• lempl

    mate s tim nekdo zkusenosti? jake naroky na hw ma ten sw? jak ste spokojeni? ma to mouchy? kde se da sehnat? levne a za koolik? diky vsem

    0 0
    • dave lister  

      mam s nim zkusenosti… a nejsou prave dobre. dvakrat prestal bez zjevneho duvodu fungovat. po reklamaci mi ho vratili, ze bylo treba provest nejaky vnitrni restart. jo a dneska se to stalo potreti… takze tak… no a sw je pekna hracka, naroky na hw nevim, ale na mym prastarym pc s 8 MB RAM nechodi;-)

      0 0
      • lempl  

        a kua :) tak to si musim jeste koupit komp:-) jak dlouho ho mas? tos me moc nepotesil:/ neprasis jho nejak? treba s nim hrat badminton…:-)

        0 0
        • dave lister  

          mam ho druhy rok, ale funguje vlastne dohromady tak pet mesicu:-( jinak jsem ho az do dneska pouzival v souladu s jeho urcenim… ale kdyz mi po pulce vyletu prestal fungovat, tak mne docela lakalo si s nim zahrat baseball. no nakonec radsi zkusim tu reklamaci…

          0 0
          • lempl  

            kdes ho oupil semz Praglu a shanim shop s dobrou cenou… diky ti

            0 0
      • lempl  

        kolik te stal? , kdes ho koupil? mas plus nebo blue , usa posta…? dik

        0 0
        • dave lister  

          kupoval jsem ho primo v pellsu, cenu uz si nepamatuju, tusim neco mezi sesti az sedmi tisici. mam stribrny.

          0 0
          • lempl  

            tak to jo ten plus je kvalitnejsi:-) tam totiz platiz za bezproblemovost a proto si priplatim:))))))))­))))))))

            0 0
      • dave lister  

        tak beru část hany na HAC4 zpět. v posledním případě byla vybitá baterie. ale to nic neměni na tom, že by mohla vydržet déle jak 2 měsíce:-(((

        0 0
        • lubos  

          Hmm .. me prvne vydrzela asi 9 mesicu (jezdil jsem s tim i v mrazu –5, prave tehdy chcipnul .. kdyz jsem ukoncil trasu) a tedka baterii drzi uz asi 6mesicu.

          0 0
          • dave lister  

            gratuluji… teď mi tam v hodinářství dávali nějakou Duracel za 60 Kč, prý má být „trvanlivější“. tak jsem zvědav, co vydrží.

            0 0
    • lubos  

      Jestli chces seriozne trenovat a ne orientovat se na turistiku ale na trenink, tak bych doporucoval spis Polar.

      0 0
    • Pivomil  

      Zdar, Taky jsem dlouho uvazoval (a zatim nekoupil), ale priklanim se spis pro Polar. Hac je levnejsi, navic umi (byt pry pofiderne) merit v % stoupani a klesani, navic se dela konecne i USB, ale pri jizde v baliku s vice lidmi se pry HACy navzajem rusi. Tyto informace mam jen zprostredkovane, takze zkus jeste vic zapatrat nez ho poridis.. Polar udajne disponuje lepsim softwarem. Hac ma zase udajne presnejsi vyskomer :) Pokud jezdis sam, nevadi ti horsi soft a chces usetrit, tak je asi lepsi volba HAC49, ale nerad bych to spatne poradil…

      0 0
    • Beeda  

      Cau tak se taky pridam:-). Co se tyce cyklo funkci tak mi dostatecne vyhovuje. SW jsem si stahl z internetu www.go.to/hrmprofil nemecky ale me plne dostacuje, existuji i dalsi sw pod linux, ten origos sw nic moc A ted pozor! Kousnul se mi, a ptal jsem se i Rodrigeze, a jemu taky. Normalne jsem jel v HR pasmu, chci si podsvitit display a najednou buch, cisla zmizela a display zustal podsvicenej…Nez jsem ho doma rozebral tak vybita baterie… Vyndani baterie pomohlo, nicmene jiz mi nefunguje zvukova signalizace… Pells radil klasicky novou baterii, atd, Rodrigovi pomohlo, me ani na 5× ne, i s novou baterkou. Budu reklamovat jen co sezenu nahradni budik. Mam ho 1/2 roku verzi Plus (plus je tusim jen kandece kit). Cili pokud by nezamrz tak jsem plne spokojenej.. B.

      0 0
      • DyEm  

        to Beeda: mám sice Polar, ale četl jsem, že po vyndání baterky nefunguje zvuk u Hacu, protože se ohne nějakej plíšek (kontakt) od signalizace zvukové

        0 0
        • lubos  

          No, myslim ze nejde o plisek ale o to, ze kdyz vyndas baterku a nedavas pozor, vyskoci takova malinkata mrnavoucka zlatava pruzinka, ktera ma na svedomi uzemneni repracika. No a pak to nic nedela. No ale aspon dyl vydrzi :)

          0 0
          • Beeda  

            Sakra, ze by to bylo v tom, no nic mi nezbylo:-)) Tak to prekontroluju­..Dikes. B.

            0 0
            • Beeda  

              Tak jo bylo to v tom:-)) Takze, kdo chce vypnout zvuk a setrit bateri – jsou tam takove 3 stejne pruzinky, ty tam musi zustat, pak tam je jedna mrnava – pres ni jede ten zvuk (ja ji musel nahradit pruzinkou z diskety, origos jsem ztratil:-)), dale tam je otvurek, kde je videt tistak – ma deve oddelene plosky, pres nej se dela asi reset, nicmene mi to tot. hodnoty nevymazlo. Uvidim, zda to nevymazlo zanamenane jizdy, a po spojeni plosek to napsalo 10 a CICLO. A nakonec tam je otocny potenciometr, mirne jsem s nim otacel ale nic se nezmenilo, cili vyznam neznam, mozna to je nejaka kalibrace, uvidim pri jizde:-))…B.

              0 0
              • lubos  

                mozna kalibrace vyskomeru.

                0 0
                • BB  

                  hele chlapi a da se vubec amatersky vymenit baterka v HACce, nebo s tim budu muset nekam jit. Dost jste me s tema pruzinkama a perkama vydesili. Napiste, pokud to nekdo umite menit sam a jaky naradi je na to potreba, vidim na zadni strane mini krizaky, takze asi nejaky hodinarsky nadobicko, dik za info

                  0 0
                  • lubos  

                    No polozis HAC4 na zada a odsroubujes ty (asi) 4 sroubky malinkym krizovym sroubovakem. Pak opatrne vyberes kryt, pak takovou pruhlednou folii , pricemz je potreba prave dbat na to, abys tou folii nechytnul pruzinky a nevytahnul je ven. Ne ze by to vadilo, ale pak se ti rozkutaleji :) Jeste je tam asi neco co drzi tu baterii, takovej plisek, ale nejsem si jist. No a vyndas baterku , das druhou a poskladas to zpatky. Zadna veda, nic slozityho.

                    0 0
      • lempl  

        hele co sis to stahnul? k jakymu? hacúpolar? ja totiz moc dobre umim nemecky:/ kdyby to bylo k hac tak za 250 koupim cestinu a nekupuju plus a usetrim:-)

        0 0
    • Pedro  

      Stojí si to za to přečíst. Je tam pár objektivních názorů a ne jen morální likvidace toho či onoho http://pandora.idnes.cz/…2003/9/57352

      0 0
      • lubos  

        To ziram, ze ma Polar takove problemy s rusenim. A to se jeste pysni tim, ze ma kodovanej prenos (ale to len z duvodu cyklistu co jedou kolem s tymtez). O tom,ze kadence kit je nachylny na ruseni jsem vedel (dovozce na Slovensko to popiral), ale tohle ? Uplnej hnus. Jinak i na HAC4 jsem ruseni zaznamenal, sem tam nekde jsem videl tepovku hodne vysokou, ale vetsinou jenom vypadne mereni. Ale obvykle je to myslim uz slabsi baterii. Ruseni mereni rychlosti jsem si vsiml jenom v souvislosti s Smart bilou blikackou, a nekde doma mi zcasu na cas ukaze rychlost 1km/h. Co mi ale ted mirne na HACu vadi, krome veci co jsem uz onehda psal, je, ze hodnoty ukazuje ne aktualni ale prumerovane za poslednich par sekund. Nevim presne kolik. Proste zacnu dupat do pedalu, a citim ze mi tepovka narostla treba z 140 na alespon 150. Jenomze HAC to ukaze asi tak za 3–4sec. A naopak.

        0 0
        • Man  

          si nanho velmi rychly lubos :)))

          nesuvisi to nejak s tym ukladanim do pamate po 20sek.?

          0 0
        • kovar  

          Uvazuj realne- z jednoho bouchnuti srdce frekvenci nevypocitas, ze dvou uz jo, ale bylo by to dost hloupe, atd. Je tam nejaky algoritmus vypoctu, ktery proste nemuze ukazovat okamzity tep pri tak nizke a promenlive frekvenci srdce (~3 Hz)

          0 0
          • lubos  

            Jenomze on to dela pri vsem. Kadence, tep, rychlost, vykon. Jenom snad nadmorska vyska ne. Je jasny ze zpozdeni tak 1sec je ok, ale ono to ma vetsi spozdeni. Kdyz se odpojis tak to vidis ze jde dolu 150–130–100–70–0. Pak se pripojis a jde to 50–90–120–140–145–149–150. No proste je to divny. Skousel jsem i meric tepu na rotopedu, ten to takhle nedela.

            0 0
        • Beeda  

          No a ted se podrzte s tim rusenim. Jsem byl na laktatu, kde mi dali Polar+pas(tusim710) a na kole jsem mi zustal HAC. No a oba pulsmetry ukazovali stejny tepy… V zime na spinu mel kluk naky nizsi Polar a HAC mi ukazoval asi 180TF, kdyz ja slapal vytvalost 130–150TF. S tou blikackou – me to taky ukazovalo naky km/h ale ted si nevzpominam jestli jsem mel u toho i blikacku, pricital jsme to tomu kousnuti…otestuju…B

          0 0
          • martt  

            to bol asi nekodovany polar. Asi ma HAC podobny prenos. Nekodovany polar posiela s kazdym uderom srdca kratky impulz modulovany na niekolkych kHz.

            Kodovany polar neviem, ale displej k nekodovanemu nic neukaze a vice versa.

            Ja som mal aj starsi polar (z 1995) aj ten aktualny a ten starsi bol rozhodne odolnejsi proti ruseniu – mal ale vacsi a tazsi pas.

            Este mam jeden kodovany no-name billig Pulsmeter a ten funguje uplne zle.

            0 0
        • dave lister  

          pravde je, že se to asi ruší, protože mi HAC4 sem tam měřil tepovku i když jsem neměl ten bazmek na hrudníku;-)))

          0 0
    • MK  

      Nechci byt doterny, psal jsem to jiz v pondeli, ale zatim 0 prispevku, zkusim tady: Taky od jara premyslim o hac nebo polar, ale zaujala me moznost merit se pres GPS(global positioning system-neboli druzice,kdo nevi). To nabizi www.timex.cz, sekce ironman, timex body link system. Vyhody spatruji ve snadne prenositelnosti (nemusim kupovat dvakrat magnety a cidla na mtb a sil.)(neznam ale vahu vysilace GPS), zmeri me to i na bezkah, behu, sj.lyžich?,. Co sem se ptal v praci, kde delaji s GPS, tak presnost urceni polohy bez problemu (i mereni vzdalenosti), ale posunuto pozicne jinam o 10m z vojenskych duvodu. Zajima me ale mereni ostatnich dat (akt.rychlost,za trenink rychlost a vsechny klasicke cyklofunkce, a.pasma a pod., prenos do PC), na vebu jen strucne uvadeji. Nema nahodou nekdo cestu kolem pasaze Kotva v Benediktinské 9, PRAHA, kde by se na to poptal ? Nebo snad mam osedlat silnicku a dat si 130km do Pha?

      0 0
      • lubos  

        GPS zere baterky jako prase. Baterky jsou tezky jako dve prasata. Rychlost ukazuje tak, ze kdyz bezis tech 10km/h tak kolise plus minus i 4km/h. Tudiz pokud nejezdis alespon 50–60km/h tak na aktualni rychlost hodne nepresny. Krome toho vyzaduje zopar druzic v dohledu. Co jsem skousel jeden , tak ten chtel minimalne 3 v plne sile. Coz nasere, kdyz mas na displaji 7 druzic, ale jenom jednu, max. dve v plne :-) Vyska – kdyz neni signal, pouzije stejne barometricky vyskomer. Osobne si myslim, ze pri jezdeni v dolinach a tak, nic moc. Spis nic nez neco. Ovsem takove jezdeni na bajku v rovinatem lesu, kde je to sama stezka, a hooodne velky les, tak tam by to mohlo byt k nezaplaceni.

        0 0
        • MK  

          dik, dam si dnes jenom 30km.

          0 0
          • lempl  

            lidi u hac 4 plus je jen moznost jednoho obvodu kola????? mam silnicku naa ktery zacinam trenovat a mam horaka na kterym chci jezdit a zavodit… to by bylo dost na ****…:/

            0 0
            • lubos  

              No, asi jenom jeden :(

              0 0
              • lempl  

                no me by to nesralo puls je furt stejnej… ale ty kilaky se budou lisit co:/ vyskomerr u je to taky jedno ale rychlost a dylka:/ no asi do toho pudu jen se smirim ze to pln vyuziju na silnici… puls bude stejnej a tdd…

                0 0
                • lubos  

                  No, pokud nemenis kazdej den bajka, tak prestavit obvod jde docela lehce.

                  0 0
      • náčelník  

        GPS zdaleka nemá při měření parametrů pohybu přesnost jako obyčejný cyklokomp. A měření výšky je velmi nepřesné, proto jsou vyšší modely kombinovány s barometrickým výškoměrem. Vzdálenost měří „vodorovně,“ nezohlední delší ujetou dráhu při stoupání nebo klesání. Velká spotřeba baterií. GPS je velice pěkná hračka, ale pokud bereš cyklistický trénink vážněji, tak bude lepší ten HAC nebo něco podobného. A ta úmyslně vnášená chyba byla zrušena už v roce 2001.

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.