Ma smysl menit predni Avid Single Digit 5 za jakoukoliv kotoucovku?

8 nepřečtených
  • Robbie

    Jaky je Vas nazor na toto: Muzu mit MTB, ktery ma ve vybave brzdy Avid Single Digit 5. Ma smysl si nechat vymenit vpredu kotoucovku – napr Hayes nebo Deore mechanickou, nebo asi lepe Deore hydru? Diky za Vas nazor.

    0 0
    • MartinXC  

      SD5ky brzdí dobře – s tuhýma pákama (Avid, XT). Nejjednoduší by bylo jít do mech.kotouče Avid dopředu, to by mělo stát i nejmíň peněz. Ale jestli je to za stejnou cenu a nevadí ti tak půl kila navíc, tak ber Deore hydru – jsou na ni dobré reference (na XC a maratony). Hayesy – podle čtených ohlasů asi záleží které … Co tam budeš mít za náby (s Vcky a s kotouci – abys na nich netratil) ?

      0 0
    •  

      Už jsem to někde psal, sám jsem pořád chtěl kotoučovky a po problémech mechanika Tektro Novela-nebrzdila, neustálé seřizování brzdové destičky,hydraulika Magura Julie 2002-neustálé škrtání-seřizování,ne­možnost zamknout vidli M MXC ECC 2002(kolo se skoro netočilo,jak se to křížilo,od zadní brzdy nepříjemné vibrace po rámu směrem do řídítek.Takže jsem od kotoučovek upustil a dal jsem Véčka XT a trojbarevnýma špalkama od BBB a jsem moc spokojenej a můžu potvrdit, že to brzdí dost dobře(kotouče už nikdy nechci a hlavně je ani nepotřebuji).Takže doporučuji – zůstaň u Véček(Avid 5 jsou už dost dobrý Véčka.Zdar

      0 0
    • Žanek  

      Myslím, že výkon véček je pro naše podmínky a běžné ježdění naprosto dostačující. A mít vpředu kotouč a vzadu véčko, to se mi moc nelíbí…Být tebou nechám véčka…

      0 0
    • Daf  

      Pokud nemas vaznejsi duvod nez design tak zustan u vecek…

      0 0
    • Jester  

      Myslim, ze by sis mel prvne ujasnit, jak na tom kole chces jezdit. Pro 99% bikeru jsou vecka naprosto postacujici. Ovsem jestli chces jezdit ve snehu, bahne, mokru a jinem marastu. Kup si kotoucovku. Vyser se na to, jak co vypada a jak budes vypadat pred svyma kamosema. Stejne je kolem za dvacku nijak neohromis.

      0 0
      • jeniik  

        Jde jeste o to, jestli se ti nahodou casto nestava, ze zboris rafek. Ja sam jsem kotouce kupoval hlavne proto, ze maji chromovane soucastky a vypadaji dobre, to priznavam, ale uz bych zpatky nemenil. Protoze nesnasim serizovani vecek a vecne centrovani kol. Neni to tim, ze bych jezdil extremne, ale proste v Beskydech to tak chodi.

        Takze pokud ten clovicek chce jezdit XC nekde na jizni Morave, nebo v Ceskym raji, kde nejsou velky volny sutry a mokro a jezdit bude jemne, tak kotouce vubec nepotrebuje.

        0 0
        • MartinXC  

          A dlouhý (několik km) sjezdy (nejen terénem) taky líp snáší kotoučovka.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.