• mm-marek

Zdarec, mám prosbu na všecky co se někdy zabejvali kolem po technické stránce. Téma: Mechanika jízdního kola. Spoustu věcí sem spočítal a vytvořil spoustu programů, ale ještě bych to chtěl mít rozsáhlejší než to pustim do světa. Takže shánim něco o geometrii, ale i jinejch věcech. Dík všem za pomoc Marek

0 0
    • Pá-dlista1  

eEee ? [nerozumel jsem otazce, nechapu souvislosti]

0 0
    • martt  

snad si kukni smolikov web http://www.smolik.de/ a este by sa ich par dalsich naslo

0 0
    • JJ  

Na CVUT vysly skripta Mechanika jizdniho kola…

0 0
      • mm-marek  

skripta napsal ing. Karel CIBULA – právě vyšlo nové vydání, takže to mam. Prodejna je na ČVUT v Praze pod menzou – nová. Každopádně dík za snahu… Ty skripta bzch chtěl ale trochu rozpracovat… Těď například tvořim programy na výpočet ideální výšky sedla. Mimochodem hodil by se ňákej spolupracovník na změření… :)

0 0
        • BH  

No to jsem zvedav , co vymyslis, i kdyz neni to uz vymyslene?

0 0
          • Vision  

no to by mě taky zajmalo co vymyslí :-), ale tak jako tak sem už přišel na to, že na kole nemá cenu moc přemejšlet a prostě pořádně si dávat :-) ono v technice je hodně ale…

0 0
        • jizby  

A co říkáš na ten článek výše? Jestli jsem Ječňáka pochopil dobře, tak to můžeš brát jako test znalostí z fyziky. Nic tě netrklo?

0 0
        • Pá-dlista1  

Asi si to predstavuju jako Hurvinek valku, ale neni to rovnice o jedne nezname? :) Sem myslel, ze teoreticky je to podle vysky rozkroku nad zemi +/- pul metru jak to komu vyhovuje.

0 0
    • McBlacky  

hele jestli se ti povede vytvořit něco jako byla hra Elastomania s motorkou, tak za to zaplatim, ikdyby to měl být můj první legální soft… Tam měl autor mechaniku biku zmáknutou ukrutně :-)

0 0
      • mm-marek  

tak to by nebyl zas takovej problém, možná až bude víc času. Ale pravda je že Elastomania byla super. Ale zabejvám se trochu něčim jinym – škoda :)

0 0
        • McBlacky  

mě to bylo jasný že ti jde o něco jinýho, ale nemohl jsem si to odpustit :-) je fakt že bytelnej simulátor, například adheze k povrchu v závislosti na rychlosti, podkladu, pružení a těžišti atd atd by mi bodnul a o simulátoru skákání ani nemluvim :-)

0 0
          • jizby  

Jo a a? do toho vrazí reálný exteriéry, natočený kamerou. To je sranda, programovat takovýhle hříčky:-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.