Kratky raminko prehazky. Ano alebo ne?

26 nepřečtených
  • vratan

    Vyhody a nevyhody toho reseni. Dik

    0 0
    • Staenly  

      Vyhody: mensi pravdepodobnost ze to znicis o nejakej koren nebo pri padu
      udajne rychlejsi razeni (ale nevim, nezkousel sem to)

      Nevyhody: neradi na 34 kolecko

      0 0
    • Fido  

      krátké raménko je určeno pro ústrojí s dvojpřevodníkem, obecně tam, kde není třeba dorovnávat výraznou změnu délky řetězu protože u systému s trojpřevodníkem : velký převodník a 3 placka(řetěz defakto spotřebovaný) versus malý převodník 5 placka (velký průvěs-nadbytek-řetězu) to musí dorovnat dlouhé raménko… pokud je dvojpřevodník, tak rozdíl mezi zařazením velky/3 placka a malý/5 placka bude menší a můžeš mít kratší raménko…

      tedy pokud máš krátké raménko i na systému trojpřevodníku, tak bych držel kratší řetěz, aby byl stále více v tahu a neměl tendenci padat při otřesech, jinak se nabízí v extremních situacích – hluboká kolej – vyšší světlá výška a tím průjednost, ale nevím jestli to nekdy nekdo využije :-) RESUME: nemyslím si že krátké raménko má nějakou výhodu, pokud máš trojplacku

      0 0
      • Fido  

        …jinak jsem zapoměl, krátké raménko na XT vozím (byla s výraznou slevou) i s trojplackou…

        0 0
        • vratan  

          dik vsetkym za odpovede. takze tebe to radi aj na 34 kolecko? O kolko clankov treba skracovat retaz?

          0 0
    • kovar  

      ano.

      0 0
      • Moah  

        Dost neurčité.. zkus rozvést

        0 0
        • kovar  

          neco uz tu bylo receno – vys nad zemi a z toho vyplyvajici vyhody, kratsi, hezci, a nejak subjektivne se mi s XT GS prehazkou radi lepe nez z XT SGS, ale objektivne to asi rozdil moc nebude, ze jo:-) nevim, kratsi ramenko, jine napinaci sily ku prospechu, co ja vim, nezkoumal jsem. Proste jednoduse receno dalsi moje prehazovacky budou take s kratkym raminkem, delka raminka u SGS se mi zda ponekud prehnana.

          0 0
    • Aiax  

      Mam od lonska XT saltr s tim kratkym raminkem (to oznaceni uz nevim). Jezdi se mi na nem dobre, ale nejaky extremni vyhody bych nehledal. Jak uz tady bylo vickrat receno – je potreba myslet pri razeni, protoze pri nekterych kombinacich (krizeni retezu) by mohlo dojit k poskozeni saltru. Ja bych se mezi nimi rozhodl podle ceny, pokud by staly stejne, tak bych asi bral to kratsi :)

      0 0
      • kandik psi zub  

        jaky poskozeni? kdyz mas spravne dlouhej retez tak je to totez jako SGS, a kdyz mas kratkej tak ses pohonovrah

        0 0
        • Aiax  

          Asi mas pravdu, ja sam si nejsem jisty, protoze takovy prevody jako 44–32 muze radit jen zoufalec, ale ja tuhle informaci mam od Kellys, ktery ke kolu s XT GS napsali, ze z duvodu kratsiho raminka je uzit kratsi retez. Z toho duvodu pry pri zarazeni krizovych prevodu muze dojit k odtrzeni patky nebo poskozeni saltru. Mozna tak jen hojili svou chybu pri urcovani delky retezu.

          0 0
          • dave lister  

            nemyslim, si. když jsem dal klasicky dlouhej řetěz (velkej převodník a největší pastorek + 2 články), tak to s krátkým ramínkem neřadilo úplně 100 %. a když dáš kratší řetěz (nejsem si jistej, jestli jsem ubíral jeden nebo 2 články), tak Ti při extrémních převodech moc prostoru pro přehazovačku nezbývá.

            0 0
            • kovar  

              proc kratsi retez??? na 22–11 (tento prevod samozrejme nejezdim, je to parkovaci prevod) retez mirne planda a radi to spolehlive a absolutne bez problemu.

              0 0
    • Pá-dlista1  

      Pokud si vybiram vozim jen silnicni prehazky. Zadnej problem ani s 34 zubama nemam. Silnejsi pruzina, kratsi raminko, kratsi retez ⇒ mensi mlaceni retezu, mensi suckovani, mensi moznost urazeni ⇒ same vyhody. S doporucenym krizenim retezu by nemel byt problem ani s trojprevodnikem. Kdyz nekdo neumi radit ani nejdelsi prehazka mu nepomuze. Pak snad jedine planetovka.

      0 0
      • ddd - andy  

        Nezapomels podotknout ze mas ale vepredu jen jednu placku ;-)) Vetsina lidi tady si myslim ze ma vepredu 3 a to silnicni saltr fakt nepochyta..

        0 0
      • jecnak  

        Ja sice jezdim XC, ale tyhle vyhody co poisujes povazuju za natolik dulezity, ze mam kombinaci trojprevodnik Deore + presmykac XT a vzadu 8kolo SRAM + Shimano Ultegra prehazku. Radi bez problemu, na nejvetsi pilu se da zaradit nejakych 22zubu vzadu bez problemu, vic jsme nezkousel, protoze nemam duvod (ani na zavodech). Jediny co to nezvlada je nejmensi pila + 11->16 zubu vzadu, ale na tom snad jezdit neni duvod.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Taky vozim ultegru. Pri normalnim razeni (zadny velky krizeni retezu) nemuze byt problem.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.