• Gumicuk

    Ahoj. Z financnich duvodu si musim koupit levnejsi sedlovku, od znacky ktera zrovna nema moje simpatie, ale dle meho nazoru je to snad stejnej vyrobek jen s jinym logem, kterej „vyrabej“ nektere ostatni firmy. Mno a jelikoz tam ten napis nechci, tak premejslim jak na nej… :-) Myslim ze odstraneni pomoci benzinu bude zcela neucine, stejne tak jako precmarani nejakou cernou lihovkou. Jako jedina 100% varianta mi pripadne prestrikani cernym matovim sprejem, ale to se zase obavam aby se casem neosoupal i kdyz se to pak da znova prestriknout. Nevite nahodou pod cim by ten puvodni napis povolil? Zda pomuze nejake rozpoustedlo a zaroven neposkodi cernou povrchovou upravu sedlovky? Mozna to nakonec vyresim ze to jen prelepim jinou samolepkou, ale radsi se ptam… co kdyby nekdo z Vas mel nejakej dobrej napad… Diky moc a nesmejte se mi :-))

    0 0
    • Martyss  

      Hele..nic proti…ale tvoje problémy bych chtěl mít:-)…btw. neni to jedno od jaký je firmy.....hlavně že vydrží…

      0 0
    • Kiko_  

      jJa by som to tiez extra neriesil a casom sa ti to podla mna aj tak zosucha :)

      0 0
    • TinkTink  

      Nebylo by vhodnejsi koupit jetou sedlovku? :)

      Nalep na to reflexni nalepky a budes to mit poreseny :)

      0 0
      • Gumicuk  

        Tady jde o psychickej efekt :-)) proste nektery znacky nemam rad :-) nejsem nejakek snobak a nemusim mit vsechno nej. Jinak s Vama uplne souhlasim. Asi to [preplacnu tou reflexni samolepkou a jeste k tomu budu mit dobrej pocit ze jsem udelal neco dobreho pro bezpecnost.

        0 0
    • saly  

      :-) Vase problemy na nasi hlavu…

      na novym kole jsem mel Selle Italia Karpa (nebo tak nejak) – asi ne nejake j lacinej kram. A napisy po bocich jsem „odrolil“ nohama nez jsem dojel 30km domu. Dobry, ne? Normalne sortkama se uplne vygumovaly…

      0 0
    • cesar  

      no ja mam zas presne opacnej problem. Jezdim Norco a uz je dost voprejskanej ram. chci ho nechat prestrikat ale chtel bych si tam soupnout i to logo Norca. Myslite ze se to da sehnat?

      0 0
      • Brouk_Pytlik  

        když ne sehnat tak vyrobit se to dá bez problémů

        0 0
      • Nego  

        Myslim ze u Sterby ti pomuzou … samozrejme za patricnej obnos ;) ale zase maj v lakovani ramu a vyrobe log celkem zkusenosti

        0 0
        • sousedovicmalymirek  

          Možná, že všude hlásají, jaký maj zkušenosti, ale asi to pořád nestačí. Před pár rokama si tam kamarád nechal přestříkat kolo a kromě toho, že se samolepky (Kona – celkem složité – vypadaly věrně, to se musí nechat) začaly po 14 dnech loupat, základní barva rámu byla o několik odstínů jiná. Je taky fakt, že samolepky v rámci reklamace opravily.

          0 0
          • cesar  

            loupat? Vzdyt ta samolepa ma bejt pod posledni vrstvou laku. To se zacal loupat i ten lak? No to bych tam teda nedal.

            0 0
            • sousedovicmalymirek  

              Joo, loupat, pravděpodobně byla ta vrchní vstrva blbě udělaná, tenká nebo coo. Taky to bez velkejch řečí opravili.

              0 0
      • Gumicuk  

        Myslim ze ti to tam v klidu udelaj. Jen neznam cenik, ale koukni na http://www.sterba-kola.cz myslim ze tam bejval. Jinak jsem nad tim jednou premejslel a kdyz vemu ze nektere hlinove ramy (nebo prevazna vecina?) ma tepelnou upravu, tak me napadlo aby se tim vlastne nezmenili vlastnosti toho materialu… tedka teda mluvim o vypalovanejch lacich a ne o praskovejch, tam by ten postup mel bejt jinej. Snad to tam maj vymakany, ale preci jen. V jednom velu jsem cetl clanek o Race Bike a tam to psali, proste se jejich ramy maj nechat prelakovat pouze u nich, protoze na to maj nejakou technologii, nebo teplotu ktera tomu nevadi. Tak nevim. Jsem zvedavej co na to reknou ostatni, jestli maj podobnej nazor jako ja.

        0 0
      • TinkTink  

        Jo…ty nalepky sezenes…zkus dovozce – ja jsem pred mesicem videl ram Point strikanej ala Norco..vypadalo to huste :o)))…ale s original nalepkama mito dalo 5s prace prijit na to, co to je za ram :o)))))))

        0 0
        • cesar  

          a ten „erb“ Norca, co je zepredu taky sezenu u vyrobce? Docela me prekvapuje, ze klidne prodaj svoje loo. Co kdybych mel nakou ukrajinu polepenou Norco logem? To by pro ne asi dobra reklama nebyla.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Proč? Tezky to je, neco to taky vydrzi… :)))

            0 0
          • Gumicuk  

            Myslim ze v dnesni dobe neni problem si nechat vyrobit ty samolepky, takze si z ukrajiny udelat norco muze kazdej za par Kc a tomu se ten prodejce nevyvaruje. Jeste k tomu trhne par kc na tech samolepkach. Nebo je spis prodava hlavne proto ze kdyz je orvu tak abych si je tam mohl dat. Tot muj nedulezitej nazor. Jinak ti z ukrajiny to norco asi moc firem neudela, protoze udajne dodrzujou urcite zasady a samolepku norco by meli dat jen na norco apod…

            0 0
            • cesar  

              no ty zasady nebudou asi zas az tak zasadovy (viz TinkTink o 2 prispevky vejs)

              0 0
              • Gumicuk  

                Tak asi zalezi jaka firma to dela. Jednou jsem cetl neco o Sterbovi a tam psali, to co jsem psal ja. Je to ale docela nekorektni kdyz ta firma udela z Pointu Norco… Meli by se dodrzovat urcite zasady. Ostatne by se mi to hnusilo jezdit na necem co je jako od vetnamcu ciste jen z meho osobniho pohledu. (proti pointu nic nemam, ale proc si hrat na neco co nemam?)

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Podle me je Point okopirovany Norco se vsim vsudy. No vlastne az na absenci spodni ramove trubky.

                  0 0
                  • Gumicuk  

                    Nevim, nikdy jsem ramy point nestudoval.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Tak ne. Nechal jsem se zmast novejsima modelama. Stary Norca taky nemely tu dolni trubku, stejne jako to nemel Point. Mozna tam k necemu prece jen byla, kdyz se oboje uz nedela.

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Jo…ale ten Point tam moc nepraskal.. :)…

                        K tem samolepkam – delal si to typek doma…komplet nastrik ramu…ale vypadalo to uplne super…

                        0 0
    • Smazaný účet  

      Hmmm… přemejšlim co se stane když se dá hliník do hydroxidu sodnýho… tim sem odstraňoval barvy z letadýlek… safra už si z tý chemie nic nepamatuju. Možná nic… se železem taky nereaguje, nemýlím-li se, cosi zásaditýho se leje do topení aby se tam neusazoval kámen… no nevim. Kdyby nepomohly klasický rozpouštědla, zkusil bych todle.

      0 0
    • MARIN  

      Tohle jsem resil na predstavci UNO Lite. Predstavec slusnej ale zlaty napisy na cernym predstavci to bylo odporny. Zkousel jsem lih,tech.benzin,re­didlo ale porad nic a kdyz tak jen nepatrnej uspech. Nakonec jsem striknul trochu odmastovadla ve spreji od LOCTITE a napisy byli pryc po jednom setreni a cerna barva na predstavci byla nepoznamenana.

      0 0
      • Gumicuk  

        No tak to zni dobre :-) diky za radu, urcite to vyzkousim, teda pokud sezenu to odmastovadlo… doufam ze na to vsichni pouzivaj stejny barvy, ale meli by… kdyz to vyrabej v jednom hangaru, tak by to meli i barvit v jednom :-) Dik!

        0 0
    • cesar  

      OK. takze jak ste tu psli, tak to zrejme mozny je. Ted jeste bych prosil, kolik to bude cca stat? Prestrikani (matna cerna) + logo + ten predni erb (ten sem stratil po zhruba 3 mesicich jezdeni:) ).

      0 0
    • Richards  

      Malinko oživím toto téma vlastní zkušeností. Potřeboval jsem na Al sedlovce Ghost sundat bílé logo protože min. 1/4 už bylo v sedlové trubce a vypadalo to děsně i celkově k rámu. Tady na FB někdo radil barvožrout, ale ten se mi nechtělo na jedno logo kupovat. Tak jsem zkusil první co jsem našel – aceton. A výsledek – za 30–60s. práce namočeným hadříkem logo „odešlo“ . Ani jsem nečekal že to půjde dolů tak snadno…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.