o nových.. a k nim i představec.

            To si myslím by do těch 4–5tis. šlo.

            A důvod proč je, že jsem si chtěl kolo dostavit sám. Což by v případě koupi kompletu odpadlo,. i když bych ušetřil. Ale z druhé strany vyhrát bych si mohl i na koupeném to je fakt.

            Ještě o tom uvažuji, procházím si bazary… pokud někdo náhodou něco prodává nebo ví o něčem sem s tím ;)

            0 0
            • ClAyD  

              Bejt tebou nad ničím nepřemýšlím a koupím toho chuckera 2.0. Navíc si tam budeš moct přehodit ty věci, co máš doma a ještě ti zbydou nějaký díly…

              0 0
            • fantomsilnic  

              Na Tvém místě bych koupil každopádně nějaký XC rám obyčejnější,který bude o něco težší,ale u tebe asi nebude hrát roli,pokud na tom nechceš vyloženě závodit nebo trénovat.Takový rám se dá sehnat kolem 2–3tisíc,plus mínus,vidlici bych zkusill sehnat někde vzduchovku z bazaru i kvuli tomu skakani,levnou vidli novou za chvíli pošles do pekla.K rámu budeš potřebovat sedlovku patřičného průměru,tak bud kupovat rám podle sedlovky,co máš,nebo budeš muset dokoupit taky novou.Minimálně musíš počítt ještě z dalšími detaily jako bowdeny,lanka,spon­ky atd,takže v maloobchodních cenách při skládání,jak uvádiš,tvuj rozpočet nevidím realisticky ,aby jsi poskládal kolo,jaké chceš.

              Ten rám co jsi si vybral je za dobrou cenu,ale jak jsem ti psal minule,k takovému rámu pokud nedáš aspon trochu solidní vidli,tak to kolo bude úplně na prd.Na asfaltu se na něm bude jezdit děsně a v terénu budeš stejně omezen levnou vidlí,tak stejně nevyužiješ potencialu toho dirtového rámu.

              0 0
              • FeeDee23  

                Ta raidon není zas tak dobrá jo?

                Díval sem se po bazarech, na pár sem natrefil ale s kratší trubkou, třeba 19 a míň, nevím jak moc by to vadilo, jestli by mi to vyšlo při montáži…

                0 0
                • Azmir  

                  Raidon bych nazval jako spíš turistickou vidli na klasické XC, podle rámu to pro tebe nebude pravé ořechové.

                  0 0
                  • FeeDee23  

                    A co ty dart? 1 2 3 ?

                    0 0
                  • FeeDee23  

                    Nebo něco takového ?

                    http://sport.bazos.cz/…-30–2009.php

                    0 0
                  • FeeDee23  

                    Nebo ?

                    http://dolekop.com/…author-agang

                    • hodí se na to si dát přehazku co má ve předu 3 kolca + přední brzdu( nechápu proč se u takových kol nepoužívaj) ?
                    0 0
                    • Vilém  

                      U skakacich kol nejsou treba. Jen se rozjedes, skocis, po dopadu zabrzdis a na to to osazeni staci, nemusis tahat vahu navic, je min veci, ktery muzes urazit pri padu.

                      0 0
                      • FeeDee23  

                        Aha ale já když to nechci jen na skákání tak by to šlo přehodit, vidlice by měla mít úchyty na dis. brzdy ne

                        0 0
                        • Vilém  

                          To samozrejme ma a dodat se to tam da. Jen proste prodavajici mel jine preference nez ty.

                          0 0
                        • Azmir  

                          Nemůžu si pomoct, ale ty prostě nevíš co chceš, pleteš tady páté přes deváté a pravděpodobně dopadneš neslavně.

                          0 0
                        • Azmir  

                          Nemůžu si pomoct, ale ty prostě nevíš co chceš, pleteš tady páté přes deváté a pravděpodobně dopadneš neslavně.

                          0 0
                          • FeeDee23  

                            Psal sem tu několikrát na co kolo chci využívat. Řešil jsem tu jen to, jaké kolo, popř. části, budou nejlepší volba.

                            Není třeba to asi více řešit, vyberu něco podle sebe. To že mi napíšeš že dopadnu neslavně je hezké, ale z toho důvodu sem tu psal a doufal že mi tu poradíte.

                            Ale tak zhruba vím po čem se dívat, takže dík všem za odpovědi, doufám že vyberu dobře, když tak tu potom postnu co jsem vybral nebo vytvořil, ať mi to můžete zkritizovat ;)

                            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce