Shimano SORA -- najslabsie miesto

24 nepřečtených
  • Thorn

    Uvazujem o novom cestaku, a celkom sa mi pozdava Specialized Allez ( http://www.specialized.com/SBCBkModel.jsp?… ) … v svojej cene jediny s karbonovou vidlou, dobry ram – ale ma mix Sory (radenie, kazeta, presmyk) a Tiagry (salter). Kedze Sora ma image problemovej sady, chcem sa spytat, kvoli comu? Kvoli radiacim pakam? Alebo by to ta Tiagra vzadu mohla kompenzovat?

    0 0
    • Matts.  

      Na cestnej Meride mám SORU komplet (páčky, šalter, presmyk), používam ju 3 roky a bez jediného problému. Prežila aj pády. Odraďovanie palcom nemá chybu.

      0 0
    • fousac  

      zkusenost zacatecnika… komplet SORU ma taky, najezdino cca 1400km a zatim bez jedinyho problemu…

      0 0
    • Volf  

      Pokud bereš iformace jen z BF tak tě můžu ujistit, že image problémové sady může tady taky znamenat pouze image levné sady, protože pro některé znamená každý kolo pod 50 litrů shit.

      0 0
      • Matts.  

        Pekne si to vystihol. Aj u nás jazdia frajeri, čo len tárajú o materiály, a na pretekoch zametajú chvost.

        0 0
        • Thorn  

          ja chcem kupit bike to 30 litrov slovenskych, aby bol ale jednoznacne ‚improvement‘ oproti mojej skuticne zastaralej 12 kg silnicke na 300EX (ktore inak tiez funguje dobre).

          Takze uvazujem nad komplet cestakom (tento Specialized ma cfelkom dobry ram, horsie komponenty), alebo nad poskladanim nad Campagnolo Xenon/Mirage a nejakym ceskym/slovenskym ramom (Šatka? Šírer?).

          0 0
          • Volf  

            O návratu na silnici už taky dlouho uvažuju. Já bych dal přednost kvalitnějšímu rámu s nižší sadou než horšímu rámu s vyšší sadou, protože na silnici je menší zatížení komponentů než na MTB. No a protože bych se snažil dostat co nejvíc muziky za co nejmíň peněz, podíval bych se po loňských modelech, protože díky lidem co musí mít pořád to nejnovější se my ostatní můžeme dostávat ke kvalitnějším materiálům, protože se jich obchodníci musí zbavovat, aby mohli nabízet zase ty nový.

            0 0
            • lubos  

              Souhlas. Ram je nejdulezitejsi a vyprodej je dobra vec.

              0 0
          • MartinXC  

            Na Šírery (carbon series) jsem se před chvíli koukal, nějak se mi nezdá

            • to uchycení smyku
            • a imbusem přišroubovaná zadní vidle dole

            Je to používané jinde (já to jinde neviděl)? Máte s tím někdo zkušenost ?

            0 0
    • Thorn  

      hm, no ale to som si neuvedomil, ze Sora ma radiace paky len na 8 kolo, takze cesky dovozca ma na www asy chybku, ked spomina 9 kolo… salter je sice Viagra ;), ale ked paky su Sora… no nic, bude sa asi skladat :-)

      0 0
    • Bobo  

      Teď budu mluvit z vlastní zkušenosti. Kus šaltru je z plastu, to bych viděl jako nejslabší článek. Poměrně brzo se tam vymlela vůle a hůř to řadilo. Vzadu je jen osmička, což je trochu na obtíž jemnějšímu odstupňování převodů, ikdyž z těch kazet CS-HG508×x se vybrat dá a nejsou ani moc drahý. Co pro mě bylo ale fakt docela blbý bylo řazení palcem. Když sedíš jak starosta a máš ruce na duálech nahoře, pak neznám nic lepšího, skákalo to tam lehce a úplně samo. Běda ale, jak zalehneš do aerodynamickýho posedu. To bys musel mít palec jak ta sudička z pohádky (jedna měla velkej palec, druhá obří pysk a třetí myslím nohu). Můj názor je ten, že je to bezvadná sada pro lidi, kteří mají silničku jako doplněk k něčemu jinýmu, třeba k biku nebo k běhání a jsou ochotní se k tomu kolu slušně chovat. Pokud toho moc nenajedou, pak je to za tu cenu solidní volba. Jenže když občas řadíš jako hovado (ano, to jsem já) a nalítáš za rok více kkm, pak je Sora věčným zdrojem drobných protivných problémů. V současné době jsem š?astným majitelem Tiagry, která je dražší jen o málo a všechno, co jsem vyjmenoval, má vychytáno k mé naprosté spokojenosti. A ještě musím podotknout, že Tiagra je kvalitou i funkcí imho naprosto srovnatelná s předloňskou Sh.105 (též vlastní zkušenost) a nebál bych se ani srovnání s Ultegrou dřívějších ročníků.

      0 0
      • Volf  

        Jo to jsi napsal dobře. Já teď uvažuju že kopím toto za 32 341,. Kč.

        http://www.ebikeshop.cz/fotoOrg.aspx?…

        v této výbavě: Model kola A-5503 Materiál rámu Columbus Zonal Dural Barva kola modro-černá Velikost kola
        > vyber si díl 056-velikost 520 mm 057-velikost 540 mm Kliky kola Shimano 105
        Přehazovačka Shimano 105 Přesmykovač Shimano 105 Řazení Shimano 105 černé Brzdy kola Tektro

        Vidlice kola Carbon-Dural Poznámka SUPER SLEVY NA AUTHOR 03-Akce trvá do vyprodání zásob.

        Řídítka Ritchey Řízení Ritchey Zero Logic Comp Představec Ritchey Pro Road Středová osa Shimano 5500 Řetěz Shimano HG-73 Vícekolečko Shimano HG-50–9 Náboje Shimano WH-R540
        Ráfky Shimano WH-R540 Rohy Author EVA cork/gel Pláště Panaracer Sedlovka Ritchey Sedlo Selle San Marco Era-K Hmotnost 8 kg Paprsky Shimano WH-R540

        0 0
        • Bobo  

          Nejsem sice žádnej odborník, ale za tu cenu mi to přijde fakt dost dobrý. Vem si třeba jen samotný zapletený R540, pár máš za skoro 10kKč.

          0 0
      • Thorn  

        Hmmm, diky moc, v zasade som na cestaku zacinal, a stale niekedy jazdim a radim „ako hovado“ – casto si davam casovky do kopcov… takze Sora asi e-e. Pozriem ponuku na Xenone/Mirage/Ti­agre. Este raz vdaka za nazor.

        0 0
    • Luwa  

      Nechci zakládat nové téma jak je na tom sora ted ze spolehlivosti modely 2015_16. Děkuji

      0 0
      • Singlespeed  

        Funkčně je dotažená. Slabší stránkou je méně odolná povrchová úprava klik, přehazovačky a vyšší hmotnost.

        0 0
    • Lucik_bikerka  

      Nechci zakládat nové vlákno, ale nevíte, kde sehnat Sora kliky 2×9 165mm, popřípadě neprodává někdo? Děkuji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.