Trojí ceny startovného NovaCup - odpověď pořadatelů.

29 nepřečtených
  • HonzaV

    Nedalo mi to a napsal jsem do TV Terra – poradatel NovaCupu, proc maji ruzny ceny startovnyho. Z odpovedi ale moc moudry nejsem.

    Dobrý den,

    rád bych se Vás zeptal, co Vás vedlo k různé výši startovného pro účastníky z Čech – 550,–Kč , z „protekčních“ států východní evropy 20Eur a ostatních za 35Eur. Připadá mi to jako dvojí ceny pro cizince v restauracích! Na závod jsem nyní pozval své kamarády ze zahraničí a byly z toho nemile překvapeni. Na maratonech v Polsku, Německu ani v Rakousku dvojí ceny nejsou, nebo jsem se s nimy nesetkal. Při kurzu 32Kč za Euro, t.j. 1120Kč za 2,5hodiny jízdy po panelech a asfaltu v Jizerkách, párek v cíli, igelitovou tasku prospektů a starých čísel časopisu ANO je i pro podle Vás zřejmně bohaté západoevropany trochu dost. Myslím, že loni ješte trojí ceny nebyly, nebo se mýlím? Nemyslím si, že za pomoci mnoha uváděných sponzorů máte problémy s pokrytím nákladů na organizaci závodu. Myslím, že ve vaší televizi proběhlo dost reportáží o neetičnosti dvojích cen v České republice.

    Děkuji Vám předem za vysvětlující odpověď.

    S pozdravem

    Vlach

    Dobrý den, ke stanovení cen startovného v Eurech jsme přistoupili po loňských zkušenostech, kdy platba v korunách ze zahraničí byla pro mnoho zájemců nerealizovatelná – startovné + poplatky za konverzi měn. Otázkou zůstává výše startovného, kde jsme se inspirovali u podobných akcí u nás pořádaných a startovné snížili. S pozdravem

    Pavel Hůza

    Terra TV s. r. o. www.terra-tv.cz

    0 0
    • aku  

      Tak tomu ja rikam newspeak

      0 0
    • J.A.V.  

      Já tomu rozumím celkem jasně – „prostě chceme vyvařit nějaký prachy, tak se do nás ne?er“. Jen další důkaz toho, že tenhle podnik není o ničem jiném.

      0 0
    • ravo  

      Inu pokud ti to hodně leží v hlavě, tak je s klidným svědomím práskni na ČOI nebe nějakou takovou instituci – za ty „rovné“ ceny pro všechny…

      0 0
    • pivař  

      Vůbec se jich nechci zastávat, ale předpokládám, že i náklady budou trošku nestandardní – asi 14 dní poslouchám na Radižurnálu reklamu, poslední dny tak po půlhohině. A asi to nebude jediná placená propagace. Osobně ji chápu tak, že se potřebujou asi nějak zbavit těch starejch časáků. Nikdy jsem tam nebyl a asi ani nebudu. A to se mi Jizerky honě líbí.

      0 0
      • Thidney  

        radiožurnál a další jsou mediální partneři tzn. oni dají vysílací /tiskový/ prostor a jsou pak na propagačních materiálech, stánkách etc..

        0 0
    • Focus  

      Pan Hůza by měl vyrazit do politiky, zjevně by mu to šlo. Odpověď je kouzelná. Nejdřív udělá hlupáky z cizích bikerů, kteří si neumějí vyměnit peníze, odvede řeč kamsi k „poplatkům za konverzi měn“ a pochválí se, že umí přijmout eura. Potom zamele cosi o inspirování se u podobných akcí a opět se pochválí, že snížili cenu startovného. Kde přišli na nehoráznost s třemi! cenami, která z těch cen se snížila a u kterých podniků u nás se cenou 35 Euro inspirovali, si nechá pro sebe. Samotnej závod nechci hodnotit, nikdy sem ho nejel, ale hodlám v téhle tradici pokračovat.

      0 0
    • McBlacky  

      to je fakt dobrý… Hůza je cocot, nevim teda kde se inspiroval, já osobně jsem vystřelil víc jak 500kč pouze za hodnotné závody, kde se jelo terénem a délka přesahovala 100km. Běžná cena krátkých závodů je tak 250–350kč… a srovnávat to s P50 snad ani nemůže, to je trochu něco jinýho

      0 0
      • M@rtin  

        Já nevím ale už jsemobjel hezkých pár maratonů v zahraničí ale s cenou přes 35€ jsem se setkal pouze ve dvou případech. ¡Buďto byl závod etapový (Giro Dolomiti) a nebo ve vyjímečných případech při závodech přasehující svou délkou 200–250 km. O rozdílech v zajištění snad není potřeba ani mluvit. :-(

        0 0
    • rasto  

      jestli mas kuraz, tak zasli jejich odpoved na coiku. tam by si meli umet s p. Huzou poradit ;-)

      0 0
    • Twisp  

      Vubec bych se nedivil kdyby pan H®uza mel jeste jako druhej kseft malou hospudku na ceskonemeckym pohranici. na COIku s tim

      0 0
    • Volf  

      Pokud ti dobře rozumím, žádáš startovné ve výši 35 Euro pro všechny.

      0 0
    • Thidney  

      diky za tip kouknem se jim na zoubek.

      0 0
    • Beeda  

      Predpokladam, ze tam ke kazdemu cizinci bude tlumocnik :-)) B.

      PS:No kdyz cizinci maj vyssi startovne, tak to mistni vidlaci (Ja) by meli ject zadarmo nebo jsem mimo?:-))

      0 0
      • rock  

        Ten tlumočník bude asi potřeby i pro ty, kteří češtinou vládnou. Já se mezi takové totiž (naivně) počítal, ale stejně jsem ze slov toho neš?astníka nevyrozuměl odpověď na položenou otázku :-) …

        0 0
      • McBlacky  

        ten tlumočník možná pro to až se bude cizinec rozčilovat za jakej hnusnej shit to zaplatil tolik peněz :-)

        0 0
    • kolombo  

      No, tak za tyhle prachy asi pěkně vymrznete a zvlhnete. Počasí v Liberci není právě optimální pro cyklistiku po hřebenech Jizerských hor :-(

      0 0
    • Radek Broz  

      Kdyz se vam to nelibi, tak se jim na to vykaslete, ne?

      0 0
      • lempl  

        no a proto to co?????......­............ne­jezdim… masovka- zajebana masovka… a jeste to dela nova…:/ ja se tesim na … (nova) autor krale sumavy:)mozna ze mi na nem neklekne novy kolo teda jestli to vubec pojedu..

        0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Nemusíme chodit daleko pro podobný případy. nedávno jsem si v hypermarketu Globus všiml dvojích cen pro platbu v EUR a KČ. Ceny jsou na jednom panelu hned vedle sebe, takže cizinec, pokud neni uplněj hňup, si domyslí co jsme zač. Kdyby aspoň ta platba v EUR byla adekvátní kurzu, ale ono zo zboží vyjde 3× dráž. Oddůvodnění, že zboží je dražší kuli nákladum na směnu tržeb atd jsou hovadiny. A že Nova je podělaná americká televize, tak mě to u nich ani nepřekvapuje.

      0 0
    • PietroUL  

      Jen p. Hůza zapomněl vysvětlit, proč je konverze nevýchodního Eura skoro 2× dražší než konverze Eura východního :)

      0 0
    • Air  

      no, hlavne ceske podniky a firmy NESMI davat dvoji ceny pro ceske obcany a obcany EU. O obcany mimo EU se nejedna, ale NESMI davat dvoji ceny. K obcanum EU se musi chovat naprosto stejne jako k obcanum vlastnim. A to plati i pro pracovni pomer atd. atd. (i kdyz konkretne na tohle je vyjednane prechodne obdobi). Takze jestli to nedaj dohromady a nekdo si bude stezovat, tak dostanou takovou pokutu ze se jim petkrat panenky otocej… ale aspon by bylo zas neco na duchody :)

      Jinak s tim Globusem me to docela udivuje… takova spolecnost by si to dovolit nemela, mela by to mit dobre osetrene. Myslim, ze trojnasobne ceny by si totiz neuhajili… :)

      0 0
    • Leo  

      Mají v tom pěkný binec. Když jsem se před závodem informoval, tak mi u nich každý ohledně ceny pro Slováky odpověděl něco jiného (dokonce i na jejich stránkách v návštěvní knize smazali původní odpověď a napsali novou). Nakonec jsem přihlásil Slovenského občana s uvedením mé adresy, při registraci se občanky nekontrolovaly a tak to prošlo hladce (už jsem byl na ně pěkně nastartovanej).

      0 0
      • HonzaV  

        Znamej z Nemecka byl taky nakonec pro prihlaseni obdaren ceskym obcanstvim :-))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.