• bif

    Mám takový problém – prakticky všechny brýle na kolo, které jsem zkoušel, nějakým způsobem zkreslují. Když si sednu na kolo a nasadím brýle, mám najednou pocit, jako bych seděl o půl metru výš. Je to dosti nepříjemné a při jízdě mám potom značně nejistý pocit. Domnívám se, že dnešní zaoblené brýle (které kopírují tvar obličeje), opticky dost zkreslují. Proto používám staré brýle s rovnými zorníky, u kterých je zkreslení minimální. Máte s tím někdo podobnou zkušenost ?

    0 0
    • Daf  

      No ja nevim. Vzdycky jsem si myslel ze to zaobleni je prave kvuli tomu aby nezkreslovaly. Nevim co pouzivas za bryle ale vyzkousel jsem Rudy Project a Briko a podle me nezkresluji.

      0 0
    • BB  

      naprosto stejna zkusenost, dokonce se mi z toho pocitu delalo spatne od zaludku, jako na zvraceni. Postupem casu jsem zjistil, ze existuje neprima umera mezi cenou bryli a velikosti zkresleni a v nekolika krocich skoncil u Okey, za ktere muzu dat ruku do ohne. Po Relax, Sigma a Rudy Project jsou to prvni bryle s nulovym zkreslenim.

      0 0
      • Pepazdepa  

        mám kolegu co nenosí sl. brýle vůbec! Vždy když si myslím, že mám kvalitní brýle, tak si je nasadí a do 3 vteřin je sundává, že zkreslují !:( Mě to nevadí.. Bez brýlí bych nejel ani sto metrů..

        0 0
      • muff  

        Totéž – s brýlema jsem měl dost problém – nosím dioptrický,takže s klipama a vyzkoušel jsem jich řadu než jsem našel model RP,kt. mi sedí – zkresluje ovšem dost nepříjemně a trvá mi /denně/ tak 10–20 min,než si na to zvyknu,Pak už je to dobrý.P.S. stály 7,5 kila

        0 0
    • lubos  

      Dioptricke bryle nebo obycejne? Obycejne jsem mel nekolik, nikdy jsem ale zadne skresleni nepostrehl.

      0 0
    • blue  

      asi sem dost prizpusobivej, ale taky sem nikdy nepocitoval nejaky zkresleni a to pouzivam vetsinou levnejsi neznackovy brejle

      0 0
      • BB  

        myslim, ze nekteri jedinci, kteri tenduji k migrenam a bolestem hlavy jsou na to vnimavejsi a vetsina lidi si toho ani nevsimne.

        0 0
        • RomanP  

          Nevím co je migréna, o které lidi občas mluví a hlava mě bolela asi třikrát při slušný chřipce, jinak ne. Zkoušel jsem Uvex Airwing a v prodejně ok, nakonec jsem vybral designově takřka stejný Champion, protože měli o majinko světlejší tónování a v prodejně taky dobrý. Zkoušel jsem je uvnitř i venku na sluníčku. O dva dny později sednu na kolo a sedlovka s výškou násady od koštěte byla tady ! Stály asi 800kč a taky jsem nechtěl něco za trojku.

          0 0
          • hýbňoš  

            Migréna to je to co mívaj ženský a většinou večer a ještě nejčastějc večer v posteli. :-)

            0 0
            • wroum  

              uplne nejcastejc kdyz je starej doma. kdyz prijde na navstevu soused tak sou OK :-)

              0 0
              • RomanP  

                Aha, tak to jo :-), proto to nemam! (teď myslím migrénu :-))

                0 0
    • Luka  

      No, s timhle mam docela problem, protoze kdyz mi brejle zkresluji co se tyka „vybouleni“ (kdyz se kouknes do jednoho bodu priblizne pred predni kolo, takse ti z toho mota hlava), tak je mi pak spatne od zaludku. Mam oci zvykly na ledacos, ale tohle zakriveni spatne snasim. Souhlas ze Relaxy a Rudy Projecty nezkreslujou, ale zrovna RProject jsou dost drahy hracky na to, abych je zase ztratila v lese, nekde zapomela nebo znicila, to si radeji koupim slusny bryle za 500–700 a za zbytek neco peknyho na bajk. Ja mam nejaky podivny bryle z GEMu. Nevim ted honem znacku, ale jsou super. Dokonce tam meli i vetrak, tak se hned dalo zjistit, jestli za ne moc nefouka :)

      0 0
    • SavaH  

      Tak s timhle nemam problémy. Dobrý brejle jsou Champion, tak cca 600káblí. No jenže ty mi maminka rozbila a už nejsou k sehnání:(. Koupila jsem si provizorní O neal, moc tmavý a potily se. Teď jsem si v cyklu v Bydžově koupila žluté noname za 3kila a good. Ale na Championky, který si měnily zabarvení podle sluníčka to nemá

      0 0
    • wroum  

      mam oakleye a ty nezkreslujou. mel sem polaroidy, relaxy, brika a uvexy. az na ty oakleye a brika zkreslujou vsechny, nektery vic a nektery min. nikdy sem s tim nemel problem – zvyknu si na vsechno. nicmene ted jezdim v obycejnejch dioptrickejch brylich a ty zkreslujou – ja v nich ale konecne vidim.

      0 0
    • Karaya  

      Ja mam dioptricky skla vsazeny do „zaoblenych“ obroucek a nemam pocit, ze by nejak zkreslovaly. Ale je pravda, ze jsou od firmy, ktera se specializuje na dioptricka skla do sportovnich obrub…

      0 0
      • zdenek  

        Můžeš napsat, co to je za firmu? Takový brýle taky potřebuju a v optice tvrdí, že to nejde.

        0 0
    • Snoopy  

      Ano! Prestne tak; Relaxy zkresluji jak… A rozhodne nezalezi na zaobleni skel. Ja radeji priplatil 2 stovky za Uvexy a jsem spokojen. Nevim jestli davaji 100proc. nezkresleny pohled, ale moje oci si libuji.

      0 0
    • Ondrej  

      mam naky Julba a kresleni nevnimam, driv jsem s tim mel problemy u levnejch brejli pri lezeni, takze pocitam ze sou minimalne o dost lepsi. ale zase to neni uplne idealni typ na kolco, takze nadavam dal.

      0 0
    • Jarous1  

      Zdar ! Já si myslím, že tuhle věc vyřeší jedině pořádné ozkoušení před koupí. Protože každý máme ksicht trochu jinak stavěný, tak nám nemohou padnout každé brýle a ještě k tomu stoprocentně. Pokud vím, tak jsem zatím nikde neviděl, že by se prodávaly brýle i podle „čísla“ jako např. boty, oblečení apod. Napadla mně jedna věc: Někdo má oči blízko sebe, někdo zase dál od sebe, někdo něco mezi tím… Prostě by oči měly být přesně v optické ose býlových skel. Jelikož ale výrobce vyrobí jenom jeden univerzalní rozměr, tak pak to samozřejmě nemůže „sedět“ každému…

      Taktně jsem se vyhnul úvahám o výrobní technologii, materiálech apod. Tyto budou mít asi taky nějaký vliv… :-)

      0 0
      • vlk  

        TY VELIKOSTI BRÝLÝ JSEM KDESI VIDĚL ALE TÝKALO SE TO KLASICKÝCH SLUNEČNÍCH BRÝLÍ A NE CYKLISTICKÝCH.

        0 0
      • Daf  

        To dava smysl. Myslim ze takhle nejak to bude.

        0 0
      • Jarous1  

        Jo, a ještě další věc. Někdo má oči, že mu jakoby lezou z důlků a naopak někdo je má zase „zapadlé“…

        Jinak já mám AXON Viper a sedí mi tak akorát…

        0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.