• borda

    Mám dotaz. Pořídil jsem karbon. řidítka. Můžu je namontovat normálně do alu představce a pořádně dotáhnout? Nemusí být na styčné ploše nějaká guma nebo něco? Nemám s karbonem žádný zkušenosti, ty řídítka byly dost drahý, nera bych je zmršil, jestli rozumíte.

    0 0
    • Daf  

      Montaz do predstavce je uplne stejna. Dotahni je stejne jako hlinikova. Je treba dat pozor na montaz rohu. Tam bych se opravdu bal pokud riditka nemaji zpevnene konce.

      0 0
    • gulinko  

      este k tym rohom – pozri si link http://www.eastonbike.com/…/barends.pdf

      0 0
    • DAWE25  

      Obnovím vlákno: Mám nová řídítka Truvativ Noir World Cup, k nim představec Truvativ Team. Jak moc to dotáhnout? Docela se bojim, aby to neruplo. Nemám momentový klíč, neexistuje nějaká vychytávka, jak to přibližně dobře utáhnout? Je mi jasný že by to šlo spočítat jako sílu x rameno (délka klíče) a pak zatížit ten klíč něčím o hmotnosti x. A to břemeno by nám vyvodilo tu sílu, ale prakticky je to asi trochu nepoužitelný. :( Díky

      0 0
      • jIrI___  

        Dotahuje se to na 6 Nm. Měl jsem taky strach, ať je nepřetáhnu (moje první karbonová řidítka), tak jsem si půjčil z práce momenťák a zjistil, že těch 6 Nm je už poměrně dost velká síla. I hliníkové jsem měl utáhlé menší silou, takže bych se toho vůbec nebál a normálně to utáhl.

        0 0
    • Karlos.ml  

      Jak by to bylo chlapi v případě montáže rohu na tyto řidítka? Měly by být také z karbonu, nebo dovnitř vsdit nějaké pevné zátky.Neluplo to už někomu. Díky za radu.

      0 0
      • siafu  

        Jedny starší Eastony EC70 mi leží doma a na jedné ze stran jsou trochu naprasklé, myslím, že se mi to podařilo trochu přetáhnout, nemít nové, tak je klidně vozím dál. Bohužel mám rohy Woodman Chupa Carbon s alu objímkou a podle toho nákresu by neměli být moc vhodné, ale neřeším to, protože preferuji krátké rohy s délkou úchopu cca 55 mm.

        Novější Eastony EC70 mám na kole, rohy stejné – Woodman Chupa, nekontroluji to, asi to bude OK. Co mi snad jednou říkali v bikezone, tak třeba do karbonových řidítek dávají nějaké vložky, pak předpokládám, že by byly použitelné i lehčí EC90 + rohy.

        0 0
        • Evilcleaner  

          nechci kecat ale mám pocit že u ec90 jsou rohy zakázené (i když je to zvláštní vzhledem k existenci ec90 rohů), každopádně na jejich stránkách to bude určitě

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.