• HonzaV

    Ustrojil jsem kolo a zjistil, ze kazeta Sram 7.0 je v tahu po 6ti tis.km. Predtim jsem jezdil LX, ta vydrzela zhruba stejne. Retezy menim poctive, tak ted resim jestli koupit XT´03 nebo Sram9.0. cena je stejna. chtel bych aby to vydrzelo alespon 10tis.km. Tak kterou?

    0 0
    • Daf  

      Ja hlasuji pro XTcko. Nemohu sice vydrz srovnavat se sramem ale je hezci :)

      0 0
    • RomanH  

      No tak me kazeta LX99 vydrzela 13500 km, na dalsi (opet LX mam najeto 7000 km a doufam, ze 5tkm jeste vydrzi – letosek), a pak na podzim koupim novy kliky+kazetu+sal­tr+ram :o)) Z toho mi vyplyva, ze pokud Ti LX vydrzela 6tkm, tak s XT na tom budes uplne stejne.

      0 0
      • HonzaV  

        Ja mel LX r.2000. Zda se mi, cim novejsi rocnik komponentu Shimano, tim min vydrzi. Jeste mam dodnes na zimaku kazetu LX ´97 7mi kolo a kdyz ji jednou za rok umeju tak zjistim ze je porad v super stavu. To mi rekni, jak casto menis retez, resp. kolik na nem nameris posuvkou kdyz ho uznas zralej na vymenu. Ja menim pri 132,8mm na 11ti clancich, mereno digitalni posuvkou na vice mistech. No a s kazetou se pres 6tis. nedostanu. Retezy vozim HG 53, ale to by nemelo mit vliv.

        0 0
        • RomanH  

          Uz jsem to e psal vicekrat : Jezdim kompletni sadu LX (kliky+prevodniky, kazeta, saltr, retez HG73). Menim dle merky na predposledni zubu (prumerne mam na retezu najeto tak 2300–2500 km). Na uplne nove kazete mi retez vzdy vydrzel jen 1500 km, a 1500 km jsem na retezu najel v Pakistanu s brasnama. Jinak jsem vzdy pres 2000 km, jednou dokonce 3300 (a to jsem jej "zajizdel v Dolomitech). Vazim 75kg, jezdim hodne frekvence, minimum silnice, radeji do kopce nez z kopce a moc nemusim bahno, i kdyz tak 8× do roka si ho taky uziji – a tim zase myslim extrem treba az po naby. Diky tomu, ze mam kolo v byte, se o nej i staram a udruji jej v cistote. Mazu TF2, do mokra pak Yarroline Racing Wax. S tou vydrzi kazety to ale odpovida – 5 az 6 retezu, jenze mne proste retez vydrzi dyl. Uff, to jsem zase rozepsal…

          0 0
    • djano  

      XT.

      0 0
      • HonzaV  

        Proc myslis? Osobni zkusenost?

        0 0
        • djano  

          Ciastocne. Na zimaku mam SRAM 5, od jesene mam tretiu a to som na jednej este menil pastorky z 3.0. XT som jazdil cely minuly rok na dvoch bikoch a nie je na nich nic poznat (aj ked jedna je 8 a jedna 9-pastorkova). Okrem toho jednu XT jazdenu 2 sezony jazdi doteraz moja priatelka a je bezproblemova (kazeta). Je pravda, ze SRAM 9 som nemal. Ale na tie kazety nepouzivam Shimano retaze.

          0 0
    • MARIN  

      XT – pokud mas teda razeni Shimano bude urcite lip radit.

      Ale srovnaval jsem odsobne jen XTR / 7.0

      0 0
    • BoB  

      Sram protoze proto:-). Nicméně souhlasim s názorem že shimano plynule snižuje kvalitu. Na původním biku kazeta vydržela tři řetězy a nepozoravl jsem známky opotřebení (asi 4–5K km) Na novým kole jsem po asi 1200km měnil řetěz a novej do kazety prostě nenacpu – ta kazeta je (byla) XT. takže teď chci jít taky do Sramu. Míň už vydržet nemůže.

      0 0
      • lempl  

        cus no sram se chlubi(u ty 9 a vejs ) ze ma odlechceny usazeni na nabojji(karbon) a zuby ma z kvalitniho … narozdil od shimana…prej ja bych sel do sramu uz jen proto aby byla konkurence jinak ja perjdu na kkompleto sram hele lidi jak je to s tema merkama na retez? jak to vypada, co to stoji… diky

        0 0
        •  

          Je to takovej hnusnej kus plechu, kterej má asi 5 zoubků a ktyž to propadne do řetězu úplně celý, tak je to v hajzlu!!! A stojí to asi 70Kčs??

          0 0
      • PeBla  

        přesně tak, proč protoč! mám 9.0 vše ok, krásně vypadá já vím, že na to se nejezdí, ale když je vše ok, tak co jiného mám hodnotit :-))

        0 0
    • Meesha  

      Ja mam Sram 9. Pristi kazeta bude zase 9.0 (na kompozit. telese) nebo XT 04 Sram se mi libi predevsim cenou. Stoji pomalu polovinu co XT.

      0 0
      • biker007  

        jde o to qde nakupujes.. ja sem sehnal XT2003 za 1500 vcetne postovnyho.. mel sem tedy na vyber 9.0 a Xt-cko za ty samy prachy. 9.0 sem mel minulou sezonu a vydrzela cca 9.000km, retezy(SRAM PC59) sem menil po 2300–2500km. ted uvidim co vydrzi XT.

        0 0
        • Meesha  

          Jo, samozrejme. Nekde sezenes XT (vetsinou eshopy) za cenu 9.0 (1500), ale v kamenejch obchodech chtej treba i 2200 a to se mi zda trochu dost…

          0 0
      • biker.rm  

        Cauky, jezdím už druhou kazetu sram 9.0. na první jsem najel 13 tis km a druhé mám 7tis a úúúplna pohoda. Co se týče řetězů tak shimano nebo connex. No abych neodbočil od tématu: Já půjdu zase do sramu 9.0. a proč? Je podstatně levnější než XT, hodně vydrží a v neposlední řadě dobře vypadá.

        0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.