• jarka

    Uvažuji o koupi sady nářadí,něco s čím vystačím v terénu.Nýtovák součástí sady.Co doporučíte za sadu?

    0 0
    • marhi  

      Jestli myslíš takové ty šikovné jako švýcaráky tak potřebuješ montpáky, centrklíč ( ale dá se dojet i s otevřenou brzdou) klíč deset, devět, imbusy, a šroubovák, nejlépe dva, kříž a obyč. Vybírej podle toho na čem jezdíš. Doma si vyzkoušej podle velkého nářadí co tam máš. Většinou na cestě píchneš, nebo uděláš něco s brzdama. Přehazka i přesmyk seřídíš ručně. Nýtovač je spíš pro parádu (ale člověk nikdy neví) a je dobré aby to mělo klasiku nůž. To je někdy ten nejuniverzálnější nástroj. Pamatuj ale na to že to je jako nouzovka. Borci co maj v dílně na kola takovéhle hračky a ne pořádný vercajk toho asi moc nespraví. Jinak recenze na kapesní nářadí byla v minulém pelotonu. Jako inspirace dobrý. A na opravy nářadí jako na auto. Myslím správné velikosti. Pro začínajícího opraváře udělají službu i takové ty levné sady od kongů.

      0 0
    • Žanek  

      Vozím nářadí Tranz-X. Cena okolo třech kil, má to duralový tělo, je lehoučký, jsou tam všechny imbusy(kromě8), co využiješ, centrklíč, nýtovač, nějaký stranový klíče..Ještě jsem ho nepoužil, takže o životnosti můžu jen spekulovat, ale pokud ho nebudeš používat doma na servisování kol celý famílie tak snad vydrží…

      0 0
      • RomanH  

        Nýtovač u Tranz-Xvydrží právě jedno použití :o))

        Já jsem si koupil nýtovač od TopPeaku (je tam ještě 4 a 6 imbus a svorka na podržení řetězu při nýtování) a dále ssebou někdy vozím ještě nářadí od Authora (takové to červené s montpákama – je lehké a obsahuje všechny potřebné imbusy 2–8)

        0 0
    • BiSon  

      No, ja jsem koupi ACOR nebo tak nejak. takovy pekny, cerveny, je tam i nytovacka a kde co vsechno, ale ma blbe vyreseny sroubovaky a taky umisteni klicu neni uplne ono. Navic je z nejakeho mekeho kovu (hlinik?) takze mam strach s tim poradne zabrat. Nedoporucuju. Opravit se s tim neco da, ale… Mel jsem v ruce nejakou sigmu a vypadala mnohem lip, za podobnou cenu. V nejakym Velu, asi pred vanocama? jsem videl test naradi, tak si ho zkus sehant.

      0 0
    • Tommy  

      Koupil jsem si ParkTool univerzál i s nožem a nýtovačem v pouzdru. Stálo to kolem 600,– a bohatě se to vyplatí – nejsem tak bohatej abych kupoval levný šroty – dobrý nářadí – základ úspěchu. Na jejich WEBU je ho celá přehlídka, akorát v Čechách je trochu potřeba najít krám s tou správnou cenou.

      0 0
    • Tommy  

      Má to přímo označení PT-MTB3 a fakt dobrý

      0 0
    • Lapák  

      Já sebou vozím montpáky, duši + dvě až tři laty + tubičku lepidla, 3ks imbusáky, centrklíč, rychlospojku an řetěz, náhradní patku . Všechno z toho jsem mockrát použil a několikrát se vytrestal, když mi něco z toho chybělo. Kromě té duše to celé sbalíš do malé umělohmotné krabičky od cyklolepení a vrazíš dozadu do dresu.

      0 0
    • biker007  

      ja vozim samostane „nastroje“. vyjde to levnejs a vozis jen to co opravdu potrebujes. taqzq: kratke umbusy 4+5, plastove montpaky, dusi, lepeni, zaplaty, pumpicku, nytovac(alu Exu) a hlavne telefon abych mohl zavolat odvoz az mi bude chybet treba hasak nebo palice ;-)

      0 0
    • RUMcajs  

      Mám od fy Lifu rozkládací kombinačky s nástavcem na 7 bitů, nožíkem, otvírákem na lahváče a konz. Má to cca 250g a nutno podotknout, že kombinačkama a kamenem se dá opravit skoro všechno – i roznýtovaný řetěz. Jinak samosebou vozím nýtovačku.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Topeak Hummer.

      0 0
    • Daf  

      Doporucuji. koupit v zelezarstvi imbus 5,4,3 zkratka ty tri nejpouzivanejsi na kole, spravny centrovaci klic a obycejnou ocelovou nytovacku. Zabal si to do hadru dej do igelitaku a mas paradni sadu naradi. Levna sada naradi je na prd a ty dobre jsou drahe a jeste je na nich zbytecne moc nepotrebnych klicu.

      0 0
      • Paja  

        Vozim to same + jeste i imbus 6 (montpaky,duse,le­peni,pumpa), jenom me stve, ze se nedelaji imbusy s krizovym sroubovakem na delsi casti, protoze dostatecne maly skladny sroubovak by se hodil(anebo imbus z jedne strany normalni a z druhe krizovy-nevidel jste nekdo nekde neco takovyho?:).

        0 0
        • Daf  

          Tak presne tenhle vychytanej sroubovacek mi zbyl z nepouzitelneho multiklice od tranz-X :)

          0 0
        • MARIN  

          Jo videl imbus 5 urizli a na nej(delsi strana navareny krizovy sroubovak :)

          0 0
    • MARIN  

      Zrovna mam objednane crankbrothers multi17-tool.(www.progresscycle.cz) da se sehnat ale o dost levnenji. Jinak do dneska vozim imbus 3,4,5,nytovac(roz­lozeny se vejde do krabicky od sirek),2 x montpaku,rezervu a lepeni. Jeste driv v dobach cantilever brzd jsem mel navic stranovy klic 8(9?)10.

      0 0
    • náčelník  

      V šuplíku se mi válí nevhodný dar – švýcarský cyklistický nůž. Pro cyklo má jen nýtovačku, pouze jeden imbus, centrklíč, šroubovák a asi lze použít i jako montpáku. Pak má takové „nezbytnosti“, jako otvíráky, sikovky, pinzetu, párátko, atd. Takže pozor na univerzály – některé mají spoustu zbytečností a chybí jim to nutné.

      0 0
    • BB  

      mám jeden zbytečný Topeak Alien, prakticky nepoužitý, je to kompletní nářadíčko, nevýhoda je, že je dost těžký – 280 g. Pokud bys měl zájem dám ho levně, pokud jsi z Prahy a mohl si pro něj dojít, na poštu posílat balíček nepůjdu. Když tak pošli mail.

      0 0
    • Atilla  

      Mám ratchet rocket RX (blbec jsem se překlik a vzal verzi bez nýtovače. Tak jsem si k tomu pořídil tacx, stejně dneska jde o to dostat ven nýt a pak nasadit rychlospojku.) Dělá se s tím fakt dobře, navíc můžeš obměnit bity za ty co potřebuješ a je to lehoučké 118g. Montpáčky z hliníku jsou taky v klidu pokud nepoužíváš sjezdové pláště.

      0 0
      • Evilcleaner  

        tyjo jestli to nevyřešil za těch osm roků, tak ted už v tom má jasno určitě;)

        0 0
      • Bysto  

        mám podobnú račňu na švajč. univerzálon nožíku, to nosím stále so sebou + klasický nitovač

        0 0
    • wong  

      Koupil jsem si Topeak Hexus II a jsem spokojenej. Myslím, že obsahuje vše důležité a vypadá, že něco vydrží. Ještě jsem ale neměl možnost vyzkoušet nýtovačku.

      0 0
    • saddik  

      Moc dobrá otázka. Vozím plastové monpáky a tohle:

      http://www.bartonicek.cz/…,57,013.html

      Nevidím důvod pro cokoli většího, konstrukce jakobyšvýcarák + nýtovačka mi přijde zbytečně obrovská. S tímhle svým nemám problém s nepřístupnými šrouby, když jsou inbusy samostatné, navíc při nýtování slouží druhý inbus jako držadlo těla nýtovačky, takže ji velice snadno udržím a používám to i jako nýtovačku dílenskou. To by u mého předchozího nářadíčka nešlo, protože tělo nýtováčky bylo prťavé a udržet skoro nešlo. U zatuhlých šroubů zase tělo nýtovačky použiju jako rukojeť. 100% doporučuju tuto konstrukci.

      0 0
    • jihacv  

      Vozím SIGMU PT-16. Klasické multifunkční nářadí vč. nýtováku,kvalitní chrom-vanadiová ocel, zatím jsem při používání neměl žádný problém,…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.