• Aiax

    Tak s Kořínkem pojede Jarda Kulhavý. Já osobně jsem rád, že pojede on. Nominace byla trochu zmatená, ale tak už to chodí. Asi nemá moc šancí uspět, ale do budoucna se mu budou ty zkušenosti hodit a za pár let se třeba dočkáme mistra světa nejen v 4× nebo juniorech…

    0 0
    • zirecek  

      Já osobně jsem zklamaný, že jede Kulhavý. Nejraději bych tam viděl Elsu, ale výkony na to neměl. Dle mne měl jet Spěšňák, trochu nespravedlivé… .

      0 0
      • McBlacky  

        taky jsem to tak viděl :-( uvidíme, jak zajedou :-)

        0 0
        • zirecek  

          Věřím Kořkovi! Protože jak zajel nominační kritérium a četl jsem jeho citaci jaký jel tepák a jaký má anaerobní práh, tak smekám, :-)! Myslím, že když bude trocha štěstí, tak cca 20 je reálná.

          0 0
          • Beeda  

            tak se podel, jaky? :-)

            0 0
            • zirecek  

              A jaké měl Radim ze závodu pocity? „Byl jsem napnutej jak špagát už asi deset dní. Vůbec jsem nevěděl jak na tom jsem, loni jsem toho venku moc nedokázal, týmu šlo hlavně o domácí závody. Na letošní svě?ák jsem se hodně připravoval, určitě mi tady na tý trati pomohli i moje silničářský zkušenosti. Téměř pořád jsem jel ve vláčku, když se udělal mezera, okamžitě jsem si to musel docvaknout. Tomu taky odpovídá můj tep – můj anaerobní práh je 168, já měl průměr za celý závod 170 a maximálku 187. To považuju za heroickej výkon, nikdy jsem takhle nejel. Byl jsem moc rád, že mi tepy nepadaly ani ke konci závodu. Po startu v tý hromadě, kde zůstal Elsa jsem jenom štrejchnul šaltrem a jinak nic, takže jsem měl i velký štěstí. V Houffalize bude úplně jiná tra?, daleko techničtější, jak sjezdy, při kterých se tají dech, tak i výjezdy. Budu ale mít dobrou startovní pozici, takže zase pojedu naplno. Když už do těch Atén poletím, tak se dobrá umístění hodí kvůli postavení na lajně.“

              0 0
      • Meesha  

        Proc Spesnak? Myslim, ze zas tak dobry vysledky nemel. Jardovi a Korkovi sem to pral. Otazka je co tam Jarda predvede. Je videt, ze ten prestup do elite este nema moc zvladlej (viz. Losiny)

        0 0
        • scream  

          jsou v tom jen prachy, Kulhavý na to nemá jet na olympiádu, vždy? v ČP nezajel nikdy pořádně (pokud nepočítám jiniory, ale tam byl fyzicky vyspělejší než ostatní…) radšil měl jet někdo jako Bouda, nebo Elza…ale za nimi nestojí Siemens Cannondale= spousta peněz pro český svaz cyklistiky

          0 0
        • Aiax  

          Nevim moc podrobnosti, ale podle puvodnich nominacnich kriterii mel jet Spesny, podle zmenenych pojede Kulhavy. Podle meho nazoru chyba trenera, proste mela byt jasne definovana pravidla a bez debaty dodrzovana, takze ta nominace je opravdu problematicka. Na druhe strane to (doufejme) neni vina Kulhaveho. Ja uz jak jsem napsal radsi vidim v repre taky Kulhaveho ( pravda ze jeste potrebuje par lekci z taktiky atd., v cemz mu prave OH muzou dost pomoct), ale byt na miste Spesnaka, tak budu dooost nastvany!

          0 0
    • Staenly  

      Sam nevim jak to vidim. S Korkem souhlasim, ale nevim jestli sou zrovna OH to pravy na sbirani zkusenosti. Si myslim ze tady se jedna o reprezentaci na nejvyssi urovni. Na druhou stranu, treba tady Kulhavy nasbira zkusenosti, ktery pomuzou k tomu, ze za 4 roky budeme mit olimpijskeho viteze…

      0 0
      • zirecek  

        Každý pořád mluví o tom, že tam Kulhavý nasbírá zkušenosti. Co to je za blbost?!? Tohle jsou OH, zkušenosti se sbírají úplně někde jinde, na OH už máš akorát těžit ze zkušeností! Myslím, že tam měl jet někdo jiný, kdo jsi to více zasloužil, myslím, že i Spěšňák a Boudný mají větší právo na OH než on. Navíc toho Jarda moc neukázal v elitě. A jezdit na OH na zkušenost, když máme jen 2 místa, to je blbost. Takhle se nemůžu zbavit dojmu, že pozměněné kritéria byly jen, aby tam jel „stejně“ Kulhavý. A navíc takhle se rozhodovalo v podstatě v jediném závodě, což taky není zrovna zvykem…

        0 0
        • Meesha  

          Ze toho nedokazal moc v elite? Vzdyt tam jezdi teprve pul roku a skok z junioru je fakt poradnej! A i presto jezdi srovnatelny nebo lepsi vysledky nez ostatn,ktery tam sou uz dlouho.

          0 0
          • zirecek  

            Myslím, že toho tolik nedokázal. Že tam jezdí teprve půl roku, taky svým způsobem důvod. Ja si jen myslím, že Boudný či Spěšňák mají větší „právo“ na Athény.

            Jde taky hlavně o svaz, který mění kritéria v průběhu nominace takovým způsobem, že nakonec o 2. nominaci rozhoduje prasácké běhaní třech lidí v bahně, spolehlivost techniky a taky tok, že tam jeden běhá v horečkách… .

            Nejsem zaujatý. Věřil jsem Kořkovi a Elzovi.

            0 0
            • Meesha  

              Je fakt, ze meneni kriterii bylo asi vuci nim nefer. A za to, ze tam Spesnak behal s horeckou si myslim, ze svaz nemuze.

              0 0
              • zirecek  

                To jo. Ale může za to, že rozhodovali takhle vybrané závody, takže někdo měl smůlu. Škoda, že nedali více závodů a nějak nesčítaly třeba body. Pak by nikdo nic nenamítal. Ale říct, že v Losinách ještě asi nevím, pojede kdo vyhraje svě?ák. Vím, že je brzo uzavírka nahlášených do Athén, ale měl být nějaký více logický systém, kde by se nedalo nic vytknout. Nevím jak to mají jiné repre.

                0 0
                • zirecek  

                  troška zákulisí: http://www.dlouhanworks.cz/…_gallery.php?…

                  0 0
                  • Gatier  

                    Co vam sibe??? Ako tu niekto moze hovorit o Losinach a Kulhaveho vykone? Ten ma cele Losiny viete kde? Jazdi v zahranici a uz teraz je dalej ako niektory Elite zavodnici za 10 rokov.

                    0 0
                    • zirecek  

                      To jo, je teď úplně jinde než kdokoliv v elite v jeho věku. Ale tady se řeší, kdo měl mít 2. plac na OH. Názor Milana Spěšného z fóra MTBS:

                      Gratuluji nominovanému Radimu Kořínkovi, který letos předvedl opravdu skvělé výsledky. Gratuluji i Jardovi Kulhavému, přestože si stojím za tím, že mnohem lepší výsledky měl Pavel Boudný a na OH měl jet rozhodně on. Protože kromě tohoto SP, který podle pravidel neměl být nominační, a o důvodech jeho dodatečného zařazení mohu pouze spekulovat, a SP v Madridu, kde Pavel vzdal a Jarda dojel až 57., „Bouda“ předčil Jardu rozdílem třídy. Porazil ho na všech zahraničních i domácích závodech, na kterých se potkali. Naděje českého MTB se mohou na mezinárodním poli otrkávat na MS a ME, která jsou každý rok a lze na ně poslat více závodníků. Ale pro účast na OH je třeba dlouhodobě vyjíždět body. Jarda se o místa nezasloužil. Do nominace byl zařazen na „divokou kartu“ s tím, že na OH pojede, pokud předvede supervýsledek. A ten v regulérních nominačních závodech nepředvedl. Proto jeho nominaci považuji i po nedělním běžeckém závodě za nespravedlivou. A to nejen vůči mně, ale za současného stavu zejména vůči Pavlovi Boudnému. Na závěr dodávám, že se již nemohu dočkat nominačních kritérií pro OH v Číně a můžeme začít vypisovat sázky, kolikrát je Svaz během těch tří let změní:-))

                      0 0
                      • Gatier  

                        Pardon. Nemal som dobre informacie. Len som pocul,co zasiel v Taliansku… A stve ma, ked niektori porovnavaju vykonnost na domacich pretekoch.

                        0 0
                        • zirecek  

                          Jak tě to může štvát? Když Boudný, Spěšňák a Kulhec jedou Velké Losiny, tak to prostě porovnávat musíš. Přece Kulhec nejede Losiny, aby se jen projel na biku!

                          0 0
          • scream  

            jezdí půl roku v elitě a už má jet na olimpiádu? to je trochu úlet …má na to ještě spoustu času; měl jet někdo zkušenější

            0 0
            • enjoy  

              argument zkusenejsi slychavam casto z ruznych sportovnich odvetvi a do znacne miry mi prijde zcestny.

              0 0
    • radek z BF  

      Nevim, myslim, ze to Spesnak vystihl na 100%: jet mel Rades a Boudnas. Kde jsem letos videl Jardu Kulhaveho, tam byl slabej jak cajicek. A na rozdil od Radese a Boudnase mu chybela i ta obrovska chut se porvat. Kdo videl nektery z letosnich zavodu XC a „schody“, nemuze mit zasadne odlisny nazor… Svaz se opet vyznamenal, je to skoro stejne trapne jako to, ze byl vloni cyklistou roku Svorada… :-//

      0 0
      • zirecek  

        přesně řečeno i z mého pohledu…

        0 0
      • boulder  

        Proč si myslíš, že loni neměl bejt cyklistou roku Svorada, kdo místo něho?

        0 0
        • MARIN  

          asi nemas moc velky prehled o lonskych vysledcich v cyklistice ? :)

          0 0
        • scream  

          boulder: protože Svorada nic během roku nedokázal¨, třeba Prokop, je mistr světa ve 4× a nikdo to ani neocenil (to samý i Kulhavý) ale svaz radši nominuje nějakýho nosiče vody, jako je Svorada než mistra světa!

          0 0
          • enjoy  

            ja tomu teda moc nerozumim,ale me taky nikdo nenominuje protoze jsem mistr sveta v hrani kulicek(to jenom pro priklad:-)).

            0 0
      • Thidney  

        najdi mi sportovni odvětví, kde svaz (už jen ten název…) funguje, stará se, nepolitikaří a bafuňáři nepředvádí tanečky na svém písečku

        0 0
        • Gatier  

          Mozno este neuznali vozenie sa dole kopcom za plnohodnotnu disciplinu.Tak ako tie tvoje gulicky enjoy :-) Ja len ze Kulhavy je profik. A schody ani Losiny nie su smerodatny pretek. Aspon prenho nie. Videl som ho v Langenloise, ku koncu to mal trochu na haku. Ale prepracoval sa z poslednej pozicie do 1. deswiatky. Je to profik a ten sa pripravuje na dolezite preteky. Urcite sa nevystriela na CP. Mozme uzatvorit stavku. Podla mna skonci pred Korinkom na OH :-)

          0 0
        • Beeda  

          treba na www.neumannova.cz dva clanky stoji taky za to, no a co potom treba fotbalovej:-))B.

          0 0
          • zirecek  

            no, je vidět, že bordel je všude… Tak se aspoň musíme vyjadřovat, a? to nemají tak jednoduché, :-).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.