• Fido Mrlasek

    Všichni jste tam určitě byli bajkovat, takže mi můžete napsat nějaký rady a vychytávky, že jó? Na co si dát pozor atd. Popř nějaké nápady na ubytování a vyjížďky. Uvítám jakékoliv info – za týden vyrážíme. Díky

    0 0
    • tjuren  

      NO byl jsem tam, ale na silničce. Je to tam samozřejmě bomba. V sezoně dost draho a kolem jezera dost rušno. POkud mohu radit tak je tam líp na jaře a v září. Ale to už asi nezměníš. V skoro každým obchůdku tam dostaneš zadarmo místni mapku, kde jsou stezky, pěšiny, silničky i šotolinky gardy a okolí. POkud mohu radit tak bych se ubytoval o něco dál od jezera v nějakým penzionku nebo kempu. Dál si myslím, že jsou krásný místa, která jsou v okruhu 50–100km od gardy. Mě osobně se nejvíc líbí údolí okolo městečka Cles což je západně od Trenta. Nevím ale jak to tam vypadá na bike. POtom je hezky směrem na Lago di Idro a Lago di Ledro, taky Lago di Teno. Je tam toho spousta, ale zkušenost je nesdělitelná takže držím palce.Silnice jsou tam všude super, ale myslím že teď v sezoně tam bude dost provoz. Na bike kolem jezera je to hodně náročný a kvůli kamenum nebezpečný na defekt a držkopád. Takže opatrně. Jinak výjezdy jsou tam na celý dopoledne. Třeba 2000m na Monte Baldo, ale jede tam i lanovka:)

      0 0
    • MartinS  

      Z Gardy jsme se vrátili asi před týdnem. Byli jsme tam hlavně surfovat, ale brali jsme sebou i kola. Bydleli jsme v Torbole v kempu Maroadi/viz odkaz/, jinak v torbole je asi 5 kempů. Absolvovali jsme celkem 4 výlety, Lago di Cavedino, Lago di Tenno, M.Baldo-M.Altissimo, M.Velo.Popisy tras jsem našel na kreuzberg.cz a mapy Lago di Garda Nord(Kompass), kterou jsem koupil u nás asi za 150Kč, jinak podobných map je k dostaní přímo na Gardě asi za 6 eu.Popisy tras celkem souhlasí se skutečností, italské značení tras má co zlepšovat.K trase z M. Altissima č.601 bych dodal, že v horním úseku je sjízdná pouze pro DH nebo FR kolo a jezdce, který to umí a má na to výbavu. Podle mého názoru pro XC kolo je nesjízdná. Ostatní absolvované trasy byly bez komplikací.Pokud by byl zájem můžu dodat i nějaké fotky. http://www.campingmaroadi.it/ http://www.kreuzberg.cz/…/update.html

      0 0
      • MartinS  

        Ještě web kamera v Torbole: http://www.vascorenna.com/…g/webcam.asp

        0 0
      • biker007  

        me tan horni usek prisel az na nekolik (celkem to bylo cca 100m) useku celkem v pohode.. sedlo dolu, upustit plaste (Continental Escape 2.1 – priste to budou min 2.3) a vidli (80mm vzduch, jinak kolo spis na chrti XC) a hura dolu:) jel sem to z vrcholu (2057m) do vysky cca 1200m a behem ty doby jen jeden polet pres riditka:)) pak sem to strihnul po ceste c.6 do Navene. tenhle sjezdik je fakt supr, neni tak narocnej jako 601-ka, je takovej plynulejsi. proste vytukana pesinka:).

        jinak – za jak dlouho ste vyjeli na vrchol? cas se meri od trziste (to maly namesticko) v Torbole az po dotknuti se chaty na vrcholu. obdobnou anketu maj i na mwt-news.de a tam vede cas 2:34. ja letos udelal 2:56 ( vcetne foto prestavek), ale nejel sem rozhodne na krev, ty 2:34 sou v pohode k pokoreni. pristi rok se uz tesim..

        jo a pro milovniky sjezdu – minulej tejden sem si projel Val Singol (passo Guil->Limone, c.117) a Val del Tovo (San Giovanni->Arco, c.409). oba dost dobry sjezdy. jetelny az na par metru v poho i na XC kole, a to nemam zadnou supr techniku. jak pan" Vedouci" rika, jezdim dolu „jak posranej“:)) az naskenuju fotky tak sem hodim odkaz.

        0 0
        • visby  

          ten horny usek si snad aj vyslapal? :-) ten vrch 601ky je oproti tomu co pride na poslednej stvrtine trate velka dietka… tento rok som isiel 601 dva krat, raz celu a druhy krat ze bunkre, to bola parada, isli sme takou cestou, kt. isla cely cas nad nagom, paradne vyhlady… ad tremalzo: zavrete nie je, dokonca aj ponale uz otvorili, je to krasna cesta, nam bohuzial vylet na tremalzo prekazilo pocasie…

          0 0
          • biker007  

            to vis ze vyjel! a na velkou placku:)) jasne ze nahoru se tlaci/nese poslednich cca 300 vyskovych metru.. ale aspon to lip ubiha kdyz vis ze to pojedes za chvili dolu:) a vyberes si kudy pojedes a jaky mista bude lepsi jit pesky. chtel bych si to nekdy zkusit na FR kole s chranicema, to musi bejt uplne o necem jinem..

            puvodne sem to chtel objet pres Festu a na vrchol vyjet po ty siroky ceste ale najak sem nenasel tu odbocku a pak sem se nechtel tech 500 (vyskovych) metru dolu vracet..

            a kudy vede ta cesta pres bunkry? jaky to je cislo? dik.

            0 0
            • visby  

              pozrem si to na mape a presne ti poviem… dost sa tam tlaci, ale stoji to za to… hlavne ked ides v 70cm sirokej vykopanej rokline…

              0 0
              • ČEHUÒ  

                Počuvajte TROSKY objavil som parádny zjazd . Nemusite chodi? na Lago je presne taký istý ako sú tam. Previšenie 1000 m , skaliská , korené a hrozný náklon, ale všetko zjazdné . Ja som to dal s jedným parádnim Tigrom ale ináč SUPER . A teraz kde. Nachadza sa na hl. tahu Žilina – Poprad , ked tade pojdete tak to vyskušajte. Začina sa V Strečne 10 km od Žiliny , Vrchol je na na Chate pod Suchým vrchom.( Malá Fatra) , Hore sa dá is? zvážnicou ,kade aj zasobujú chatu. Dole sa ide červenou smer Strečno. Krásne výhlady do údolia Váhu .
                ČAUTE

                0 0
                • biker007  

                  pekny, ale tam to mam skoro tak daleko jako na Lago:)) (lago – cca 650, sem pres 500.) a hlavne na Lagu je takovejch cest(previseni > 1000m dolu po kamenech, suti a korenech) nekolik desitek. a je tam supr koupani. nekdy ale zkusim i Beskydy, na ty sem slysel taky samou chvalu. Mala Fatra se me libi v zime, byl sem tam lyzovat nekolikrat (Vratna dolina) a muzu jen doporucit!

                  0 0
      • karel  

        Vzpomeneš si ještě, jak vypadá – co se sjízdnosti týká – trasa z M.Vela? A jak dlouhý je ten „nesjízdný“ úsek z M. Altissima? Dá se M.Velo a zbytek M.Altissima sjet na HT se semislickama? Díky

        0 0
        • Honzas  

          Monte Velo, ta trasa, co je popsana na kreuzberg.cz se da sjet v pohode na HT, pritelka odjezdila celou Gardu na innovaderech, ja mel nanoraptory.

          0 0
    • PePu  

      Na Garde jsem jel jen jeden den (zbytek byl v masivu Brenty), ale rozhodne bych doporucil Riva-Lago di Ledro-Passo Tremalzo (az sem asfalt+cca 1km sotolina)-Passo Nota-Passo Rocchetta-Pregassina-Riva. Nechapal jsem ty maniky, kteri vyjeli opacne terenem (asi z Limone) na Tremalzo a jeli dolu po silnici.

      0 0
      • biker.rm  

        Cau, prosim Tě zítra odjíždím na Gardu a kamarad, který se vrátil minulý týden mi tvrdí, že je pro cyklisty uzavřeno paso Tremalzo. Nevíš co je na tom pravdy? dík za info.

        0 0
        • igor  

          tak to by zaujimalo aj mna, idem v sobotu.

          0 0
          • biker.rm  

            doufám, že se někdo ozve. Protože Garda bez Tremalza.Je jak Beskydy bez Pusteven.

            0 0
            • igor  

              akurat som to zle napisal, lebo idem az buducu sobotu.....tak to mi mozno uz das vediet aj ty.

              0 0
              • biker.rm  

                OK

                0 0
                • PePu  

                  Byl jsem tam, tusim 28.7., zadny problem nebyl. Jen je potreba obcas si dat pozor na debilky, kteri se tam cpou s auty a motorkami.

                  0 0
                  • biker007  

                    jo ty auta sou zajimavy.. tuhle sme tam videli jak dolu sjizdel E-ckovej mercedes. mel toho chlapec plnny ruce a oci na vrch hlavy:)). pekne drel prednim spojlerem o kameny:)) ale on tam zakaz pro auta bohuzel neni.. jen pro motorky. rekl bych ale, ze ten kdo to jednou s autem sjel (a nemel off-roada) tak uz na Tremalzo nepachne:)

                    0 0
        • MartinS  

          Z Gardy jsem se vrátil 25.7. a v Torbole jsem jsem videl nabídky vyvezení dodávkou na Tremalzo, a taky jsem videl nakládat kola u bikeshopu u řeky. V té době uzavřeno nebylo.

          0 0
        • biker007  

          tremalzo uzvareny? to asi ne.. byl sem tam v cervenci – pohoda. byl sem tam ted a taky pohoda. pozor na zamenu znecek „zakaz vjezdu motorkam“/„kolum“. z dalky vypadaji uplne stejne:) pozna se to jen podle intergralky co ma ta osoba na znacce na hlave:)) takze vlastne tam nemuzou ani ty na DH kolech s intergralkou:))

          0 0
    • Staenly  

      No jenom bacha pri urcitejch sjezdech (napr. Monte Velo?) na zavory – obcas sou spatne videt…

      0 0
    • ManInBlackCZ  

      Neví někdo, jestli se dá dostat s kolem na nejvyšší vrchol Monte Balda – Cima Valdritta? Popřípadě kam až to jde…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.