• mm

    zacinam zjistovat, ze pri rychlostech kolem 50ky uz v lese jenom hadam po cem jedu, natoz abych dopredu vedel, co me ceka. takze potrebuju naky sport. bryle, ale chcu naky, co „sou hned dioptricky“ a nevsazuje se tam ten bazmek s dioptriema. dik

    0 0
    • JanSolar  

      Nejlepsi brejle na kolo jsou jednodenni kontaktni cocky.

      0 0
      • MF  

        Tiez hlasujem za kontaktne. Sice 3 mesacne, ale okuliare ma moc neoslovili.

        0 0
        • McBlacky  

          taky do nich půjdu, nejsou s tím nějaký problémy… vysušování nebo tak něco při větších rychlostech fouká malinko i pod brýle…

          0 0
          • MF  

            No ja za seba mozem prehlasit, ze som s tym nikdy problemy nemal. Ale moze to byt individualne. Raz sa mi stalo ze mi pod okuliare vltela much a samozrejme ze skoncila v oku. Poviem ti ze to nebolo moc prijemne vyberat ju. Dost to bolelo a musel som davat pozor aby som si nezlikvidoval tu sosovku. Ale inak bez problemov. Neviem ci este funguje taka akcia, ze ked sa rozhodujes pre 1. kontaktne tak ti daju jeden par zadarmo na vyskusanie. Tak pripadne skus a ked sa ti to nebude pozdavat, tak si proste dalsie neobjednas.

            0 0
          • J.A.V.  

            Já vozím měsíční při tréninku, jednodení na závody a tyhle problémy jsem zatím neměl. Krom toho vozím v kejmlu kapky, takže kdyby začal bejt tak stačí zastavit a pro zvlhčení nakapat. V nouzi postačí na zvlhčení i opláchnout obličej i s očima vodou – třeba z bidonu, to ale dělám spíš kvůli soli co teď štípe na xichtu, oči sou v pohodě.

            0 0
            • MF  

              jojo. Tie kvapky nosim aj ja. Je to celkom dobra vec.

              0 0
          • PHiLiPZ  

            nosil som sosovky dlhsie, cca. 1.5 roku (uplne som vypustil okuliare) a oci ostali velmi precitlivene, maval som casto zapaly ocnych spojiviek… ak sosovky, tak moj osobny nazor je pouzivat ich iba ked naozaj treba

            0 0
          • Otto  

            No já za sebe můžu prohlásit, že kolo s čočkama je pro mě utrpení.Ale jsem vyjímka. Mě čočky nevadí pouze ve vlhkém prostředí -plavání, sauna, divoká voda, lyžovaní(pod lyž.brýle)

            0 0
          • blue  

            cocky jsem nosil zhruba 10 let…

            co se tyka nasazovani a manipulace, to za chvilku budes zvladat zcela rutinne kdekoliv a i bez zrcatka… co se tyka hygieny, tak samozrejme nasazovani cocek s rukama od blata bych nedelal, ale zase neni treba podlehat panice, kdyz si je v ojedinelych pripadech zrovna nemuzes umyt mydlem…

            vysusovani trochu problem je, da se tomu predejit dobrejma brejlema (ktery by mel k sobe zodpovednej biker vozit tak jako tak :-)), muzes u sebe taky vozit kapky na zvlhceni oci

            dalsi vec, ktera mi moc nesvedcila, byly zakoureny nevetrany mistnosti, pro bikera to znamena predevsim tedy hospody tech nizsich kategorii

            0 0
    • rasto  

      podivej se do historie b-f. rovnou dioptrickych je pomalu – jsou narocne na vyrobu. 95% vsech sportovnich ma dioptricky bazmek. vyhoda: muzes menit obarvene skla, nejsi fixovan na 1 barvu (v zime + seru pouzivam cire, jinak cervene). z tech 5% je delal oakley za snad 6kkc. dodaci lhuty byly ±6 tydnu :-/

      0 0
      • mm  

        a kde se daji nejaky rozumny s „dioptrickou vlokou“ koupit? nejlip ve zlinskem + olomouckem kraji

        a kdyz je koupim ve sportu, tak mi pak optik udela ty dioptricky skla?

        0 0
        • vili  

          jo a zkus se podivat po rudy project..

          0 0
          • Lukster  

            Rudy Project mohu jen doporucit! Mam model Kerosene, pred 2 lety me vysel na cca 2500 vcetne klipu a navic se super skly Racing Red. Tedka jsou o neco drazsi – neco pres 3tisice.

            0 0
    • websky.cz  

      vzhledem k tomu ze chodim i strilet tak se chystam poridit http://www.essgoggles.cz/

      0 0
    • Karaya  

      No ja jsem jako ramecek koupil Cratoni Explorer a pak do nich pres kamarada optika nechal udelat dioptricka skla se zabarvenim – a la Racing red od RP. Opticky jsou vyborne, jelikoz je v Cesku nejak firma na takovato skla se specializujici a cena 2000 je vice nez slusna… Mam je uz tri mesice a maximalni spokojenost.. Pote co je videli nekteri znami tak ma kamarad optik o praci vystarano :-)

      0 0
    • Pebe  

      Jsem si koupil široký sluneční brýle s rozebiratelnou obroučkou, asi za 1000 (Zero Eyewear) a nechal si v optice vsadit zabarvený dioptrický skla. Přestože mám kolem –7 Dpt a s šířkou skel se zvyšuje tlouš?ka, není to tak strašný. Sklo mě vyšlo na 2000, ale jenom díky atypickým dioptriím a cylindrům v ose. Prostě astigmatismus. Takže dohromady 5000. Ještě je dobrý podotknout, že jsem se už dostal za hranici růstu a dioptrie se mi nemění. Brýle mám už asi 5 let.

      0 0
    • Radek Broz  

      Ja se zkousel rozny s „bazmekem“ a nikdy jsem s tim nebyl spokojenej – hlavni nevyhoda je, ze se to desne mlzi. Cockam jsem se porad branil kvuli alergii na pyl, az jsem je nedavno zkusil a byl jsem hodne prijemne prekvapen – zadny problemy s tim nejsou a vidim uplne perfektne. Ani jsem neveril ze se da jezdit tak rychle, kdyz vidis i trosku dal pred sebe;-)

      0 0
      • -b-n-x-  

        kolik mas dioptrii? Ja mam –2, jezdim bez bryli, jsem na to zvykly. By me zajimalo jestli by se jizda nejak vyrazneji zlepsila s pouzitim nejake optiky. Takhle si rikam, ze se aspon naucim lepe reagovat telem na nenadale prekazky :-). By me zajimalo, kolik z vas ma problemy s roztrepanym obrazem na takovych tech rychlych rozbitych sjezdech. Ja treba nekdy nevidim skoro nic.

        0 0
        • Daf  

          Mam take dve dioptrie a jezdim bez brejli. Na silnici je to uplne v pohode. V terenu se to da ale clovek musi byt opatrnej a to hlavne v seru ve sjezdech. S cockama co vozim na zavody mam mnohem vetsi prehled o trati. Hlavne ve sjezdech se lip voli stopa kdyz vidis ostre vic jak 4m pred sebe :)

          0 0
          • pit  

            Kurnik chlapi to Vas obdivujem…ja mam 1,5–2 dioptrie,ale bez bryli (RP Kerosene s klipom) by som sa do terenu teda neodvazil…ved to je na zabitie. Este na cestu mozno…ale do terenu nikdy.

            0 0
        • MARIN  

          Taky mam nejakou tu dioptrii (1,5 a 2). Letos jsem poridil Rudyny s klipem a ve sjezdech je to dost znat – clovek konecne vidi kam vlastne jede a co tam ceka :) Na silnicni trenink ale klip moc nepouzivam. Dost mi vadi ze klip je dost blizko obliceje a tak ja kterej se hrozne poti mam problemy ze mi pot steka primo po dioptrickych sklech. Na pristi rok asi konecne poridim cocky

          0 0
          • -b-n-x-  

            hmm, tak to asi zacnu taky o tom uvazovat. Do kopce, po rovine to je sumafuck, ale z kopce bych lepsi videni privital. Nevite jeste nekdo, jestli existuji mx bryle do integraly, aby se tam vlezly i dioptricke? Vim ze lyzarske jsou takove, ale vypadaji dost blbe.

            0 0
            • J.A.V.  

              Já sem nosil dioptrické brýle pod normální běžné lyžařské Carrery. MX brýle jsem teda nikdy neměl v ruce, ale na pohled mi připadaj stejný. Takže by se to tam mělo vlízt ne? Akorát se mi to na vleku mlžilo.

              Ale jak už jsem psal. Na jakýkoliv sport, fakt vřele doporučuju čočky. Já sem klasickej příklad toho, jak si zbytečným strachem „já si nikdy nesáhnu do oka“ oddálit plnohodnotné vidění. Dneska nechápu čeho jsem se bál, a nadávám si, že jsem do toho nešel dřív.

              0 0
          • mm  

            to ste machri s takovyma dioptriema, ja mam –1 a treba vcera(zatazeno) kolem 7 vecer v uzavrenym lese kolem 50tky akorat vim, ze su este na ceste. s –2 si to nedovedu vubec predstavit

            A nestava se vam, ze vidite neco, co v dali vubec neni? ja obcas vidim srnky a dalsi zver (vecinou to sou vetve nebo parezy)

            0 0
            • MARIN  

              Me se spis stava ze to co v dali je vidim az na posledni chvili a nekdy ani to ne a uz je pozde :)

              0 0
            • -b-n-x-  

              tim ze hure vidim, si myslim, ze paradoxne jezdim bezpecneji, protoze se bojim jezdit rychle na neprehlednych, neznamych mistech. Spise mam taky problem s tim, ze nevidim nejake detaily, nez ze bych videl neco co neni. Dele trva spravna identifikace neznamych objektu. Jednou jsem si myslel, ze je pres cestu strom, zacal brzdit, a kdyz byl blize, poznal jsem, ze je to jenom stin. Tenkrat me to nastvalo, protoze sjezdik to byl opravdu pohodovy, svizny a bylo skoda brzdit. Jinak souhlasim, ze kratkozrakost se projevi nejvice v seru.

              0 0
        • Radek Broz  

          sorry, par dni jsem tu nebyl. Mam 1.75 a 2.15 a taky jsem jezdil bez toho. Jizda se zlepsila hodne vyrazne – kdyz vidis fakt hodne pred sebe, tak muzes jet i rychle a ne jen pribrzdovat a cekat, co se ti objevi pod kolem.

          0 0
          • Tomus  

            Ja mam 3.5 dioptrie na obou ocich a taky jsem do nedavna jezdil bez bryly,pokud je na to clovek zvyklej tak se to da, ale jinak je to jak pisou ostatni, za sera jsem videl fakt prd a nebo v lese jsem si pletl kmeny s lidima a slunecni bryle jsem mohl pouzivat jen kdyz fakt svitilo slunko jinak sem toho moc nevidel. Nejvic me ale stvalo to, ze jsem okolo sebe moc nevnimal okoli,relativne ostre sem videl tak 4 metry okolo sebe a pak uz nic moc. Ted jezdim s obycejnyma diprickyma brejlama, ale neni to ono pac me fouka na oci, takze taky koupim neco s klipem. Jinak pokud si ty skla necham napsat od ocara na predpis, tak by je me meli do toho klipu udelat zadara, ne ?? (obyc. skla).

            0 0
            • Daf  

              Obycejna skla bych si do klipu nedal kvuli bezpecnosti i hmotnosti.

              0 0
    • Martin  

      Vozím takový cyklo brýle a uvnitř je cvikr s dioptrickými skly. Funguje to dobře.

      0 0
    • Matts.  

      Tohto roku som kúpil Adidas s dioptrickým cvikrom, dohromady to stálo 5.300,–SKK. Perfektné čisté videnie, nefúka pod ne, prechod ostré slnko – tieň bez problémov. Neľutujem tie peniaze, i keď je to bohovo drahé. Ale klasické dioptrické už teraz tiež toľko stoja, ak nechceš kostené. Kontakt.šošovky som mal, okuliare sú lepšie. Jediná výhoda kontaktov je v daždi a v hmle.

      0 0
    • Meesha  

      Znamej vozi Brika. Vypadaj fakt slusne, ale cenu netusim. Docela si je chvali.

      0 0
      • rich  

        cena zvykne byt ± 2.000 Kc spolu s klipom a sklami

        0 0
    • vasek  

      Já jsem si zkoušel hromadu brýlí s diptrickým klipem a nakonec mně sedly jedny od axonu. Cena více než příznivá asi 700kč. Jsou k nim výměnná skla tmavé, žluté a čiré. S ostatníma jsem měl problém, že jsem měl klip moc u očí a nechutně jsem škrtal řasama. Teď je to pohoda.

      0 0
      • Boudino  

        Kde jsi to prosímrě sehnal? Teda pokud je to v Praze. Nějaký podobný aparátek jsem také sháněl, ale zatím neuspěěně.

        0 0
        • vasek  

          Bohužel, koupil jsem je v Plzni v Heposu.

          0 0
        • Bunda  

          www.axonsport.cz/brdioptr.htm ti cokoli do druhýho dne na dopírku. Na telefonu ochotný baby, co poraděj. Zkoušet nic nemusiš, sedí to dobře, ještě si přikup gumičku nebo neoprénovej pásek a bejle nespadnou ani gdybys chtěl.

          0 0
    • Daf  

      Me se libi model PERCEPTION od Rudy Project. To provedeni vypada ze bude mnohem pohodlnejsi nez jakykoliv vyndavaci klip. Sam mam Brika Sprinter s klipem. Ty bryle jsou super, ale klip vozim nerad clovek prijde o komfort. Nakonec ted treninky jezdim bez klipu a na zavody jsem si poridil jednodenni cocky.

      0 0
      • vasek  

        Já už si ani neuvědomuju, že tam ten klip je, prostě ho při jízdě nevnímam. Čočky jsem zkoušel, ale nějak je mi je oči neberou a potom pot v oku + kontaktní čočky= je pro moje oči celkem problém…

        0 0
        • Daf  

          Me na klipu vadilo ze jsem porad vnimal ty obruby toho klipu. Kdyz se mi bryle zamlzily tak se mnohem dele odmlzovaly. A taky mi casto po klipu stekal pot. Takze na zavody mi to prislo nevhodne. Dalsi nevyhoda bryli s klipem je ze pri zavode v blate vidis pres skla prd, kdyz je sundas tak vidis taky prd :) V cockach uz jsem nekolik takovych zavodu odjel bez bryli a neni problem.

          0 0
    • sraldo lattrinny  

      Tak to jsem musel řešit taky. Nejdřív jsem znásilňoval optiky aby mi vsadily dioptrické skla do obrub od sluněčních brýlí. To šlo ale jen do doby než se mi zhoršil zrak. Navíc jsem je měl trochu zabarvený proti sluníčku – za šera *******. Teď jezdím právě ty bazmeky co nechceš (Briko) a maximální spokojenost.

      0 0
      • pali  

        Ja som tiež prešiel riešením tohto problému a nakoniec som cez kontaktné š. ostal pri dioptr.clipe.Pou­žívam 4 sezónu Briko. Clip je priehladný tak ho moc nevnímam používam ich aj pri zjazdovom lyžovaní.Má to svoje pre a proti ale mne momentálne vyhovuje.

        0 0
        • PACE 31  

          Ja mam dvoje AXONY bez vlozky!!!Dioptrie –1,25.Nazev modelu nevim musel bych se podivat do lonskeho prospektu.Hlinikovy ramecek s nasroubovanymi skly cena cca 350,– pak dlouhe ukecavani u optika,ze to opravdu lze udelat-videl jsem je v rubrice PRIMA NAPAD v Pelotonu.Cena zabarvenych skel i se zabrusem 1200,–takze mam jedny cire a jedny sedozelene(neco jako RAY BAN) za cenu do 3000,–.Zadna super kvalita-obcas dotahnout sroubky a barva na rameccich po dvou sezonach zacina mit horsi mista ale jinak si lebedim-VIDIM!Toz tak…

          0 0
    • hnipak  

      Poslyste a ja jsem videl cloveka, co mel normalni brejle, a pres jeste jedny vetsi, a to se me libilo! Tak jsem se potom ruzne ptal, ale nikde nevedeli o co jde. Mozna to byly brejle na mopeda nebo tak nejak :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.