Moje první nášlapy a pocity.

6 nepřečtených
  • Jakožto dlouholetý zastánce klipsen jsem po projížce lesem, kde jsem si to rozdal s kořenama a dopadl jsem s kolem s nazutejma klipsnama na záda (zachránil mě batoh z hadrama z práce) dospěl k názoru, že zkusím nášlapy. Po dlouhém študování pro a proti jsem se rozhodl pro Shimano PD-M 647 (namontovány a seřízeny pro nejmenší vypínací sílu) s ohrádkou a turistický boty Nortwave Runaway (padly jak ulitý).Tak jsem vyjel.Pocity: zatím jsem vždycky vycvak, lepší přenos síly a pocit svázanosti s kolem.Takže paráda-jsem vůl, že jsem na to nepřišel dřív.Takže zbývá jenom spadnout, abych vyzkoušel jak to vypne.Uf, jenom jsem se s Váma chtěl podělit o pro mě nové zážitky a pocity z bakkování.Ahoj

    0 0
    • sharkcom  

      Neboj, i s SPDčkaha hodíš tlamu. Pěkně v pomalý rychlosti na bok. Já jsem se takhle skácel 2×. Jednou jsem jel krokem okolo rohu domu a potakal jsem se s volající slečnou. Zatáhl jsem za brzdu, kolo bez prodlevy zastavilo a než jsem stačil vyháknout nohu, ležel jsem. Hezky jí u nohou… Podruhý jsem plánovaně chtěl zastavit, vyháknul jsem nohy a dal je znovu na pedály. Jak mám nastavenej malej nášlapnej tlat, tak se mi znovu zacvakly, já o tom nevěděl a zastavil… Celkem sranda. Poučení? Po městě jezdím nezacvaklej ( mám jednostraný pedály ) a pokud chci zastavit, už nohy nedávám spátky na pedály. Ale jinak fajn…

      0 0
    • SavaH  

      Nášlapy vypínaj dobře. Můj první pořádnej pád přes řídítka jen jsem slyšela cvak cvak, jak vypnuly nášlapy a pak ránu do helmy =:o) Kdybych měla klipsny, tak mám zlámaný nohy a asi by mi to kolo spadlo na záda. A ještě jedna story: Nášlapy jsem měla cca 3 neděle a jela jsem s kámožem takovým lesoparkem po dešti. Přes cestu velikananásnká louže. Že to objedu po kraji. Kraj byl trošku měkčí a já se nestihla vyzout, ale chytnout stromu. No jenže… ani nevím jak, asi při vyšlapování, jsem najednou ležela na boku i s kolem v té louži. Škoda, že kámoš neměl fo?ák. Klipsny fuj!

      0 0
    • Daf  

      No vidis :) Casem az ziskas jistotu si je pritahni, aby ti noha nevylitla z pedalu kdyz dostanes treba kopanec od nejakeho sutru a tak.

      0 0
      • pitelboy  

        Ja kdyz je mel po prve. Tak sem si takle prijel na krizovatku, zastavl sem, nevycvak nohu pac sem nak zapomel jak se to dela… …a uz sem lezel na zemi.

        0 0
    • kubrt  

      Taky mam cerstve zkusenosti, po te co me nekolikrat vypekli klipsny, kdy se mi pri dvou poslednich maratonech utrhli a delali vic bordel, nez pomahali jsem se rozhodl jit do naslapu.

      Podle zkusenosti a refenrenci zde z fora jsem poridil PD-M520 a turisticke tretry adidas syncline. A musim rict, ze je to parada, opravdu jsem ani nedoufal, ze to bude tak dobry. Jeste musim trochu vychytat spravnou pozici kufru, protoze me po cca 40 km trochu trnou chodidla, neni to nic tragickyho, ale prece. Pedaly mam nastaveny na nejlehci + 5 cvaknuti a zatim se mi vyseda dobre, pritvrdim asi co nevidet a s napetim ocekavam prvni drzku, ktera asi prijit musi :)

      Takze diky za rady vsem tady na foru.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.