• black.horse

    Zdárec, ač je ten nadpis zavádějící, dneska to nebude o lidech:-) Páč sem pozoroval zajímavej jev a chci se Vás optat: za posledních tak 14dní nějak podezřele často potkávám divočáky v lese(kolem Děčína i střední čechy) a páč sou s mladejma, tak to není nejvhodnější setkání:-) co se to děje? nejsem myslivec, tak nemám moc znalosti, to maj teďka nějakej mejdan nebo co?:-)

    0 0
    • gobike  

      No ja tady unas podkavam hlavne srnky, divocaky skoro vubec. Nastesti:)

      0 0
    • gobike  

      Ale podle nadpisu jsem tipoval, ze to bude neco o neukaznenych turistech ci houbarich, jak delaj bordel v lesich:))

      0 0
      • mountaineer  

        Ja sem vcera potkal behem 20 minut na ctyrech mistech srnky,ale prasata nikde.Ja chci taky prasatka,takovy ty se zubama nahoruuu:o)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Myslis taketo?

          0 0
          • zirecek  

            Stopuje, :-))).

            0 0
            • jecnak  

              Ba ne, ceka az se nekdo chytne do haku.

              Ja takhle jel s prasetem asi 200m – ja po lesni ceste, prase lesem. 35 mu to bezelo. Nechal jsem ho nakonec sportovne vyhrat ;-)

              0 0
              • zirecek  

                Honil tě, proč běžel? :-)

                0 0
                • jecnak  

                  Ne nehonil, proste jen bezel vedle me. Stejne tak obcas preskoci zajicum a bezi treba 500m prede mnou po silnici.

                  0 0
                  • ryllos  

                    jo no, ale pak jim střelí v bedně a misto toho aby odběhli do volneho prostoru vleti přimo pod přední…

                    0 0
              • elbi  

                Já takhle dělal doprovod polňákovi, měl jsem výhodu že to bylo z kopce. A když jsem ho povzbudil slovy „makej chlape makej“ tak fakt přidal, účenlivej žák. Pak ale zbaběle opustil trénink a šel se flákat do pole.. :(

                0 0
          • kámen úrazu1  

            Proč se říká „chová se jak prase“? Vždyť se chová naprosto ukázněně, narozdíl od mnoha chodců. Dokonce jde předpisově u levého kraje silnice.

            0 0
    • elbi  

      Já je potkal minulý pátek brzy ráno u kukuřičného pole, ale přísahám že mámu a děti jsem samotné na fréze nenechal, když už jsem je vyvezl :D. Ale loni jsem potkal bachyni se selaty ve sjezdu, moc příjemné to teda nebylo, za zády kopec a přede mnou stála bachyně a čekala až selata přeběhnou přes cestu. Bylo to taky brzy ráno, přes den je moc nepotkáte.

      0 0
    • kolda  

      já jsem potkal starou s mladýma v lese, když jsem byl běhat. docela mi to vlilo novou energii do nohou :)

      0 0
    • Páník  

      no jednak jsou premnozeny a jednak se zacinaj z tech svych hvozdu stahovat k polim na kukurici.taky jsem jich uz par potkal a letos i enormne srnciho…a to rikali,ze po tuhy zime toho pulka vychcipala

      0 0
      • Páník  

        :)

        0 0
      • Páník  

        :)

        0 0
      • Cejlon  

        Nejlepší je se v klidu a tichosti pokochat krásou přírody.Moc na sebe neupozorňovat a vyhnout se jim.Takové setkání se jen tak nepodaří.Selata by za normálních okolností byla daleko větší,ale zima byla tak krutá,že ty rané jarní vrhy selat pomřely mrazem.Takže teďka to příroda všechno dohání.Největší pravděpodobnost setkání je na polních cestách obklopených vysokými plodinami (kukuřice, řepka).Nebo v lese u nízkých smrčin.A to v ranních hodinách.Bachyně útočí většinou až v případě že některé ze selat začne kvíkat.Poté neváhejte a ujíždějte(nejlépe z kopce), v krajním případě již započaté ofenzívy jako štít použijte bajk a jako palcát pumpu:-)

        0 0
        • Frankie  

          Chudaci ti, kdo vozi bombicky :))

          V telce rikali (tak to musi byt pravda :), ze je cerna zver premnozena a myslivci to nestaci redukovat – coz mi prijde divny, protoze ti jinak strileji na vsechno co se hejbe… mozna jim zdrazili kule…

          Jinak ja prasata potkavam malo, spis tu srnci…

          FV

          0 0
          • Cejlon  

            To že jestli jsou prasata přemnožená,nebo nejsou je vždy lokální otázka.Někde jsou ty škody velké,někdě téměř žádné. Taky mě mrzí,když čtu,jak se kolegové střílí navzájem.Je to smutné a nebudí to ve veřejnosti důvěru.Držitelů zbrojních průkazů je asi 100 000. Z toho se stává ročně jen několik málo případů poranění,nebo zabití z nedbalosti. Tak si to srovnejte z provozem na našich cestách. Jakmile se někdě postřílej myslivci veřejnost je strašně pohoršena,ale zaběry těch slisovaných vraků aut a motorkářů,které drží pohromadě jen jejich kožené kombiné – to už člověku podsouvají každy den a už se to bere jako samozřejmost.A při­tom na tom vůbec nevidím nic samozřejmého.

            0 0
            • pepek  

              Ty dopravní nehody jsou opravdu nehody, kdežto postřílení myslivci (a někdy i normální lidé) jsou důsledkem šíleného pudu „lovců“, kteří opravdu pálí na všechno, co se hýbe. Jinak nechápu, jak mohou mít 80+ letí starci, kteří ani nevidí, zbrojní pas.Holt myslivecká lobby je silná (viz nový zákon: myslivec a kdo je víc:-(

              0 0
              • Lance  

                ma tady jako konicka nekdo zbrane? pistole revolvery apod.?

                0 0
                • Cejlon  

                  Když si jdu do lesa sednout,tak si neberu prak…Jinak,nehoda není náhoda!

                  0 0
                • BiSon  

                  Ja osobne ne, ale kamos co tim zije docela hodne vubec nema myslivce v lasce. Staci takto?

                  0 0
                • Eila  

                  ja strilim, IPSC. mam zbrojak od 15ti, skupina B tedy sportovní strelba, v 21 si to asi predelam i na ochranu. Nehod jsem zatim moc nevidela, vlastne jen jednu, na zavodech si nekdo prostrelil nohu, sam sobe, ale to bylo neopatrnosti a machrovanim, btw byl to policajt.. jinak co se myslivcu tyce, jsem z vesnice a tam kdo neni hasic nebo fotbalista je myslivec a obcas bych se vazne bala kdo vsechno zbrojak dostane…

                  0 0
            • Frankie  

              Ze se strili navzajem je smutny, je to jejich blbost, ktera ale prospiva zviratum…

              FV

              0 0
          • vlk  

            No právě, že prasata je u nás skoro už to jediné co se dá střílet. Ostatní zvěře je málo. To že jsou přemnoženi, není až tak zase pravda, já bych řek, že je to normální stav.Většinou přemnožením lobují rádoby myslivci, co nejsou schopni střelit prase klasickým způsobem a chtěli by na to s džípama, se světly s nočním viděním, jak dříve na safari.To ale nejsou myslivci, to jsou hovada. Podobné kecy o přemnožení byli v minulosti co se týkalo jelenů sika.A jak to dopadlo. Na některých částech ČR už nejsou vůbec a ten zbytek to jsou tak malá množství, že je to až k pláči.Jsou skoro v ČR na vyhynutí.Ať se nám něco podobného nestane s divočáky.

            0 0
            • Cejlon  

              Jelen sika už je snad jen v některých oborách.Je to u nás nepůvodní druh a proti jeho absenci v naší volné přírodě vůbec nic nemám.

              0 0
              • vlk  

                No tak to divočák taky.Ty se tu objevili ve větší míře až po 2 svět.No o Sikovi toho tolik nevím, ale děd za 1 republiky jich pár střelil.

                0 0
                • Cejlon  

                  Divočáci byli za Marie Terezie jednak ve velké míře vybiti a malá část byla zavřena v oborách.Výskyt ve volné přírodě byl do 2.sv. války vzácný resp. bylo jich ve volné přírodě daleko méně,než dosud. Za 2.sv. války byly obory poškozeny, divočáci utekli a velkoplošné zemědělské hospodaření eskalovalo jejich populační růst.

                  0 0
          • Milenius  

            Myslivcu je sice dost,ale dnes nema nikdo cas celou noc sedet nekde v lese a cekat az se uraci to prase prijit, neni to zase tak jednoduchy, kdyz si vezmu, kolik casu tata stravil v lese, aby dostal jedno prase, tak ho teda moc obdivuju, to si normalni clovek ani nedokaze predstavit, k tomu musi mit ten myslivec vztah a nechodit tam jen kvuli tomu strileni, je docela zabava pozorovat v noci les a pole, co vse se tam deje, to streleny prase je pak jen neco navic…

            0 0
            • vlk  

              Právě, že pravé myslivectví není jen o střílení. Já začal s tatou taky chodit na čekanou, a musím říci, že pozorovat vklidu západ slunce či rozednění v lese či na kraji lesa je něco překrásného. Je fakt že člověk musí vyčíhnout místo a pak jim tam občas podhodit nějakou kukuřici a i tak prosedí několik nocí než nějaké přijde. Ale stojí to za to.Jinak já viděl divočáka zatím jen jednou v životě, na čekané.Nechápu jak mají lidé to štěstí, že je normálně potkají během dne v lese, a ještě k tomu na kole.

              0 0
              • Cejlon  

                Ve slově myslivec a lovec je propastný rozdíl…

                0 0
              • Dijck  

                Toz, dojdi na slovensko:) Kamaratovi skocil do zjazdu riadny jelen…keby neflekoval tak ho zrazi:)))

                0 0
                • minikin  

                  Ja osobne som na turistickom chodniku nad Bardejovskymi Kupelmi (v jari, 9 hodin vecer, tma ako v rohu – len Sigma Mirage zozadu vpalil medzi male pasikave svinky. 4 odbehli na jednu stranu, 3 na druhu, mozno ich tam bolo viac, ale vtedy sa mi nechcelo zastavovat a ratat ich ;-) Vsetky boli poslusne a ani jedno nezavolalo na pomoc svoju mamu ale aj tak sa mi po dojazde do BK este chvilu kolena triasli a do Bardejova som sa vratil pekne po ceste a nie cez les… BTW: vtedy som asi urobil svoj rychlostny rekord na tom zjazde. Co sa tyka jelenov, je to bezna vec dostat sa k nim na 30 metrov, najma ked fuka spravny vietor a clovek ide v tichosti sam.

                  0 0
                • zirecek  

                  Kamarád se srazil se statnou srnou. Žádná sranda, masakr… .

                  0 0
            • zirecek  

              To je ono, skoleni kusu zvirete je navic… .

              0 0
            • Páník  

              mno je pravda,ze skutecna myslivost je kumst a neni to jen o strileni. bohuzel penize hybou i timto odvetvim… 90% „myslivcu“ se navlikne do znackoveho zeleneho, zajedou si do nejake honidby,vysoli prachy,ozerou se,vlezou do lesa,bum bum, vylezou z lesa,zase se ozerou a jedou dom. o tom,ze se chodi do lesa i pridat ruku k dilu vubec nevedi. jeden cas jsem do toho taky delal a u nas na Konopistsku je to fakt maso. je tu spousta bazantnic a jezdej sem strejcove,ktery se netrefi ani do slona…byl jsem u toho,kdyz mistni nasypali krmeni doprostred louky,bazanti se slezli a ti „najemni“ lovci je postrileli na zemi (smi se strilet pouze v letu),pak mi dvakrat tyhle strelbychtivy manici strileli po psovi, no masakr…to je jeden z duvodu,proc tech chodim do lesa jen fotit nebo jezdit na biku

              0 0
              • Cejlon  

                Tento druh lovectví pod pláštíkem tradiční české myslivosti mám také nerad.Jak říkáš,jsou v tom prachy.Pupkáči potřebujou jezdit do lesa najisto.Nemají čas sedět a čekat,dívat se kolem,zjišťovat spády zvěře,určit s citem průběrné kusy.Anebo v těch bažantnicích je to maso.Ti bažanti neumí ani létat. Já když si chcu zastřílet,tak si zajdu na hliněné holuby(lovecké kolo a baterku). Tam se ztrapním a mám na čtvrt roku pokoj:-)

                0 0
    • marapara  

      Naposledy jsem potkal stádo divočáků u nás v Chřibech minulý rok někdy na přelomu června a května. Byl to docela zážitek. Jel jsem v neděli ráno z Kyjova do Chřibů až na Bunč. Při stoupání z Vřesovic po lesní asfaltce ke Křížku jsem zjistil, že jsem pichl přední kolo o ostrý kamínek, který se mi zařezal do pláště a prořízl ho až na duši. Protože to ucházelo pomalu, tak jsem měl asi ještě 2 km abych dojel k chatě, kde bylo posezení, tak jsem si říkaql, že ty 2 km do kopce ještě stihnu dojet a pak si to tam na v klidu zalepím. Asi kilometr od chat pod Klimentek jsem slyšel vlevo od sebe v lese velký rachot. Myslel jsem nějaké stádo srnek nebo jelen. Mrknu a ono to stádo tak 10ti velkých divočáků. Nevěděl jsem co mám dělat, ale kdyby se otočili na mě, tak bych se otočil a ujížděl z kopce aj s pichlým kolem. Ale protože běželi furt dopředu směrem k silnici, trochu jsem zvolnil. Stádo přeběhlo silnici asi 30 metrů přede mnou. Tak jsem v klidu dojel k chatě, lepím kolo a najednou vidím v protisvahu a protisvětle to stádo běžet dál. Řekl bych, že také divočáků u nás v Chřibech dost přibylo. Dřív jsem viděl jen pár míst, kde to bylo rozrité, od té doby jich hodně přibylo.

      0 0
    • wroum  

      socani se stahujou do lesu :-)

      0 0
    • Radek Broz  

      Je tu nekdo, kdo tomu opravdu rozumi? Je teda vhodnejsi ujet/utect nebo se je treba snazit zahnat? Jak rychle se divocak pohybuje? Je sance treba utect bez kola? Mame jich tu celkem dost, tak abych vedel, az se na me z nejakyho duvodu nastvou.

      0 0
      • vlk  

        Odborník sice nejsem, ale já bych pomalinku couval zpět a až bych byl dál tak bych zdrhal.Ona tě sama od sebe nenapadne, pokud nezakvičí sele, nebo není zraněná.Myslím, že bys jí neutek, to by bylo lepší se vyšplhat na strom.

        0 0
        • BiSon  

          Presne tak, myslim ze na utek neni sance. Ja se s prasatama potkal v zime na bezkach, chvilu jsme na sebe koukali co bude. Pak jsem zacal hlasiteji mluvit a prasata se uklidila do bezpeci. Prej pokud se neciti primo ohrozny, tak se radsi stahnou (cloveka se boji).

          Neco k tematu: www.specnaz.cz/index.php?… www.specnaz.cz/index.php?… www.specnaz.cz/index.php?…

          0 0
          • Lance  

            od neho mam dve knizky vlkodlak a ted nevim jak se jmenuje ta druha!

            0 0
            • BiSon  

              Ty jsem necetl. Stoji to za to?

              0 0
              • Lance  

                jo jsou dost dobre, sakra jak se jmenuje ta druha, to jsou takove tenke knizky, ale perfektne popsane

                0 0
        • Smazaný účet  

          Ten kanec z tej fotky ma ignoroval a kludne si kracal za mnou – ja som vzdy potiahol o kus a cakal ci neodboci. Trvalo to dobrych 200–300 m. Na ceste sa objavil zhruba 30–40 m predo mnou a donutil ma otocit.

          0 0
      • Eila  

        ja vychazim z toho co me ucili doma, soused je myslivec a rekl ze proste utect, pokud je moznost tak vylezt nekam vysoko, pokud te zaregistrujou vcas a budou mit moznost tak utecou, pokud budes uz moc blizko tak zautoci.. v zadnym pripade si nelehat na zem, to te rozsapou nejrychleji.

        0 0
        • Zdyn  

          Jasne ,lehnout na zem funguje proti blesku, ale divocaka tim nezmates:)

          0 0
      • RUMcajs  

        Proti kanci, nebo bachyni nema vlcak sanci. Jakou ma sanci clovek proti psu? :-)))

        0 0
    • Vrci  

      prasat jsem dloho nepotkal, ale v sobotu mi při sjezdu z Kletě přeběhlo přes cestu tohle: www.stenata.cz/…hony-19m.jpg

      0 0
    • rock  

      Chybí Ti tam možnost „Imituji svoji nepřítomnost“ …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.