Lamerský dotaz - co jsou kufry ?

56 nepřečtených
  • oppin

    Všichni mluví v souvislosti s SPD pedály o kufrech, nikde v e-shopech jsem to v nabídce neviděl a ani nemam představu jak to funguje – to se nějak přidělá zespodu na boty ? Nebo už to na MTB botách je – třeba zalité do podrážky ? Tuším, že se do toho asi zacvakne ten pedál, ale nic jinýho o tom nevim :(

    0 0
    • MARIN  

      Kufr=zarazka, ktera se zacvakne do pedalu a pridelava se na boty. Kdyz koupis nslapne pedaly jsou u nich i 2ks zarazek a sroubku pro pridelani. Zarazky se daji samosebou koupit i zvlast a jak pises jeste jsem je taky v zadne nabidce i-shopu nevidel ale po domluve je nektere dodavaji.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To jsou ti co koukaji jenom na bikestore a obcas odvazne kouknou na akcebike :))) Me jenom zarazi co je na tom kusu zeleza tak drahy?

        0 0
        • J.A.V.  

          Já myslím, že to je uměle drženo nahoře aby se „nevyplatilo“ krást pedály. A tak se kradou rovnou celý kola :((

          0 0
        • ivovi  

          Taky nevim, proc sou tak drahy, kdyz jsem pred casem vymenoval svoje stary kufry – oslapany, taky sem nechapal proc stoji original shimano pres 400 Kc, nakonec jsem je koupil, ale asi je lepsi koupit cely spdcka novy, napr. 515ky za 1000 Kc. Pozdeji jsem nekde videl kufry bbb, ty byly snad o stovku dve lacinejsi.

          0 0
        • MARIN  

          Rikam, ze po domluve je nektere shopy dodaji i kdyz nejsou v nabidce. Ale klidne se necham poucit kde se daji sehnat. Jinak zkusenosti mam uz skoro se vsema CR i-shopama (bike). Jo a stou drahotou kufru – uz sem premyslel, ze priste az budu kupovat nove poradne je promerim,zkreslim a zkusim nechat vyrobit. Jinak BBB nebo treba ACOR jsem videl za 250,– coz neni tak hrozna cena.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jo taky jsem to uz videl, ale prece jen je to kus docela spatne zpracovanyho zeleza nebo se pletu? Cenu zveda to ze je to na MTB (modni=>drahe), nahradni dil a znacka. Kdyby nekdo kupoval naslapy bez kufru po 400,– pak by se uz vyplatilo kupovat cely. Navic jsem je jeste nevidel bez sroubku, podlozek atd. To prece pri vymene kvuli opotrebeni nepotrebujes nebo jo?

            0 0
      • oppin  

        Jsem z toho trochu zmatenej – kdyz si ty kufry prisroubuju na podrazku tak ty boty znicim ne ? budu tam mit diry ?

        0 0
        • Žanek  

          Nezničíš. Ty boty jsou totiž „zničený“ už od výrobce, mají v podrážce dvě podélný oválný rovnoběžný díry, abys mohl ten kufr posunovat dopředu a dozadu. A když tam ten kufr namontuješ, tak se to zevnitř přelepí takovou samolepkou, takže se tam tudy (čistě teoreticky :o)) nedostane voda…

          0 0
          • oppin  

            a takhle připravený jsou všechny tretry pro MTB nebo to jsou nějaký speciální kufrový botky ? kdyžtak mužes poradit jaký koupit ? stačí něco levného, ale taky bych v tom v nouzi třeba rád šel vedle kola – to ty kufry pak musim pokaždé sundat ?

            0 0
            • MARIN  

              Covece tak ted nevim jestli si z nas delas pr..l nebo to opravdu nevis.

              Ty kufry samo sebou sundavat nemusis, jsou umistene v podrazce, ktera je kvuli nim vyrizla. U nekterych MTB bot je pro montaz kufru potreba „uloupnout“ kousek podrazky, ktery uz je na to pripraveny a pod nim najdes diry pro pripevneni kufru. Chodit se v tom da ale rozhodne to nejsou vychyzkove botky :-)

              0 0
              • oppin  

                Nedelam si pr..l – opravdu jsem to nevedl – nikdy jsem nemel kolo s naslapy ani jsem nikdy neznal nikoho kdo by je mel a tak jsem proste tohle nejak celou dobu opomijel. Na vychazku nemyslim, myslim, kdyz treba budu chtit zajit nekde na vyjizdce do hospody nebo vyjit s kolem na zadech nejaky ty schody abych s sebou nemusel tahat jeste adidasky na prezuti – o to mi jde :)

                jeste bych pripadne bral to doporuceni nejakych bot pro zacatecnika – asi neocenim uplne boty za 5000…

                0 0
                • error  

                  to je různý nejlepší je boty si zkusit podle nohy taky záleží na systému zavazování bot a? na tkaničku nebo lepíky a potom různý patentní speciály taky si při výběru dej pozor aby když je plastová špička nekončila v půly prstů ale byla o malý kousek delší a netrhalo se ti to od boty

                  0 0
                • kovar  

                  i s velmi tuhou podesvi se ti bude v MTB tretrach docela dobre chodit, toho se vubec neboj, vzdyt to neni lyzak, kde mas fixovany kotnik. Osobne preferuju co nejtuzzi podesev, a chodi se mi velmi dobre a nekdy toho nachodim docela hodne – nejaky ten vyslap na nevyjetelny strmy kopec. Tzv turisticke tretry s ohebnou podesvi jsem zkusil jen jednou a nikdy vice uz je nechci videt, i kdyz jsem turista. JAkou mas cenovy strop? A i zacatecnik klidne snese dobre tretry, ne?:-)

                  0 0
                • MARIN  

                  Na boty mrkni treba na: SIDI http://www.nassa.cz/ GAERNE http://www.pells.cz http://www.specialized.cz/ SHIMANO http://www.paul-lange.cz/ Kazda firma dela botky pro zacatecniky-turisty vetsinou pouze na tkanicky a v porovnani s drazsimi modely i mekci podrazkou se kterou se da prece jenom lip chodit

                  0 0
                  • error  

                    já používám právě ty spešly CMP MTM a mohu jedině doporučit a koukal jsem teď jsou za 3tis já je kupoval dřív o 500 dráž

                    0 0
                    • fotis  

                      tiez ich vlastnim(spesl comp mtb), velka spokojnost, len sa bojim aby sa nepredlrala pata.

                      0 0
                  • Pá-dlista1  

                    A co pro zacatecnika Answer Palisade 04 za 1341,– ?

                    0 0
                    • oppin  

                      tyhle boty jsou moc hezky a ta cena je primo super ! – nevis kde se daji koupit ?

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Nevim:( Treba na akcebike.cz?

                        0 0
                        • mastihuba  

                          oni je tam facht mají. Neříkej žes to nevěděl.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            No pockej, pockej fakt maji. Ja samozrejme vim, ze je maji na webu, ale to jeste neznamena, ze ti je dokazou sehnat. Tam maji i veci, ktery na 100% v Cechach nejsou a pochybuju, ze by kvuli tobe pro ne jeli treba do kanady a jeste ti je nechali pod Dop.MOC :)

                            0 0
                • lubos  

                  Hlavne nekupuj mekkou podrazku, kdyz teda ty SPD. To uz radeji klipsne.

                  0 0
    • BB  

      původně byly kufry takové dvě lišty na silničních tretrách a ty zajiš?ovaly to, že se tretra po uchycení do klipsny nepohybovala dopředu a dozadu. Po nástupu nášlapných pedálů se název začal používat ti pro ten protipól pedálu, který se šroubuje do boty.

      0 0
      • kOmE  

        A jeste pred tim to pouzivali turisti a cestovatele aby si meli kam davat svy veci /:-)

        0 0
        • BB  

          tak to je blbost, turista má ba?oh a ne kufr. Takže příště originál ba?ohy od Shimano.

          0 0
          • kOmE  

            Kdysi nosily kufry , ted uz spis ty batohy a ty kufry jen na podrazce

            0 0
            • marhi  

              Problém je že spadlo BF do víru dějin. V jeho databázi bylo na toto téma napsáno dost. Sám když jsem to potřeboval vědět tak si to stačilo najít. Tady holt musel být někdo první.

              0 0
    • preacher  

      Když už je debata o těch kufrech. Jak jsou kompatibilní SPD kufry Author Acomp02 a SPD od Shimana treba M515 nebo M520. Když budu mít dvě kola a na každym jiný SPD pedály a jedny boty?

      0 0
      • preacher  

        nikdo nic???

        0 0
        • Daf  

          Bracha ma ty authory a ja mam M540. S tema authorama se akorat trochu hur nacvakava a vycvakava ze shiman. A obracene se shimano kuframa se do authoru leze az moc zlehka a lehce vycvakava. Kazdopadne to funguje docela dobre.

          0 0
          • Žanek  

            Vzhledem k tomu, že ty pedály pro Author dělá Vellgo a Vellga jsou kompatibilní s Ritchey (jedny mám na silničce a druhý na biku) a Ritchey jsou kompatibilní se Shimanem – potom je logicky Vellgo(tj převlečenej author) kompatibilní se Shimanem…Prostě všechno je to stejnej systém (SPD)tak proč by to nešlo…

            0 0
      • enjoy  

        at je nejaka legrace tak ja pridam svuj blbej dotazek:-) mam ty authory 03 a nevim v jakym poradi mam ten kufr poskladat na botu,to je co?stydim se.mam tu jeden tenkej plisek s dvema delsima dirama(takovej ovalek:-)) ptom mensi cernej plisek s kulatyma dirara a je malinko zakrivenej,pak dalsi plisek ve tvaru priblizne osmicky a dvema dirama(vystouplyma) se zavity.a nakonec odlitek(to asi vite o co jde).tak jestli ma nekdo silnou predstavivost tak dejte vedet jak to je.

        0 0
        • oppin  

          tak návod by se mi taky hodil, protože pokud k tomu nebude schéma tak to nedám vživotě dohormady :)

          0 0
          • enjoy  

            urcite bych s tim mohl zajit do nejaky shopu ale kdyz to muzu vedet odsud tak budu radsi:-)

            0 0
        • Žanek  

          Takže polopatisticky : Zaprvé Kufr je ten nejtlustší plíšek:o)). Patří přilořit na botu tou vroubkovanou stranou a špičatým koncem dopředu. Ten oválek s dvěma dírama příde do prolisu v kufru (z vnější strany) a to tak, aby do něj padly kónický hlavičky šroubků.A ten třetí plíšek, ten prohlej s dvěma kulatejma dírama se závity příde zevnitř boty. Do těch závitů se našroubujou šroubky, který prostřednictvím toho oválku drží kufr. Tyhle plíšky se nedají dát naopak, protože by tě pěkně tlačily do nohy :o)). A teď zbývá jen posunout kufr do správné polohy (metoda pokus-omyl)a utáhnout šroubky. Teoretisky by měly být v nejširším místě chodidla (kloub palce), v ose nohy a tak, aby směřovaly paty mírně k rámu. Doufám, že to podle tohoi popisu pochopíš.

          0 0
          • enjoy  

            uz je to ulplne jasny,vubec jsem netusil ze budu muset list pod vlozku v bote.akorat mi tu jeste prebiva tenky asi pul mm silny plysek,vroubkovany po stranach a ma dve diry,evidentne slouzici k posuvu kufru dopredu a dozadu.umim si je predstavit jenom pod kufrem primo na bote,ale jestli patri jinam tak me oprav.

            0 0
            • Žanek  

              Jo jo, na ten jsem zapomněl. Ale ten není nutnej, ale jestli chceš tak ho tam dej. Já ho tam nemám – ušetřím o.5 gramu :o)), ale hlavně mi tam nešel dát…

              0 0
              • enjoy  

                takze patri mezi kufr a botu?no,kam jinam.

                0 0
                • marhi  

                  Tak to sem si odfoukl. Ještě že mám looky. A tyhle problémy nemusím řešit. Já to nemůžu akorát vyštelovat na pravý noze. Furt si stím hraju a nic. Asi to chce čas.

                  0 0
                  • enjoy  

                    jestli je to na levy dobry,tak to asi nebude v kufru,zkus postelovat nohu:-)

                    0 0
                  • Žanek  

                    Tak to je důvod, proř na silnici vozím SPD. Looky jsem musel prodat, protože (i s červenejma kuframa) mi to strašně kroutilo koleno, taky na pravý noze. Looky byly na mě moc pevný, teď jsem v klidu…

                    0 0
                    • Paja  

                      No asi uz je to jedno, kdyz mas SPD, ale nejsou cerveny kufry bezvulovy a cerny s vuli?

                      0 0
                      • Žanek  

                        Přesně naopak! Ale já jsem potřeboval vůli v horizontálním směru (páč mám asi křivý nohy…) a ne stranově, takže to kuframa řešit nešlo. Zkoušel jsem i brousit…SPD jsou volnější, to mi vyhovuje

                        0 0
                        • Paja  

                          Kdyz tak lovim v pameti, mas recht, cerny byly s vuli az po nejake dobe pouzivani:) uz jsem si to nepamatoval dobre, looky jsem pred nejakym rokem taky vymenil za spd.

                          0 0
                          • marhi  

                            Tak jsem to konečně pošteloval. Je to o mm. nikdy bych něvěřil že jeden mm. na špatnou stranu a co to udělá. Nejhorší že mi z toho otékala noha. Nejdřív jsem si myslel že to dělají boty ale byly to kufry.

                            0 0
    • Lance  

      kufry

      0 0
      • kubad  

        máš zase den co :D

        jinak za mě mínus žes je nenamalovat !!!

        0 0
        • Lance  

          nebyl cas

          0 0
          • Pebe  

            nebyl bych zase tak skeptický z rozvoji Mistra, já bych si třeba vůbec netroufnul polemizovat o tom, zda je namaloval nebo ne ;-)

            klasika, blbě zařazeno :-)

            0 0
    • Seky  

      Tohle jsou kufry zde se dají i samostatně koupit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.