• Veru

    Ahoj,mé druhé a poslední kolo jsem dostala před 12 lety od rodičů a to, že ještě jede, považují mí kamarádi za zázrak! Chci si k 25narozeninám pořídit nové. Ušetřila jsem 15000,–, ale nevím jak je co nejlépe investovat. Najezdím max. 100km týdně, nejvíce po silnici, občas po lesních cestách. Měřím 165 cm a vážím 60kg. Baví mě jezdit, ale bohužel kolům nerozumím. Zatím jsem si vybrala kolo Author kinetik ASL (a to hlavně kvůli barvě:-)), i když na tu to zřejmě nejezdí, prostě jsem jen holka no). Je má volba správná nebo mi raději doporučíte nějaké jiné koleso? Dík moc za radu a všem cyklistům hooodně ujetých kilometrů bez nehod

    0 0
    • enjoy  

      www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      nicemu dalsimu asi nemusis rozumet:-) ps:nevim jestli je to nejlepsi cena,ale myslim ze jo.puvodni cena 21 tisic. kuryr na bajku by ti o nem rekl vic:-)

      0 0
    • Evajs  

      Ahoj. Já jsem si letos kupovala taky nový kolo. Je to Rock Machine El Nino s dámskou geometrií. Můžu jen doporučit. Taky mám jen 161cm a je to fakt příjemný. Člověk na tom kole není nataženej jak „vosa na bonbonu“. Jinak cena byla 18 500Kč. Ale uvidíš. Rozhodně na Tvou výšku doporučuju kolo s dámskou geometrií.

      0 0
      • mdk  

        No tak enjoy vybral dost pekny bajk aj co sa vybavy tyka…ale treba sa este trosku posprtat..predsa koniec sezony a zlavy habadej

        0 0
      • Lenka.05  

        Čauky, já jsem nyní také ve fázi výběru nového miláška…zetím jezdím Diamondbacka (Deore 27 speed, přesmyk Alivio, brzdy Tektro V-brake, vidle Manitou…postarší, zralá na výměnu :-) Ale kolo je na mně dloouhé (mám 162 cm). Původně jsem uvažovala o koupi rámu s dámskou geometrií a komponenty bych – s menšími obměnami – přeházela na nový rám. Ale při studiu kol tuto variantu pomalu zavrhuji (mým favoritem na rám byl mimo jiné Instinct od Authora) a přikláním se ke koupi kompletního nového kola. Do oka mi padly tyhle nové modely od Rock Machine: Thunder WXC (14tis) a ElNino WXC (18,5 tis) ( www.rockmachine.cz/…/wxc_qc.html ) Ráda bych vás zkušené poprosila o váš názor na tyhle kolečka. Finanční strop mám cca do těch 20tis, více se mi nechce dávat. Tzn například levnější Thunder bych si mohla nechat ještě u ochotného prodejce maličko vylepšit… ElNino má vcelku prima ostrojení, ale ty kotoučovky (byť mechaniky) mají také něco do sebe. Nebo – koupit lepší ostrojení bez kotoučů a ty pak dokoupit podle potřeby někdy dodatečně? Zatím mi Véčka stačily. Je to hodně otázek, jsem holt váhavý typ:-) Poradí někdo? Díky moc.

        0 0
        • pavelr  

          Jestli jezdíš jen za sucha, tak si kotouče nekupuj, i když ti tady bude většina tvrdit opak.

          0 0
          • Lenka.05  

            No, občas se člověk nějakýmu tomu bahnu a vodě nevyhne (často jezdíme třeba na prodloužené víkendy nebo týdenní dovolené na Šumavu a to se jezdí co to dá i když prší:-)), ale jasný, že radši jezdím za slušnýho počasí…proto si nejsem investicí do kotoučovek až tak jistá. Hlavně…nemám si je kde vyzkoušet, takže nemůžu srovnávat s véčkama:-(

            0 0
            • pavelr  

              Za sucha brzdí dobrá véčka jako levnější kotoučovky. Pokud budeš mít vzadu kotoučovku, pak na kolo přiděláš jen těžko nosič. Já jsem si pořídil kotoučovky jen kvůli jízdě ve sněhu, kdy véčka velice rychle odcházejí a projíždění vody za mrazu, kdy potom véčka nefungují. Na normální ježdění nemají kotouče opodstatnění.

              0 0
              • Lenka.05  

                Díky za názor…už jsem skoro rozhodnutá pro ElNino, nějaká ta kotoučovka (aspoň dopředu) se tam dá vždycky dokoupit. A nosič dozadu mne aspoň občas nemine, protože přítel plánuje dovolenou na kolech, takže…;-) Ten doporučovaný Scott nevypadá vůbec špatně, ale raději zůstanu u dámské geometrie (snad ji moc nepřeceňuji). Délka horní trubky cca 52 cm bude myslím pro mne akorát, i nejmenší pánské modely mají tak těch 54–55 cm…mimochodem, zatím jsem jezdila na 59,5 cm a docela to bylo utrpení :-)

                0 0
              • oxyaction  

                Já mam vzadu kotouč a po menší úpravě,mi tam pasuje i nosič a brašny.Spíš by moh nastat problém se zadní stavbou,někdy má různý patvary a pak je problém s objímkou na nosič.

                0 0
        • Daf  

          Nechtela bys Scotta? Na Bikestore maji Scale 60 za dobrou cenu. Krome toho ze to kolo je hezky je i slusne osazeny a velikost S by mela byt OK. www.bikestore.cz/…podrobne.asp?…

          0 0
        • Luka  

          instinkt? cely kolo? Mohu od srdce rict, ze ti bude taky dlouhy. budes muset vymenit dost komponentu, aby ti konecne sedlo… author je obecne delsi. muj vision v 17" ma 58cm horni trubku… dneska uz se delaji damske, zkracene varianty. ovsem, ne z vyssich modelu. ale ja treba sedela na 16" damskejch, nejakej modus myslim… a pripadala jsem si hrozne nebezpecne, byla jsem hodne posunuta dopredu, hlavne ja se ridim osvedcenou zasadou, ze se naboj ma kryt s riditky pri normalnim sezeni.. a tady jsem osu riditek mela nekde 10cm od predni hrany plaste… fuj to byl divnej pocit. Mela jsem dojem ze pri prvnim moznym karambolu pujdu 100% na predek…

          0 0
          • Jane  

            to já mám asi tak 164 cm bez bot a jezdím klasickej rám 16 s HTE 570 mm, k tomu představec 110 mm… Tak jestli je to dlouhý nebo ne, nevím, ale záda mě z toho neberou a zatím vše v poho až mě to překvapuje :) Jak tady píše Luka, že se jí kryje přední náboj s řidítky, tak to mně tedy fakt ne. Jo a určitě musím mít níž řidítka než sedlo, když jsem měla řidítka ve výšce sedla, tak to nebylo vůbec ono. Po menším snížení je to mnohem lepší, ale kvůli malému rámu a relativně dlouhé hlavovce to už víc snížit nejde, bych musela snad koupit představec –17 a i s ním bych k dobru získala tak 1,8 cm…

            0 0
          • Lenka.05  

            No já myslela instinkta v dámské geometrii…ten je právě krátkej. Asi to bude fakt ten Rock Machine…El Nino WXC nebo Thunder WXC s nějakými úpravami. Obě kola se mi líbí, ostrojení pro mne úplně dostačující (jezdím tak 3tis ročně maximálně, spíše po cestách, pěšinách…žádné velké extrémy, skoky…). Ještě potřebuju kolo odzkoušet, vybrat správnou velikost a pak si udělat na jaro radost :-) Mimochodem – kde se dá v Praze či blízkém okolí (nejlépe jih Prahy, Benešovsko atp) sehnat Rock Machine? Tím myslím samozřejmě solidního prodejce, který udělá i servis a je ochotný vyměnit některé komponenty před koupí.

            0 0
            • Luka  

              jezis pardooon holky… ja si ho spletla s introvertem :D

              0 0
    • easyrider  

      Hele a odku jsi? V Plzni maj skvělou nabídku – ňáký ravo z dvaceti na 11 + dvd přehrávač zdarma…

      0 0
    • easyrider  

      Tak je to ze sedmnácti.. ale taky dobrý ne? Ravo Impact. viz obr

      0 0
    • poiko  

      tahle geometrie kola by měla sedět holkám: www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      0 0
    • wroum  

      desatero, bod 5

      Dávejte threadům inteligentní názvy „Pomoc, technický problém“, tak to je klasický název, který nikomu nic neřekne a každý zkušenější user ho prostě bude ignorovat, nebo vám do něj něco „pěkného“ napíše.

      0 0
    • pavelr  

      Dobře si rozmysli, jestli chceš horské kolo nebo jestli by pro tebe nebylo vhodnější kolo krosové. Taky bych zůstal u osmičkového řazení (alivio). Pokud si koupíš řazení deore nebo LX (výše zmíněné Ravo), musíš počítat s mnohem vyššími provozními náklady.

      0 0
    • poiko  

      jak ses nakonec rozhodla?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.