• gohon

    Má někdo zkušenost s použitím dětského vozíku croozer spolu s mtb 29"? Jde mi o to, jestli nebude zadní kolo moc velké tak, aby se dala připojit oj vozíku. Děkuji.

    0 0
    • ajfel  

      Připojuju to za crose, to je 28 palců a nikdy za jízdy problém nebyl. Jen při otočkách na místě s malým poloměrem si kolo na jedné straně škrtne o tyč…

      0 0
      • gohon  

        Jo, to mi říkal pán, co to prodával, že na místě to chce točit doleva. Tak ten palec navíc to snad unese a budu moci zapojit za mého x-calibera, až dorazí..... díky

        0 0
        • ajfel  

          buď tak, nebo spíš větší poloměr vpravo, dovolí-li situace. On je prej ten kloub náchylnej na takovýhle „lámání“, něco o tom psali v návodě.

          0 0
        • kubad  

          on tam žádný palec navíc není – jen širší a tím i vyšší pneu :-) proti crosu

          0 0
          • gohon  

            Jasně.. tak půlpalec :-). Prostě se nemusím bát, že to nepůjde a basta!

            0 0
    • petrun  

      No problém, zatáčí v pohodě a dokonce se ani nepřeklápí dozadu :-))

      0 0
    • Ruprt2  

      Mám Croozer, ale nemám 29 pouze 26. Podle mě tam místo je. Croozer počítá se i s crosem což vlastně není nic jiného než 29. Kdyby jsi s tím měl nějaký problém, tak se podle mě dá poměrně snadno předělat (prodloužit) připojovací čep. Poměrně snadno tím myslím pro někoho kdo to trochu umí s kovem.

      Ale přikrmím se na tématu. Trápí mě odpružení croozera. Odpružení od Fiali znám pouze z internetu, a vadí mi na něm (krom šířky což bych překousl), že vozík používáme na brusle a do hor i jako kočárek. Na to je odpružení od Fiali nevhodné. Máte někdo toto odpružení? nepodařilo se mi ani z obrázků vydedukovat jak se přidělává na vozík, a tak nedokážu odhadnou náročnost jeho shození a nahození.

      Mám představu, že bych tam měl hozené odpružení na cyklo vyjížďky a shazoval ho na brusle. Při tom se stejně přidává přední kolo, tak bych provedl výměnu při jednom. Jestli je to ale operace na půl hodiny, tak je to velmi nevhodné.

      Máte tedy někdo zkušenosti?

      0 0
      • Lišák  

        Tady máš fotku. Není to na moc časté přehazování. Jsou tam matky s plastovým pojistným kroužkem. Když se vychodí, přestanou správně fungovat. Pokud by jsi chtěl eliminovat pružení, bude asi lepší elektrikářskou stahovací páskou stáhnout obě oka k sobě. Jak by to fungovalo ale nevím, nikdy jsem to nezkoušel. 

        0 0
        • Ruprt2  

          Díky přesně to jsem potřeboval. Takže při montáži musíš udělat dvě díry do rámu. Je tak? A ten plastový doraz funguje i při přetržení gumicuku nebo je pouze pro fixaci, když nechceš aby to pružilo

          0 0
          • Lišák  

            Žádné díry nevrtáš. Jsou to díry, na kterých máš v originále namontovány brzdy.

            Ten doraz je gumový. Gumu s sebou vozím náhradní. K novému odpružení dostaneš dvoje gumy. Když jsem to měl provlečeno tak, jak to vidíš na obrázku, tak se jedna guma prodřela o kruh po 300km. U druhých gum jsem vždycky každé provlečení zajistil uzlem, aby se guma po kovu při pružení neposunovala a nepředřela. S novými gumami najeto 700km bez známek poškození.  

            0 0
      • Motyll  

        http://www.bike-forum.cz/…1/forum.html#…

        Těch modelů odpružení na Croozer je vicero…

        0 0
      • Boyapunk  

        mame odpruzeni s pruzinama na kolo tam mame jednu a na pesi pridelam druhou,vozik se pritvrdi,ale i tak pruzi cca 1–2 cm,to ale nicemu nevadi,zataci dobre,vede se dobre. s mekym pruzenim je chuze za trest.

        0 0
        • Ruprt2  

          pokud jdeš ale někde cestou necestou tak se mi osvědčilo nechat vozík pružit.

          naopak na čistý asfalt nebo stezku, ale hlavně na brusle ho „zamykám“ páskou na suchý zip otázka asi na 5 sekund.

          jinak s odemčeným vozíkem prostě neřeším patníky šutry kořeny nic. Jenom si hlídám světlou výšku a vozík převálcuje vše.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.