95-100 kg => treba menit pruzinu?

39 nepřečtených
  • reprak

    chcem si kupit novu vidlu, najradsej pruzinovu. Take RS Duke XC U-Turn a MXC COIL 105 sa mi pozdavaju. chcem sa spytat, ci je nutne vymenit standartne dodavanu pruzinu za nejaku tuhsiu, co sa tyka mojich kil (momentalne 96). alebo dokazem existovat aj na standartnych pruzinach, ktore su mam taky dojem do 80 kg.

    0 0
    • Aiax  

      Ja bych u tebe radsi hlasoval pro vzduchovou verzi, ale pruziny se daji koupit tvrdsi. Ja mam vzduchovyho mxc a ted chci vyzkouset pruziny (z benestu mi napsali, ze je maji, ale do konce mesice jsou mimo). Takze se zkus zeptat prodejce jestli by ti je nevymenil za tvrdsi, jinak si je budes muset (bohuzel za svy) koupit. Nekde v historii sem Kovar daval tabulku tech pruzin do Marzocchi.

      0 0
    • Darkson  

      Já mám MX comp coil 105, vážím 90–93 kg, docela s ní občas blbnu, nemám jí nastavenou na max. tuhost a úplně nadoraz jsem s ní šel velmi vyjímečně!

      0 0
    • Kotěnočkin  

      A co tam dát rovnou listový péra z vagónu…:-))))) Promiň, jsem nasranej viz můj příspěvek v thredu o výměně duše..........

      0 0
    • reprak  

      takze najlepsie (najlacnejsie) riesenie pre moju hmotnost je kupit vzduchovu vidlu?

      0 0
      • Otaku  

        kup pruzinu a dofoukni to. Mam 90kg +/- a kdyz tam naladuju maximum tak ani nema sag a jde max do poloviny.

        0 0
        • reprak  

          cize, ak som to dobre pochopil, tak MX Comp Coil ide aj prifuknut? Myslel som si, ze len MSC Air? zase som o nieco mudrejsi…

          0 0
    • vlk  

      ja mam toho duka. xc u-turn.Budete muset vyměnit pružinu.Já mám 75 kg a mám sag asi 1,7–2cm.Což je pro mě ideální ale vy budete 100% potřebovat tvrdší.

      0 0
      • Air  

        a vymeni ti tu pruzinu hnedka v shopu, nebo to budes muset dokoupit? Kolik by ta pruzina stala? a tu vymenu muzes udelat sam nebo je tam neco spesl a mel by to delat mechanik?

        0 0
        • vlk  

          pokud si alespoň trochu zručný můžeš si ji vyměnit sám.Schéma vidlice je na www.sram.com/…fo/index.asp and more-spare parts- 03–04 DUKE – 1.10 Mb.A jinak záleží na tom kde kupuješ, někteří ti vidlu objednají již s příslušnou pružinou od dodavatele,někteří ji vymění bezplatně, jiní si za to něco účtují.

          0 0
    • reprak  

      tak sa mi to vyvrbilo nasledovne. mam moznost kupit RS Duke SL U-Turn alebo Manitou Black Elite, alebo Marzocchi MX Comp Coil. Aku by ste mi odporucili vzhaldom k mojej vahe a turistickemu stylu jazdenia (sem tam nejaky maraton)

      0 0
      • vlk  

        jestli máž možnost koupit RS Duke sl u-turn za stejnou cenu nebo podobnou jako MX Comp Coil.Tak toho duka.Jinak asi podle ceny.Ale to si musíš spíše rozmyslet Ty sám.

        0 0
        • reprak  

          a Duke SL sa taktiez fuka, ak mam dobre informacie, vsak? takze na moje kila sa bude dat nastelovat. ano, mam ju moznost mat za obdobnu cenu ako MXC coil a za rovnaku cenu ako black elite 100

          0 0
          • vlk  

            psal jste o duke sl u-tuen.Ta má v pravé noze pružinu stejně jako duke xc u-turn.-samozřejmně nařiditelný zdvih.Rozdíl je pouze v pravé noze.kde má duke sl vymakanější olejové tlumení.tento tlumič se dá vzduchem dofouknout a tímto tlakem se způsob tlumení nikoliv pružení.To obstarává pružina stejně jako u XC modelu.Klesický duke sl je vzduchový-ten který nemá v názvu u-turn, ten s u-turn je pružinový.Jen tak mimochodem za kolik můžete mít toho duka sl u-turn.Já před půl rokem kupoval verzi XC u-turn protože jsem neměl prachy, tak by mě to zajímalo

            0 0
          • Air  

            a budes brat jenom jednu, ne? tak se pochlub za kolik muzes mit ty ostatni dve :)))

            0 0
            • reprak  

              no v Ziline ich predavaju za 12500 Skk (co je asi 10k Kc), a ten coil za 11000Skk (8800Kc). Ta tisicka mi v tom moc rozdiel nehra. takze odporucujete radsej duke sl ako mxc coil?

              0 0
              • Aiax  

                Hele ja myslim, ze chybu neudelas ani s jednou. MX je robustnejsi a tezsi, ale i na nej si tady uz lisi stezovali, takze ani to neni jistota, ze dyl vydrzi. Kdybych vybiral ja, tak bych vzal mxc, ale to pisu jen proto, ze jsem s mxc spokojeny.

                0 0
                • Air  

                  Aiaxi a ty mas ciste vzduchovku? Napis mi prosim te jakym stylem jezdis, at si to muzu nejak konecne dat do kupy. Ja vnimam vzduchovou MXC jako vidli pro zkusenejsi nebo odvaznejsi bajkery, kteri to radi pekne pusti v pekne rozbitem terenu (kde si asi MXC air v te vyssi rychlosti poradi velmi dobre napr. oproti pruzine). Nebo jezdis i nejaky pohodovy vyjizdky – proste ze se jdes projet. Uvazujes o upgrade o 1 (2) pruziny?

                  0 0
                  • Aiax  

                    Takze od konce:

                    1. o upgradu na pruziny uvazuji, mam neco rozjednaneho s benestem – jestli dam jednu nebo dve se uidi podle toho co budou schopni dodat,
                    2. MXC je proste robustni a tezsi vidlice na XC. Vzduchova verze ma vyhodu, ze si ji muzes nastavit na x zpusobu. Nevyhoda je, ze tam proste chybi zacatek, jaky ma pruzina. Ale kdyz si pohrajes s tlakem vzduchu, tak se to da. Puvodne jsem chtel jit do marathonu, ale protoze sporim penize na fulla tak jsem se rozhodl pro mxc a nelituji. Za ty penize (ja ji koupil za 6500) moc stejne dobrych vidlic nesezenes, ale treba proti dukovi taky nic nemam, jsou na nej slusny reference. Ted jsem mel moznost vyzkouset pilot xc a ten je oproti bomberu jako paratko :)
                    3. Nevim jakym jezdim stylem, ale myslim, ze jsem typickej hobik.
                    0 0
                    • Air  

                      no, ptal jsem se kvuli tomu, ze pro Tinka je to zehlicka – ale on ma taky fulla a jezdil i myslim nejaky DH nebo FR nebo co a tak nepredpokladam, ze jeho styl by byl podobny memu. Tady tahle vidle vyhovuje spouste lidi, ale tezko rict, jestli jim OPRAVDU tak vyhovuje nebo si jen pochvaluji svou vidlici (i kdyz na malych nerovnostech prave trpi). Ja ted na tech malych trpim, vidlice mi chodi tak na 5 cm z 8 a takovou vidli uz nechci. Je to sic jen SR XCP75, ale nevim no… radsi bych bombera coil nebo air s pruzinama, ale ten duke vypada pro me vhodneji (lip zehli bez jakychkoliv uprav v utrobach vidlice).

                      0 0
                      • Aiax  

                        V tom pripade mas spatnej nick :) Ale je to na tobe, urcite ani s dukem chybu neudelas. Oproti suntouru si kazdopadne polepsis o hodne v obou pripadech. A „montaz“ pruzin musi zvladnout kazdej, kdyz to dokazu i ja :))

                        0 0
                      • TinkTink  

                        Jo…pro me to je zehlicka, ale mam to na bajku na XC…a tam zadny super zehleni necekam, takze to je zehlicka :)

                        Mne opravdu vyhovuje…ale treba ani Black Comp a Duke SL nebyli spatni :)…proste jednoduchy – vyzkouset a vybrat si…idealni by mohla byt naka vystava…

                        Hele…takovej AXON neni az tak spatnej, jak jsem to dneska zkousel :)…akorat byl docela netlumenej a splasenej jak koza, ale vubec jsem s tim nic nezkousel…uvidime co na to Pekacek :) – pro me je ale Suntour 03 a 04 mrtvy…cekam na 05 :)…az budou mazat olejem, tak to se o tom bude zacit dat mluvit jako o vidlicich :)…zatim to jsou vYdle… :o)

                        0 0
                        • Air  

                          presne, nejlepsi je to vyzkouset. Ja zatim nemel kde a tak jsem se na to radsi vy… Nezabije me, kdyz pockam. Uvidime, jak vyusti na podzim konkurencni boj e-shopu :) Ale ta vystava je fakt dobrej napad…

                          Do Axona bych moc nechodil protoze mam uz tak na bajku cisteni dost a opravdu mnohem radsi jezdim nez cistim a steluju :) Ty obrazky a popisky z Vela hovori dost jasne – docela ho zprznili – ze to proste odpovida cene… ale kdyz pritlacis a pridas dva litry tak mas Bombera, ktery je s zivotnosti dle referenci asi opravdu uplne nekde jinde.

                          0 0
              • Air  

                ja nevim, ale podle toho co jsem cetl by to aspon melo zehlit stejne (coil a duke)… ale zrovna jsem taky resil podobne dilema – comp air, coil, duke xc air, duke xc u-turn. vysledek? nejasny :) s tvou vahou ale mit strach nemusis (ja mam okolo 95 kg). U pruzinovek by se ale asi musely vymenit pruziny za tvrdsi, jestli vazis tak jako ja. Nemam vsak prakticke zkusenosti z porovnani. Takze ti asi moc nepomuzu :(

                0 0
              • Air  

                koukni na tohle – s tvou penezenku bych do toho sel, docela luxusni vidlicka :) http://www.actionsports.de/…uct_info.php?…

                0 0
                • reprak  

                  takze Duke Race by ste mi odporucili na moju vahu? hmm, netreba menit pruziny, staci nafukat… asi pojdem do nej.

                  0 0
                  • vlk  

                    ale už ji atm asi ěnkdo koupil

                    Produkt wurde nicht gefunden!

                    0 0
                    • vlk  

                      atm-tam ěnkdo-někdo zatracená klávesnice

                      0 0
                      • reprak  

                        jo, ale mam ju moznost kupit za 10kkc (13k skk) tak nad nou zase rozmyslam. bude mi stacit 80mm?

                        0 0
    • reprak  

      tak som dal moznost zistit vymenu pruziny hned od zaciatku od predajcu a v tom pripade by som vzal MXC Coil.

      A v inom shope mi tvrdili, ze ten Duke SL je vzduchovka (takze pruzenie sa reguluje vzduchom) a pruzina je len na doraz (???) neviem, ale z toho, co som nasiel na nete, tak to vyzera tak, ako pisal vlk. zeby sami v obchode nevedeli? :o) kazdopadne tam o vymene pruziny pvedali, ze je problem z dovozcom na slovensko… stary uz nevozi a novy este nevozi :o(

      0 0
      • vlk  

        Tvrdili ti pravdu.Myslím, že ještě loni se dělali duke xc, a duke sl-obě byly vzduchové a duke xc u-turn a duke sl u-turn -obě byly a i v letošním roce jsou pružinové.Letos už se duke sl nevyrábí jen duke sl u-turn a ten má pružinu.Prostě co má v názvu u-turn má pružinu.

        0 0
        • reprak  

          no myslel som SL U-turn. a o nej tvrdili, ze je vzduchova…

          0 0
          • vlk  

            tak to jsou chudáci zmateni.Tam je vzduch jen v noze s tlumením a je jen k ovlivnění chodu tlumiče a ne k pružení.Kdyžtak mrkni na manuály na www.sram.com/…fo/index.asp sekci manuals and more a v podsekci dealers a v podsekci spares parts a klikni na 03–04 DUKE – 1.10 Mb tam jsou popisy všech typů duke vidlic.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.