• cesar

    pristi tejden jdu dat kolo na garancku. Mam krivej zadni kotouc jaxvine, nejde ani seridit a kdyz jedu, porad drhne. Je narovnani toho kotouce mozne pozadovat v ramci zarucni opravy? BTW jak by ho meli narovnat? Kladivem? Nebo se to nak nariva?

    0 0
    • Marosh  

      zkus jim rict, ze se to zkroutilo samo :-D, rovna se to nazpatek blbe, treba kladivem, jak jsi napsal, ale uz to nebude ono…

      0 0
    • Pavlos  

      parni valec:)

      0 0
    • rasto  

      ja bych to hodil na vyrobni zavadu. (mam s tim vlastni zkusenosti – po pravu mi to uznali).

      0 0
    • ddd - andy  

      Pokud se do toho chces pustit sam, tak vem treba sroubovak, zabodni ho do jedny z chladicich direk a podle toho kde kotouc skrta, rovnej – neni to zadna veda.. :-)) Nebo to udelej klestema – v servisu to budou delat upne stejne.. jo ale bacha na mastnotu.. No a dalsi vec, koukni jestli se neposunul trmen, v uchyceni na ramu..

      0 0
    • M1R3K  

      kdyz jsem byl na garancce, tak jsem se pak ptal, co mi s tim delal a prej mi i rovnal kotouc…predtim jsem si nevsimnul, ze by byl krivej..jen byl eliptickej (minimalne)…a jak to rovnal jsem se uz nezeptal…takze ti to tam asi zkusej srovnat oni.

      0 0
      • střewo  

        já jsem se bavil s technikem v servisu, a řekl mi, že se nejlíp rovná pěkně v rukách, zabalenej v hadru :o)))

        0 0
        • hovado_cz  

          Normálně je na to takovej forychtung – https://www.spoke.cz/…ych-kotoucu/ – technika, kterej to rovná rukama kopni do ****** a najdi si lepší servis :-)

          0 0
          • Strakááč  

            :D :D myslím, že před čtrnácti lety to třeba nebylo ještě :D

            0 0
            • hovado_cz  

              Nevím, každopádně sem si data nevšiml :) to je tím, že lidi podle pravidel hledaj stará témata a pak vloží do vlákna dotaz a pravěký vlákno se najednou vytopuje z propadla dějin :-)

              0 0
          • Rubi  

            co je na rovnani rukama spatneho? doma to rovnam rukou a vzdy bez problemu srovnano…

            0 0
          • konarider1  

            I když sme na servisu měli rovnák na kotoučovej ohýbák, tak sem za těch 10 let rovnal vždycky jenom rukama. Proč bys takovýho mechoše kopnul do ******?

            0 0
            • hovado_cz  

              tak už rovnou můžeš radit aby si vzal ženě váleček a rovnal to válečkem :-) – možná by šlo ale je to jako kdyby ti doktor místo antibiotik předepsal inhalaci výparů z borových šišek :-)

              0 0
              • konarider1  

                Tak to nějak rozveď, ne? V čem je rovnání rukou horší, než rovnání kusem plechu???

                0 0
                • hovado_cz  

                  a proč vlastně otevírat láhve kusem plechu, když to jde i zubama? :-)

                  Co je nepochopení na tom, že sem rád za to, když mi v servisu poradí funkční věc a né nějakej „pseudo-hotfix“, když nemáš po ruce adekvátní nástroj k dané činnosti :-)

                  0 0
                  • Vilém  

                    Nac nastroj na neco, co jde ve vetsine pripadu delat i bez nej?

                    0 0
                  • konarider1  

                    Vidíš a Já bych ti v servisu poradil 100% funkční věc, bez jakéhokoliv utrácení. Ale chápu, že někteří potřebujou mít v ruce kus úplně zbytečného (pseudo-hotfixu), se kterým se budou patlat mnohem déle, než kdyby ten kotouč prostě vyrovnali za použití prstů, ale zase ho můžou nazývat adekvátním nástrojem..... Za těch 10 let na profi servisu ti řeknu, že v prstech má člověk mnohem lepší cit, než přes páku rovnáku na kotouče a třeba vyrovnat zvlněný kotouč, je díky konstrukci toho bazmeku dílo nadliské snahy a utrpení, prstama, otázka minuty či dvou.

                    0 0
                    • hovado_cz  

                      ok z pohledu člověka, kterej to dělá 10 let ti dávám teda za pravdu. Ale abych řekl, já s tím bazmekem kotouč vždy srovnal bez nějakého tebou popisovaného biblického utrpení většinou do pár desítek vteřin :-) A zbytečný utrácení? Dyť to stojí 4 kafe :-)

                      0 0
                      • puka  

                        Z pohledu člověka, co ohýbal kotouč 2× v životě říkám, že bych si ten bazmek pořídil, kdybych to dělal častěji (nezkoušel jsem, kdo ví jestli bych ho používal)

                        Jen nevím, jestli ti půjde tak dobře narovnat 140mm oproti 180mm. :)

                        0 0
                        • Strakááč  

                          já ho dorovnával fakt hodněkrát.. jednou jsem ho ohnul při pádu ale jen trošku.. ale škrtal dost.. stačilo po tom pád hned rukama porovnat po pár brždění zas trošku škrtal.. tak jsem to přetáhnul aby škrtal z druhý strany a po zabržděnípárkrát se srovnal uplně… nejni to věda.. a stačí trošku síly a pak zkusit jestli to škrtá..

                          • bazmek bych byl línej sundavat z hřebíku… :D
                          0 0
                          • puka  

                            Rovnal jsem jen jednou, když jsem špatně utáhl zadní rú a kolo vyskočilo z patek. Srovnal jsem ho rukama a funguje dobře. Sice ne 100%, ale črtá minimálně. V šuplíku mám náhardní kdyby náhodou. :)

                            0 0
              • Martin  

                Když uvážíš, že dneska doktoři píšou ATB na každou pičovinu, tak ten příměr kulhá na všechny čtyři ;)

                0 0
                • hovado_cz  

                  dobře víš, co sem tim chtěl říct – Nejde o to jestli doktoři píšou ATB na každou volovinu ale o to, že když ti doktor poradí píčovinu typu „šišky“ tak k němu víckrát nepříjdeš :-)

                  0 0
                  • Martin  

                    A v čem je problém při rovnání kotouče rukou, pokud to jde?

                    0 0
                  • petyn  

                    Taky to rovnám rukou a mám na ni nasazenou rukavici abych nezamastil kotouč. Dělám to dlouho a zatím nebyl problém :)

                    0 0
                    • antt  

                      rukou to jde líp, pokud to není denní rutina . . :) Ty přípravky, pokud s tím člověk neumí, nemá cit, tak kotouč většinou rozvlní ještě víc . .

                      0 0
                  • Strakááč  

                    jasný, jde o to bejt trochu profesionální.. ale tak nakonec by stejně měl člověk řešit jakej je výsledek a né čím ho dosáhnul ne ? to, čím ho dosáhnul bych řešil v případě že by to bylo „práce nahovno“ :D :D taky jsem truhlář.. a kupříkladu mi mistr v učňáku radil jak to udělat.. jenže já jsem si to dělal svojí osvědčenou metodou.. výrobek byl taky hotovej.. ale protože jsem nejel podle toho jak řekl, tak jsem dostal dvojku.. :D a tak to bylo u všeho.. a všechno jsem si stejně dělal většinou podle sebe, jak mi to víc vyhovovalo.. některý fígle ale byly dobrý.. :D ale znak jsem plno fíglů od táty truhláře.. tak proto jsem někdy mistra neposlechl :D

                    0 0
    • PePu  

      Nejdriv se podivej, zda mas spravne usazenou nabu v patkach – nekdy ji staci trochu pootocit a kotouc jde jak vino. Pokud je opravdu krivy kotouc, neboj se a vem nejakou paku (tyc, montpaka, sroubovak…), zapri ji o nabu a kotouc v prislusnych mistech dorovnej. Eventualne to muzes vzit pres hadr. Nebudes to mit sice na 1/10 mm (pri trose sikovnosti by se dalo), ale vetsi vychylky spravis.

      0 0
    • 666biker  

      čaute, mam jednu otázku. vpredu mam plávajúci kotuc hope floating 160mm, uchytenie 6 dier, pevna osa. brzdy xtr m9000. ked kotuc vyrovnám, ze ma minimálnu osmičku, tak ked pár krát pobrzdim, tak mi ho stale na jednom mieste hádže do strany.. nesucha, lebo je to v rámci medzeri medzi doštičkami, ale nechápem, preco sa stále na tom mieste „ohne“ stále hneď po niekoľkonásobnom zabrzdeni.. nemáte niekto skúsenost?

      plavajuci kotuc by mal práveže minimalizovať ohnutie spôsobené teplom nie?

      0 0
      • Strakááč  

        mám zkušenosti s tím, že to nemusí dělat taky pořád kotouč.. ale mě se třeba u seore shimano brzd posouval pístek jeden víc a druhej míň a né rovnoměrně.. a pochvilce mi to zas škrtalo… jinak kotouče zkroucený teplem to jsem asi ještě nezažil… prostě se trošku pokroutí no.. když začne lehce škrtat tak to neřeším on přestane časem… nebo sesednu a bouchnu pěstí do kotouče a srovnám ho… jinak jestli se ti dělá na stejným místě.. zkus ho přehnout v tom místě aby škrtal z druhý strany, třeba se pak srovná normálně do roviny :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.