• Thomas

    Jezdim MTB uz 12let. Posledni 4roky jezdím SRAMa a už bych nikdy nechtěl měnit!

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Zpoved :) To asi vozis gripshift, ne? Me se libej ty letosni packy. Gripshift je dost hruza na ovladani :(

      0 0
      • Thomas  

        Když jsem kupoval, před 4 roky kolo, tak jsem se Gripshiftu bal a nechtěl jsem je:). Ale teď jsem znich vedle. Fakt jsem snima strašně spokojenej a neměnil bych. Vloni jsem na jednom maratonu pravej Grip bouchnul (mimochodem promáčkl mi rám), ale funkčnost zůstala nezměněná. Jinak během těch 4 let je vozim, tak jsem na ně ještě něšách.

        0 0
        • gordi  

          Mohol by som vymenit prehadzovacku Alivio za Sram5.0 ? Ak mam retaz sram , radenie Alivio …?
          A ako sa da aspon kusom zmiernit vakel na prehadzovacke ?

          0 0
          • Daf  

            Mohl, ale nebude to fungovat :) Vakl v prehazce se moc resit neda…

            0 0
          • Pekáček  

            Za předpokladu že páku za kterou tahá lanko u přehazky zkrátíš zhruba na polovinu. Vypadá to hrozně prasácky, ale jde to. Brácha to kdysi dělal když mu v prodejně V.K. v HK prodali shifty Sram Attack (na Shimano šaltry) a šaltr Sram 5.0, takže ESP. Myslím, že to dílo mám někde aj vyfocený.

            0 0
            • gordi  

              No, neviem presne co chces skracovat , ale foto by sa zislo…

              0 0
      • jakub  

        JO nejdriv sem na ne koukal dost neduverive, ale kdyz sem je mel v ruce, klidne bych je na kolo hodil a nebal se toho sou dobry..

        0 0
        • Thomas  

          Dobrý je dost slabej výraz:) Jen to chce vozit rukavice s prodlouženým palcem a ukazovákem. Ty já nevozím, takže si občea udělám pěknej mozol:)

          0 0
          • jakub  

            dobry pisu proto abych tady nerikal naky blbosti na kolejako takovym sem je totiz este nemel

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Myslim, ze mluvite jeden o koze a druhej o voze :)

              Jinak pritelka vozi X.0 s packama Trigger a je to dost dobry. Jenze tam nepozoruju takovej kvalitativni skok jako spis cenovej :) A na tu packu na palec si to chce trochu zvykat, mel jsem cukani ji rvat ukazovackem :) Ona to kombinuje i se shimano packama a problem nema, asi talent :)

              0 0
        • Pá-dlista1  

          Sem si to blbec nezalohoval a zase to neslo :(

          Tak jen strucne: Libi se mi diplay v objimce, jasny tvrdy prerazeni. Nelibi nekompatibilita a celoplastovy prehazky. X.O je na me uz zas moc draha. Tagze u vetsiny kol co mam vozim Shimano kvuli cene.

          0 0
          • vlk  

            umělohmotny?Ja jsem kdesi četl ,že x7 je z nějakých uhlíkových vláken, tak to asi není umělá hmota, ne.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tak dobre, celoplastovy :) Co si pod tim predstavujes? Treba pod pojmama kompozit, nebo „ze je to s karbonovych vlaken“. Bud to muze byt jako pletenina v pryskyrici, coz neni. Nebo kratsi ci delsi uhlikovy pripadne skleneny vlakna vystriknuty v plastu. Jasne, ze mechanicky vlastnosti jsou nekde jinde nez u plastovyho kvetinace, ale porad je to „jen“ plast a ten proste jeste nema u me takovou duveru jako kov. Tim nechci rict, ze se pro ten ucel nehodi nebo tak, ale proc na tech vyssich radach je teda kovove raminko atd. a plast jen jako doplnek nebo krytka? Neco o tom asi vedi i u SRAMu.

              0 0
              • Zdyn  

                No nevim,co presne pouziva Sram,ale to,ze nejsou pouzity dlohy vlakna jeste neznamena,ze ty kratky vlakna nebo castice jsou zality v plastu.Matrice muze byt uplne stejna ,jako u dlouhovlaknovych kompozitu.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  No tohle je proste plast s obsahem uhlikovych vlaken. Rekl bych dokonce, ze kratkych a neorientovanych. Tim nechci nijak ten material schazovat, ale proste je to plast at na to pouzijes jakykoliv reklamni (obchodni) zaklinadlo. To jen, aby si nekdo nemyslel, ze kdyz napisou komposit, ze to neni plastovy (nemusi, ale muze).

                  0 0
                  • Zdyn  

                    No orientovana kratka vlakna tam nejsou zcela urcite (si alespon myslim),pac to by se dost spatne delalo a asi tam budou jen castice,ale jestli je matrice obyc plast a nebo treba nejaka epoxidova pryskyrice,tak to nevim,ale i kdyby matrici tvoril plast,tak se to dle me da nazvat kompozitem,ale je otazka,jakej je tam objemovej podil tech castic.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ale jo. O to se vubec nepřu. Jen aby si nekdo nekoupil treba kompozitovy kosik trek a byl sklamanej, ze to je „jenom“ plast :) Neni kompozit jako kompozit.

                      0 0
          • JM  

            Proč ale pak mám na ramínku své SRAM X.7 přehazky nápis „aluminium alloy“? Že by nové, hliníkové plasty (;-)?

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Nerikam, ze nedelaji kovove, ale ze u shimana ten kov zacina na podstatne nizsi cene :)

              0 0
              • Pekáček  

                Tomu plastu tuším nadávají GRILON. Je dost houževnatej a vůůůbec se nadá srovnávat s termoplastem z kyblíků a lopatiček pro mimina co používá Shimano! Vem do ruky šaltr Alivio a Sram 5.0 (loňskej co vypadá jako 7.0 a 9.0) a musí ti bejt jasný že není plast jako plast. Nebo si vem pilníček a zkus do těch šaltrů vypilovat drážku. Sram X7 a X9 má, pokud vím, „umělohmotnej“ jen přední díl kde je pružina vodítka.

                0 0
              • vlk  

                Tak jsem z toho zmaten ve starších číslech Velu píší, že sram X 7 má tělo a z nějaké hliníkové slitiny.Zatímco na internetu jsem našel, že z uhlíkových vláken.Na svých stránkách mají

                Material: Alloy B-knuckle, Stamped cage assembly, Stamped inner link, Standard pulleys.

                Jsem dost špatný v AJ. co je to ten B-knuckle.Z čeho je teda vyrobena

                0 0
      • blick  

        why?

        0 0
        • enjoy  

          tak treba ja si neumim predstavit ze bych kvuli razeni pokazdy prehmataval,to proste nekdy nejde.pokud neni potreba prehmatavat,tak me oprav. kdyz jsem mel gripshift tak jsem mel gripy serizly tak abych se drzel i za otocny rukojeti.dalo se s tim naucit abych neradil kdyz sem nechtel a bylo to potom i docela pohodlny.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Kdyz pominu to nechtene prerazeni, tak bych taky nesnesl prehmatavani. A kdyz tocis shiftem, tak poustis grip (riditka). O nejakem soucasnem brzdeni nemuze byt ani rec. Kdyz mas shift tak daleko, abys mohl pevne drzet riditka, tak zase musis prehmatavat, abys mohl radit. Proste packy. Byt maji sve nevyhody, tak jedine packy at uz od Shimana nebo od Sramu.

            0 0
            • kovar  

              to byl jeden z hlavnich duvodu, proc jsem se toho termoplastikoveho harampadi zvaneho Sram zbavil. Druhy hlavni duvod proti byl mikroindex na presmyku.

              0 0
            • vlk  

              jo přesně tak.ještě si vzpomínám, že měl brácha kdysi jeden z prvních modelů shiftů od sram.A tam bylo ještě zamykání.aby se nepootáčela rukujet.Časem se to pěkce zaneslo a člověk musel opravdu vivynout velikou sílu aby přeřadil a to byli shifty.No a konec jim dal, když to jednou zamkl a při pádu tím otočil a strhl.Tak šli pryč a nahradily je páčky alivio.Já také odjakživa vozím páčky.Vivat páčky.

              0 0
            • JM  

              „nechtene prerazeni“ pripadne strach z „prehmatavani“ jsou zbytecne obavy lidi, kteri SRAM razeni nikdy nemeli v ruce …

              0 0
              • Pá-dlista1  

                SRAM razeni je vyborna zalezitost. Teda to letosni packovy. Jen mi tedy rekni jak radis gripem? Jak drzis riditka? Pulka dlane na divne tvarovanem, rozsirenem shiftu, ktery se otaci? To se mi nezda jako idealni uchop.

                0 0
                • WSH  

                  Ja mam halfpipe z roku 2000 a som s nimi spokojny. Dlan je TAKMER CELA na tej otocnej casti a nestava sa mi, ze by som nahodne preradoval. Ono to chce trochu pojazdit a zistis sam, ze to fakt samovolne nepreraduje.

                  0 0
                  • kovar  

                    SRAM jsem jezdil dost dlouho na to , abych mohl prohlasit, ze u me NEHCTENE PRERAZUJE. Nemyslim tim na silnici, ze jo. I kdyz hodne cyklistu vetsinou bikem drti rovny asfalt nebo bezproblemove pesinky. Ono holt pri turisticke vyjizdce terenem je nutne vzpouzejicich se riditek nekdy hodne pevne drzet.

                    0 0
                    • Thomas  

                      Jezdím terén a SRAMa vozím 4 roky, a čas od času si nechtěně přeřadím taky, ale u Shimana jsem v těch samých terénech, nemohl přeřadit vůbec. A to nemluvě o přesmykačích Shimano, tam bych řekl že SRAM je nedostižný!!!.

                      0 0
                      • zirecek  

                        to si prave nemyslim, u shimana na smyku mas aspon trochu cit, kdyz ho tahas nahoru. Kdezto otocnym tocis hlava nehlava, retez neretez… .

                        0 0
                • JM  

                  Grip mam sirokej 6.5 cm a k tomu X.7 shift = cca 3.5cm gumy + z jedne strany rohy a z druhe packy brzd. Drzeni – dlan na gripu, ukazovak + prostrednik na shiftu ci brzde, palec pod shiftem. A X.7 shift se mi samovolne zatim (je to letosni model, a najeto ma proto podle toho) neprotoci ani omylem.

                  0 0
    • slayer  

      Jojo, mám gripshift Sram Attack Half-pipe a zbytek XT a menil bych maximalne za komplet Sram.

      0 0
      • Thomas  

        Řazení vozím komplet 7.0. Jako poslední jsem ze SRAMu nasadil přesmykač. A teď jen mlsám. A? je bláto nebo sních šlape furt stejně. Teď uvažuji i o SRAMáckých brzdách.

        0 0
      • cabbage  

        tohle vozim i ja a taky uvazuju o kompletnim sramu k tomu plastu: vyhrzi stejne jako hlinik nebo mozna i vic, proc myslite ze si to vzdy odskace hlinikova patka zatimco plastova prehazka ma dalsi nepatrny šrám a funguje si v klidu dal?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Protoze ve smeru toho namahani ma nesrovnatelne vetsi masu materialu ⇒ vetsi tuhost ?

          0 0
        • vratan  

          casom sa to aj tak ulomi. znamemu sa odlomila deviatkova prehadzovacka. plastiky na fakt nemusim. na xt-cku sa to urcite nestane…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Kamaradovi se zlomila 9.0SL uprostred kovoveho raminka. Jen tak, sama od sebe :)

            0 0
    • kovar  

      myslim, ze Sram je dobry a vsestranny, muzes si z neho udelat i taborak.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.