• blick

    Viz příspěvek Riche, opravdu se připravuje SJ se 120 vzadu ? Víte o tom něco ?

    0 0
    • rich  

      nieco podobne sa uz chvilu prebera na roznych forach enduro 15cm stj dva typy 100mm a druhy 120mm (mozno menitelny zdvih) vraj uz boli tie biky predstavovane v Santa Cruz pre velmi uzky okruh ludi…Spesl uz mal posielat katalogy 2005 po U.S., ale zatial sa tak nestalo…takze cakame kazdopadne to udrzuju dost pod „poklickou“ z dovodu totalneho vypredaja modelov 2004 enduro aj STJ (a akoncom leta by vraj mali dost znizit ceny, aby ludia zbytocne nevyckavali prave na starsie modely). Su to vsak zatial iba „jedna pani povedala“ pripadne „zastupca speslu v mojom LBS to potvrdil“ a pod. Ale min s endurom by mi to prislo logicke – zmena zdvihu. Dokonca padla aj uletena myslienka (a foto – skica), ze bude pouzite VPP od SC.

      0 0
      • rich  

        oprava „nevyckavali na novsie modely“

        0 0
        • blick  

          Dík za info. Od roku 2000 jezdím SJ a letos jsem si koupil new model a jsem velmi spokojen, hlavně sfunkcí TRIAD na FOX tlumiči – neměnil bych, jsem už tak trochu zažranej spešlista. Původně jsem přemýšlel o EPICu, i jsem ho testoval, ale je to na můj vkus moc švihovej bike. Dej ještě tip na chaty. Dík

          0 0
          • rich  

            mno tiez mi je speslik sympaticky a mam stj 2002, ale chcem nieco ako je enduro…menitelny zdvih 100/130…lenze ta geometria ma nejak odradzala a tiez chcem bike s klasickym trojuholnikom­..uvidime.pre­myslal som este nad BEDT linkom, ale stoji 5.000 http://forums.mtbr.com/…mdisplay.php?f=7

            tam sa dozvies toho dost

            0 0
            • blick  

              Měnitelný zdvih je velký lákadlo, ale musím přiznat, že možnost přepnutí stovky Float open a Pro Pedal + samozřejmě lock je dostačující… i když 120 vzadu..? :-)

              0 0
              • rich  

                tak uz je to vonku – niektori dealeri maju uz 05 katalogy. enduro je jasne – zdvih bud 130 alebo 150mm stumpy – 100mm (len verzia pro a expert) a 130mm (vsetky verzie), ziadny menitelny zdvih. 130mm ma novy tlmic triad a vpredu manitou (co je pri uzkej spolupraci s fox-om zaujimave) vraj su najbadatelnejsie zmeny v lower-end bikes… epic bez vyraznejsej zmeny poznatelnej z foto. v zasade je otazkou ci nebart vypredaj enduro alebo stj?

                0 0
                • rich  

                  oprava a presna definicia STJ tu: http://forums.mtbr.com/showthread.php?…

                  u mna je rozhodnute :-)

                  0 0
                  • blick  

                    Tak 100 nebo 12O? Lockout se někdy na přesuny posilnici hodí. A protože nebajkuju jen na chalupě (Kralický Sněžník) a v Krkonoších a Alpách, ale jsem z Polabské nížiny a tudíž doma razím na 500 –600 m kopce do Železných hor a tam 100 bohatě stačí – kor Triad. i když na chalupě bych nepohrdl ani Endurem. Mít tak dva fully..to by doma, ale neprošlo..:o)

                    0 0
                    • rich  

                      budu STJ so 100 aj 120mm zdvihu, ale nie menitelny – dva typy bikov. podla toho co tam spominaju by stj 120 mal mat tlmic so 7 urovnami nastavenia. pre oba zdvihy bude aj verzia S-Works (jedna zlata anodizovana …) okamzite je v tom fore otazka ci je dalsich 20mm pre stumpyho nevyhnutnych…tiez neviem, ale pri momentalnej urovni tlmenia, by som povedal, ze 120mm sice nebude na extra svihy/chrtenie a trenovanie po ceste, ale uz to bude bez pohupovania a 20mm sa moze zist :-) chcelo by to nie dva fully ale dva bikes :-) skor premyslam, ze kupim nieco s takymto zdvihom (RM ETSX 70 vo vypredaji za 1100 USD !!!) a ktomu silnicku. cez tyzden 1–2× silnicka + 1–2× bike a vikend len bike. tiez mam rovnake podmienky, ale laka ma mat pod zadkom vyssi zdvih na celodenne bikovanie.

                      0 0
                      • blick  

                        Když mě silnice neba. Ale ta zlatá i černá anodizace SW je nádherná. Na celodenní švih 100 stačí, hlavně když si na Triadu můžeš vybrat v terénu mezi Open a ProPedal. Když ho otevřeš úplně, změní se i geometrie bajku na sjezdovější. 120 by se hodila na sjezdy z Kraličáku, ale jak už jsem podotkl to už by pro mě bylo lepší Enduro.. Ještě jsem zkoušel na doporučení z MTBR fora používat Open i do kopce a na rovině v hodně rozbitých úsecích a je pravda, že někdy je lepší mít tlumič plně otevřen. No a na nenáročným terením výjezdu, když přepneš na ProPedal je z kola drak. Rozdíl je opravdu znatelný.

                        0 0
                        • rich  

                          no pockam si na nejake prve ohlasy stale vaham nad tym ramom rocky Mountain ETSX 70 kde sa da menit zdvih z 90–115mm, vpredu talas… uvidim aka bude financna situacia :-)

                          0 0
                          • blick  

                            Jo na RM ETSX jsem si taky myslel, ale já už mám druhýho SJ a asi už to jiný nikdy nebude. Je to taková láska na celý život........­......i když člověk nikdy neví co bude za pár let :o)

                            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.