• Martin Sk.

Čus, znáte někdo vzorec na výpočet přesné délky špic ? Nechal jsem si vyplést kolo, a každá špice trčí do ráfku asi 3 mm. Je dvojitý, tak to nevadí, ale stejně jsem přesvědčený, že by ty špice měly být kratší. Co vy na to.

0 0
    • Žanek  

Pokud nemáš duralový niple tak by to vadit nemělo. Jinak vzorec je (zhruba) Vnitřní průměr ráfku(mm):2 – rozteč děr na náboji(8mm)

0 0
      • Staenly  

Su asi hodne nechapavej – ta dvojtecka ma znamenat deleno a pomlcka minus?

0 0
      • Žanek  

Ještě jsem zapomněl dodat, že toto platí při vyplítátí přes čtyři dráty, když se kříží přes 6, tak jsou potřeba špice zhruba o 9mm delší…

0 0
      • Mamut  

No teba ucili matiku nejak zvlastne. Vzorec je o nieco zlozitejsi, ale vystacis si zo stredoskolskou (skoro az zo zakladoskolskou) matikou. Pokial sa ti nechce odvadzat si vzorec, tak tu najdes databazu rafikov a nabojov a mozno sa tam najdes: http://www.damonrinard.com/spocalc.xls

0 0
        • Martin Sk.  

Chlapi díky vám za rady. Vím, že existuje vzorec, kde se jen dosadí hodnoty: průměr ráfku, rozteč příruby na nábu, vzdálenost přírub, počet křížení a nevím co ještě a vyjde správná délka špice. V jedné prodejně mi to prozradili, ale ten vzorec ne.

0 0
          • lista  

Přesně tak se to počítá, zrovna jsem kupoval nové ráfky a rozhodl jsem se to vyplést sám a sháněl jsem vzorec na výpočet délky drátů. Našel jsem jej na Webu www.ambike.com je tam i popsáno jak vyplést kolo.

0 0
    • MARIN  

Zkus pouzit SPOKES CALCULATOR na www.dtswiss.com

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.